31+4, 8.5 kg
Printable View
31+4, 8.5 kg
34-1, +16 :x
Evo aktualnog stanja- 18.tjedan= + 3,5 kg
evo mene u 35+6 i jos uvijek status quo, dakle 10kg. danas kad me sestra vagala kaze da imam i pol kile manje nego prije dva tjedna, al na mojoj vagi nije. ja zadovoljna, doktorica isto. :) nadam se da necu dobiti vise od 2 kg u ovih zadnjih mjesec dana, za mog misa je dovoljno da dobije 500 do 700g kaze doc.
evo mene s 30 +5
imam 8 kila viška
Evo da vas utješim. Ja sam sad točno 24 tjedna i na + 11kg. Ali se nešto ne želim previše uzrujavat. U prošloj trudnoći sam se zdebljala skoro 30 i sve sam skinula, i sad sam opet skoro odma dobila 5-6 kg i onda poalko...ali sigurno :) Ne želim se opterećivat s time, a to isto preporučujem i vama. Dont worry, be happy. Pa dobit ćete slatke male bebice, ništa drugo nije važno :D
38 tjedana i u plusu 12 kg...
a vode u nogama imam bar po kilu :lol:
Užasnuta javljam da sam u 6 tjedana uspjela dobiti čak 3kg!! :evil:
Sad sam na 20 tj i 4,5+ kg.
Život stvarno nije fer. Uza svo odricanje ja bujam. Dođe mi da se idem ubiti u Vincek. Tak i tak ću opet biti ko tenk. Mislim od 14 do 20 tjedna +3 kg!! :cry: :cry:
16+5; +2 kg
Kad bi barem išlo takvim tempom do kraja :D
ma no sikiriki apathetic! to uopce nije puno! i ja sam s 20 tj. bila toliko u plusu, pa je onda krenulo sporije, mozda i tebi bude. pocasti se u vinceku, pa trudna si! :DCitiraj:
Apathetic prvotno napisa
ovo skroz potpisujem..Citiraj:
manal prvotno napisa
meni su se kile ljepile do 28 tjedna..
onda sam od 28-38 dobila 3 kile što je super jer su me svi uvijek plašili da u zadnjim mjesecima dobivaš jako jako puno..
no, svi smo različiti tako da nema pravila
Apathetic, nemoj biti u bedu :love:
I ja sam tri kile dobila u prva dva mjeseca, a sad sam u 20-om tjednu i još uvijek sam na iste tri kile :)
pa znaš da i budem...tako i tako sve isto!! :D :DCitiraj:
manal prvotno napisa
:? :? Ajde hvala cure....baš me zanima kako će to izgledati do kraja!! :P
Ja sam u 21. tj i na +6,5kg. Kako sam inace mrsavica, tek sad izgledam normalno. Nadam se da cu dobiti jos barem 10kg :D i da nece sve otici poslije trudnoce.Citiraj:
Apathetic prvotno napisa
ja sam evo u 33. tjednu i u plusu sam 9 kila, meni se čini puno, ali kako sam prije trudnoće isto bila mršavica svi mi kažu da tek sad dobro izgledam i da bi mi te kile trebale ostat i nakon poroda...ja se ipak nadam da neće :)
super! ti si valjda rijetka iznimka ovdje koja zeli dobiti sto vise! ma samo dalje tako! :D vidjet ces kako ces si biti lijepa, i tako i treba :mrgreen:Citiraj:
Inda_os prvotno napisa
35+3, +18 :x
i meni je lagano krenulo: 20 tjedana +2 :)
puka ja sam u prvoj trudnoći dobila 33 kile :shock: ,krenula sa49-50,a završila na 83...prestrašno,ali ja sam bila strašno gladna jela sam danju i noću, tako sam dobila prvih 15,do 28 tjedna,adrugi dio sam nadoknadila u bolnici na infuziji,jer sam bila na glukozi...kad sam rodila,dojenje i vježbanje,za dva i pol mjeseca pala sam na 62,to sam nosila godinu dana i onda sam skinula na 55-57,evo sad sam ponovno trudna i sve je druga priča,sa 18tjedana dobila sam 3,5kg,ali koliko god dobijem,znam da mi žene sve možemo kad želimo i odlučimo ;)
:evil: :evil: Ma ja odustajem...i od dijete i od kukanja nad kilama!!
U prvoj trudnoći jeelaaaa i dobila 25 kg, sad jedem ko picek , hodam satima i već sam na 4,5 u 20tj. A da ne kažem da sam sad na moru..plivam..zdravo jedem itd. i izgledam već ko bumbar nakon tjedan dana. Jednostavno..nema mi pomoći :cry: :cry:
Opet ću natući 20 kg, a da se ni jednom neću pošteno najesti!!
evo mene na prijavak
36+3tj +8kg (u odnosu na start, ukupno dobiveno 11,5 kad se uzme u obzir prvo gubljenje na tezini pa onda dobivanje...)
ovaj mj samo 1,5kg :D jeeee
bilo me frka, ali je ocito stalo dobivanje - ljeto, vrucine, zelena magma i spirulina umjesto umjetnih prenatala/pregnitala/isl. ocito cine svoje :)
iako, kak sam startala sa poprilicnim viskom osjecam se ko nasukani kit. bole stopala ko da ce se raspuknuti :/ cekam naknadu od porodiljnog da odem na pedikuru a mm vec mjesecima nagovaram da mi izmasira stopala, ali mi ne ide bas...ufff...malo sam se ispuhala...sori ak sam OT
cuj, jel pijes prenatalne dodatke tipa multivitamina - pregnital, prenatal ili sliccno?Citiraj:
Apathetic prvotno napisa
ja sam citala na sve strane o tome kak kemijski preparati otvaraju apetit, ali dok na vlastitoj kozi nisam isprobala nisam vjerovala.
iz razlicitih razloga morala sam osim pregnitala poceti piti jos neke dodatke - zeljezo i magnezij pa sam odlucila pregnital zamjeniti zelenom magmom, spirulinom i naturalwealth-ovim omega3 natal kapsulama. to sve skupa sadrzi ono sto ima u jednoj tabletici pregnitala, ali se od ovoga osjecam zasiceno, a ne da imam potrebu klopati jos duplo vise. a beba napreduje kak se spada :)
Saska, i ja sam danas 36+3 :mrgreen: samo što sam ja na +20kg :oops: (a možda i više...nisam se vagala zadnjih dana :P )Citiraj:
saska7 prvotno napisa
i btw, super ti je izbor imena za curicu ;)
evo mene opet - u 24. tjednu i 9 kila plus!!!!! Dobro, mozda sam ja luda, ali uglavnom jedem salate ili ribu, piceka i povrce, ne jedem pohano, ne grickam nista, jest da jedem sladoled, ali ga uglavnom jedem umjesto vecere, i meni se stvarno ne cini (jer jos uvijek brojim kalorije) da ikad predjem 2500 dnevno. Zdravlje mi je super, tlak nizak, za secer jos ne znam jer idem za 10 dana, kicma me ne boli, ali dobro, ja s am 176 visoka, pa ni ne znam di su te kile... samo ih osjecam jer sam sama sebi teska. Uzasavam se pomisli kolko bum jos dobila, jos imam dobrih 15 tjedana ispred sebe!
Saska7 slažem se sa tobom kada kažeš da pregnital, prenatal i tome slično otvara apetit. Slaže se sa nama i moja dr. opće prakse :D , ali moj ginekolog šilji pa šilji. On kaže da je sve u glavi :lol: , a ne u vitaminima. Jedno vrijeme sam odustala od pijenja istih, ali gin mi je preporučio da ih ponovno uzimam. I šta ću, bojim se da ne naškodim bebici, pijem vitamine i gladna sam prestrašno. Neki dan sam se za ručkom rasplakala, a onda se rastužio i mm... oboje smo odustali od ručka. Hm.... eto izjadah se :cry:
Da ja stanem u obranu prenatala :)
Uzimam ga negdje od 14.-15.tj. i sada, s 35 tj. sam 10kg u plusu, sto mi se cini relativno ok. Mislim da situacija ne bi bila bitno drukcija ni bez prenatala. Inace, jedem otprilike jednako kao i prije trudnoce, osim kad me uhvati napadaj gladi, onda potrpam svasta u sebe, ali to na srecu nije cesto. Mozda dva dana u mjesecu. Ali razliciti smo, pa ako meni prenatal ne povecava apetit, ne znaci da je i drugima tako.
