perem sve osim jakni, odijela, i naravno - najlonki i čarapa MM, koje mislim da ću odsada prati!
a peglam sve, osim čarapa! :mrgreen:
Printable View
perem sve osim jakni, odijela, i naravno - najlonki i čarapa MM, koje mislim da ću odsada prati!
a peglam sve, osim čarapa! :mrgreen:
Perem sve odjevne predmete koje kupimo, koji se mogu strojno oprati, a koji ne idu samo na kemijsko čišćenje.
Često isprobavam odjeću preko svoje odjeće, dakle, bez kontakta s kožom.
Kod mene se u perilici "vrte" i tenisice. :mrgreen:
a vidiš, meni se to pak više gadi od isprobavanja cipela na golu nogu ili isprobavanja odjeće u dućanu.Citiraj:
Marna prvotno napisa
inače, djeci perem sve, a meni u načelu da, ali ponekad i zahinim, pa prodavačicu molim da mi odreže etiketu jer bih baš u tome ostala.
niste to nikad napravili? :mrgreen:
Ne, kužim zašto, cvijeta73? :?
Ne perem ih zajedno s robom, nego odvojeno, ofkors. ;)
Jer mi se čini da ih mogu vjetrit' sto godina, a one i dalje desmr. :x
Pa mislim si da onda potplat od tenisice koji je pobrao svakakve gamadi sa ceste ih prenese i u unutrasnjost tenisice, a temp. od 40C ih sigurno ne potamani. Onda, po mom misljenju, tenisica je prljavija nakon pranja u ves masini. :lol:
zbog ovog što kaže deadi, ali i zato jer tenisice pereš na 40 i onda sve ono sa džona može ostati u mašini. pa poslije staviš neku drugu robu prati, a niti na 90 nije da izlazi sterilizirano. :/Citiraj:
Marna prvotno napisa
a šta ćeš, gadi mi se i gotovo. gadila mi se prati i roba i u onim skupnim praonama kad sam morala. uvijek sam mislila tko zna zko je robu prao prije mene, on tenisice, a ja nakon njega gaće. a valjda svi mi imamo neke svoje fobije :*
Ajooooj, krepat ćuuuu :lol:
Sad se već vidim kako uzimam tenisice s dva prsta (ko' krepanu žabu) i bacam ih u prvi kontejner. :mrgreen:
Btw. običavam taj famozni potplat ili dno tenisica iščetkati i oprati posebno, izvan perilice.
Često mi se događa da (za sreću :x ) zagazim u neki drek.
A tako i dr. vlasnici tenisica i cipela u obitelji. :mrgreen:
Ma to bi mi bio skupi sport da svaki put kad ugazim u drek od neke đukele bacim tenisice. Operes sa cetkom i sta ces...do slijedeceg dreka...
Perem samo stvari koje idu izravno na kožu, rublje, košulje, majice, sve djetetovo. ne perem hlače, veste, pulovere...u svakom slučaju puno manje od ovdje prisutne većine razmišljam o takvim stvarima, ne stignem se još i time baviti :mrgreen:
Obuću najčešće nosim na sebi odmah iz prodavnice :mrgreen:
Ostalo, uglavnom sve operem (osim najlonki), ali mi se nekad stvarno žuri, pa to prvo nošenje prođe neprano, ali odmah nakon toga perem.
Do sada (kuc, kuc u drvo) nije bilo problema.
Ali... Sad sam se setila nečega:
Prošle zime sam kupila pletenu kapu sa šiltom i šal i šal sam oprala, ali kapu nisam zbog tog šilta (plašila sam se da se ne raskvasi i deformiše).
I posle par dana primetim da imam čudne manifestacije u glavi. Nije me bolelo, nego nekako neobjašnjivo... kao da mi se mantalo. Uglavnom, vrlo neprijatan osećaj. I posle dobra 2 meseca ja zaključim da bi to možda moglo biti od te kape.
Inače, komplet je Made in China. Pa sad, ko će ga znati... U međuvremenu, stiglo proleće, ja kapu nisam nosila, glava ko nova...
Eh, sve to što je mejd in čajna je ufffff :x
Moja prijateljica je kupila neke krpice i igračkice u čajna šopu i eto ti ga, pokupila s kupljenim i nekakve muhe-buhe. :roll:
Odnijela ih i na analizu i kažu joj - Ovo su neke kamikaze, neke azijske bube, nema ih kod nas!
Tko kaže da ih nema?
Nakotile joj se po cijeloj kući i susjedstvu. :mrgreen:
Nakon te njene priče izbjegavam čajna šopove u širokom luku.
Ponekad sam znala ući iz čiste znatiželje. :/
Ok, ne perem čizme i cipele koje kupim, a znam da ih je (možda) probalo bezbrojno mnogo tuđih hmmmm, nožica. :mrgreen:
Ja malo s alkoholom prebrišem unutrašnjost cipela........... da si umirim savjest
maria71, činila sam i ja to, ali je bilo kemijskih reakcija.
