~lex~, nisi mi napisala kada piješ riblje ulje.
I što kad nestane agruma? Jesu li oni moratorij ili je važno da je voćni sok, pa makar kakav?
Printable View
~lex~, nisi mi napisala kada piješ riblje ulje.
I što kad nestane agruma? Jesu li oni moratorij ili je važno da je voćni sok, pa makar kakav?
Nisam napisala? Sori... elem, riblje ulje pij kad se sjetiš. Meni je najjednostavnije ujutro, prije soka od agruma (može bilo koji sok, jedino ne miješati mrkvu u sok), jer mi agrumi splahnu taj fuj niz grlo.Citiraj:
apricot prvotno napisa
Nazdravlje!
Ja sam ocigledno s mojim postom bila gore neveidljiva ali ajde nema veze.
Pitanje: Ja sam juce kupila Cod Liver Oil s okusom od narandze. I djeca to uzimaju po jednu zlicu dnevno.
Jel to to Lex?
uglavnom ne doručkujem :oops: samo kava i cigareta :oops: ... i ako zari ostane nešto od doručka, onda to smažem....
a za ručak nešto slatko iz merkatora....
a za večeru sendvič... i čokolada... i napolitanke... i ostaci zarine večere....
i tako cijeli tjedan, a za vikend kuham ručak pa bar onda MM i ja nešto pojedemo...
u principu, grozno... bolje bi mi bilo da nemam tetu čuvalicu koja i kuha zari, jer bih onda zbog zare svaki dan morala kuhat ručak, pa bi i ja i MM nešto normalno pojeli ... a ovako, živimo na glupostima...
Lutonjice, strašno!
Ja bih krepala da svaki dan ne pojedem nešto "sa žlicom".
Juha, obavezno 4 puta tjedno inače sam luda.
A doručkovati moram čim progledam - zato je Montignac za mene dobro rješenje.
a kužiš, moja mama tako jede cijeli život, i meni je to onda normalno... ja ti nemrem gledat kak netko fakat obilno doručkuje, ili recimo kuha za večeru, meni je to totalno čudno i :roll: :roll:
ja ili mm svaki dan kuhamo veceru :shock:
ali, nemamo rucka, u to vrijeme smo na tri strane.
ma, shvaćam kad nema ručka da se jede kuhana večera, to mi je normalno, morate jest nešto kuhano (ak niste ko mi :lol: :lol: )
nego kad netko kuha ručak, a onda ima i kuhanu večeru, na to sam mislila
Mi ne večeramo.
Čak ni Orka ne jede ništa poslije tog "ručka" oko 17h.
Tako da mi je potpuno jasno da si i ti usvojila prehrambene navike svoje mame.
Ja sam nemajka - možda bi dijete ipak večeralo :/ :? :oops:
a kako pravis pannacottu???Citiraj:
~lex~ prvotno napisa
POTREBNO: -2
2
Kod nas je rucak/vecera oko 18.00 i poslije toga se u principu ne jede. Jedino to je kuhano, kako radnim danima tako i vikendom. Ne mogu zamisliti da ne kuham, osim vikendom, tad volim naruciti nesto od Kineza. :D
Natasa30, ma nisi nevidljiva, ali već piše s čime počinjemo dan. Voćni sok od svježeg voća, nipošto kupovni. Musli s obranim mlijekom ili jogurtom, integralni kruh sa svježim sirom ili namazan marmeladom bez šećera, kavovine, čaj, obrano mlijeko, ili doručak bogat bjelančevinama i mastima koji se sastoji od jaja, kuhane šunke, tvrdog kozjeg sira ili gruyerea i slično.Citiraj:
Natasa30 prvotno napisa
Ručkovi i večere su obično kuhani, uz iznimku brzih ručkova s nogu koji se sastoje od orašastih plodova i suhog i svježeg voća. Ako je ručak brzinski, neka ti večera obavezno bude kuhana.
Glede ulja, to je točno to ulje koje ja koristim. Proizvajalec - TwinLab.
Držim fige da ti dijeta uspije k'o i meni. ;)
Marelice, pannacottu radim s fruktozom, umjesto šećera i mahunama vanilije umjesto vanilin šećera.
Danas - juhica od poriluka i brokule, celer pohan u parmezanu, kunić u slanini.
Kunića izrežite na jednake dijelove, posolite, popaprite, začinite mažuranom ili ružmarinom i uvijte u slaninu. Dodajte grančicu majčine dušice. Po mogućnosti, neka slanina bude jednako masna koliko i mesnata.
Izrežite luk, stavite ga na dno vatrostalne posude i položite po njemu meso. Između mesa stavite izrezanu svježu rajčicu/pelate. Zalijte maslinovim uljem.
Stavite peći na 200°C. Kad pečenje pusti sok, zalijevajte s vremena na vrijeme i pecite 30-40 minuta.
Jučer - juha od rotkvica, tikvice punjene svježim sirom, posute parmezanom i zapečene te prepelice sa žara.
Ovo prije nisam pisala jer smo jeli običnije stvari, kao npr. lešo blitvu i ribu sa žara, lešo kelj i pureće filete itd.
Zaboravim napisati kakvu salatu jedemo - obično to bude rukola ili matovilac s parmezanom i pinjolama, svježi krastavci, svježi kupus, zelena kristalka, paprike itd. Sve prilično dosadno. Jedino ponekad stavim malo fete i maslina pa bude hranjivije. Ali ne prečesto. Pogotovo ne kad jedemo ugljikohidrate za ručak. Onda samo povrće.
Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
lutonjica, ja danas kao neka mamica :mrgreen: razmisljam o tebi dok kuham rucak (vec ga i pojela) i mislim se kako se sigurno bediras (bar koliko i ja) dok citas ovakve komplicirane recepte :)
ima ih :mrgreen: koji cijene moje, brze i jeftine recepte. ali su mi prejednostavni da bi ih ovako javno pisala :mrgreen:
ako hoces, mogu ti ih sloziti par, pa ces imati svaki dan za pola sata ili manje kuhan obrok.
Mislim da počinjem shvaćati... tak je teško sve to skuhat da smršaviš u procesu... Ili je možda princip da ti se ne da kuhati po rasporedu pa preskočiš obrok :lol:
A možda moraš i sama uloviti kuniće i prepelice?
Fakat je komplicirano.
Ivarica, da otvorimo temu polusatnih recepata? Kod mene isto ne pali ništa čemu treba duže od toga.
joj ivarica, divna si :*
ajde pošalji mi te tvoje recepte pa da vidimo!
btw, sad je vikend pa sam kuhala poriluk za ručak, sutra smo na ručku kod mojih, a u ponedjeljak sam pozvala frendove na ručak pa kuham sve: i juhicu i meseko i krumpiriće i salatu :lol: a takav ručak radim samo kad nekog želim ugostit, mogla bi češće pozivat ljude na klopu :lol:
a lex sam već zezala za te prepelice i kuniće, nema šanse da si tako kompliciram ručak :lol:
Ja kad sa procitala ove recepte odmah sam odustala :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kakve prepelice, kakav zar :lol: :lol: :lol: :lol: