Za djecu s posebnim potrebama potpisuje se ugovor na tri mjeseca da vide hoće li se prilagoditi.
Printable View
Za djecu s posebnim potrebama potpisuje se ugovor na tri mjeseca da vide hoće li se prilagoditi.
bože, i s VUR-om tamo spadamo, jelda?
Pretpostavljam, bolje da provjeriš kod cura s tom dijagnozom.
jel ja moram navesti da se radi o djetetu s poteskocama u razvoju, koje to vise nije, zbog kojeg imam rjesenje komisije za produljeni porodiljni do 3. godine? ona sad ima 2.
da li ako ju upisujem (makar i radi cuvanja mjesta) moram o tome obavijestiti centar i da li dolazi do promjene u mom odnosu?
ne znam može li ti pomoći:
zara je imala dystoni kao beba i to kod prijave nisam morala navesti (jer je onda već sve bilo ok). međutim, pričali smo o tome na upisnom razgovoru s psihologom i zamolili su me da ipak donesem fotokopije zdravstvene dokumentacije, bez obzira što je ona tad već imala normalan razvojni status.
znači, nisam ju prijavljivala niti upisivala kao dijete s posebnim potrebama.
tak cu i ja...zanemarit cu taj dio, pa ako bude potrebe....eto :)
tnx :*
pa nije to tajenje informacija. ako dijete u trenutku prijave/ upisa više nema posebne potrebe, onda to nije bitno za prijavu/ upis.
a na upisnom razgovoru ćete ionako pričati o razvojnom tijeku, bolestima i sličnom, pa možeš to spomenuti.
a za porodiljni, ja sam trenutno na neplaćenom porodiljnom do treće godine, pa sam danas prijavila margitu za jaslice. kad krene u jaslice, prekinut ću taj porodiljni i početi raditi, ne moram nikog ništa sada obavještavati, nego tek kad krenem raditi.
da ali ja nisam na neplacenom....dobivam naknadu od centra....no po ovom dokumentu ispada da se nis ne mijenja dokle god dijete nije duze od 8h u ustanovi....no na rjesenju od komisije pise da sam duzna prijaviti svaku promjenu... :/
dokle god je ona doma, ništa se ne mijenja. kad krene u vrtić, onda im javi
ja sam se sad vratila od soc.radnice i ona mi je spomenula isto da je o.k. dok dijete nije u vrtiću više od 8 sati
Ako ja radim 4 sata da li dijete može biti u vrtiću 8 sati ili time ja automatski gubim pravo na skraćeno radno vrijeme?
ja sam isto pitala i rekla je da može do 8 sati, ne više ako sam na pola r.v.
Moram napisati da sam danas predala zahtjev i žena mi fino, stavljajući ga na hrpu s ostalima, kaže:
"Gospođo svjesni ste da Vaš zahtjev sada ide na stranu i ne ide na razmatranje do nagodinu u 5 mj.?"
Ja :shock: :? :?
"Kako to mislite?"
Ona; pa nema Vam dijete godinu dana do 31.08.'08!"
I kaj bi ja sad trebala u 11 mj. kad mali napuni godinu?
Nije mi to baš jasno.
Kakva je procedura?
Što ne bi ta djeca trebala biti na listi čekanja pa da se u toku godine razmatra :/
Mislim da su mi tako rekla u jednom vrtiću, ne sjećam se više kojem, zvala sam ih više.
prošle godine smo prijavili margitu kad je imala manje od 2 mjeseca. isto su nam rekli da ne može biti primljena, al da će biti na listi čekanja. tjedan dana prije prvog rođendana vrtić je zvao nas da pita želimo li ju upisati.
Ja sam prijavila svog malca u koji je rodjen u 12. mjesecu u vise jaslica u Novom Zagrebu i rekli su mi da ce biti na listi cekanja, ali da se ne nadam previse. :roll:
Hvala, malo si me utješila.Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
Ma ja bi najradije bila domeka s njim al kad MM ne želi niti čuti :( .
Možda mi je tajna želja da ga niti ne prime :mrgreen:
o kojem vrtiću se radi? može i na pp
Prilikom upisa u vrtic, gleda li se drugacije na djecu koja su nesto ranije rodjena i imala dystoni sindrom? Jesu li im time smanjene sanse da ih se upise, da li ih se stavlja u posebne skupine ili to nema veze? Moji su nesto ranije rodjeni, isli uredno na sve vjezbice, vjezbali doma, isli na sve dodatne pretrage, i sad, evo, sve OK (kuc-kuc). Ali to cu ocito sve morati spomenuti na razgovoru, pa jel' mogu ocekivati neke prepreke prilikom upisa? Da se pripremim :cekam: .
nema nikakvih prepreka, ne stavlja ih se u posebne skupine niti su im smanjene šanse za upis, ne kužim zašto bi bile ?
Pa, ne znam, cim se te komisije (kako sam cula) raspituju o detaljima poroda (mislim, ne znam zbog cega bi), onda mi se cini da bi mozda na temelju rizicnijih poroda mogli isto napraviti neku selekciju. Tipa, ovo dijete je ranije rodjeno, ili ne znam sta, pa je veca sansa da ima nekih poteskoca.
