kad bi to bilo tako ja se ne bi pjenila 8) :mrgreen:Citiraj:
svakome na izbor,bez nametanja
inače himnu ni dan danas ne znam sve,a dobila sam 5 na lijepe oči :oops:
Printable View
kad bi to bilo tako ja se ne bi pjenila 8) :mrgreen:Citiraj:
svakome na izbor,bez nametanja
inače himnu ni dan danas ne znam sve,a dobila sam 5 na lijepe oči :oops:
ajme mial :zaljubljen: , Grička je zakon!
Gdje god se mase mogu kontrolirati bilo čime, bilo vjerskom, bilo nacionalnom pripadnošću, uvijek ima onih koji će loviti u mutnom. Ko što rekoh, nisam pobornik ni jednog ni drugog.Citiraj:
NINA80 prvotno napisa
Ali, ako netko sjedi na satu hrvatskog jezika, on je sasvim sigurno hrvat čiji je nacionalni simbol himna (zastava i ostalo), pa mi je to još ajde relativno normalno za jednu školu, dok ako sjedi na satu (bilo čega) u školi/vrtiću, ne mora značiti da je uopće vjernik, a kamoli da je iste vjere kao neki postotak ljudi u određenoj zemlji, pa tako i pripadajućoj joj školi ili vrtiću.
To se može pretpostaviti jedino ako sjedi u crkvi svoje vjerske pripadnosti, ako i tada.
Ne volim kad se miješaju kruške i jabuke, a još manje volim kad se ljudima nameću vjerski stavovi pod krinkom opće kulture.
Hvala stijena na linku.:*Citiraj:
Stijena prvotno napisa
Poslije cu prebacit slikice s aparata na racunalo pa cu probati.
Kaj cete danas finog papati?
MI danas imamo pizzu :mljac:
Vanja i Luka gledaju Harry Pottera i morala sam im staviti masline u posudicu i sad uzivaju :)
Ne znam da li sam vam pricala , ali Vanja obozava masline. Kupujem
masline bez kostica i onda si svaku maslinu stavi na jedan prstic i tak jede
:lol:
Glede crkve, vjernik sam otkako znam za sebe! Vjera mi puno znači, ali nisam onaj tip da sam svake nedjelje u crkvi. Idem kad za to osjetim potrebu i uopće me ne zanima što drugi misle. Poslije mise osjetim neki unutarnji mir koji me čini sretnom. Voljela bi kad bi mogla svake nedjelje ići, ali sam prelijena. :(
S Jelenom se ponekad molim u krevetu, ponekad se samo prekrižimo. sve ovisi kakvog je raspoloženja i koliko je umorna.
Ja ću svoju djecu odgajati u vjeri jer mislim (možda krivo mislim) da je lakše kad imaš nekog svog Boga kojem ćeš se obratiti kad ti je teško, nego kad nemaš nikog. Koliko puta znam reći Bože pomozi! Ali ne samo radi toga, nego niza drugih stvari o kojima ne želim razglabati.
:love: za avatar!
na satu hrvatskog ne sjede samo Hrvati
možda taj vrtić drže časne pa se zato mole,križaju,klanjaju il što got rade neznam malo mi je to čudno za jedan državni
u našem čak nema ni vjeronauka kao vanrednog,koliko znam nema pa novome ni u školama već se održava u crkvenim prostorijama kao nekad u bivšem sistemu :/ u kojem li smo sad ak je info točan :roll:
neznam koja je tvoja definicija opće kulture,a recimo da je to za mene nešto što mi pomaže da mislim kao čovjek a ne da samo funkcioniram iz dana u dan kao robot
ja sebe smatram vjernikom, ali neidem u crkvu i presveli velečasni mi baš i nisu rad
Kalu sam ove godine malo učila kako se prekrižiti, kad je koji blagdan kroz priču joj pokušam nešto malo rasvijetliti, ali kako je to već kod nas postalo normalno svi se blagdani povezuju s poklonima.
ne psujem Boga i u svojoj blizini to nevolim ni čuti, drage ljude i opomenem ( ali na lijep način ).
slažem se sa Stijenom i zaista se nadam da dok Kala krene u školu da više vjeronauka neće biti u školama, po meni njemu tamo zaista nije mjesto već u crkvi.
kad mi dođe ja se pomolim ne biram ni vrijeme ni mjesto, ali to, naravno, samo ja znam.
jedino što ćemo svete sakramente obavljati kako se mora, jer u budućnosti ako joj budu trebali, neki presvetli ti znaju baš zagorčati život, pa da ju poštedim toga.
