evo nas ko primjer..teška oligoasthenoteratozospermia i sada sam trudna prirodno, bez postupaka.Nije nemoguće iako je i meni zvučalo kao SF ostati prirodno trudna s takvim nalazima mene i MM..
Printable View
evo nas ko primjer..teška oligoasthenoteratozospermia i sada sam trudna prirodno, bez postupaka.Nije nemoguće iako je i meni zvučalo kao SF ostati prirodno trudna s takvim nalazima mene i MM..
Sandrij2, molim te pošalji mi podatke o kapima i čaju. Ja ovaj mjesec idem na transfer smrzlića no ako ne uspije probala bi i to. Hvala i sretnoCitiraj:
Sandrij2 prvotno napisa
Hvala na lijepim vijestima cure. Dale ste mi nadu. :*
~~~~~~~~~~~~~ za dobre i sretne trudnoće! :heart:
Pozdrav! :love:
Angelina možda zvuči smješno ali sve se to preporuča kod lošeg nalaza, sve su to nečija iskustva 8)
martamarić, jel mi možeš poslati (na PP) adresu s br. tel. homeopata kod kojeg ste išli ti i tvoj MM? Koliko dugo se čeka na prvi pregled??
Hvala :heart:
Mi smo imali zadnju dijagnozu (u 6. mj) asthenozoospermia i MM je koristio L-arginin, L-karnitin i matičnu mliječ, ali spermiogram još nismo ponovili. Odlučili smo još par mjeseci ne poduzimat ništa i malo se skulirat od svega, pa ponovit spermiogram i napraviti HSG. Ustvari, nadam se da to sve neće biti ni potrebno ;)
Draga kikic.
Oprosti, zaista mi nije bila namjera rugati se, ili nešto slično.
Znam da si bila dobronamjerna i zato ti hvala.
Smiješno mi je bilo jedino to, što u svim nabrojenim stvarima nisam prepoznala MM. I ništa više, stvarno.
Činjenica jest, da su iskustva raznolika i u skladu s tim pomažemo drugima svojim savjetima.
Željela bi da svima nama, loši spermiogrami i općenito neplodnost bude samo daleko sjećanje, no dok smo u toj fazi ne preostaje nam drugo nego borba.
Pusa i veliki zagrljaj svima. :smile:
Cure pozdrav :)
evo dobili i mi drugi nalaz (nakon 4tjedna :evil: ).
Kod prvog je pisalo teratozoospermia,a sada piše ovako:
Astheno Teratozoospermia.
U ejakulatu urednog volumena,dobar je broj spermija koji su smanjene pokretljivosti.
Povečan je broj morfološki abnormalnih spermija.Preporučuje daljnju andrološku obradu.
Vitalnost 45%
HOS:65 %
Koncetracija (mil/ml) 66,0
Pokretnih 27%
Progresivno pokretnih 6%
Morfologija spermija:
Normalnih 17%
Abniormalnih glava:52
vrat:29
rep:4
ukupno:83%
Pomagajte ako možete.
Cure, di kontrolirate spermiogram? Mi smo inače na VV, i tamo se svaki put prije postupka napravi ona analiza (mislim bez morfologije, nisam sigurna), ali to sve ostaje kod njih, a ja bih MM poslala da to još jednom dobro iskontrolira prije idućeg pokušaja (Maribor početkom 2007.) - gdje da to odradimo? Ima li negdje privatno? Gdje ste vi odrađivale i koliko se čekaju nalazi? Puno hvala.
Ina, na VV-u se fakat ne isplati radit spermiogram. Mi ga radimo u Petrovoj. MM da uzorak ujutro. Ja podignem nalaze isti dan oko 14 sati. Na VV-u se istio nalaz čeka tjednima :x
Thnx puno, andiko. Jel' MM-u dovoljna uputnica njegove primarne dr? I primaju li u Petrovoj sve, ili samo njihove pacijente?
ma da, samo s uputnicom u onu zgradu iza rodilišta. Kad uđe unutra, odmah ravno na vrata da uputnicu i nema frke. Mislim da treba doći do 9 ili 10... Nisam ziher, u svakom slucaju ranije ujutro.
