ajd, utješile ste me :)
Printable View
Ja nekako većinu stvari stignem, osim -peglanja. To je jednostavno nepresušan posao, a žao mi je trošiti vikende na to, žao mi je trošiti ribicino vrijeme, a navečer pak moje vrijeme. :mrgreen:
Uhvatila sam malo ritam peglanja po malo svakog dana, ali..ide mi i tako na živce - peglanju nikad kraja :/
Ali ne volim neispeglano, iako plahte i slično samo dobro upeglam, mislim, da ne bih još peglala po cijeloj duljini i širini. :mrgreen:
Najbolje će mi bit da se sjednem na hrpetinu veša i dobro pritiskam pozadinom (vidjela sam jednom na tv-u nekog tipa da tako "pegla") :lol:
meni zapravo najteže pada što svaki dan počinjem ispočetka i to iste dosadne stvari.....osjećam se kao sizif, stalno kotrljam neko kamenje uz brijeg...
još da mi kuhanje stvarno nije hobi i meditacija s jedne strane, a korisno s druge, mislim da bih ispalila....
isto kod mene! tek na vecer sve napravim, a drugi dan opet sve ispocetka.Citiraj:
zhang prvotno napisa
ja samo cekam dan kad cu moci uzivat u tom redu i cistoci 8)
zato si cesto priustim uzivanje u neredu....ali kuhanje mi je nesto najgore!!!samo da to ne moram radit i sve 5....
Ja se nekako trudim kuhati s koliko-toliko volje, ali moram priznati da je to jedna obaveza koju stvarno obavljam nerado i kad bih imala dovoljno love najradije bih nekome platila da mi svaki dan skuha rucak. (neovisno o tome imam li djecu ili ne)
I, zaboravila sam napisati, mi smo obitelj nepeglaca pa mi je to jedna velika obaveza manje. (s obzirom na to da nas je petero i da svaki dan moram prati robu :/ )
veeeliki potpis. isto tako. sva sreća da volim kuhanje jer sve ostalo mi je tlaka.Citiraj:
zhang prvotno napisa
a jel se prepoznajete u ovome:
petak - 5 popodne, svi smo doma, mm ide s klincima kod sveki, ostati će do cca 8, a ja ću za to vrijeme SVE pospremiti kako bi imali super slobodan vikend. planovi - ogromni. računam u sebi - od 5 do 5 i pol operem kupaone, od 5 i pol do 6 pospremim kaos, od 6 do 6 i pol sve usisam, od 6 i pol do 7 operem sve podove, od 7 do 7 i pol složim svu robu (peglam samo košulje, ali se opet hrpa osušene i nesložene robe povećava - i svaki put sama sebi obećam, od sad ćemo svaku mašinu osušene robe odmah složiti i uvijek dođemo svako toliko opet na hrpu) i onda, od 7 i pol do 8, uživam u blistavome domu svome.
onda oni odu, i ja odlučim onih pola sata mira s kraja priče pomaknuti na početak. i onda se tih pola sata pretvori u sat vremena. i onda, ako ne daj bože, sjednem za komp - eto ti još jedan razlog za pomicanje kompletne računice. i onda zvone vrata - evo ih nazad, a ja pišem post na forumu. i ode vrit subotnja špica na korzu, a ja i mm čistimo po kući. :oops:
a ja sama sebe tješim kako mi je ionako glupo bilo potratiti tako rijetke trenutke kad sam sama doma - na glupo čišćenje. ali, problem je naravno u tome što se ne mogu do kraja opustiti u kaosu. i, na kraju, nit sam se odmorila, nit očistila, nit imam slobodnu subotu. :x
Ovo ti je dobro,pokušat ću se pridržavati toga. :DCitiraj:
štrigica prvotno napisa
