Ma baš sam se pitala sam se tu čudnoga osjeća...Citiraj:
vertex prvotno napisa
Možda je robot priključen na tipkovnicu? :shock:
Printable View
Ma baš sam se pitala sam se tu čudnoga osjeća...Citiraj:
vertex prvotno napisa
Možda je robot priključen na tipkovnicu? :shock:
ja već vidim antipušačku policiju koja me odvodi u gulag, a mali ide u dom za djecu pušača....Citiraj:
vertex prvotno napisa
i da pojasnim, pušim na balkonu, kad sam sama doma...
čak sam i u kafićima prestala pušiti
Maria, daj da vidimo kako se izražavaš na stranom jeziku, trebat će ti u gulagu. :mrgreen:
Счастливого пути!
:lol: , ti to Zerjavu?
I od mene pozdrav, Zerjav!
(Morala sam brzo otrčati na google. :mrgreen:)
Poštovana Marsupilami ,
u svojoj objavi se niste obratili direktno na moju malenkost , nego poštovanim rodama MGrubi i mama_mia22 , pa se ja tu guram iz elementarne pristojnosti forumaštva .
Vjerojatno ste primjetili da se kronološkim redom javljam svima koji su me počastili pisanjem u svezi otvorene aktualne teme , no nisam baš ažuran , pa se zbog te nekulture ispričavam i molim za oprost kako Vas tako i sve ostale rode i rodane .
1.U potpunosti se slažem sa Vašim stavom , a kojega ću citirati :
"Kada pusac koji sjedi u prostoriji s nepusacem zapali to je stvar nekulture i stvarno nije u redu generalizirati i sve pusace stavljati u isti kos.Ima bezobraznih i neodgojenih ljudi u svim skupinama pa bili oni pusaci ili nepusaci. "
Jedino bih dodao da je predloženi zakon o zabrani pušenja u prostorima gdje su djeca nužno potreban , samo i jedino , zbog onih koji unatoč znanju o štetnosti dima po zdravlje djece to svjesno zanemaruju .
Niste dali konkretno mišljenje o zakonu , pa se nadam Vašem ponovnom pisanju . Mislim da ćete podržati zakon jer ste odabrali slikicu i ime dragih mi bića , koji nikada nisu i neće pušiti , pa tako nikada nikoga neće dimom gušiti i dragocjeno mu zdravlje narušiti .
2.Vi ste kronološki sedma roda koja se javila , te radi Vašeg interesantnog biblijskog potpisa , sjetih se popisa sedam grijeha koje Bog navodno neće oprostiti .Zbog navedenog pisanje završavam slijedećim citatom :
""U Izrekama 6,16-19 piše: »Šest je stvari koje Gospod mrzi, a sedam ih je gnusoba njegovu biću: (1) ohole oči, (2) lažljiv jezik, (3) ruke koje prolijevaju krv nevinu, (4) srce koje smišlja grešne misli, (5) noge koje hitaju na zlo, (6) lažan svjedok koji širi laži, i (7) čovjek koji zameće svađe među braćom.«
Svaki grijeh rađa smrću (Rimljanima 6,23).
Međutim, slava Bogu da kroz Isusa Krista možemo primiti oproštenje za sve naše grijehe, uključujući i »sedam smrtnih grijeha« (Matej 26,28; Djela 10,43; Efežanima 1,7). ""
Možda Vas je netko prije ovog i shavaćao ozbiljno ali sad... :roll:Citiraj:
zerjav prvotno napisa
Citiraj:
BusyBee prvotno napisa
Poštovana BusyBee ,
niti Vi se niste direktno očitovali o zakonskoj zaštiti djece od štetnog cigaretnog dima , ali iz Vaše kratke i jasne rečenice prosuđujem da ste suglasni .
Hvala :)
Nebi se štel mešati u Vašu prepisku sa poštovanom mama_mia22, ali moram i ja pohvaliti njen zaključak , te se nadam da će ga mnogi poslušati .
