fostiju =gostiju
Printable View
fostiju =gostiju
Ajme, lubanja!!!! I moja none je imala lubanju, tj. gornji dio lubanje, navodno netko iskopao u vrtu iz 1. svjetskog rata, imala je udubljenje od metka i none ju je koristila kao... egzotičnu pepeljaru :/. Ja sam valjda tu lubanju pokopala u uspomenama, ali sad me ovo na to podsjetilo. Ne znam di je stvarno na kraju završila, valjda je ostala u noninom stanu koji je bio prodan negdje u mojoj osnovnoj...
I ja imam lubanju na polici 8) ali nije prava, nego igračka, i nije kupljena za dijete, nego za mene :mrgreen:
tanja i ti smanjuješ cirkl posjetitelja :mrgreen: :lol:
:lol:Citiraj:
ina33 prvotno napisa
pa naravno,a imala je i rupu za udjenut cigaretu,di ćeš bolje
Daljinski ostavljen u vrećici da se ne praši ...
uf daaaaaaCitiraj:
kloolk prvotno napisa
:lol:
A šta to nije da se ne izbrišu slova?
Ne biste vjerovale koji ja kič imam na zidu - uokvirene puzzle od 5000 komada :lol: :lol: :lol:
Slagala sam ih u prvoj trudnoći da prekratim vrijeme 3 mjeseca :roll: i onda mi bilo žao rastepsti ih. :mrgreen:
Amalthea je napisla:
Citiraj:
--------------------------------------------------------------------------------
Ne biste vjerovale koji ja kič imam na zidu - uokvirene puzzle od 5000 komada
Slagala sam ih u prvoj trudnoći da prekratim vrijeme 3 mjeseca i onda mi bilo žao rastepsti ih.
A jesi li ih i ti kao moja mama :roll: dala uokviriti debelim zlatnim baroknim okvirom? :lol:
gostiju ili onih kojima bi ti išla doma?Citiraj:
maria71 prvotno napisa
meni je najvažnije da je dom odraz domaćina.
onda mi ne smeta ništa.
u svojoj kući ne volim detalje jer sam lijena za čišćenje.
ali, detalji ipak daju toplinu domu, pa makar oni bili i venecijanske gondole...
Kad smo opremali dnevnu sobu, znala sam da nikako ne želim staklene vitrine s brojnim ukrasnim detaljčićima, kristalne vaze, ukrasno suđe, itd.
Na kraju imamo tri velike police pune knjiga u dva reda, ali su se sitnice u međuvremenu namnožile - i ne, to nisu kristalne vaze i suđe, nego cd-ovi, dijelovi za kompjutor, modeli brodova na sklapanje i koješta drugo (uz već spomenutu lubanju).
Drugim riječima - police i opet izgledaju neuredno, ali, kako apricot reče, ako je naš dom odraz domaćina (čitaj: šlampavo neuredan), onda ok :mrgreen:
U tuđem stanu ne smeta me apsolutno ništa. Pa nisam im došla razgledavati stan, nego pričati s ljudima!
Amalthea, i ja volim puzzle 8)
:lol: a onaj omot toliko prljav da više nije ni proziran i jedva vidiš tipke :lol: :lol: :lol:Citiraj:
kloolk prvotno napisa
Pa što ti je? Ja sam žena s ukusom. :coffee:Citiraj:
rosa prvotno napisa
:lol:
:love:Citiraj:
tanja_b prvotno napisa
Joj, Janoccka :( , ovo kao da sam ja pisala. :(Citiraj:
Janoccka prvotno napisa
Baka je isheklala kilometre stolnjaka i raznih tabletića samo za mene, a meni to stoji... ne znam ni sama gdje. :(
daljinski u vrecici da se ne prasi???
pih, ne mozete nadmasiti moju sveki: daljinski u kutiji od bajadere! aha!
Mene smetaju packe od osušene hrane po namještaju, stolu, igračkama i ostalim predmetina... kad to vidim kod nekog, dođe mi da pobjegnem!
pa onda, klinci koji mi brišu svoje nosiće u moj bijeli trosjed i fotelje - imam i ja malca, da ne bi mislili da imam pik na djecu!
daljnji popis ;
-mrzim kad nema wc-papira u gostima!
- kad mi se gosti neće izuti - jer oni to ne rade!
- ogromne kristalne vaze i hrpa kristala u vitrini...
- kad nam u gostima daju piti iz okrhanih šalica bilo za vodu ili kavu...