:lol: cvijeta ko da citam pricu o meni i MD! nas uvijek, ali uvijek zeznu ti forumi... :)Citiraj:
cvijeta73 prvotno napisa
javile se samo mi, s bijednih 200-tinjak postova. što je tek s onima koje imaju četveroznamenkastu brojku ispod avatara? :PCitiraj:
koryanshea prvotno napisa
Ženske znači svima nam je jednako.Ja sam dok zbog trudnoće nisam morala početi mirovati(još samo 2,5 tjedna i dok se malo ne oporavim od carskog) svaki dan čistila jednu prostoriju.Npr.pon.-od male soba,uto.-kupaona,sri.-dnevna soba,čet.-kuhinja,pet.-spavaća soba,sub.-stubište.Kad dođe lijepo vrijeme tu su još terasa(koja je jako velika) i dvorište.Hvala Bogu zbilja rijetko kad moram nešto peglati,jer mi je suprug ovu jesen kupio novi model sušilice koji ima program ne peglanja.Tako da samo izvadim i posložim robu u ormar.Kuhala sam danas za sutra.Kad rodim i dok ću biti doma mislim da ću sve to lijepo uspijeti izorganizirati tako da svi budu sretni i zadovoljni.Ali kad pomislim na iduću jesen kad će mi mala krenuti u školu,a malac prohodati,a ja na posao,e toga me malo strah.Mada znam da je to još daleko. :)
E da htjela sam vam još nešto reći.Imam poznanicu koja ne radi,ima dvoje djece(s kojima se ne bavi),ima ženskicu koja joj dođe jedan put na tjedan počistiti i speglati,a baka joj svaki dan kuha.I sad se ja pitam šta ona radi cijeli dan.Istina da mi povremeno zazvuči primamljivo da imam pomoć(ali ne dok sam doma),ali opet ne volim da mi netko drugi prčka po kući. :?
Ja se prepoznajem jednom godišnje. Sve ostale pute odustanem od velikog plana čim se pojavi MM, jer odlučim da ću ipak s njima u šetnju. :mrgreen:Citiraj:
cvijeta73 prvotno napisa
uf, meni stalno zvuči jaaako primamljivo ova opcija čišćenje-peglanje jednom tjedno. ako se ikad budemo izvukli iz nagomilanih minusa zbog mog porodiljnog - prva stvar koju ću napraviti. pa nek prčka po kući kolko hoće...Citiraj:
Sany* prvotno napisa
vertex, imaš pravo - od danas mijenjam tu glupu, totalno neučinkovitu praksu. predajem bitku :predaja: i idem u šetnju :D
Ma zapravo je ovo sve ipak pitanje mjere, i to vlastite. Nije bitno da se moj stil života sviđa susjedima, ali je ipak bitno da se sviđa meni (i mojima). Meni osobno nered ipak smeta, kad pređe neku granicu. Oduzima mi energiju i snižava kvalitetu života. A činjenica je (uvjerila sam se) da se s relativno malo truda i vremena, ali redovito uloženog, stvari mogu lijepo držat pod kontrolom. Prvo što me koči je manjak samodiscipline (u ovoj sferi života, ali na tome radim i napredujem), a drugo što me koči je ljutnja na muža (inače ga ne ogovaram, ali eto iznimke i tom pravilu) koji neće i neće i neće da podijeli odgovornost za funkcioniranje kućanstva.
:/ ...moj dragi hoće čistit, ali sam se sjetit? mislit na to? ne, moram ja zapovjedat okolo... onda mi dosadi zapovijedanje pa je stan u svinjcu dugo, dugo... onda jedan utorak popodne puknem i oću da počistimo stan a on kaže: a jel možemo to u subotu?Citiraj:
vertex prvotno napisa
dal da se smijem il da placem :) (smijem se, izgleda...)
