Podizem temu. Moze li mi netko napisati svoje iskustvo sa folikularnom cistom? Kako izgleda kad pukne? Imam krvarenje kao menstruaciju na sredini ciklusa. :nope:
Printable View
Podizem temu. Moze li mi netko napisati svoje iskustvo sa folikularnom cistom? Kako izgleda kad pukne? Imam krvarenje kao menstruaciju na sredini ciklusa. :nope:
Moje folikularne ciste su pucale kajekako. Nekad na 8.dan ciklusa, nekad na 5. Nekad nakon 3-4 ciklusa, ali nikad nisam imala krvarenje nalik menstruaciji usred ciklusa. Si sigurna da je folikularna cista? Kod tzv. čokoladnih cisti koje su u biti endometriozne bude krvarenje kao menstruacija.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Bila sam danas, ali pregled nisam obavila. Mpo doktor kaze da onda ovo krvarenje racunam pod menstruaciju i da dođem 8 DC na pregled. Nadam se da je s M otisla i cista, pa kakva god da je bila.
Ja sam ih imala svaki ciklus jer mi folikuli nisu pucali. Probaj se dogovoriti za ivf u prirodnom ciklusu ako vam je to opcija. Jer ako nema O inseminacije nemaju nikakvog smisla.
Ili ako idete samo na inseminacije pratiti utz-om da li ima vodeći folikul na drugom jajniku ili opet na tom pa traži štopericu kad naraste do 18mm.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Ja se svakako nadam da je pukla. Ovaj put nije vidio na 3 fm folikul. Isli bi mi na ivf, ali nam ne daju dok ne rijesimo inseminacije jer su nam nalazi dobri. Kao onda nema smisla ici na ivf.
Poštovanje curke nova sam na formu,citam mnoge cure zene imaju ciste,nazalost imam je i ja već duze vrijeme,od kako sam se porodila i otkrila sam da postoji,išla sam i na preglede dva mi ginekologa preporucuju lasersko uklanjanje ciste a na zadnjem pregledu kod jos jednog ginekologa mi je rečeno da je neka endometeiozna cista nije za operacije,mala nije opasna i da mi preporucuje trudnocu,pa bi volila Vase misljnje da li da pokusam trudnocu mozda bi tokom trudnoce nestala neznam ni sama sta da radim izvinite na dugom postu