Pa kak da je zena pitala prije, ako je tek sada otkrila tu cinjenicu?Citiraj:
mujica prvotno napisa
Printable View
Pa kak da je zena pitala prije, ako je tek sada otkrila tu cinjenicu?Citiraj:
mujica prvotno napisa
aha. Dobro. Ispričavam s što sam to tako pitao.
Onda evo odgovora Klia-i.... Da. Koriste se i kod nas.
Da, pitala sam u trenutku kad sam saznala. Mujice, odgovori mi još i znači li uvijek pojam "uzgojeno na humanim diploidnim stanicama" da je riječ o fetusima?
Pa hvala Bogu da je tako, a i kad bi mi to znanje stvarno trebalo - malo je vjerojatno da bih ikada odgovore tražio od alopata: oni to ne liječe.Citiraj:
Danka_ prvotno napisa
Uzgred, što se tu stvarno treba znati? Problem postaje sve veći, a neugodno pitanje je jeli tome tako zbog ili unatoč naporima liječnika:Uvjerio sam se da neke tradicionalne medicine (koje prakticiraju najčešće liječnici s formalnom naobrazbom) uspješno liječe "neizlječive" bolesti. Ne služe se zastrašivanjem kako bi bili "face" i ne pada im na pamet secirati fetuse kako bi izgledali važniji.Citiraj:
Danka_ prvotno napisa
Ne uvijek. Ponekad se radi o tumorskim stanicama. Ali uglavnom su embrionalnog porijekla.Citiraj:
klia prvotno napisa
ako zelis razgovarati o dijabetesu, otvori posebnu temu, molim te. bilo bi lijepo da prije toga ipak (iz pristojnosti prema onima koji bi citali) odradis mali homework: sto je DM, koliko tipova ima, kako se lijeci i "lijeci" ;) svaki od njih, kakvi su epidemioloski podaci, kakve posljedice ima konstantna hiperglikemija, sto su o DM pisali u starom Egiptu npr., sto o DM znaju "nealopati" i na koji nacin ga lijece, koji je glavni nedostatak koristenja svinjskih inzulina (kao sto sam rekla, eventualna nedovoljna proizvodnja nije glavni problem, spomenula sam je samo kao vrlo vjerojatnu posljedicu u slucaju da nije razvijena proizvodnja humanih inzulina te inzulinskih analoga). i bilo bi lijepo da prestanes dovoditi u vezu dijabetes i istrazivanja na fetusima, jer oni naime niti nisu u vezi, kao sto smo se prethodno slozili.Citiraj:
Davor prvotno napisa
:)
Ja se slažem sa svime što je Deaedi napisala. Riječi "etički" i "ali" ne idu u istom paketu, kako god to netko htio sebi uljepšati. Osim toga postupak koji nije u suglasju sa stavom, kod moralne osobe dovodi do unutarnjeg konflikta. Ako u takvoj situaciji unutarnji konflikt ne postoji, ja bih rekla da je ta osoba niže etičke svijesti. Zato mislim da čovjek mora sagledati sve aspekte svojih stavova prije negoli se upusti u ovako kompleksne teme.
Ne pada mi na pamet. Duboko sam zgrožen sa svime što se s tom populacijom radi i načinom okupljanja novih "bolesnika".Citiraj:
Danka_ prvotno napisa
Kvalitetno odrađeni zločin je zločin s predumišljajem.
Koja tradicionalna medicina liječi neizlječive bolesti? I koje bolesti?Citiraj:
Davor prvotno napisa
Osobno sam se uvjerio da tibetanska medicina uspješno liječi ekceme. Isto tako je uspješna kod IBS i Crohnove bolesti. Najveća zapreka primjeni tibetanske medicine u tvojoj praksi je - što nije ni nalik na išta tebi poznato.
Ayurveda i tibetanska medicina pomažu kod artritisa, astme, hepatitisa, hipertenzije, virusnih bolesti, gdje za razliku od alopatske medicine popravljaju kvalitetu života. Nude i neinvazivna rješenja za probleme gdje alopati posežu za kirurgijom - nije neizlječivo, ali je bez noža ipak nešto udobnije: recimo žučno kamenje.
Najveća guba: bazirane su skoro isključivo na biljnim lijekovima.
Kad smo već kod žučnog kamenja, ja sam svoga riješila homeoptijom. 3 mjeseca uzimala cholesterinum C6 i kamena više nema.