citam ove vaše rijeci i osjećam se kao g...
još uvijek pušim.... :evil:
i baš me to muci...
Printable View
citam ove vaše rijeci i osjećam se kao g...
još uvijek pušim.... :evil:
i baš me to muci...
Joj ova tema, škakljiva.
Ja jučer dobila protokol iz Maribora i fino već danas po protokolu mi dolazi kontracepcija. Kupim ja k.pilule i sinoć onako sa cigaretom u rukama čitam ja poveliko upustvo o pililuma, nus pojave, šta treba šta ne treba kada koristiš pilule i pod broj 1. ODMAH PRESTATI PUŠITI (povezanost pušenja i k. pilula: srčani udar, moždani frapirala se, danas krenula sa pilulama i nisam zapalila ni jednu cigaretu. Inače pušim već nekih 17 godina od 1 godine faksa.
A da uvijek se sjetim jedne epizode kada smo bili na konzultacijama u Mariboru. Ispred nas je bio par na pregledu koji je već bio u postupku i s.J je pitala gospođu da li još pušiš a ona kaže da nekih 20 cigareta dnevno a ona je preklinjala da baci a rekla je i da je dr. V ljut zbog toga na nju.
Ali cigareta je stvarno nekada gušt, pa vas razumijem.
Ja ću ovaj put bar pokušati zbog svog malog :saint: da izdržim bez cigara a bogme me i ono uputstvo pravo prepalo.
roza
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
da ti uspije :*
ja na zalost ovaj put nisam bila uspjesna nepusacica ko nakon prvog et, ali sam se ogranicila na 3 cigarete dnevno (prva 2-3 dana nakon et nisam pusila ali sam bila poludivlja) sto je dobar pomak sa mojih uobicajenih 20-30...
umjesto da na sebe gledam ko na luzericu, kao sto sam pocela, od danas gledam na sebe kao na uspjesnu. jer ne pijem kavu, ne konzumiram nikakav alkohol a te 3 cigare... valjda nece napraviti nikakve s###ke
Rozalija, baš sam se pitala kako tvoje nepušenje. Ja sam jučer uzela recept za Yasmin i sad čekam 1DC da počmem s njima (1 put u životu) i ista me pitanja muče kao i tebe i kao luđakinja pretražujem sve teme po internetu ne bi li pronašla nekoga tko će me ohrabriti da pušim uz kontracepcijske pilule. Nikog takvog nisam našla i neminovno mi je da prestanem pušiti s 1 kontracepcijskom pilulom. Sad sam sva u panici ali mi je ujedno i drago, jer jednostavno sam čekala nešto što bi me dovoljno isprepadalo da se zamislim nad životom.Citiraj:
rozalija prvotno napisa
Draga moja polaganini ide prvih dana kada sam počela piti pilule idalje ja nastavila pušiti ali drastično smanjila po 2-3 dnevno a evo već nekoliko dana nema više cigara i gura se pomalo.Citiraj:
GIZMOS prvotno napisa
A sada ću ti ubaciti isječak iz maila sestra Jasne kojim mi je ona odgovorila na neke moje dvojbe a jedan od tih dijelova je sljedeći:
"Ne brinite previše,,jer briga i strah zaustavljaju pozitivne procese,budite opušteni,dobre volje,slušajte lepu muziku,plešite,šetajte i uzmite si svaki dan sat vremena za sebe. Nadam se,da suprug i vi NE pušite-jer nikotin negativno utječe na jajne stanice i spermatozoide"
Zato draga moja glavu gore i bacaj cigarete. I ja sama sebe sam pitala ma kojeg đavla se ja trudim za bebu kada je sama od sebe pušenjem tjeram. Zato samo hrabro naprijed ipak nam je sada životni cilj BEBA a ona je puno vrijednija od pišljive cigarete.
Držim ti fige, možeš ti to :* :* :* :*
Bravo rozalija logirala sam se samo zato da te pohvalim! Samo tako nastavi. :*
Ova poruka je baš ljepo sjela. Ja naravno i dalje pušim i čekam 1DC. Jučer sam već i MM nagovjestila plan i zamolila ga da bude uz mene odnosno da i on prestane pušiti obzirom da se uglavnom na meni lome koplja (i laparoskopija i buduče stimulacije i svašta nešto što me još čeka) dok on prolazi dosta lišo pa bi mi makar u ovom djelu pomogao tj. možda bi sve lakše podnijela u dvoje. Složio se i sad čekam dan D koji uskoro stiže. Duboko u sebi znam da bi me pozitivan plus definitivno natjerao na to, ali stvarno treba stati prije njega i očistiti organizam od otrova pa da sve bude spremno za malog zvrka.