kory,
mi pričamo o organiziranju života uz djecu :P
prihvaćam da ti je D još dijete :mrgreen: ali ne mislimo na takvu djecu (imamo ih svi doma :roll:
šalim se uvijek si dobrodošla
sofke, rješenje za putne torbe je meni zapravo jednostavno, samo su mi trebale godine da to skužim: čim prođem kroz vrata počinjem mahnito raspakiravati. Ni u ludilu ne smijem sjesti jer bih odmah shvatila da sam zapravo umorna. Kako koju stvar dohvatim odmah je spremam na pravo mjesto očišćenu po potrebi. Ne razmišljam koliko vremena će mi trebati jer bih se zbedirala i sjela (vidi gore). Tako dok mi je adrenalin na visini uspijem većinu toga raskrčiti prije nego kolabiram :mrgreen:
kod nas stvari dosta dobro funkcioniraju upravo zbog ovoga: em nam oboma smeta nered em se oboje drzimo "stavi pravu svar na pravo mjesto - odmah" em nas je jos uvijek samo 3 em sam ja iznikla iz velike obitelji u kojoj sam bila najstarije dijete s ulogom mame pa bi mi se prije dogadjalo ovo sto cvijeta prica a sad mi je sve smijesno. sve obaveze su mi 3 puta manje. a i mm pomaze. sad se vec sam sjeti iako smo se narazgovarali. zato kory razgovaraj.Citiraj:
vertex prvotno napisa
mene jedino peglanje zivcira. to sam sposobna skupljat cili tjedan i onda ostavit opet za iduci :mrgreen:
:mrgreen:Citiraj:
javile se samo mi, s bijednih 200-tinjak postova. što je tek s onima koje imaju četveroznamenkastu brojku ispod avatara?
al vratit cu se na ovaj topic kad budem imala jos koje dite.
fala ti na savjetu za torbe, ma otvorim ja njih odmah da pobacam prljavi veš na pranje, ali ostalo se kiseli još danima
ali, da se pohvalim, jednu torbu sam raspremila,jeeee :mrgreen:
još jedna ću polako na pakirati za more :mrgreen:
heh, koja rečenica
to zapravo znači da mi toliko vremena treba da se raspakiram s prethodnog puta da već idem na slijedeći a da praktički ne moram vaditi stvari iz torbi
surfamo na poslu, manje od doma.Citiraj:
cvijeta73 prvotno napisa
Ovo je itekako tocno, te dvije situacije su mi neusporedive. Dok sam bila na porodiljnom, koja je to uzivancija bila. A sada, uza sve obaveze jos 10h/dan ode na posao, a doma sve isto ceka.Citiraj:
ovdje se ipak javlja dvije "vrste" mama - one koje su doma s djetetom/djecom i one koje rade. meni je ritam bio drugačiji dok sam bila na porodiljnom a drugačiji sada kada radim- znači 8 sati na poslu plus putovanje do posla prilično iscrpi. I tada je puno manje vremena za stvari tipa pospremanje koje niti volim niti mi je prioritet, ali bih htjela da je ipak malo urednije.
e ja ne gledam koliko je hitno nešto raspremiti nego uzimam redom dok ne ispraznim jednu torbu. Inače stvari koje nisu bitne ne bi nikad došle na red. Iznimka je samo hrana. Ali zato kad dovršim jednu torbu uredno je obrišem vlažnom maramicom, spremim u ormar i osjećam se :saint:
nije zanemarivo u cijeloj priči da nemam, ne sobu viška u koju bi išla krama, nego niti kvadratni centimetar koji nije iskorišten :roll:
To je u stvari super! Onda nemas ni sansu da nagomilas krame i krame...Ja imam tavan i garazu, ajme sta sve tamo ima...Citiraj:
Ailish prvotno napisa
oš se mijenjat :mrgreen: :mrgreen:
dižem se u 6 i kuham prije posla
radim od 8 do 16, nije mi daleko pa sam najkasnije u pola 5 doma
dojim, pa onda ja jedem
idemo van (parkić, šoping , što već)
u pola 7 smo doma i kupamo se
u 7 Carica spava, najkasnije 8
Onda stavljam suđe u perilicu, ručno operem lonce i štednjak (inox) plus pločice i elemente, za to vrijeme našpricam detrdžentom kupaonski lavabo, kadu i wc školjku. MM posauga pod u stanu (izuzev spavaće sobe gdje dijete spava), ja isperem kupaonu i priredim vodu za brisanje podova.
Kad obrišem pod (svaki dan) peglam. Sve peglam.
Oko 22 sata sam gotova sa svime. Dok radim i telefoniram, pa nemam neki osjećaj da se umaram ;)
Kad je sve gotovo radim lijepe stvari :) Čitam na primjer :P
Onda ja dodajem podatak da moji dečki legnu u 22h :roll:
:naklon: :klap:Citiraj:
mama_jos_malo prvotno napisa
i ja ću ovako kao ti. od ponedjeljka.
