-
podižem temu..
sin mi ima 3god 10mj
zanima me dali se za privatni vrtić treba već sada rezervirati mjesto?
koji vrtić mi preporučate...od kvartova meni odgovara bili brig,plovanija,petrići,bokanjac,borik....mi smo na vidikovcu.blizu vrtića žuto paće ali nemamo dobro iskustvo.pa tražim neki drugi.
dali postoji šansa da dobijemo državni vrtić...ja sam trudna,rodila bi u 6.mj,ali sam nezaposlena.suprug radi.a sin je u obradi kod logopeda,psihologa..zbog kašnjenja u govoru.?
-
Što nema forumašica iz zd?
Napisat ću ti koliko znam. Državni vrtić nema šanse, i za dosta privatnih trebaju potvrde da su oba roditelja zaposlena. Najbolje ti je pronaći kontakte privatnih vrtića i već sada zvati da se informiraš. Moraš prvo vidjeti koji bi ga primili s obzirom da je jedan roditelj nezaposlen. Za neke ćeš trebati slati prijavu na ljeto, a za druge je dovoljno doći osobno i donijeti papire.
Mislim da to što ide kod logopeda neće ni odmoći ni pomoći jer nije neki veliki problem. Preporuku ti mogu dati za Lopticu i Školjkicu iz osobnog iskustva.
-
Hvala na info.
Pitala sam logopedicu neki dan.preporucila je benediktinke iznad policije kod bivse mljekare.i ona suraduje snjima.jednom tjedno je kod njih.
A svida nam se loptica...a culi smo da su velike liste.cijena koja je neznam.
A skoljkica nam je isto super.zvat cu ih.jako su mi blizu.na slikama mi se cini super.samo moram svih upitati jel im problem sto ide logopedu jer on nema teske dijagnoze i nemoze dobiti laticu.a u zutom pacetu su komplicirali svasta nesto.a i da ne spominjem da su drugim mamama govorile da mi dijete ima problema.a ni neznaju da su svi nalazi uredni i da je imao obicno kasnjenje u govoru.i super napreduje.
Sad ja imam taj strah i volila bi naletiti na neku ok tetu.
-
Ma problemi s govorom stvarno nisu nikakva zapreka za ići u vrtić. Boravak tamo mu samo može pomoći da napreduje u komunikaciji s djecom. A ti iz žutog pačeta su očito needucirani i ne znaju što logoped radi.
-
Za skoljkicu mi reci ...imaju li neki svoj park,dali ih negdi svaki dan forsiraju da idu u neku setnju,moraju li spavati jer je moj preatao popodne spavati sa 2ipo god?
Zuto pace nema dvoriste svoje pa ih svaki dan vode na igraliste u kvartu.i tamo trce ko muhe bez glava i onda ih na rucak vrate.a djecu koja su na adaptaciji istu vode.odnosno ja sam morala voditi svoje dijete snjima.i mjesec dana bito snjim stalno u vrticu.
Zato me te neke stvari zanimaju.
-
Ti iz žutog pačeta nisu normalni, pa nemaš ti što njega voditi na igralište, to je njihov posao. I to da si morala biti tamo mjesec dana je puno i previše.
Školjkica nema svoje igralište, ne vode ih svaki dan vani, idu u šetnje koje ne traju predugo ili odu na obližnje igralište trčati i zabavljati se. Moj još uvijek spava u vrtiću ali koliko sam vidjela nespavači mogu gledati crtiće dok drugi spavaju.
-
Ako jos nesto bitno ima oko vrtica mozes mi i u pp poslat.
Mene je bas strah a on ce imati 4ipo na jesen.rekla je logopedica da ne strahujem jer od prije godinu dana kad je isao mjesec dana u vrtic i sada...on je drugo dijete.cak ako i nezeli suradivat u nekim igrama bitno je da su djeca oko njega.pa ce on to sve vizualno i slusno usvojiti.
A u vrticu kad se nakon 1mj vezao za tetu i tio utjehu kad sam ga ostavila samog njoj to nije pasalo.
Bas mi nije svejedno.jer se tada ponoci budio i tresao.par mjeseci nije tio da ga itko drugi dira.sam nije tio ostati.strah strah u njemu.i sad kad je opet super mene je strah u koji ga vrtic dati.
-
U ovom vrtiću su sve ali baš sve tete dobre i znaju svu djecu iako svaka ima svoju skupinu. Ne moraš se brinuti da će imati problema s njima ako dobiješ mjesto. Dosad nije bilo nikakvih problema, ako se sjetim nečeg lošeg javim.
Meni se čini da taj vrtić pače nije bio dobar za njega i da tete nije bilo briga kako je njemu. Nažalost loše iskustvo ali brzo će on to zaboraviti. Moj je krenuo u jaslice u Ribicu i tamo je bio horor, nebriga za djecu i konstantno vikanje. Kad smo ga prebacili u Školj. potpuno drugačije dijete, smijao se i jedva čekao ići. Nadam se da u gradu postoji još dobrih vrtića.
Nazovi sve vrtiće koji ti se čine dobri i raspitaj se. Pogledaj ima li po drugim forumima kakvih informacija.
-