Ovako i mi :)Citiraj:
traktorka prvotno napisa
vjera je prvenstveno tradicija koja ide kroz obitelj
pitam se zašto krstite svoju djecu?ili jesi vjernik ili nisi nema sredine, vjerujem al neidem u crkvu
nije mi :?
ja skuhala poriluk Mateo voli
a pizza :mljac: jeli smo neki dan
Točno.....Citiraj:
NINA80 prvotno napisa
kao jedna od prozvanih usuđujem se govoriti ( :lol: )
ja nemogu slušati propovijed o dobru i zlu kad prvenstveno propovjedač ne drži se toga. po meni su si uzeli malo previše maha. je i oni su ljudi od krvi i mesa, ali sve okreću kako njima paše.
smatram da su većinu vjernika sami svečenici otjerali iz crkve, a ostatak fensi-šmensi vjernici.
kako netko tko sastrane ima žena ( nije greška u množini ) može meni moralizirati o braku, djeci i sl
od kud njima pravo da mi za vrijeme mise drži prodiku za koga se mora glasati ako si pravi vjernik?
od kud njima pravo da kad kreneš na vjeronauk nesmiješ izostati s pjevanja, pa te još ucjenjuju da nećeš dobiti sakrament?
ja sam baš zbog toga prestala ići na vjeronauk, zbog njihovog terora. kod bake na praznicima sam razgovarala sa svečenikom i objasnila mu problem. svaki tjedan dobila sam 2,3 knjige za pročitati i nakon mise bi malo razgovarali o pročitanom. prvu pričest sam obavila kod bake, a provjeru znanja nam je vršio svečenik s "višim činom" i mogu se pohvaliti da sam jedina znala sve odgovore. zašto? jer sam sve to radila iz ljubavi bez ikakve sile i prisile i ucjena.
nema ljutnje, al brate ne siluj me s glupostima!!! ( neide to tebe Nina, već presvetle ) e pa zato mislim da mogu svoje dijete bolje naučiti ljubavi prema Bogu nego da mu svečenik objasni šta je vjera.
eto usudih se govoriti kome krivo kome pravo!!!!
e da još za mene je smrtni grijeh pogledati dijete i misliti na sex,( a kamoli šta drugo ) a za neke svečenike i nije, pa nek se idem njemu ispovjediti ili slušati njegove propovjedi.
eto sad me linčujte!
:nono: :love2: , pa mi smo demokratska država i svatko ima pravo izraziti svoj stav, bez da ga se radi toga javno linčuje. Što ne? :mrgreen:Citiraj:
**mial** prvotno napisa
Mene danas čeka blitva i bob + toć od teletine :mljac:
Jučer se vraćam kući, ulazim u portun, sve miriši na grah, a ja se mislim, ljudi moji koja je to sreća kad se vraćaš umoran sa posla, a kući te čeka skuhan ručak, uredan stan, zadovoljno dijete...
:heart: našu tetu čuvalicu.
da, možda u školi stranih jezika u zimbabveju :tele: a vjerujem da ih sasvim sigurno nitko ne tjera ni da pjevaju hrvatsku himnu, kao niti da se mole, a ja sam a priori, ko što već dvaput rekoh, al ponovit ću i treći, i protiv jednog i protiv drugog.Citiraj:
traktorka prvotno napisa
slažem se draga ima i takvih ali nisu svi isti
Citiraj:
**mial** prvotno napisa
X
pa da zaključim svoje
vjeronauk u crkvu,himnu u školu
al stvarno me živcira kad se parovi vjenčavaju u crkvi a nemaju blagog pojma zašto i čemu to rade baš na tom mjestu ipak crkva ima neko drugo i vrijednije značenje
:)Citiraj:
wana prvotno napisa
nisu, ali u crkvama u mojoj blizini očito ni jedan normalan.Citiraj:
NINA80 prvotno napisa
MM i ja se nismo vjenčali u crkvi po mjestu stanovanja, kad smo tražili " slobodne listove " presvetli nas je napao jer mi želimo sakriti naše sveti sakrament :? , a on uredno dolazi mortus na sprovode i blagoslove kuća - nije li to grijeh neumjerenost u jelu i piću.