Kod nas je to vrhunac dana! Moja cura ide spavati oko 23.Citiraj:
mama_jos_malo prvotno napisa
...........inače, jučer u ponoć jer su ga svekiji pustili da spava od pol 8 do pol 9 navečer :roll: a ujutro se dižemo na posao, a on u vrtić..........pa sad ti budi organiziran.............ne, sad ti budi normalan!Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
Ja se divim roditeljima čija djeca kasno idu spavati.
Kako izdržite? Ja ništa ne radim kad je ona budna i skroz sam joj posvećena. Kuham doručak i ručak, dan za dan, ne jede prenoćeno. Tad je tata s njom i igraju se, jer ne mogu kuhati drukčije.
Sve smije i ništa se ne mora, ali spavat će "na vrijeme". To je dobro za nju, jer u pola sedam je ko mala muha, trči i sva je uskomešana od umora. Već i ona sama u pola 7 kaže: pava
Cure, melem ste :*
Mama_još_malo, jedino ti me svaki put ubiješ s tom (super)organiziranošću :P
Al ja mislim da je dosta toga u glavi, načinu funkcioniranja, osobnosti, što-li već - ti si se rodila organizirana i skulirana, a ja neorganizirana i tankih živaca, uf!
Ružno za reć ali zavidim ti na tvojoj sposobnosti! To je SUPER :) !!!
Vi druge s manje ili više "stizanja" me stvarno tješite. Hvala cure na tome!
djevica sam po horoskopu :P ;)
mama jos malo, meni se 16:30-18:30 nekak čini prekratko za ručak, dojenje i izlazak - nama samo izlazak traje 2-3 sata... a ovo sve što si nabrojala da radiš kad djeca zaspu radim i ja, ali jednom tjedno ili mjesečno :mrgreen:
i da, nijedna od mojih ne pokazuje znakove pospanosti u 19 h
ne znam, meni je lakše ići spavati s njima a što treba obaviti po kući radimo skupa koliko ide, ostalo napravim ujutro
dijete, ne djeca :oops:
Ja si isto do prije otrprilike godinu dana nisam mogla zamisliti da će moje dijete ići kasno spavati ili još gore da će sam određivati kad će ići spavati, ali on stvarno jadan ne može zaspati ranije jer stavili ga u krevet ili ne, uspavljivali ili ne (aj ti uspavaj trogodišnjaka :roll: ) nema šanse - zaspi kad zaspi, kad je umoran i kad mu se spava - i tako već godinu dana.
I on sam za sebe kaže da je umoran i da ide spavati, a to nikad ne bude prije 11 navečer :/
ajde ailish, ne cjepidlači. priznaj da si, kao ja, zavidna i gotovo. :lol:Citiraj:
Ailish prvotno napisa
L ide na spavanac oko 22-23 nekada se oduži do 24 :roll:
Takav mu je ritam i ne mislim mu to mjenjati jer i ja od uvijek idem kasno spavati (nikada prije ponoći).
Budi se oko 9-10 i do navečer ima 2 spavanja od po 1,5-2 sata tako da niti ne može spavati ranije jer se od drugog spavanja budi oko 18,19 sati.
A sve i da ga stavim spavat oko 20 (probala sam) probudi se ili oko 22, 23 ili u 2-3 po noći.
A preko dana radim sve dok spava ili dok se igra na podu.
I kao što sam ranije napisala kad mi se da sve stignem, a kad mi se ne da ne stignem ništa.
To govorim za sitne iliti one svakodnevne poslove (Kuhanje, suđe, pranje veša, peglanje, brzinsko vračanje stvari na svoje mjesto itd..), a veće pospremanje cijele kuće obavljam ili petkom poslijepodne kada je MM s malim ili u subotu tokom dana.
Nered mi se na nakuplja jer oduvijek sve odmah stavljam na svoje mjesto :P
Evo danas npr. ne radim ništa jer mi je dan samo za Luku i za forum dok on pajki :mrgreen: :roll: