lea.marijela, baš ti hvala :love:
Printable View
lea.marijela, baš ti hvala :love:
Konačno, upisali smo se kod stomatologice koja radi s djecom (na preporuku pedice), pregledala je Ivana, kaže da je to erozija...bla bla nisam zapamtila, ničime premazivati do 3 godine dok ne bude mogao ispljunuti. Stidljivo sam pitala za TM, ona je na to rekla: to može, nema nikakvih prepreka samo nemojte jako obilno. Čak me uputila i gdje da kupim (ja sam pogrešno TM tražila po ljekarnama a ustvari ima tamo gdje prodaju opremu i sl. za stomatologe).
Pokušat ćemo pa ćemo vidjeti.
lea.marijela, gdje je ta firma? Na HT imeniku ne daje link :?
Ninaxy, evo goreCitiraj:
Annie prvotno napisa
VIK dental možete dobit na tel 01 2313-979 (Vladimira Preloga 13,Zagreb)
isti proizvod možete naručit i u sljedećim poduzećima
MAICO d.o.o. Varaždin 042 261-330
PNP Dental d.o.o. Split 021 568-500
Pozdrav svima
Prije tjedan dana sam konačno uspjela kupiti TM, zanima me koliko često ste ga stavljale? Napominjem da je caklina dosta oštećena.
LIMA mi smo stavljali desetak dana za redom, pa smo malo zabusavali jer nisam uspevala da ga ubedim da ne siki pola sata.... rasli zubici.... pa smo sad opet na svakodnevnom... mozda mesec dana pa pauza,no neko rece da se i ne mora raditi pauza... inace koristimo elmex ili sensodin pri pranju mozda i to pomogne malo
moj malac jaaako škripi zubima dok spava. i prilično često. na dvojkama je skroz ogulio caklinu. je da je to mjesto gdje se baš ne stvara karijes, al opet :/ jel bi pomogla štogod ta pasta?
ninochka ja mislim da bi pomogla u prevenciji kariesa a i ocvrsnulu bi malo ti zubici sa ostecenjem.
Cure pasta ide na suhe zube i nemojte pretjerivati, pogotovo ako su vam klinci mali i ne znaju ispljunuti ;)
LIMA kako napredujete sa TM? Ima li poboljsanja?
Zara01 hvala na savetu :love:
Eeee, muka ježeva!
Stavljam mu jednom tjedno, ja bih i malo češće ali nikako da uspijem. Ne stavljam onako "za prave" jer ne mogu drugačije nego na spavanju i to samo tek kad zaspi, ako pokušavam kasnije kad odspava taj prvi san probudi se. Problem je u tome što ja mogu samo jedva nekako obrisati zubiće gazom i onda lagano namazati ali ona daljnja procedura no way jer on onda zatvori usta i to je to.
Pojma nemam je li to ok.
Ne znam, da sada probam i malo češće s tim, ali kako?
LIMA i ja sam potpuno isto radila samo malo cesce, a sad sam pocela da mu stavljam kad znam da idemo napolje i da nece imati pristup siki bar pola sata :lol:, operem mu zubice stavim pastu i trk napolje... i S. jos nezna da pljune no neko rece ako se malo stavi da je ok... inace nama su zubi znacajno bolje, belji su i nije doslo do pogorsanja :D
Neki od vas su spomenuli Aminfluorid gel. Da li mi mozete reci koja je cena u
Hrvatskoj i kakvo iskustvo imate sa njim? Hvala unapred
Zubarka moje devojcice je preporucila taj gel kao prevenciju karijesa ali ga mi ne mozemo ovde nabaviti
kćer mi ima problema sa caklinom, prednji zubi (jedinice) ali i ostali su osjetljivi, dno jednica (onaj najtanji dio) ju boli kad grize ali i na dodir, to sam cula da znaci da joj se caklina oštećena, zanima me bi li joj mogla pomoći ta pasta i di je u splitu ima kupiti?
:-(
kćer mi ima problema sa zubima, kad grize (jedince - uglavnom) je bole pogotovo najdonji dio onaj najtanji (cime "sjeces"), izgleda da joj je caklina uništena, jer je boli i na dodir, zanima me je li ta pasta može pomoći i di je u splitu ima kupiti?
da li je netko kome su dijagnosticirali karijes bočice uspio "maknuti" karijes, a da se nije proširio toliko da "izjede" zub kroz neko vrijeme?
vidim da su iskustva uglavnom takva da kad krene, krene do "trošenja" u rekordnom roku :(
da malo podignem temu
danas su i mojoj kćeri (2 godine) dijagnosticirali eroziju cakline. zahvaćene su gornje jedinice i dvojke :/
kaže zubarica da joj nema spasa, da će ti zubi neminovno propasti, prije ili poslije. Rekla je da joj možemo pomoć jedino premazivanjem Tooth Moussom, pa ćemo pokušati...
jel netko ima pozitivna iskustva, u smislu da zubi nisu propali do kraja?