Moram izraziti i neslaganje S Vašom pre strogom i pomalo podcjenjivačkom konstatacijom da je to jedino pametno što je tu napisala .
Mislim da svaki zapis ima svoju vrijednost već samom spoznajom da je u njega uložen trud i umni napor .Zato preporučam više blagosti i diplomacije prije vrijednosnih sudova .
Poštovani zerjav, opet ste se prištekali :roll:
Dajte, budite ljubazni pa recite nekome da vam izvadi baterije.
cure, samo imam za reći ovo: ja sam pametna i odrasla osoba i sama znam i mogu shvatiti koliko je štetno pasivno puštenje, bez da me nekakav emocionalno upitan gospodin vrbuje za svoje sumanute planove. Kad vidim da netko počinje citirati dijelove biblije, ne znam zašto, ali to me odmah podsjeti na spaljivanje vještica, kupovanje oprosti grijeha, inkviziciju i slične gadosti počinjene u ime crkve i boga. Nisam ja glupa, ne dam se takvima. Podržavam nepušenje na javnim mjestima i podržavam nepušenje u blizini djece i drugih nepušača i još uvijek nisam toliko ovisna da ne bi mogla nekoliko sati izdržati da ne zapalim, ali ovaj gospodin :no: mislim da mu je potrebna stručna pomoć, ako nije onako kako priča AdioMare, u tom slučaju trebamo zvati nekog kompujteraša :lol:
Treba zvati Anchie da vidi nuspojavu promjene skina. :mrgreen: Bolje da nije niš dirala. :lol:
Postovani zerjav,Citiraj:
zerjav prvotno napisa
krivo prosudjujete.
Ne mislim da je progon i prozivanje bilo kakve vrste pravi nacin da se djeca (i odrasli nepusaci) zastite od nikotinskog dima.
Ni sa cim iz vaseg inicijalnog posta nisam suglasna.
BB
Koliko god stihovi presvetlog stihoklepca bili nemušti i infantilni - praktički retardirani,Citiraj:
zerjav prvotno napisa
......zanimljivo je i istovremeno opasno to što bez problema 30-tak % svoje braće i sestara u Kristu, 30-tak % crkve u Hrvata, 30-tak % dobrih i mirnih sunarodnjaka koji poštuju zakone i vole svoju djecu, naziva ubojitim gadovima.
....mali ne ide u dom, već u udomiteljsku obitelj (pogodi koju), gdje će ga neki fanatik maziti i paziti - da ne strada od duhanskog dima......Citiraj:
maria71 prvotno napisa
nešto sam se sjetila: zar nije inicijativa za nepušenje na svim javnim mjestima već počela, i zar nije naša vlada najavila početak primjene od rujna 2008. ili 2009. ne sjećam se više točno. Onda, kaj taj gospon hoće, inicijativa je tu, početi će se provoditi. Čini mi se ipak da njegov post i njegova inicijativa ide za ulaskom svih ljudi koji puše i imaju djecu u Kazneni zakon, a time i do uzimanja djece istima. On je zapravo za kazneni progon pušača, jer glupo je vjerovati da se radi samo o inicijativi (njegovoj) za zabranu pušenja na javnim mjestima, koja ne samo postoji, već je najavljeno od vlade da će se početi uskoro provoditi po uzoru na zemlje EU.
Poštovana yaya ,
hvala Vam na dosadašnjem sudjelovanju u sve interesantnijoj diskusiji , a koja se na žalost udaljila od pitanja postavljenog u početnoj objavi .
Tri puta ste pisali , pa ću Vam na sve ovdje odgovoriti (3 u 1 ).
1.Citiraj:
yaya prvotno napisa
Pod materijalnom , moralnom i svekolikom drugom odgovornošću izjavljujem da ja nisam napisao pitanje kojega ste citirali , a o čemu već pisah i u odgovoru poštovanoj MGrubi .
