i mi smo goli i na izvol`te i zaspem čim se prišteka.
Printable View
i mi smo goli i na izvol`te i zaspem čim se prišteka.
ja sam na pocetku obavezno ustajala, gledala na sat, a sad se ni ne sjecam koliko je puta jeo, a kamoli koliko je bilo sati, znam se samo probudit otkrivene cice, a on spava ko top, pa se samo pokrijem i nastavim spavati....... a tek je 3 mjeseca proslo :lol:
nisam ni pomislila da bi mu se nesta moglo dogodit ako zaspem dok doji :-o
sad jedino skroz ustanem kad trebam promjenit stranu....... :mrgreen:
Baš sam danas razmišljala da otvorim ovakvu temu...
Noći su mi crne rupe...pojma nemam koliko sam dojila ni koje je doba noći. Znam samo koliko puta je podojen.Malo se brinem zbog svoje noćne "nesvesti". Ali, budim se odmorna. Da i ne spominjem milinu kad se majušne nožice zariju u moj stomak da se greju...
ja nema sanse za zaspim. prije jesam kad je bio manji.
sad je tak divlji da sam sebe razbudi, a kamoli mene.
vuce onak divlje, pa usporava, pa stane, zaspe, pa mu cica ispadne iz usta, pa poludi pa opet divljacki otvara usta i lovi sisu i ispocetka :)
jel ima jos takvih slucajeva ili smo jedini divljaci? :)
Redovito zaspim kad se prišteka. Koliko ja vidim, super napreduje pa ne brinem da li je pojeo dovoljno. Da nešto treba, tražio bi. Ako se meškolji ili me lupka, znam da nešto treba. A izbori se za svoj prostor u krevetu sam :)
ja sam budna za svako budjenje i svaki podoj i ako smo zajedno u krevetu.
ili mu dajem jednu pa drugu cicu, sam se ne moze pristekati, borimo se za prostor za spavanje jer spava sa rasirenim rukama i nogama ko da je ceo krevet njegov :)
sa S. sam uspevala da spavam dojeci no ova malena nece da doji dok ja lezim :roll: te dojim u sedecem polozaju... mada mi se koji put desilo da se onesvestim na koji minut :oops:
nadam se da ce uskoro pristati pa da postanem samousluga:lol:
ja sam zaspala samo par puta. rado bih češće... ali ne ide.
evo mene ponovo. zbog ovog topica, pokusala sam kao i vecina vas da spavam i dojim. tj. totalno budem u lezecem dok dojim i apsolutno je nemoguce.
da li je to zbog gradje mene ili moji cica..hmm....
jednostavno ako se ne podignem na lakat on ne moze dohvatiti cicu. tj. u totalno lezecem izgleda je malo niza od njegovih usta, morala bih rukom da podignem.
nemam neke velike cice, ali nisu ni male.. bas sam zbunjena da toliko vas to moze..
Nikad nisam mogla da dojim naslonjena na lakat. Predugo su nam trajali podoji za takvu egzibiciju. Ali ja sam spavala i drzala sisu i nikad je nisam pustila. Jeste da sam se budila sva u grcu i ukocene ruke, ali sam spavala. Cesto bi me MM probudio da pustim sisu jer je mala odavno prestala, okrenula se i nastavila da spava a ja jos uvek grcevito drzim sisu :mrgreen:
Ja imam sreće da je veličina ovih mojih (malih) grudi izgleda prilagođena ležećem dojenju. Nema puno nameštanja, čak ne moram ni rukom da pridržavam, pa mogu da spavam kao klada...
No, malecki već dve noći spava po sedam sati u bloku, pa ni nema noćnih podoja....
ja se često uopće ne probudim na podoj, ali se budim otkrivena, u položaju za sisanje i sa sisom u ruci, a ona pajki okrenuta na drugu stranu :D
i hvala bogu na tome inače uopće ne znam kako bih funkcionirala jer moj mali Gargamel sisa svakih pola sata - sat u prosjeku
I mi od prvog dana spavamo zajedno (istina, MM je skoro 2 mjeseca spavao u dnevnoj zbog straha da ju ne zgnječi iako ja u to nisam vjerovala), trgovina je uvijek otvorena, jedino sam ju znala dizati na podrigivanje jer bi se inače brzo probudila pa stenjala i okretala se. Sad nakon uspavljivanja sikom ide u krevetić pa se probudi jednom, dva puta prije nego što ja idem u krevet pa ju uspavam sjedećki, a onda kada se treći puta probudi idemo zajedno spavati.
Pokrivamo se jednim jorganom (M. i ja, MM ima svoj) i uvijek je pricvrljena uz mene.
Budući da ne moram biti pokrivena do nosa, ne smeta mi što mi je pidžama dignuta gore.
Kad skužim da je jednu posikila (meškolji se, ali ne otvara oči), prebacim se na drugu stranu i tako nekada jednom, nekada tri puta noću.
Isto radimo i po danu, lijepo uz nju odspavam sat i pol jer inače ne znam kako bih preživjela dan s obzirom na kasnonoćno lijeganje. Zapravo drugačije ni neće spavati po danu osim ako sam pored nje i sika u ustima, ili barem blizu ustiju. Sveki je neki dan konstatirala da će biti bed onome tko ju bude čuvao (njoj :lol:) kada jednom počnem raditi jer mu neće zaspati, ali kontam da je dobro dijete i kad skuži da nema sike da će zaspati i uz malo maženja.
i ovo sam hjela quotirati:Citiraj:
Davno sam ja bila budala koja je noću bebu i dječji krevetić vraćala. S 2. djetetom se naspavah pošteno 8)
U rodilište sam si ponjela laptop i bila na netu po noći, da nezaspem.
Kad je stigao kući, strepila sam nad njim i štopala mu svaku minutu.
Kad je dobio preko 1500g na mj prva tri mj, ja sam već spavala kao top dok sisa.
Do njegovog 8mj, nakon podoja bi ga prebacila na drugi bok, da bude spreman za drugu siku kad me gurne.
Sad se nekad ni nesjećam koliko je puta sikio po noći. 2-3-6???
ponekad zaspem, moja ela nije baš najmirnija. dok doji grebe me, udara nogama, ako joj bradavica klizi hvata ju zubima i sl. i tako je moguće po pola sata, sat da ima neko aktivno dojenje. ponekad kad doji mirno zaspem. po danu kad doji i spava čitam knjige ili gledam tv (po danu odspava jednom oko 15min i još jednom možda sat, dva dojeći +15-30min sama).
s filipom je znalo biti strašno po noći i o tome neću ni pisati, pamtim samo sretne dane.
Pa jesam ja jedina koja se boji noću zaspati? :( Meni su ta buđenja koma, koma... čujem ga odmah čim se stane meškoljiti, ali mi treba pola minute-minuta da se razbudim... najgore mi je od 1-3h tu negdje sam poluluda od toga da ne mogu ostati budna. Jako se bojim da ne bih zaspala. Nekad muža budim da priča sa mnom da ne zaspem, nekad me mora masirati da ne bi zaspala. Opsadno stanje. Nekad se ustanem prošetati da se rasanim. Nekad odem pa nešto pojedem da me malo razbudi. Namjerno dojim nadlakćena, jer ako se spustim glavom/tijelom dolje - gotovo, zaspat ću! Na sreću, Mališa moj cica 10-ak minuta i gotov je... No, od 22h do 7h budi se jedno 4-5 puta. A čega se bojim? Pa da ga ne ozlijedim... da mu ne povrijedim ručicu... zavidim onima koje nemaju taj strah. :(
Aiko, kao što ga čuješ čim se promeškolji tako bi imala i osjećaj za njega u svom krevetu. Bilo bi ti puno lakše. No, ako ti osjećaš strah, trebat će ti vremena da se oslobodiš. I MM je imao strah pa je spavao u dnevnoj, no sada smo svi troje bez beda u krevetu.
Aiko pa ti onda nista ne spavas. moja se isto tako budi 4-5 puta, ali ja uredno prespavam 90% podoja. kad se pocne meskoljiti da bi jela, prebacim je samo na drugu stranu, stavim sisu i nastavim spavati. i cisto sam fino naspavana, a njoj se jos nista nije desilo (osim sto ponekad tako napola spavajuci zaboravim dati "novu" sisu, ali to mi se osveti jer jako brzo hoce opet ;) )
Na sreću da to ne traje dugo, obično 10-ak minuta. Ako se ustanem onda 15, recimo... I ja ne prebacujem bebicu na drugu cicu, nego ja idem s druge strane. Pa ako sam jako pospana, onda se ustanem pa dođem s druge strane... ne znam... možda probam zaspati... uf! Buđenje iza pet mi je bez problema... samo da dočekam iza pet... eh! :)
Da, ali J. se budi 8-10 puta po noći...ne preostaje mi ništa drugo nego truditi se zaspati..
Obavezno- nekad se i ne probudim , a V. se posluži. Za potrebe "samoposluge" sam na starim majicama odrezala rupe sa strane tak da su bubregi furt pokriti. 9.mjeseci "staža" u dojenju (za sad) i nikad nikakvih problema po noći. Još uvijek se po noći promeškolji cca 2 puta i cicanje traje 2 minute ili više ... ili manje - nisam sigurna :).
Spava naravno s nama u krevetu, a kinderbet (spojen s krevetom bez ograde) je sad za jutarnje igranje sa medekima nakon buđenja jer se mama još proteže.
Spava od 20 - 7/8 ujutro. Mamino dijete voli spavati :)
Aiko, s obzirom da si tako opterečena i bojiš se ovoga i onoga, velika je vjerovatnost da ćeš se probuditi na najmanji šum ili bebin pokret.
Mislim da bi ti bilo bolje dok dojiš da se postaviš u najsigurniji položaj u slučaju da zaspiš, naravno, ako možeš dojiti bez da se nalaktiš. Ja vidim veću opasnost u tim pokušajima da se ne zaspi, npr. dojenje na laktu, sjedeći... jer postoji mogućnost da se "onesvjestiš" od umora. I naravno, osiguraj krevet da se beba ne može otkotrljati (ograda, bebin krevetić..).