A i ranije rodjeni se tretiraju kao neurorizicni, dakle ipak neka rizicna skupina... Eto, pa da nas ne bi mozda zafrkavali zbog toga...
Ma, cisto se pripremam i za malo crnji scenarij, kaj mogu :mrgreen:.
Ma radi se o vrtiću Duga na Ferenšćici. Tam sam i ja išla u vrtić prije 25 god :mrgreen: .
Nego, danas sam predala u vrtić Milana Sachsa u Sachsovoj ulici (iza Coca-Cole na Slavonskoj) i čovjek mi je fino rekao da se javim negdje u 10 mj. i da čemo L upisati 19.11. jer oni uvijek zbrinu svu djecu za koju se predaju zahtjevi.
Eto, ako netko zvisi nek se javi tamo.
Od šogice curke idu tamo i ima samo riječi hvale za taj vrtić. Od uređenja do osoblja, programa itd. itd.
Mi smo onda vjerovatno riješili taj problem :roll:
Evo i da se ja izjadam na temu upisa u vrtić.........
Prvo su mi kad sam podnosila zahtjev rekli da ne treba med. dokumentacija već da ću to donijeti na razgovor nakon što objave listu + što mi nitko nije skrenu pozornost da trebam odabrati kraći program jer sam na dopustu za njegu. Ja nisam mislila L. ostavljati duže od 4 sata sve dok ne budem morala ići raditi (do siječnja 2009.).
Onda me zove tajnica u četvrtak i kaže "Mama niste donijeli kopiju med. dokumentacije, a to nam treba kako bi smo posložili grupe" ........i još plus toga mi kaže "a vi niste zaposlen roditelj (ovo neću ni komentirati) već ste na dopustu za njegu".
Odnesem ja papire u petak, tajnice nije bilo i žena koja ju mijenja mi kaže da nije sigurno da će mi dijete primiti u jaslice jer moramo ponoviti vještačenje u prosincu 2008. , a i onako druga djeca imaju prednost zbog zaposlenih roditelja......... L. super napreduje i do kraja ljeta više neće morati ići na vježbice (kako za sada stvari stoje).........pa pitam ja tu ženu kud ću ja sa njom kad budem morala ići raditi jer mi komisija 100% neće dati produljenje.
Sad čekam srijedu da vidim hoćemo li biti na listi, ako slučajno ne budemo na listi već sam se spremila napraviti dar-mar u vrtiću.
drma me nervoza kao da se udaju a ne kreću u vrtić.......kad će već rezultati :unsure:
:lol:Citiraj:
maxi prvotno napisa
tako je i meni bilo kad se zara upisivala, kao da čekam rezultate prijemnog na faksu. i to za sebe, ne za nju :lol:
nama su rezultati u petak, ali bit ćemo na moru, pa ćemo vidjeti tek u ponedjeljak. rekli su nam da neće biti problema i da će upasti. pa se ne živciram previše oko upisa. nadam se da stvarno neće biti problema :/
meni su obje na upisu....jel popis objave i na web stranicama vrtića?
u našem ne
Ovisi o vrtiću. Nama je lani u jednom od dva prijavljena bilo objavljeno (DV Vjeverica).Citiraj:
maxi prvotno napisa
to je i naš vrtić :DCitiraj:
buba klara prvotno napisa
[/quote]
to je i naš vrtić :D[/quote]
Vjerojatno će i ove godine staviti na svoj web. Ne sjećam se točno kad je objavljeno (isti dan kad i na vratima vrtića ili nešto kasnije) ali popisi djece su bili na netu.
Kada se objavljuju rezultati upisa u vrtiće?
Sutra ili u petak?
kod nas u petak
Nama su na Savici i u "Vladimir Nazor" rekli da će izvjesiti danas. Ide li neka dobra duša u neki od ta dva da mi pogleda? Na poslu sam do 15h a već sad kuham :)
Sad mi je lakše kad vidim da i druge pere "vrtićkoupisna" groznica. Moja curica (15 mjeseci) ide u privatni vrtić jer je lani u gradskom nisu uopće uzeli u razmatranje (nije navršila godinu dana do 31.8.) a poslije nije bilo mjesta ni za djecu koja su bila na čekanju a kamoli za nju. Sad smo predali molbu za gradski vrtić i jedva čekam da odem s posla da vidim rezultate.
ja ću poludit od brige do petka!
pa osjećam se kao kad sam čekala da vidim jesam li upala na faks!
ma obići ću ja danas, bar da utvrdim rutu!
Sad sam išla provjeriti, 5 smo na listi čekanja za vrtić..pa to je dobra vijest
zna li netko kada se pomjera lista i jel se onda obavještava ove koji su odmah ispod crte
i na tvom vrtiću je lista!
aaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!
vani pada kiša i nekak mi se ne ide ali neću izdržati a da ne odem!
ćim se ćupi probudi, marama i pravac vrtić!
Točno to sam jutros rekla mm-u. :mrgreen:Citiraj:
ninik prvotno napisa
mene drma duplo, za obje cure :shock:
Kod mene je jedan vrtic objavio rezultate vec u utorak, a druga dva sam danas ujutro zvala telefonom i rekli su mi. Uglavnom, primljeni smo tam di sam htjela.
I, da, iscekivanje je bilo kao na upisu na faks ili u srednju :roll:.