- također ne volim goblene, gondole, presvlake za kauće i fotelje, sve moguće zaštite namješataja i posebno MRZIM kada ljudi drže DALJINSKE U VREČICAMA, da se ne uprljaju!!!! :lol: :lol:
Tome se mogu smijati u neograničenim količinama!
Ovo sam ja doživjela. Kuća je kao muzej, sve je gledaj-ne diraj. Puna onih velikih lutki, keramička lica. I naravno kauč prekriven najlonom. :roll: bljak.Citiraj:
bubička prvotno napisa
A daljinski u najlonu su mi najveća fora. :lol:
Svejedno mi je kak je kod drugih jer tam ne živim i ne dira me kako im je uređen stan, niti jel im čisto ili zmazano.
Zato živim u stanu u kojem imamo:
- ružan šareni linoleum u predsoblju
- goblene
- TAMNOSMEĐU lamperiju u kuhinji :roll: (to sam malo 'razbila' žutom visokom policom i crvenim frižiderom)
- hrpu prašnjavih keramičkih vrčeva na kuhinjskim elementima :roll:
- plastični stolnjak (ajd, to mogu podnijeti jer mrzim stalno peglati stolnjake, a jednostavnog je uzorka i nema na sebi žabe, kestenje, lovce, močvaru i sl. kao što je jedno vrijeme imala moja mama :lol: )
- zavjesu s volanima u kuhinji (ovu iz dn. boravka smo uspjeli izbaciti).
Sve to ne dolazi do izražaja kraj našeg krša na regalima - gomila knjiga, kutija s igricama, dvd-ova i cd-ova, bilježnica i kojekakvih sitnica.
Što da kažem - cijepila sam se protiv dobrog ukusa i ništ mi ne smeta više.
Ja mislim da je jednostavno nekim ljudima jako važno kako im je stan uređen, a nekima manje. Mi smo npr. u starom stanu naslijedili lamperiju na zidovima u hodniku i nije nam se to nikad dalo maknuti (a ružno mi je), samo ju je MM prefarbao u bijelo da bude manje uočljiva. I tako smo imali masu stvari po stanu koje nam se nikad nije dalo popravljati (npr. jednu rupu u zidu u kuhinji :lol: ); imam sestričnu kojoj je uređenje stana jako važno i koja bi poludila na takve stvari i svaki put počela vikati na mene :mrgreen: (ludila je ona i na zmazanoću, pa mi je jednom posaugala stan). Što se tiče stanova drugih ljudi, ne mogu reći da me nešto smeta, a mislim da niti ne poznajem nekoga tko ima goblen na zidu. Sviđaju mi se stanovi koji su topli i udobni, kao neka gnjezdašca, a ne volim stanove koji mi izgledaju kao da su uređeni po katalogu (a sve mi se čini da moj sad tako izgleda).
nema lamperije u katalozima, ne brini
O pa nema je niti u mom stanu sada, to mi je novi :mrgreen:
ahaaaaa...
nisam nikada voljela figurice, vazice, "dodatke" bez funkcije...
onda su se počeli "furati" ti minimalistički (muka mi već od samoga termina) stanovi, ravne plohe, boje pijeska, niske komode na kojima je veliki tanjur s nekoliko kamenčića...
većina novih stanova izgleda isto, "pročišćeno"...
ali, pročišćeno i od duše, rekla bih...
volim kada u sobi ima pobacanih knjiga, volim kad ima nešto što je kao "šaka u oko"...
ma neka i drapiranih baroknih zavjesa!
samo neka nije "po feng shuiu"!
Meni kod drugih ništ ne smeta, odnosno najbolje se osjećam kad su ljudi čim neuredniji i imaju veće gluposti po stanu, jer onda znam da su opušteni kaj se toga tiče pa ni kod mene neće obraćati pažnju na takve stvari.
Ja doma nikad ne bih imala linoleum, heklane stolnjake, i razne gluposti po zidovima npr. one oslikane tanjure kaj se prodaju kao suveniri. Ne volim ni starinski namještaj, ni one ružne tiffany lampe.
ja npr ne volim heklane ali one platnene pa izvezene sa bijelim koncem za njima sam luda :zaljubljen:
u biti najvise volim ono sto bi se nazvalo ladanjski stil.
što se nisi za Slavonca udala, bilo bi šlingeraja na sve strane
bilo bi i prsuta i speka sta bi bilo jos bolje
I ja volim taj ladanjski stil, ali sam namještaj kupila totalno modernih i ravnih linija. Stalno sam razmišljala da ubacim koju ladanjsku vitrinu ali se nisam usudila. Gledajući po meni do tog kataloškog izgleda stanova dolazi zato što ljudi idu na sigurno jer sa namještajem ispranih boja i ravnih linija teško možeš pogriješiti.