Životnu školu svatko cijeni,kao i narodne mudrosti koje su nastale u njoj.
Dozvolite mi da Vas podsjetim samo na dvije poslovice :
a)Dva puta mjeri , a jednom reži .
b)Ispeci pa reci .
Tih preporuka bi se trebalo uvijek pridržavati , a naročito kad na nekoga hoćemo pljucnuti i zaljepiti mu krivu etiketu :(
Ne srdim se na Vas i ne tražim ispriku , jer znam da ste to napravili nenamjerno , a zbog nepažljivog čitanja moje objave .
Vjerojatno Vas je zbunila činjenica da sam unutar novootvorene teme citirao jedan kompletan tekst poštovanog Wastlanda .To napravih jer je on tvorac ideje o zaštiti djece od cigaretnog dima , a ja nemam običaj kititi se tuđim perjem .
Žao mi je da ste tim citatom nepotrebno i bezrazložno skrenuli ovu rasprav u krivi smjer .
Čemu se prepucavati i mudrovati o kaznama za prekršitelje , sadržaju zabrane i u sklopu kojeg zakona će ona biti , kad je zec još duboko u prašumi .To će rješavati kreatori nacrta zakona , a kasnije pročistiti zastupnici u Saboru prije njegovog (ne)usvajanja ,
Najlakši i najbrži put je da se toga prihvati Vlada , jer ima večinu u Saboru .Poštovana glasnogovornica Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi je tu mogućnost glatko odbila , a poštovana potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor još se o tome nije očitovala :(
Odgovor bu vjerojatno isti kao i iz gore spomenutog ministarstva .To znači da ih treba udobrovoljiti eventualnim pritiskom putem medija , udruga , peticijom .......
Zbog svega nabrojenog jako je važno i Vaše mišljenje o početnom i za sada jedino važnom pitanju :
" Podržavate li zakonsku zabranu pušenja u prostorima gdje su djeca ?"
2.složili ste se sa izjavo poštovane MGrubi da je za početak dovoljna zabrana pušenja na javnim mjestima.
Iz toga je jasno da ne podržavate zabranu pušenja tamo gdje su djeca , pa Vam zahvaljujem na očitovanju .
Jedino bi me zanimalo kada bi , po Vama , na red trebala doći zaštita djece od pasivnog pušenja ?!
3.zerjav je napisala/o:
Moram priznati da sam ugodno iznenađen i više nego zadovoljan razvojem situacije , jer je do sada postignuta jednoglasnost .Zato za vas prve pet ocjena +5 Smile
-------------------------------------------------------------------------------------
Nije postignuta jednoglasnost, ja se nisam složila s tim prijedlogom.
__________________________________________________ _________
Već sam jednom napisao da odgovaram po kronološkome redu , pa u trenutku dok sam dao sud o jednoglasnosti odgovorio sam tek na pisma pet roda i logično da uzeh samo njih u obzir .
Vi ste deveta roda i u ovom trenutku je minimalna prednost na strani onih koji su za zabranu :)
Podrzavam.Citiraj:
Zbog svega nabrojenog jako je važno i Vaše mišljenje o početnom i za sada jedino važnom pitanju :
" Podržavate li zakonsku zabranu pušenja u prostorima gdje su djeca ?"
Donosenje zakona o zabrani pusenja u javnim zatvorenim mjestima je vjerojatno samo pitanje mjeseca ili godine. To je nesto sto, cini mi se, nuzno slijedi s obzirom na trendove u EU i sve jasnije i objavljivanije rezultate istrazivanja o utjecaju pasivnog pusenja na zdravlje.
Sljedeci korak bi mogao bliti zabrana pusenja na javnim otvorenim mjestima, bez obzira borave li u njima djeca ili ne.
