Bez kave definitivno ne mogu, ali sam se ograničila na jednu dnevno, i to naravno, ujutro.
Printable View
Bez kave definitivno ne mogu, ali sam se ograničila na jednu dnevno, i to naravno, ujutro.
Ja sam pila kavu u t. Po dvije.tri salice na dan (s mlijekom) kako sam imala malo nizi tlak i doktorica mi je rekla da nema problema
I ja pijem kavu normalno. Doduse to je samo popodne kad dodem na konjicki.. i eventualno preko dana ako odem na kavu a to je stvarno jako jako rijetko...
Ja sam počela piti kavu bez kofeina. U prvoj nisam pila kavu jer me zeznuo utrogestan koji sam pila i pojačao mi mučninu na maksimum, a sad pijem svaki drugi-treći dan. Nekako sam mučnjikava, hehe, jutrima i večerima pa ako se u danu sjetim popiti (i ako se planeti poslože da stignem), onda popijem. A koliko to ima učinka ili nema, jarac će znati! :-D
ja ovaj put kavu ni pogledati ne mogu, neki dan sam probala od muža gutljaj, odmah želudac u grlu
inače sam pila jednu ujutro i jednu poslije ručka
i onda sam sad još pospanija nego inače, pa si srknem tu i tamo malo cole ili prožvačem koju kockicu čokolade da ubacim u sebe malo kofeina, inače :spava:...
i fali mi taj jutarnji ritual ispijanja kave...
Ja sam već pisala tu negdje da i dalje pijem dosta kave. Nisam imala jake mučnine, nije mi ništa smrdilo a kava mi je i dalje fina i potrebna. Jučer sam o tome razgovarala s ginom i rekao je da mogu piti (ako ne pretjeram naravno:-)) jer uz moj nizak tlak bez kave bih prespavala pola dana.
e sad mene zanima šta znači dosta, a šta znači pretjeram :mrgreen:
meni se prestala gadit, i opet pijem dvije dnevno kao i prije. Jaaaako mi puno znače :)
al baš razmišljam kako je to teško uspoređivat, meni "jedna kava" znači od 1 1/2 žličice instant kave, mojoj mami od 3, dakle doplo više kofeina.
jedva cekam kad cu opet moci popit kavu! uf, stalno o tome razmisljam:-)
jako mi je zlo od bilo koje kave, nesa, kapucina!
prosli tjedan sam popila jednu, mislila da je nemoguce da ce mi biti bas jako zlo, a ono, 3 dana povracanja nakon kave:o:ups:
Kafu i tunjevinu izbacila u obje trudnoce, u ovoj ponekad popijem cappuccino, to je sve. Jednostavno pijem cajeve. Ali recimo u prvoj nisam jela ni mladi sir niti prsut koji nije zapakovan, sad jedem. Uglavnom, treba procijeniti sta jesti i u kojim kolicinama, recimo, kod nas gotovo sve zene piju kafu u trudnoci, a u SAD-u se to gotovo poistovjecuje sa pusenjem. Sve smo odrasle i same mozemo najbolje procijeniti sta je najbolje za nase bebe.
nisam se odrekla kave ni u prvoj a stavrno neznam dal ću ni u ovoj trudnoći....tri turske dnevno, u 6:00,u12:00 i u 16:00h. ali ipak ću izbaciti jednu dozu..možda ovu popodnevnu. mogu bez farbanja, mackanja raznoraznim kremama,masaža, tune i neznam čega ne ali bez kave život nije život...:)
A zasto bi se odrekla?
Samo smanji na salicu-dvije
Ja sam bila smanjila na jednu, ali onu vecu salicu turske
Odrekla sam se pivice, al kave necu :mrgreen:
Ma meni je kava guuuust, al ono, veliki gust, bas ju jako volim piti i pila sam ju u sve tri trudnice, s i sad dok dojim, ofkors
memento, i cajevi imaju teina
Mene je sada popodne boljela glava pa sam si napravila kavu nakon dugo vremena. Obična, crna, kuhana u džezvi, bez šećera, bez mlijeka.
Patronažna mi je rekla da je ok šalica kave povremeno. Plašim se samo da ću morati mokriti svakih pet minuta.
Ja popijem kavu s mlijekom tu i tamo, nekad nescafe, a nekad tursku (al rjeđe tursku) i kava mi je jako dobar probiotik (žutaminuta vidjela sam na drugoj temi da si pisala o problemu sa zatvorom), nakon nje na wc.
Mislim da od jedne šalice dnevno, da se i toliko pije, neće ništa biti. Ima puno gorih stvari koje unosimo u organizam od kave.
Da, nažalost, nije pomoglo.
mene kava nikad nije protjerala u wc
čak niti kad ju zasladim da mi upravo tome posluži jer imam problema sa zatvorom inače
ja i kroz trudnoću popijem ujutro i popodne kavu
tursku s mlijekom
ujutro cijelu šalicu, a popodne samo malo (3 gutljajčića možda)
po mojim saznanjima, ta količina ne može škoditi