Sretno :*
Puno hvala! Nešto mi se MM koprca pri ideji još jednog spermiograma jer su ga u MB proglasili super plodnim :-), ali možda ipak ode napravit da imamo sve štreberski odrađeno i updejtirano.
Mi smo bas razmisljali da li krenuti sa pregledima kad se bebac odlucio da nam dodje, a bila sam u "samo jos ovo" fazi potrage za jos necim sto bismo mogli pokusati sami napraviti da poboljsamo izglede. Tako mi je preporucena knjiga
Natural Solutions to Infertility: How to Increase Your Chances of Conceiving and Preventing Miscarriage od Marilyn Glenville
za koju pouzdano znam da je kod nas objavljena u izdanju Makronove. Pokusavala sam na njihovom webu naci link no ne ide mi.
Knjiga se brzo procita, sve je relativno jednostavno pojasnjeno i za mnoge od dodataka prehrani koji su na temi vec spomenute navedene su i preporucene dnevne kolicine.
pozdrav svima, evo odlucih vam se javiti s nasim nalazima..
Hvala Sandrij2 jos jednom, na trudu i preporuci ovog i jos brojnih topica. Vodim te na kavu i kolace, kad god ti pase!
'nasi' su nalazi ovakvi:
Koncentracija 5,3 mil/ml ( standard 20 mil),
od cega pokretnih 47% (progresivno pokretnih 36%)
dijagnoza je oligoasthenospermija i nalaz treba ponoviti za 4 tj.
Nismo ni dobili priliku posavjetovati se s lijecnikom, samo su nam urucili papir s nalazima i sada sam na osnovu vasih iskustava i dijagnoza pocela 'kopcati' sta se odnosi na sta.
Sad ne znam- da li sjesti ponovo sutra u cekaonicu dok se ne pojavi lijecnik koji bi se udostojio ocitati nalaz i preporuciti terapiju ili na svoju ruku krenuti s vitaminima i cajevima? Pa vidjeti sta se dogadja!
I rode moje, zahvalna sam na svim vasim iskustvima i savjetima. Sto bih ja bez vas! Nema takve ekipe, nigdje! :*
ornela,
knjiga Dr. Marilyn Glenville zove se "Povećajte svoju plodnost - Prirodnim putem do začeća i očuvanja trudnoće" (link na web Biovege http://www.planetopija.hr/Default.aspx?tabid=31 ).
Ja sam je čitala i nekoliko mjeseci kljukala muža vitaminima i aminokiselinama po savjetima dr. Glenville, ali stanje mu se nije ništa promijenilo (i dalje oligoasthenozoospermija) - nabio mi je nalaz spermiograma na nos jer mrzi voli piti bilo kakve tablete. Budući da ionako idemo na IVF/ICSI, a za to ih se uvijek nađe dovoljno, odustali smo. Možda prebrzo, ali takvi smo! (Da vidiš samo mene kad držim dijetu - max dva dana!) :oops:
Sretno! :heart:
Opet ja! :mrgreen:
Cure, dolazim u ZG u subotu pa me zanima gdje mogu (u centru) kupiti Bioastin? Please, posaljite na pp- da ne lutam okolo i gubim vrijeme uzalud...
Hvala!
P.S. Moze i za Sarajevo, ako ima neka apoteka gdje se moze nabaviti Bioastin... Hvala, curke!
http://www.biovega.hr/Default.aspx?tabid=30
Evo, zvala sam trgovinu u Ilici i ima ga, košta 159,00 kn.
:heart:
Hvala, Ibili i ostalima!
:love:
Ja sam ga kupila u Draškovićevoj (na križanju sa Vlaškom) - znači gore na vrhu - baš na tramvajskoj stanici - neka biljna ljekarna. Isto košta oko 150 kn.
Evo recepta za probani narodni lijek
Znam za 4-5 slucajeva kojima su pomogli.. a super je fin i ja i muz ovo jako dugo prakticiramo čisto radi vitamina i minerala ..
