imamo :) i ja sam u OŠ, baš mi je javila računovođa...samo podsjeti par dana ranije da te uvrste na platnu listu!!
Printable View
koliko sam ja danas cula na vijestima, ali nisam pazljivo slusala potpisan je granski ugovor sa srednjim skolama, pa pogeldaj u njemu.
saraya ti si u osnovnoj skoli, s vama je potpisan jos ranije, ali to ne vrijedi za srednje skole.
znanost jos nije potpisala, pa za nas vrijedi temeljni.
evo tu je vijest
http://www.nszssh.hr/novostigal.php?...peid=368&bck=1
a tu ti je ugovor, pa potrazi u njemu: http://www.nszssh.hr/pdf/Granski%20k...0primjerak.pdf
sorry,:-( mislila sam da to obuhvaća i OŠ i SŠ...
Ništa nisam vidjela o tom,e u novom granskom, ne znam jel to znači-ne. Saraya, spominje li se u vašem granskom (ako znaš, da ne kopam)?
ne znam...stvarno..trebala bih isto kopati...kažem, mene je kontaktirala škola..
linolina jesi uopce pogledala link na granski koji sam ti dala? :roll:
clanak 27?
Citiraj:
Bolovanje i naknada u slučaju bolovanja
Članak 27.
(1) Ako je zaposlenik odsutan s rada zbog bolovanja do 42 dana pripada mu naknada plaće u
visini 85% od
njegove plaće ostvarene u prethodna tri mjeseca neposredno prije nego je
započeo bolovanje.
(2) Zaposleniku koji je na bolovanju zbog profesionalne bolesti ili ozljede na radu pripada
naknada u 100 % iznosu njegove plaće ostvarene u prethodna tri mjeseca n
eposredno prije
nego je započeo bolovanje.
Spajalica, pročitala sam granski prije, ali sam shvatila da se ovo tiče iznosa plaće u vrijeme bolovanja, a ne jednokratne naknade!
Po čemu vidiš iz ovoga da je riječ o ovoj jednokratnoj pomoći?
Uostalom, zar taj iznos nije bio jednak za sve (nikakvih 85 posto od individualne plaće, a pogotovo ne 100 posto)?
Ne vidim da se u granskom spominje, zato pitam.
Te su stvari regulirane u Temeljnom kolektivnom ugovoru, čl. 59
Ma ne. To je važeći TKU i prema njegovim odredbama se isplaćuje ta pomoć.
Na tvom radnom mjestu će to znati, a ti ih podsjeti jer se takve stvari lako previde.
JaMajka, nažalost, da mogu pitat na svom radnom mjestu, ne bih pitala okolo (nije u pitanju previd). :-(:-(Očekujem da će sve pokušati da mi ne isplate, zato želim unaprijed doći s nekim dokazom. Nova sam u tom tom sektoru, pa stvarno nisam upućena. Znači, sve iz TKU-a vrijedi kao i prije? Hvala na odgovorima!