Opet, nakon početnog žara za uređenjem stana totalno me pustilo (a i doživjela sam financijski krah :mrgreen: ); npr. već dva mjeseca uopće nismo objesili slike. Ovaj vikend smo čvrsto odlučili kupiti tiple i - zaboravili.
ja sam naslijedila takav set od pokojne bake,to se u mom kraju zove "šlingeraj",takva je i svečana nošnja tog krajaCitiraj:
Lu prvotno napisa
meni je to toliko predivno i posebno da ga,npr.veliki bijeli šlingani stolnjak stavljam samo u najsvečanijim prigodama.Tko god je to vidio bio je opčinjen ljepotom tih izvezenih ukrasa...a najbolje od svega je da se tako nešto ne može kupiti....to je radilo samo nekoliko žena u tom selu koje su u međuvremenu umrle,još je mislim samo jedna ali ta je nažalost slabijeg vida...eto kako izumiru starinske vještine :(
naše slike stoje - na tavanu.
i mislim da će tamo i ostati, nekako mi se ne uklapaju "u nas".
zato sam povješala prazne okvire, pa svi pitaju kad će sličice u njih...
a oni tako stoje već više od godinu dana (zajedno sa papirom u pozadini na kojem piše da je recikliran)
ja sam dobila na poklon od neviste, njoj je to pokojna baka radila. na zalost nemam veliki stolnjak vec jedan onako poveci za sredinu stola. obozavam ga.
sto se namjestaja tice ja volim kod drugih vidjeti moderno i ravne linije ali se ja u takvom prostoru ne bih osjecala dobro svaki dan. ali ja volim i promjene pa tako svoj namjestaj preuredjujem svako malo. zadnja dva dana sve bojam u bijelo :roll: zidove smo jucer prebojali u zelenu i narancastu. kuca mi izgleda ko da su je marsovci pobljuvali :lol: ali jako je proljetno 8) u skladu sa ovim lijepim vremenom :mrgreen:
ah, nije ni njemu lako 8)
da vidis samo kako me jucer mrzio :lol: a kad je zelena dosla na zid shvatila sam da mi se nijansa ne svidja. inace sto se tice bojanja bila si totalno u pravu: na zelenom zidu spoj bijele i zelene nije pravilan nego bjezi u lijevo. na narancastom probija stara zelena od ispod :lol: dakle bolje je zvati druge da vam bojaju. ali i to spada u "slatke male promasaje" :lol:
Ja sam fan bijelog s par jarkih detalja. Kad dovršimo dnevnu s. i kupimo stol i stolice odvažit ću se na bojanje jednog :mrgreen: zida . Obzirom da sam tutlek za boje dat ću slikice na javno razmatranje.
Moje oko ne voli plastične stolnjake, natrpanost prostora, zagušenost zidova slikama, miljeići i sl.
Detalj kojeg bi željela staviti u hodnik je veliki okvir s paspartuom za 5-6 dragih obiteljskih fotografija...zna li netko gdje toga ima?
I meni, recimo za more, paše onaj country stil - malo rustico kuhinja, namještaj od borovine itd. Jedan moj kolega ima u svojoj kući u unutrašnosti Krka svakakve đinđuve koje su se fantastično uklopile - tepihe iz Perzije po zidovima, stara vrata od konobe, natpis "closed for prayer" itd. - nešto što bi u stanu od 60 kvadrata bilo koma - ali u kući se fantastično uklopilo, kao i poštanski šahti od telekom kablova ugrađeni u pod od dvorišta, kože od janjaca na krevetima, peći na drva itd. - baš je fino to uklopio, puno bolje po mom mišljenju nego da je tamo stavio npr. ultramodernu glanc crveno-crnu kuhinju ili tako nešto.
Mislim da ovo možeš zamoliti bilo koju radnju koja se bavi ramljenjem slika - reći točno kakav okvir i kakav paspartu želiš i dimenzije.Citiraj:
čokolada prvotno napisa
ja sam jedan jednostavan kupila davno u Ikei za neku malu cifruCitiraj:
čokolada prvotno napisa
Ne zamjeram nikome ništa u tuđem stanu, osim ako ne ponudi nešto slatko (a recimo znam da ima) 8) ... i suprotno ako sam na dijeti, onda zamjeram ako nudi.
Ali me "nerviraju" lusteri s kuglama, oni šareni (jako cjenjeni) tepisi, šareni zastori pored zavjesa.
Volim domove koji su svijetli, toplih boja i veselih detalja.