evo ima :).Citiraj:
pikulica prvotno napisa
krenut će odmah u 1. s engleskim i njemačkim (wald. škola).
Printable View
evo ima :).Citiraj:
pikulica prvotno napisa
krenut će odmah u 1. s engleskim i njemačkim (wald. škola).
mi još nismo školarci,ali se na njegovu inicijativu lagano pripremamo
u posljednje vrijeme opsesivno(a moram reći da oduvijek krasno crta) vježbamo pisanje...u tolikoj mjeri strpljivo ispisuje redove u pisankama po sat i po bez prestanka da ga namjerno prekidam da ne dođe do zasićenja i kontra efekta
prekretnica se desila kad su školarci iz njegove grupe otišli,a ostala njegova generacija,rekao mi je da je sad na njih red i da želi naučiti lijepo pisati,strašno mu je porastao interes za engleski
vježbanjem mu se svakodnevno poboljšava grafomotorika,slova su mu jedna ke veličine,od crte do crte,to je valjda zato što ga jako ljuti ako nije kako si je zamislio
naručila sam Malu učilicu,počinjem sa skupljanjem listića....brzo će to doći
ja nisam baš zadovoljna malom učilicom , nekako mi nije baš zanimljiva.
recimo malo selo mi je puno bolje.
s tim da mala učilica radi točno ako je komp. napravljen kako piše u uputstvima ja sam je reklamirala jer nam je pola ne radi.
rekli su mi da kupim drugu zvučnu karticu (slabiju) svašta.
što se tiče predškole, mi smo završili i dobili odgodu za prvi razred na moju inicijativu jer smo vadili mandule i jer mi je malo preslaba.ima sve 16 kg.
nije bilo nikakvih problema tako da ćemo opet u predškolu.
pa kao imate kakvih pitanja o predškoli - samo naprijed!
radne listiće sam kupila u knjižari i mnoštvo isprintala na netu tako da se imla s čim zabavljati.
Naše pripreme za srećom odgođenu školu su još u fazi vježbanja crtanja i čitanja slikovnica. Crtanje je bilo na razini trogodišnjaka, ali vidljivo napreduje. Slikovnice čitamo mi, a dijete uživa, posebno kad mijenjamo glasove. Kad nemamo vremena ostavimo mu slikovnice pa gleda slike i sam si priča priču.
I mi krećemo u prvi razred. ne znamo koji, ali znamo da je to njemački razred, cjelodnevna nastava. T. je to sam izabrao. Čita, piše računa do 100, jedino nam je crtanje malo problem, iako je fina motorika razrađena odavno, svi ljudi imaju ogromne ruke i ćelavi su.
:lol:
meni je muka od početka škole, ne mogu vjerovati da je već tako velik...
evo i nas
jedno vrijeme je luce intentivno vježbala, kasnije manje
ne forsiramo ju ništa
potičem ju sam da bude svjesna onog dobrog osjećaja kada nešto napravi i da bude ponosna na sebe
ne idealiziram školu kao neko super mjesto; kažem da će biti dana kada joj se neće dati ići, kada će joj nešto možda biti glupo i sl.
ali da joj škola nudi puuuno toga (onda ona ubaci kak će pod odmorom ići kupiti sok :lol:)
razred ne znamo
cjelodnevni, egleski odmah, a kasnije vjerovatno francuski (ja bih bila sretnija sa njemačkim; sorry, da se ne bi netko uvrijedio)
torbu imamo
stol je već od proljeća spreman (sada samo detalji)
gđica se svakim danom mijenja, odrasta
prije 10tak dana je išla prvi put sama u dućan (sve sam snimala); bilo me je strah i to sam joj priznala, ali ju i pohvalila kako je sve super napravila
pazi na cestu
ja ću ju furati u školu, a mm doma (nije daleko, ali želimo tako)