-
moja curica se vec par dana zali na bol s jedne strane usta dok zvace.
isprva sam sumnjala da joj raste zub ali danas sam joj s te strane jezika primjetila nekakav bijeli mjehuric koji sam joj pokusala sastrugati cetkicom za zube i onda se gulio ali nije nestao.
ja na bradavicama nemam nikakvih promjena
pelene ne nosi tako da nema ni osipa ali se ni ne zali da je pecka dok piski
moze li to biti soor?
na sta jos da obratim paznju?
-
koliko ti je stara curica? ima li kutnjake?
palo mi je na pamet da se mozda ugrizla s unutarnje strane obraza
-
nije se ugrizla, i meni je to prvo palo na pamet pa sam je ispregledala i isprepipala po obrazu i nista.
ima cetvorke.
sumnjala sam da joj raste petica, al sad kad sam ovo na jeziku vidjela zabrinila sam se.
ima 2 godine.
veceras joj je nakon kupanja bilo tockica po guzi. ne kao pelenski i ne kao "dugo sam sjedila pa mi se crveni guza". ovo na jeziku joj se prosirilo i na donju stranu. izgleda ako mjehurici velicine papile.
ma najgore mi je to sta je nedavno pocela piti portalak bez prisile a sad ako je soor trebali bi valjda prestat?
-
ovako i ja i 7mj beba imamo soor u ustima. S obzirom na gripu nismo išle kod pedijatra nego se čuli telefonski . Preporučila gel.
Kako se koristi taj gel?
Da li prvo očistit usta bez gela ili s gelom
-
mene opet bole bradavice. drugih simptoma nema. :?
-
Pozdrav svima,
imam curu od 10. mjeseci i do sada nismo imali problema sa soorom. Zadnjih dva dana osjećam probadanje u lijevoj bradavici, kod nje ne vidim nikakve promjene. Trudna sam 12. tjedana, i koliko sam uspjela shvatit trudnoća je dušu dala za razvoj gljivica, tako da mi je odmah palo napamet da sam dobila soor. E sada, s obzirom da je vikend a ja bi odmah nešto poduzela, da li mogu sama krenut s terapijom. Vidim da mnoge koriste rojazol, sad neznam da li je to gel ili krema? pa da odmah počnem mazat bradavicu. Može li mi netko objasnit način primjene i da li je to ok s obzirom na trudnoću.
-
u nedoumici sam jel imamo gljivice?
beba je stara mjesec dana i ona nema simptoma.
ono što mene muči je "svrbuckanje" bradavica. nisu crvene, već ružićaste boje, aureola je smečkasta. ne boli me za vrijeme podoja, niti prije niti kasnije.
jedino na lijevoj dojci znam nakon podoja osjetiti kao da se dojka "puni". ne znam kako to opisati, kao neko lagano "žarenje" iz nutra. vrlo brzo prestane.
brine me to svrbuckanje i osjetljivost bradavica. perem ih u mlakoj vodi i mažem purelan kremom.
koristim pamučne grudnjeke i kombinaciju platnenih i pamučnih jastučića za dojenje, s time da su mi grudi najčešće bez ičega, na luftanju.
u bolnici smo i beba i ja bili na turi antibiotika.
-
kazes da koristis Purelan - je li imas ragade?
-
nemam ragade, nego nakon dojenja imam osjećaj kao da su mi nadražene bradavice pa ih namažem purelanom.
-
Purelan isto pomaze gljivicama da se razviju. Ako ti jos uvijek nisu jaki bolovi, a beba nema nikakvih simtoma, da probas prvo
- izbaciti Purelan
- nakon svakog podoja isprati dojke mlakom vodom i promijeniti jastucic
- u prehrani smanjiti slatko (secer i skrob)
Mozda pomogne, jer po ovom sto opisujes, djeluje kao pocetak gljivica.
-
Hej moja beba je stara dva tjedna, imala sam ragade vec u rodilistu, sada su mi rane prosle ali bradavice jos uvijek bole, peckaju, ruzicaste su, a areola je smedjkasta. Patronazna je prije par dana rekla da mala nema soor ali mene bradavice ubijaju. boli kad sisa, osjecam ponekad probadanje ali nisam sigurna jel to zbog nadolaska mlijeka jer mlijeko stalno curi i kaplje, bas kao i sada dok pisem kaplje na tetru. Nosim grudnjak zbog tezine grudi, ali imam osjecaj da me to jos vise vrijedja i da me ne bi pekle i bolile bradavice da nemam nista na njima a s obzirom na godisnje doba nemoguce mi je hodati gola do pasa. Jel imam soor?
-
Pri počecima dojenja osjetljivost bradavica može biti i normalna, pogotovo nakon ragada. Ali boljeti ne bi trebalo Ovdje imaš dobar tekst o bolnim bradavicama pa virni.
Za prevenciju soora dobro je izbaciti slatko i konzumirati barem jedan acidofil dnevno.