Sfera privatnog se vjerojatno nece jos dugo vremena zakonski dirati
Iako mi je moguce zamisliti da bi jednoga dana i to moglo doci pod regulaciju, vjerojatno ce strah od prevelike regulacije drzave i smanjivanja opsega individualnih gradjanskih sloboda (u zapadnim demokracijama) i preslabih mehanizama drzavne kontole u ostalima, prevagnuti i ostaviti izlaganje ili neizlaganje djece duhanskom dimu u sferi izbora roditelja.
Hmm...Citiraj:
zerjav prvotno napisa
:lol: :lol: :lol: nadrljale smo, ako su duracelke!Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
:roll: nije valjda da ste mene uračunali u rodu ?!Citiraj:
Vi ste deveta roda
inače, potpisujem elin posljednji post.
Naravno da podržavam, evo čak i ja kao povremeni pušač to podržavam i potpsujem elin , jer ću se manje trovati.....no čimi mi se da je zerjav malo preuljudan, ono sve po p.s.-u
ovdje smo si svi skoro na ...... :mrgreen: , pa onda ovakav stil upada u oči
zerjav, relax
Molila bih da se ovdije izneseni stavovi forumasa ne uzimaju kao stavovi udruge "Roda". Naime forum je otvorenog karaktera i pise tko zeli bez obzira na clanstvo u udruzi.Citiraj:
zerjav prvotno napisa
Takoder bi vas sve ljubazno zamolila da zadrzite na temi topica bez nepotrebnih vrijedanja.
Naime koliko sam ja trenutno informirana pusenje je jos uvijek zakonom dozvoljeno i bez obzira na cinjenicu da je apsoluntno stetno za zdravlje (posebno djece) ne odobravam i necu dozvoliti javno lincovanje pusaca na ovom podforumu!
ne odobravam i necu dozvoliti javno lincovanje pusaca na ovom podforumu![/i][/quote]
jel se to odnosi na zerjava ili si stekla dojam da još netko linčuje pušače :?
samo onaj prvi dio se odnosi na zerjava (prozivanje Roda).
drugi komentar je tamo svima tj. ukoliko se topic nastavi odvijati u smjeru u kojem sad ide bit cu prisiljena kljucati. Nisam za sada mislila ni na koga pojedinacno.
Citiraj:
Anvi prvotno napisa
Poštovana Anvi ,
hvala Vam :)
na potpunoj podršci za zaštitu bespomoćne dječice od ubojitog cigaretnog dima .
Da se osjetljivi pušači nebi digli na zadnje noge , a zbog pridjeva ubojiti koji podsjeća na ubijanje , citirati ću zaštrašujući dio iz nedavnog priopćenja Svjetske zdravstvene organizacije ( WHO ) :
" Pušenje je najveći pojedinačni uzrok smrti u svijetu ! "
Lahko je biti uporan kada se radi o najvećoj vrijednosti čovječanstva , a to su djeca :)
Sve o tome rekoh u stihu jednog svog stihokleparskog uradka , a skojim se sigurno i Vi , kao i velika večina ljudi , u potpunosti slažete :
Ponajljepša mi je pjesma zdravi dječji smijeh :)
za taj milozvuk spreman sam na svaki grijeh !
cure, ja nešto primijetila. Jeste li vi skužile da zerjav ima 12 postova (tako piše u potpisu) i to točno svih 12 na ovom topicu koji je otvorio? Ja prebrojala. Meni je to malo :/ :nope: On se samo razgovara na ovoj temi. Ako je roditelj, onda postoji puno dobrih tema na ovom forumu za razgovor i razmjenu iskustava.
ma meni sve to otišlo malo predaleko :( , sad još ispada i da jedni druge tu linčujemo :/ ,a sve krenulo bezazleno samo je svatko to protumačio na svoju ruku ( e, kad se ne vidimo nego dopisujemo ). Svaki put kad otvorim ovaj topic kažem si da ću ovaj put uspijet ne odgovorit i onda opet dođem u napast. Eto, sad uz hranu mogu si pripisat i ovisnost o ovom topicu :lol: .
ma kaj o topicu, ja sam ovisna o forumu :lol: a kao neću ja nikad biti ta koja se po forumima dopisuje :lol: :lol: Yeah, right :mrgreen:
Citiraj:
tridesetri prvotno napisa
Poštovana tridesetri ,
Zahvaljujem Vam u svoje ime i u ime djece koja su izložena povremenoj i stalnoj dimnoj pošasti .
