mažete li bademovo ulje na suhu ili mokru kožu?
Printable View
mažete li bademovo ulje na suhu ili mokru kožu?
Potpis za Mustelu - meni je krema odlična (i općenito njihova kozmetika).
Ja na mokru tako mi je lakše, a imam osjećaj i da duže ostane koža vlažna.
Ja se mažem običnom dječjom kremicom spremljenom u lokalnoj ljekarni i magistra mi je rekla da nema smisla trošiti novce na skupe kreme protiv strija jer od njih dobra samo reklama. Bitno da je krema masna i da koža ne bude suha i da mi ona garantira da ako ću svaku večer kružnim pokretima utrljavati kremu da neću popucati i da genetika nema veze sa strijama već kilogrami i suha koža. Sad sam 24 tjedana pa ćemo vidjet jel žena bila u pravu, za sad strija nema i nosim dosta nisko.
Jelenkić, strije ne nastaju u gornjem sloju kože, nego u dubljim slojevima do kojih krema uopće ne dopire, zato mazanje nema smisla, a pogotovo ne skupim kremama.
Kilogrami imaju veze, naravno.
Potpisujem, uživala u mazanju, i nema strija. Iako vjerujem Arijaninoj tvrdnji!Citiraj:
@bublica3: moje iskustvo ti je slijedece, mazala se non stop u sve 3 trudnoce s collistar kremom protiv strija.evo upravo imas u parfumerijama limoni neku akciju za proizvode za tijelo. cijena nije mala ali po genetici bi ja cijela popucala (mama ih je puna). nemam niti jednu a sad jel to zbog kreme, neznam.
ja uzivam inace u tim malim ritualima jer me to i opusta....go for it
u 2 dana sam popucala !!!! :-( i ne trbuh se nije spustio :-x
Sad sam 38+4 i tak sam sretna jer nisam dobila niti jednu (imam stare iz puberteta)...
I onda sam jučer pitala mamu kad je ona dobila strije kad je mene nosila - kaže 10 dana prije poroda :( U jednom danu :(
meni je trbuh OK ali grudi su mi sada rizične:-(
imam osjećaj da su svkaim danom sve veće i veće.. a ne stignem se toliko mackati i paziti....
Ne mogu vjerovati kolika je razlika u cijeni badem. ulja, u Dm-u košta cca 35kn, taj isti u ljekarni 45,46kn...(225ml čini mi se)
Bademovo iz ljekarne (na gl. kolodvoru) 50g cca 35,36kn :-o (pakiranje je u staklenoj tamnoj bočici sa nastavkom koji šprica, a kod mene na selu u ljekarni sam kupila 200g za 32kn u običnoj plastičnoj flašici....nevjerojatno!
Mašnice, bademovo ulje imaš toplo ili hladno prešano, hladno prešano je puuno kvalitetnije i time jedno 3 puta skuplje. Bilo koji proizvođač koji drži do sebe i zna išta o uljima neće ga pakirati u plastičnu amblažau. Tako recimo pitaj u apoteci da ako mogu ti naruče od Kemiga bademovo hladno prešano od 100ml, jaako je kvalitetno i mislim da je kod mene na poslu jedno 26kuna. Imas recimo i pranarom bademovo ulje koje nosi oznako Bio i 50 ml je oko 100kuna...to su osnovne razlike.
Ja sam se cijelu trudnoću mazala raznim kremama i kremicama (Mustela, Afrodita, Vichy) i bila ponosna kako mi je trbuh lijepi...do jednog jutra (bila trudna 39 tj.) kad sam uhvatila muža da me zaprepašteno gleda! Odem na ogledalo,a stomak-kao rezanci, strija do strije!!