Uzeti po 100 grama oraha, badema, kikirikija (neslanog), ljesnaka, kokosa, susama, oljustenih sjemenki bundeve, oljustenih sjemenki suncokreta (neslanih), suhog grozdja, suhih smokava, suhih sljiva i suhih kajsija, sve nasjeckati vrlo sitno i dobro pomjesati sa 1 teglom odn. 1 kg prirodnog meda.
Uzimati ujutru i uvece po jednu supenu kasiku.
Ovaj prirodni ljek jos sluzi za nadoknadjivanje deficita u vitaminima i mineralima u organizmu, a osim toga povecava i imunitet organizma.
Njami,
ovo mi se bas svida, mislim da cemo probati !!!!
Pravim cim stignem kuci!
:mljac:
"susama"
Što je to?
Ovo ću svakako napraviti, sigurno je i fino i dobro
Hvala na receptu
veda, susam = sezam (sjemenkice, zacin)
Cure samo pazite da ne pretjerujete s tim jer je jakooo kalorično da nebi bilo da se jedno jutro probudite a muzevi se valjuskaju po krevetu nemru se ni ustati od stomaka :lol: :lol:
Gejsa,
bas sam te to htjela pitati, jel se uz popravak slike vitamina i minerala, popravlja i kilaza :lol:
A moj tako pazi na liniju. Sad je drastično smanjio pušenje pa je stalno gladan a ak i to deblja bit će jako jadan, al bar onda neću biti jednina koja je nezadovoljna svojom kilažom, ha, ha
Ma ova moja beštija (MM) nije htio ni blizu slične slastice pa sam je naravno ja umlatila..hm, možda mi naraste visuljak :lol: od silnih slastica i delicija koje popravljaju spermiograme..e to bi bio pravi hit!
Ha, ha, mamy, koma si! :lol:
Al' nije to visuljak, to je drška od tave111 :lol:
Kad smo kod prirodnih lijekova, MM je urolog rekao da je on veoma plodan, da je kritično, najvjerovatnije kod mene (što zasada nije tačno) i da on od terapije troši samo med sa sjeckanim orasima. A, MM meni kaže: ''Čovječe, pa nemam ja problema sa dizanjem, ''on'' je uvijek spreman :lol: Šta mi to čovjek, prepisa :?''
M pije l-carnitin,e vitamin,selen,cink a danas mu kažem za orahe i med i kaže da je on za ,ali neodgovara za posljedice po moje "zdravlje"!?
da li netko zna u kojeg je travara tone išla??? ona mi ne odgovara pa ako netko zna informaciju nek mi javi.hvala
ne znam ali pretpostavljam kod dr.Sadikovića
U petak dobili nalaz sa VV iz popravili nalaz iz asthenozoospermija u normalam. MM je pio Maca Potent od Encijana http://www.encian.hr/index.php?izbor=proizvodi&id=24 i Omegu 3.
pozdrav svima, ja sam prvi put na forumu. cure upomoč....MM i ja smo isto na bolnici VV. naime MM nema u ejakulatu sperme. niti jedan jedini spermić. taj problem imaju samo 2% muškaraca na cijelom svijetu. već je 2 godine na hormonalnim tabletama, probali smo sve i svašta....i sad su došli nalazi iz VV i uspjela su se stvorit odnosno razviti samo 3 spermija. doktor je i prije toga rekao da ako se bude i jedan spermij razvio da ću odmah na umjetnu oplodnju. naručeni smo za veljaču. mene što sad brine je to što neznam kako to izgleda, dali to boli itd. nemam koga pitati za pojedinosti a zanima me apsolutno sve o umjetnoj oplodnji. uplašena sam. hvala vam unaprijed na bilo kakvoj informaciji. :?
nelie :love:
Mi smo u slicnoj situaciji... Sto da ti kazem? Najbolje je da pogledas topice sa ICSI kojih ovdje ima jako mnogo. Ukucaj na pretrazniku ICSI i vidjet ces.
Zelim ti puno srece i nadam se da ce vam uspjeti od prve! ~~~~~~~~~~~~~~~~
:*
nelie sve što te zanima možeš me pitati na pm,prošla sam sve na VV
nelie sve što te zanima možeš me pitati na pm,prošla sam sve na VV