Vaša žalosna i gotovo nevjerojatna priča pokazuje da samo educiranje , bez zakonske zabrane , nije dovoljno za zaštitu djece .od pasivnog pušenja .
Medicinsko osoblje je jako dobro upoznato sa zdravstvenim problemima koje izaziva udisanje cigaretnog dima , no očito su to zaboravili , jer je zaborav superiorniji od pamćenja .
Zato njima , kao i svim drugim pušačima , treba permanentni podsjetnik , a to je zakonska zabrana pušenja u blizini djece .
Klanjam se prekrasnoj majčinskoj i očinskoj ljubavi, požrtvovnosti i brižnosti koja zrači iz Vašeg ispričanog primjera .
Ja se upravo toga najviše bojim.....Citiraj:
zerjav prvotno napisa
mujice, imaš pravo. (kao i uvijek :mrgreen: :* )Citiraj:
mujica prvotno napisa
MC, i ti si još budna.....
Vidim da samo oni koji u ovo doba noći tipkaju znaju što tipkaju.... :mrgreen:
opa miki, al pljušte komplimenti 8)Citiraj:
mujica prvotno napisa
emsa, tužit ću te mužu
je... pak to se i na tebe odnosi... i ti si očito još ovdje......
(zato pazi kome što prićaš) :mrgreen:
raja, fajront za mene. odoh u krpe. :)
Nadam se samo da se striček Zerjav šegači s druge strane, mam bi mu oprostila što nema nimalo smisla za šalu.Citiraj:
mujica prvotno napisa
O da.Citiraj:
vertex prvotno napisa
Da ne napominjem da sam za zabranu pusenja na javnim mjestima, ali prijedlozi o izjednacavanju pasivnog pusenja sa zlostavljanjem te pateticne nemuste pjesmice ubiju svaku ozbiljnost i vjerodostojnost takve inicijative, i ostane samo sprdnja.
I ja sam, i to strastveno.Citiraj:
summer prvotno napisa
ipak bi se ispravila, ne podrzavam prijedlog u potpunosti, nisam ga pazljivo procitala kada sam reagirala s odusevljenjem, odnosno ne bi izjednacila izlaganje djeteta pasivnom pusenju sa teskim zlostavljanjima.Citiraj:
enci prvotno napisa
na ljestvici zlostavljanja smjestila bi izlaganje djeteta pasivnom pusenju izmedju nevezivanja djece u autosjedalici i izlaganja djece suncu u nedoba bez zastitnog faktora. naravno da ne mislim da roditeljima treba oduzeti djecu, nego ih upozoriti.
Poštovana anledo ,
hvala Vam što ste svojim razmišljanjima obogatili ovu virtualnu javnu raspravu .
1.Citiraj:
anledo prvotno napisa
Na slično pitanje sam odgovorio i poštovanoj savjetnici za komunikacije u hrvatskom uredu UNICEF-a , pa se citiram da ne smišljam toplu vodu :
"Bilo bi tragikomično da netko sa sudskim nalogom ulazi u domove
neodgovornih roditelja koji djecu inhaliraju cigaretnim dimom .
Mislim da bi nadzor mogao biti vrlo jednostavan i učinkovit , pa evo
nekih prijedloga :
a) Policija bi nadzirala i kažnjavala pušače koji dime djecu u
prostoru prometnog vozila .
b) Zdravstveni djelatnici bi imali obvezu prijaviti roditelje čija
djeca boluju zbog permanentne izloženosti dimu cigareta ."
Kompletnu prepisku sa poštovanom savjetnicom , objavio sam u sklopu odgovora poštovanoj Tajchi73 .