Ok, pretjerala sam s alkoholom. :lol:
Perem sve osim cipela!
Odmah sve operem čim donesem iz dučana, jedino jakne koje trebaju kemijsko i kapute ne perem. Dječje jakne operem.
nitko? nikad? :shock: :shock:Citiraj:
cvijeta73 prvotno napisa
:mrgreen:
Citiraj:
cvijeta73 prvotno napisa
Neeeeee.... jedino za cipele se to može dogoditi.
Moja prijateljica skoro nikad ne pere odjeću kada je kupi. Ima užasno osjetljivu kožu, ali joj se nikad nije ništa desilo.
Moja druga prijateljica je obukla neopranu majicu ili hlače..hmmm.... i nakon par dana su joj se pojavile fleke na stomaku i to baš neke čudne. Mjesecima ih je liječila i od tada više nikad neoprano...
evo, ja cu te potpisati, ali skroz sitnim fontom :PCitiraj:
cvijeta73 prvotno napisa
Za cipele vise puta - npr. bas prekjucer - pukao mi remencic na starima pa sam odmah svratila kupiti druge sandalice.Citiraj:
a zakaj prvotno napisa
Za odjecu, rijetko, ali nije necuveno :mrgreen: , nemam neki strah od takvih stvari.
A vi sveperačice...kako rješavate problem svečane odjeće, nekih svilenih ili satenskih topića, lijepe haljine za vjenčanje i svega ostaloga što je ipak prilično riskantno prije neke prigode oprati?
Meni pranje takvih stvari ne pada na pamet, jednostavno najljepše stoji tek kupljeno.
odnesem na kemijsko čišćenje :mrgreen:
Pih, tko zna što tamo sve rade s robom, kakvim je rukama nakon čišćenja diraju i kamo je odlažu, a mogu je (ljudski faktor) i oštetiti na razne načine :mrgreen:
Ja gotovo sve perem osim jakni također.
:mrgreen:
ja obavezno perem sve osim jakni i cipela :lol:
Jutros uključila veš mašinu sa jučerašnjim "ulovom" iz H&M-a".
Sve stvari osim remena i gumica za kosu :mrgreen: .
Moja "svečana" odjeća se uvijek može prati, a ni ne nosim neke previše fine stvari.
obavezno sve perem!
e
imam svoju poznatu tetu kemijsku čistilicu, i znam da pazi na sve to! :DCitiraj:
ASTRA Postano: pet ruj 05, 2008 1:11 pm Naslov:
--------------------------------------------------------------------------------
Pih, tko zna što tamo sve rade s robom, kakvim je rukama nakon čišćenja diraju i kamo je odlažu, a mogu je (ljudski faktor) i oštetiti na razne načine
perem samo dječju robu i donji veš.
nikad mi ne bi palo na pamet prati najlonke koje nakon jednog nošenja ionak bacam jer obavezno negdje zapnem.
a kad bi razmišljala o tome gdje su sve bile npr. traperice koje sam kupila i odmah obukla i usporedim gdje sve sjednem u suknji, kratkim hlačama, badiću...primim se rukom, pomislim na četku kod frizera koja je ne znam sve kome prošla kroz kosu... prošvikala bi pa se zato i ne opterećujem time! 8)
:mrgreen:Citiraj:
a zakaj prvotno napisa
I ja isto tako.
Malom perem 100 posto, i jakne.
Sebi i mm 99 posto sve (zalomi se, jelte, ono gore sitnim slovima)
Jakne, kapute, stvari za kemijsko - ne perem.
Generalno izbjegavam kupovat fine stvari i odjecu kompliciranu za odrzavanje.
Svecano svileno paucinasto (jednom u pet godina si tak nesto kupim) odnesem mami :oops: da opere.
perem apsolutno sve :)
perem sve osim jakni
perem sve osim jakni i kaputa.
Najlonke bi obavezno trebali prati zbog procesa bojanja kojeg prolaze!!
e na to sam zaboravila, zapravo je to jedina stvar koju ne peremCitiraj:
bubica27 prvotno napisa
Dovoljno je bacit oko na vodu kad ih propereš ;)Citiraj:
kristina_zg prvotno napisa
identično - posebno zadnja rečenica.Citiraj:
dolega prvotno napisa
ja sam partibrejker :mrgreen: :oops:
djetetu još operem, ali ja sama navučem bez problema ravno iz trgovine, pogotovo ono što je svečanije nema šanse, tko bi to peglao da bude onako fino kao iz dućana... do sad nisam imala plikova...
cvjeto, jel' ti lakše?
Ja niš ne perem osim donjeg veša. Pa čovječe, šta mi vrijedi nova stvar ak ju ne mogu ODMAH pronosati. Ko bi dočeko da se to opere, osuši...
ja perem sve osim naravno jakni i cipela,
ali ;
kad nam se dogodi da smo negde u gradu pa se koji polije vodom, promoči pelena ili sl a nemamo rezervno sa sobom i ako imamo priliku kupiti majicu/hlače onda naravno da mu odmah obućem......