Ja sam se s prvim djetetom borila sa snom, da bi se, nakon mjesec dana kroničnog umora i neispavanosti, doslovno izgubila i zaspala... i baš toga me bilo strah jer nisam bila spremna, a san je, u takvom stanju, puno čvršći. Nakon toga sam se prepustila, pripremila, legla u pravi položaj... i spavala kao beba.
MM me snimio kamerom kako hrčem, a beba od 2 mj. sama grabi siku, sisa, pušta i nastavlja spavat...., ajme kad mi je to ujutro pokazao :?:.
Uglavnom, ako sam osigurala krevet, moj položaj.. spavala sam kao beba, nekad bi se probudila, a večinom je bilo samoposluživanje, nikakve posebne potkošulje, pidžame (uvijek spavam u potkošulji) samo obična s tim da bi spustila naramenicu, i ljeti i zimi.
pa redovito zaspem dok ga dojim... još osobito ako ga dojim u ležećem položaju tad sam jednostavno gotova.
ne brojim koliko dugo doji, nikad i nisam brojala. uopće to ne nadzirem. dobro dobiva na kilaži oduvijek tako da nemam grižnju savjesti jer spavam dok on jede.
a pitaj boga kolko puta se on još preko noći probudi i sam se posluži sisom a da ja toga nisam svjesna.
Prva tri mjeseca sam hodala s podočnjacima jer bih bila budna dok ona doji pa ju treba premotati jer bi se često i pokakala poslije toga pa onda opet uspavati. Kako je to s kakanjem prestalo, opustila sam se i po noći bih ju samo prištekala i nastavila ćoriti. Za mene osobno velika greška. Do tog trenutka ona se budila svaka 3-4 h. Od tad je na svaka dva. Navikla je da i sama zaćori s cicom u ustima jer nitko nije budan da ju na vrijeme izvadi i to nikako više ne mogu riješiti. Pretpostavljam da će prestati tek kad prestane dojiti (a pitanje je hoće li onda spavati duže).
Ne zaspim, jer dojimo sjedeći, ležeći položaj nam baš i ne ide. Imam male sise koje su unatoč trudnoći i dojenju i dalje male :) pa mi je dosta teško namjestiti se u ok položaj i nju prištekati na sisu. tu i tamo uspijemo i jednom sam zaspala dok je cicala ležećki.
Moje cure obe imaju/le ok prvi san 3-4 ili 4-5 h, a onda svako malo do jutra. S drugom sam se tako odmah spasila jer spavamo zajedno u kreveu i uopće ne znam ni koliko smo puta dojile ni kad sam zaspala, a o presvlačenju niti ne razmišljam. Prvu sam znala ponekad oko 4,5 ujutro presvući jer bi tad znala imati jednu veću stolicu i to onako, napola u mraku, a T. uopće noću ne presvlačim i dijete ima savršenu guzu i nikakvih vanjskih niti unutarnjih upala. Ipak moram reći ona je puno ranije od seke smanjila kakanje, kako noćno tako i dnevno.
E. je prvu noć nakon što je prestala dojiti (sa 17 mj.) prvi put prespavala noć i od tad spava u komadu bez problema.
s prvim djetetom sam bila odlučna da ću ga podojiti i onda svaki put vratiti u krevetić da spava (utjecaj okoline: ¨nemoj ga razmaziti, nemoj ga naučiti da spava s tobom u krevetu).¨ Koje greške, to su uglavnom pričale žene iz faze adaptiranog mlijeka i one koje, unatoč želji, jednostavno nisu imale dovoljno mlijeka i isto nisu nikad dojile. Moj je mali s mjesec dana cikao po 40 minuta i onda se još toliko minuta uspavljivao na rukama (jer drukčije nikako nije išlo), onda bi spavao sat vremena pa sve ispočetka. Kad je konačno počeo zaspivati na ciki, ja sam već bila preumorna, al još sam neko vrijeme radila isto ko i prije. I onda mi se dogodilo da sam se probudila i tražila pogledom dijete u krevetiću, a djeteta nema. Panika!!! Ono pogledam kraj sebe, a on blaženo spava kraj mene s cicom u ustima. I tako smo počeli. I bila sam puno odmornija, sklupčala bi se zaštitnički oko njega i oboje bi lijepo spavali. i ostao je spavati s nama u krevetu i nakon što je prestao cicati, i s 4 godine se bez problema odvojio od nas i prešao u svoju sobicu i svoj krevet. Sad s drugim djetetom od početka spavam skupa.
Ne. Po noći dojim sjedečki baš da ne bih zaspala. Kad pojede, a naš to brzinski u 5 minuta cugne, ide nazad u kinderbet jer tamo najviše voli spavat.
Ja sam znala zaspati , pa kad se u neko doba probudim, mali jos vuce, spava i coka....