34+4 10KG do sada
U zadnjih mjesec dana dobila sam cijelu jednu kilu. Vjerojatno zbog dijabetičke dijete. Možda bi se zabrinula ali bebač raste a ja nisam gladna tako da pretpostavljam da je to ok.
evo ja sam 21+4 i imam +4,5 kg
nekao mi se čini dosta, ali svi mi kažu (i meni se čini) da sam dobila samo trbuh - čak mi se ni lice nije zaokružilo
što se prenatala i pregnitala tiče, meni apslutno ni najmanje ne djeluje na apetit
dugo sam pokušavala ostati trudna i pila nekad prenatal, nekad samo folnu i nisam se ništa zdebljala
apsolutno vjerujem da je sve ovo osobno iskustvo - ja sam samo iznijela svoje. ne napadam samo kazem da je meni nakon promjene tj nekoristenja pregnitala pao apetit, a mislim da sto se dodataka tice uzimam sve sto je potrebno da bi curka rasla.
ma saska7 nisam ja mislila ništa loše, a pogotovo ne da napadaš
isto takvo iskustvo kao i ti ima moja frendica, samo što njoj to još i teško pada na želudac - ona nije trudna, nego već dugo pokušava ostati trudna pa je sad prešla samo na folnu i bolje joj je
ja se čak niti od stimulacije nisam zdebljala ni grama, dok neke cure dobiju i po 5kg po stimulaciji, a većina bar nešto...
uvijek ovisi od organizma do organizma
Za sada sam na pozitivnoj 0 - doduše, tek sam 8+6 ali sam i prije, dok sam se pripremala za T uzimala folacin (bilo mi mučno i zamijenila ga prenatalom ) a od šestog sam tjedna T prešla na pregnital.
Za očekivati je da vitamini B skupine potiču apatit, pogotovo kad se tek počnu uzimati... udruženo s trudnoćom, naravno da će rezultirati dobivanjem na kilaži :P
Ja povremeno imam napade žderanja ali srećom, moji napadi su usmjereni prema voću!!! Smažem kilo -dva voća i mir!
Ja sam u 23. tjednu i sad vec 8 kg u plusu. Isto sam visoka 176 i ne vidim gdje su kile. Inace, prije trudnoce sam imala 56 kg i ne mislim da sam se previse udebljala. Moj ginekolog kaze da se ne smijemo svrstavati u tablicne mjere, da je puno toga u oku promatraca i da je kod mene prirast super. Kako je krenulo, bit ce do kraja 25kg pa cemo vidjeti hoce li i onda reci da je super.Citiraj:
Siobhan prvotno napisa
Inda, ti si počela kao mršavica pa ti se i preporuča da se udebljaš preko onih idealnih 11-13 kg (ja startala na skoro istu visinu sa - za mene idealnih - 64 kg)
ali 25 kg do kraja, probaj si to ne priuštiti :mrgreen:
Evo mene u 21.tjednu i 5 kg u plusu. Ah... :roll:
pokusavam pazit,al ne pomaze. U prosloj trudnoci sam u to vrijeme jela sto i kad sam htjela,pa je isto bilo 5 kg vise u ovo doba trudnoce.
Drage žene, evo jedna utješna i grozna priča:
U prvoj trudnoći sam počela sa 68 kg, a otišla na porod sa 85 kg, s tim da sam 7 dana kasnije već bila na 75 kg. Dan pred porod sam izgledala kao bomba sa velikim stomakom koji će eksplodirati. Stomak mi nikad nije spao do kraja.
U naredne dvije godine sam uspijevala maksimalno smršati na 70, 72 kg, ali od umora i nespavanja jednostavno nisam mogla da ne jedem.
Sad sam u 7 tjednu nove trudnoće, i na prvom pregledu su mi izmjerili čak 77 kg, došlo mi da padnem u nesvjest! Imam grozne mučnine i umor, za koji nemam vremena jer radim i imam trogodišnjaka, a te mučnine jedino smiruje kad nešto gricnem.
Kako izgurati do kraja a ne doći do 90?
I šta poslije?
35 tj. - 9 kila
31 tj.- 12 kg
32 tj - +8kg
Nazalost, dobivanje kila, pogotovo u trudnoci, ne ovisi iskljucivo o nasim prehrambenim navikama, nego i o metabolizmu. Tesko je ne jesti kad si gladan, a pogotovo u trudnoci nema smisla gladovati. Jedino cime mozes ublaziti problem je da se drzis nekih osnovnih pravila (sto lako moguce vec i cinis): izbjegavaj izrazito kaloricnu hranu, nemoj piti sokove (sokovi su Z-L-O) nego vodu, nemoj jesti poslije nekih 7 navecer. Sretno ;)Citiraj:
Vrinda prvotno napisa