Mislim da je to sve stvar osobe i kože...ja se cijeli život mažem kremicama pa sam ispucala. I to je moja sreća :))
Sad u drugoj trudnoći koristim Dove mlijeko za tijelo, koje i inače koristim i nije me briga šta će biti :)
Iskreno, zapravo ni sama ne znam što bih mislila o tim kremama, ja sam se mazala u obje trudnoće običnim bademovim uljem i nisam nimalo popucala (ali su mi zato noge pune proširenih kapilara). Držala sam se one-bolje spriječiti... Pomoglo ili ne, barem si miran jer znaš da više od toga i ne možeš (odnosno, možeš paziti i na kg). Ali, mojoj se frendici s tim strijama dogodilo nešto baš čudno - pet dana poslije poroda (do tada nije imala nijednu) cijeli joj je trbuh popucao, iako je bebonja:) već bio vani!? (A to se dogodilo i mom frendu iz srednje-u jednoj je fazi dogurao do stotke i u kratkom razdoblju jako smršavio - tek su mu se tada na rukama pojavile strije). Moja derm. kaže da je dobro mazati se nekom kremom i do mjesec dana poslije poroda. Kako god, dobro je znati, pa kome se da, nek' se maže.
da li postoji cura koja je prije trudnoće imala strije a da ih je u trudnoći izbjegla....ja ih naime idemam dosta po guzi i unutarnjoj strani nogu....strah me da nema šanese da izbjegnem strije u trudnoći, jer sam im očito sklona.
Naime, nisam sklona mjenjanu težine, a opet ih imam :-(
Evo JA. Imam ih na unutarnjoj strani bedara. U početku prve trudnoće se namazala par puta, pa skontala da je to besmisleno, drugu trudnoću se nisam nikako mazala, strija - nijedna jedina.
Ja sam sebi naručila Fissanovu kremu iz inozemstva, ne znam zašto sam se za nju odlučila, nekako mi ostalo da je prije puno žena bilo njome zadovoljno dok je bila na tržištu, pa kažem ajmo probati..
bademovo ulje, i za sad nema ni jedne strije, a punih 38 tt. do sad sam dobila 13 kg,pa je mozda i to razlog, mada znam neke koje su popucale i sa manje.
rtg, davno sam ti poslala jedan pp....
Zna li netko koliko košta vichy protiv strija?
Gdje se kupuje mustela krema i od kad se može koristiti? U apoteci sam pitala za vichy ali mi je magistra rekla da se ne smije koristiti prije 4. mj. trudnoće (sad sam 9 tjedana). Ne znam...vjerojatno ću do daljnjeg koristit samo bademovo ulje jer ono nije štetno a kasnije preći na nekaj konkretno. Inače,sklona sam strijama tak da mislim da ću ih teško skroz spriječiti...
U prvoj t. mazala se uljem pšeničnih klica iz Aromateke - fenomenalna stvar! Mazala revno i prošla bez ijedne strije iako sam ih prije T imala par (ne znam od čega, niti sam nešto posebno visoka, niti sam brzo izrasla, a bogme ni nakon druge-treće godine kada sam bila bucka, nisam imala viška kila...).
Sada, krenula s uljem pšeničnih klica ponovo, ali MM kupio neku drugu marku pa mi miris uopće nije odgovarao, prešla na maslac za mame i bebe iz l'occitane-a (ili kako god se to već piše) koji je fenomenalan i za svaku preporuku!
Ali, zadnjih 6 tjedana na mirovanju i uz preporuku minimalnog "prčkanja" po trbuhu pa se mažem jaaaaako rijetko i rezultat u vidu par novih strija je tu!¨:-(
Ima ko mozda kakvu frisku preporuku za kremu protiv strija?
Ajoj :D
Ja se iskreno nadam da one cjene preko 200 kn ne stoje jos uvijek.. toliko bome nedam
kaj fali zebri? :-P
Meni je super Mustela. Istina, dođe preko 300 kn ali iz četiri trudnoće nemam ni crtice na sebi pa mi nije žao kunica.
Bila sad u ljekarni.. nude afroditinu nocnu i za dan po 96 kn. To sam uzela.. sve ostalo preko 200