vigo :D :D
:heart: :heart:
Printable View
:heart: :heart:
Ljudi, mi smo se rodili! :love: Carskim rezom na 37+1, imamo oboje malo manje od tri kile, oboje devetke na apgaru i super nam ide.
Pozdrav svima.
:D vigo čestitke na curi i dečku :heart: :heart: uživajte u čarima roditeljstva!!!!!!!!!!
vigo čeeestitam tebi i tm, curi i frajeru veeeeliki :*
čestitam :D :D
čestitam :D :D
Draga vigo čestitam od :heart:
:D CESTITAM SRETNOJ OBITELJI!! :D :heart:
O Vigo čestitam :D :D
draga vigo ovo su prekrasne vijesti iskrene čestitke :D :D :D
vigo :* :* tvojim anđelima i tebi naravno :* :love:
Samo pitanjce.
Fragmin ide subkutano kao i Gonal, Ovitrelle...
Da li se on daje u trbuh pod 45 ili 90 stupnjeva (znači skroz vodoravno)?
Ja sam dosada sve injekcije savala pod 90stupnjeva, iglu do kraja?
Je li svejedno ili kako zapravo pravilno se daje??
Hvala
:love: :*
Za sto tocno sluzi Fragmin?
Fragmin (ili heparin) je za "razrjedjivanje" krvi, daje se kad postoje ugrusavajuci faktori kod zene - bilo genetski (sklonost trombofiliji npr. neke mutacije MTHR ili PAI), bilo imunoloski (npr. antifosfolipidni sindrom ili druge vrste antitijela). Ali postoje i teorije da pomaze kod implantacije (jer tko zna na sto sve tocno djeluje).
Bilo je nekoliko studija koje su uocile poboljsanje stopa uspjeha IVFa nakon uzimanja heparina za zene s trombofilicnim faktorima i nekoliko neuspjelih IVFova (>10 predembrija ili >3 neuspjesna IVFa). (ne bi bilo dobro da se koristi na svima bez indikacija jer nije bas ugodan, nastaju ruzne masnice od njega, pece itd, ali u nekim slucajevima ako nakon nekoliko neuspjelih IVF-ova nema uspjeha i to neobjasnjivih drugim razlozima, onda se mozda isplati probati kao zadnje sredstvo)
tikice, jesi ti radila te pretrage oko trombofilije? Koliko predembrija dobre kvalitete su ti dosad vratili?
ma da pod kutem od 46 stupnjavaCitiraj:
Isabel prvotno napisa
igla do kraja.. ne istiskuje se zrak...
ja prvih 6 mjeseci radila sve pogrešno... i pred kraj trudnoće naučila pravilno :)
46 pardon 45 :)
podižem da ne tražim stalno
Ekipa evo da se i ja javim.U osmom sam tjednu trudnoće i počela sam koristiti Fragmin 5000 prije 5 dana.Da li mi može netko reči da li se Fragmin ubrizgaje u meso ili ispod kože,koliko duboko(da li se ugura cijela injekcija) i pod kojim kutem.Molim za što brži odgovor od onih sa iskusvom.Zahvaljujem.
Daj pogledaj ovdje, da ne pišemo isto na dva mjesta... http://forum.roda.hr/threads/34638-H...e-imam-pitanje
To se daje subkutano, znači pod kožu, uhvati se koža onoliko koliko se može, te pod kutem od 45°da inekcija...
Nadlaktice, trbuh, bedra, kako kome paše....
Na ovom gore linku ćeš naći druge linkove na detaljan opis, slike, filmiće i objašnjenja kako se daje...