Poštovana maria71 ,
iako ste vi trinaesta forumašica koja se uključila u raspravu nisam
nimalo nesretan već sasvim suprotno :)
Imun sam na praznovjerja , pa me ne muči niti ovo vezano uz Judu i vraga .
Kad sam već kod brojeva zanimljiva je Vaša povezanost i s brojem sedam .
U ovom trenutku je neriješen rezultat ( 6:6 ) , a u svezi (ne)podrške
zakonskoj zabrani pušenja u prostorima gdje su djeca .Prema tome vaše
izjašnjavanje će u svakom slučaju biti sedmo i donijet će prevagu
jednoj strani .
Na ovu temu ste se do sada javili sedam puta , a kod prvog javljanja
to Vam je bio 7707 post na rodinom forumu , te Vam na tom
respektabilnom broju skidam kapu i klanjam se do poda , iako me malo
muči križobolja .
Sedmica je i u Vašem nadimku (71),a možda imate 37 godina .
Spomenuli ste i Borga čiji je važni dio i sedma od devet , a osim toga
sedam je i važan svemirski broj .
Da ne mlatim brojevnu praznu slamu , koja bi se mogla i zapaliti na
ljetnoj vručini , idem Vam odgovarati na postove koji se tiču teme i
mene .
1.citat:" pa zar joj se ne obraća u VI-formi.... ? i još joj je
napisao poštovana mama-mia "
Hvala Vam na brzoj i učinkovitoj zaštiti :)
2.citat:" btw , po tom njegovom prijedlogu zakona ja bih završila u
gulagu za nikotinske ovisnike ( ovo je šala! )
no ,fakat je čovjek, uljudan ,ono , po p.s.-u "
Ne trebate se bojati jer ja nisam Staljin , a i Sibir više nije
prohladan kao u dobra stara vremena , jer je i do njega došlo globalno
zatopljenje .
Purgeri su poznati po primjerenom ponašanju i uglađenosti, a izgredi
pojedinaca na masovnim okupljanjima su samo iznimke koje potvrđuju
pravilo .
Osim toga , jedino na taj način se može osigurati preživljavanje
novootvorene teme koja je važna i radi edukacije te podsjećanja na
neprihvatljivo ponašanje koje šteti djeci .
3.citat:"До свидания ! Счастливого пути!
_I am Julius Caesar of Borg. Veni, vidi, assimilavi "
Dobro Vam ide pisanje i na živom i na mrtvom jeziku , pa evo i moj
mali doprinos :
Здравствуй Мариa71 !
To je općepoznati pozdrav , a u slobodnom prijevodu je :
Zdravo maria71 ! Asocirani nastavak ide na latinskom :
"Ave Maria, gratia plena, Dominus tecum. Benedicta tu in
mulieribus, et benedictus fructus ventris tui, Iesus.
Sancta Maria, Mater Dei, ora pro nobis peccatoribus,
nunc, et in hora mortis nostrae. Amen."
4.citat:"i da pojasnim, pušim na balkonu, kad sam sama doma...
čak sam i u kafićima prestala pušiti "
Vi ste prekrasan primjer kulturne i obazrive dimne ovisnice .
Veseli me ova vaša izjava i nadam se da ste spremni ići malo dalje , a
to je prestanak pušenja :)
Nadam se da ste citiranim tekstom dali neizravnu potporu zabrani
pušenja u prostorima gdje su djeca .
5.citat:"Naravno da podržavam, evo čak i ja kao povremeni pušač to
podržavam i potpsujem elin , jer ću se manje trovati...."
Poštovana Elin je puno toga napisala , a između ostaloga i slijedeće :
"Podržavam nepušenje na javnim mjestima i podržavam nepušenje u
blizini djece i drugih nepušača .."
Ako i to potpisujete onda ste nedvosmisleno na strani zakonske zabrane dimljenja djece , te Vam na tome najljepše zahvaljujem :)