Ispekla danas,od pola mase 60 keksića,jako fini.
Printable View
Ispekla danas,od pola mase 60 keksića,jako fini.
Jesu hrskavi? Možda sutra probam...
Stvarno su fiiini!
Moji nisu hrskavi, malo se mrve ali se u ustima tope! Puno finiji od kupovnih!
I da, sa skoro duplo manje čokolade sam radila i sasvim nam je dovoljno i tako!
moji su užasno mekani, ali su u sredini ostali malo vlažni, zapravo više nekako masno vlažni (ne ostaje ništa na čačkalici,ali kad prelomiš vidiš), a izvana su već skroz porumenjeli. Ne kužim. Nadam se da to nije sirovo nakon 15min pečenja jer su moji smlatili protvan toga :/?
ja sam ovisnik o onima s bademima iz Torte i to..uhh, kad bi netko uspio skinuti taj recept digla bi mu spomenik :D
Evo i ja jučer spekla, presavršene su, a ispalo ih je puuuuno, cijela kuća ( 3 generacije ) jede. jedino kaj sam stavila malo manje čokolade jer nisam imala, 20dkg, ali sam dodala kakaa u prahu, suppppeeerrrr...Zanima me da li može maslac umjesto margarina, vidim da je netko to stavio, ali neznam hoće li bit neke velike razlike? Thanks na receptiću...
Ja sam radila s maslacem, no, nisam s margarinom pa ti ne znam reći razliku. Ali bile su odlične.
Moji su iznutra mekani, a izvana tvrdkasti ( jel postoji ta riječ u našem vokabularu?), ali ja mislim da je to toi da nije sirovo,kaj bi bilo sirovo nakon 15 min na 180?Osim mesine naravno...
Mislim da su naši trajali tri dana...u običnoj plastičnoj posudi s poklopcem. Bili su fini do kraja.
Moji nisu bili tvrdo/mekani... :) Više kompletno suhljasti, no, nakon par sati su se sabrali i postali vlažniji.
Bit će da je to do pećnice, što nam različito ispadaju.
Krenila sam raditi ove fine keksiće i skužim da imam samo jedno jaje :cry:
Ima li nade? Može li se uopće jaje nečim nadomjestiti?
A da napravis duplo manju smjesu? Ili posudi od susjeda :)
Osnovne zamene
1 jaje = 1 manja banana (ili pola veće)
1 jaje = 2 pune kašike krompirovog skroba
1 jaje = 28 gr pirea od jabuka
1 jaje = 1 kašika sojinog brašna i 1 kašika vode
1 jaje = 1 kašika mlevenih semenki lana i 2-3 kašike tople vode
1 jaje = 2 kašike sirćeta rastvorenog u pola šolje vode
1 jaje = 1/4 šolje voćnog pirea i 1/2 kašičice praška za pecivo
Ja se spremam ovaj tjedan praviti krašuljke po prvom recetu od BAŠBAŠ i jedva čekam da vidim kako će mi ispasti.
Joj da, užicala sam to jaje onda. Ki ki, to je super znati, nisam imala pojma da ima toliko načina-hvala ti!!
Samo da pohvalim recept od BAŠBAŠ krašuljci su fenomenalni!
jel tko probao keksice sa bananom umjesto jajetom?