buduci da ste promijenile tj.aktualizirale avatare stavljajuci :zaljubljen: slike
evo i nas sa novom frizurom 8)
sisanje obavljeno u petak bez protesta i suza
haribo :zaljubljen: , a velikoga momka :shock:
Stalno te potpisujem :mrgreen: :*Citiraj:
wana prvotno napisa
aaaaaaaa :zaljubljen:Citiraj:
haribo prvotno napisa
baš je veliki
Ne hrvat već hrvatski državljanin. Himna i zastava su simboli države (ali i nacije).Citiraj:
Stijena prvotno napisa
(...)
Na temu vjere, nemam ništa pametno za reći, za eventualno doprinijeti raspravi.
(...)
Ručak: MM i ja ručali u Mercatora (svatko po vlastitom izboru), Lovre u bake (nemam pojma što). Koja nemajka i nežena! :lol:
Kristijan me skroz iznenadio! :heart:
izgleda kao spreman za 1. razredCitiraj:
haribo prvotno napisa
:saint:
stvarno je velik...
drago mi je da sam pozitivno utjecala na Vas :love:
sad znamo kako su nam ustvari djeca velika! :heart:
Stjena nije da si prozvana ........ :P
dobro jutro!
ko rano rani .cijeli dan je pospan :mrgreen: !
Točkica za avatar :klap: :klap: :klap:
Maruška :cekam: bilo kakav! :mrgreen:
Sad ću...Citiraj:
tetamaja6 prvotno napisa
Jutro!
Šetam i ja novi avatar.
Svi novi su super, tetamaja slikice su lijepe.
Evo par slikica od rođendana, ostale s našeg fotića stavim kada popravimo usb port.
Koma sam, Leda se probudila oko 3 i pol, pa sam je stavila s nama u krevet. I taman je zaspala kada se Lovro probudio jer mu je utrnula ruka od ležanja na njoj i počeo plakati. Pa se onda ona razbudila i skakala po krevetu.....a meni slabo. Lovro je odmah zaspao nazad, ali ona..... i onda buđenje u 7 ujutro.
Bokić!
prijavljujem nespavanje noćas
u 2, taman kad sam se spremila na spavanje, Kiar se odlučio malo igrati pa do pol 4, a već u 5 buđenje zbog Kalinog ljeka.
dječica već u pol 8 hop hop na noge lagane.
u vrtiću skoro pa opća opasnost. Kala doma. u četvrtak dobivamo rezultate brisa što su radili i nadam se da je sve ok. Kala je doma.
Paulita slikice :zaljubljen:
mial, znači i vama je bilo veselo. Malo nisam u toku, oprosti, zašto mora Kala piti lijek? Preventiva radi meningokoka?
da da, jučer imala proljev u vrtiću usr*** sam se od strahaCitiraj:
Paulita prvotno napisa
whatever, al prihvaćam.........kad se već lovimo za sintaksu, što znači da se nemamo za što drugo jer je na mjestu :mrgreen:Citiraj:
Maruška prvotno napisa
Paulita-Lovro je toliko lijep,prekrasan-isti ti :heart:
misliš zbog avatara.............Citiraj:
tetamaja6 prvotno napisa
čekam da mi sjedne neka posebna slika, al sve su posebne, pa se ne mogu odlučit :mrgreen: :lol:
Ma ne lovimo se za sintaksu... (ja sam na tvojoj strani ;) ).... već pojašnjavamo kako je. Mislim, pretpostavljam da je ovo ono što si htjela reći.Citiraj:
Stijena prvotno napisa
Ovo sam i ja htjela reći! Na ovoj slici, Lovro je definitivno 'tvoj'.Citiraj:
traktorka prvotno napisa
:yes:Citiraj:
Maruška prvotno napisa
ovo je više bio odgovor na ranije postove, nego tebi, al baš tebe zakačilo, sorry :*
Mara se ufurala u mjenjanje avatera :mrgreen: , ma presladak je :heart:
:*Citiraj:
**mial** prvotno napisa