pa svega ti što se onda ne ode družit s mužem kad te zvao???Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
aaaa kužim, kužim- nije logiran :lol:
Printable View
pa svega ti što se onda ne ode družit s mužem kad te zvao???Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
aaaa kužim, kužim- nije logiran :lol:
:lol:
Jesam se ja zapetljala s tim kavama, bolje bi mi bilo da sam šutila. :mrgreen:
Primjer od jučer:
Idemo s bazena doma i govori on da stanemo na kavu. A ja (pogađate :mrgreen: ) kažem "može, ali šta'š stajati za 10 minuta smo doma" :lol:
A šta je kod nas, on je tip koji izlazi s društvom po bircevima, a ja se s frendicama nalazim doma.
Al imam i svijetli primjer, volim izaći na ćevape i Stellu. :mrgreen:
aaaa dobroooo jeeee, izvukla si guzicu! sad ipak možemo njega okriviti jer nije zvao na što je trebao. :mrgreen:Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
Potpis. M. ide sa nama i u restoran, uopće nemamo problema s tim.Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
Ja sam uvijek u sto čuda u King Crossu kad prolazim onim Trgom veselih tanjura ( :roll: ) - koliko u tom polumraku, smradu i dimu ima roditelja s malom dječicom... Ne kužim njihovu logiku, koji je to gušt?!
Tamo ne bi ni sama sjela, a kamoli sa djetetom.Citiraj:
Sramežljiva prvotno napisa
Postoje mjesta za kavu i ručak gdje se ne mora gušiti u dimu i stotinu pomiješanih miomirisa.
Stigla sam pročitati samo tvoj, prvi post!!! Ja sam identična osoba...ne podnosim pijenje kave i sjedenje...za mene je to potpuni gubitak vremena i novca iako mogu razumjeti da su to nekome mala slatka zadovoljstva što si ljudi znaju priuštiti...ja insistiram na šetnjici s djecom i eventualno ponesemo čaj u termosici ako odlučimo sjesti na neku od plaža i uživati u suncu...Citiraj:
Sirius Black prvotno napisa
Ja znam puno majki koje sjede s malom djecom i ta im mala djeca znaju pobjeći izvan vidokruga te ih nema neko vrijeme :shock: ...One se, naime, ne brinu jer važnije im je popiti kavu nego trčati za svojim djetetom...meni je to apsolutni, stopostotni apsurd i ne bih se mogla nikako družiti s takvom osobom jer ako je sposobna na toliku sebičnost prema svojem djetetu što onda mogu očekivati od nje/njega u slučajevima kada mi eventualno zatreba.... :/
Kud ode ovaj topic... :lol:
Nije uopće stvar u kavi. Nego kao što sam već napisala da je ljudima čudno kad odbijem poziv na kavu (ili u prijevodu trač) s bebom jer neću da ona kraj mene sjedi u kolicima i broji muhe umjesto da smo u šetnji.
Ona sad ima 8 mj. a to je bilo i ranije. Poziv je uglavnom od cura koje ili nemaju dijete ili imaju totalno drukčiji odnos prema djetetu od mene, pa očekuju da ćemo se mi pošteno napričati a beba će valjda mirno sjediti i slušati.
uuu, dok broji muhe je super. kad počne protestirati, e tek onda prestaje ležerno kafenisanje... :mrgreen:Citiraj:
Sirius Black prvotno napisa
ja sam valjda jedna od onih koje imaju drukčiji odnos prema svojoj djeci... :*
pusti ti smrad i dim (iako to nije o.k.), ali malo si daj truda (ja jesam) i pogledaj te ljude malo bolje - polovica od njih uopće ne znaju gdje im je dijete otišlo. Dobro, ja možda imam taj strah i USA gdje djecu ne smiješ pustiti iz vidika jer u minuti se nađe netko tko ti otme dijete (tamo je to veliki problem, kod nas još nije). Zato je meni to možda veći stah nego vama ostalima.Citiraj:
Sramežljiva prvotno napisa
Velika istina. Vidjela sam previše beba koja spavaju u kolicima okružena pušačima, previše djece koja trče po kafićima i restoranima kao da su dječja igrališta i ometaju i ostale goste i osoblje, previše djece koju su konobari i slučajni prolaznici spašavali da ne padnu u more a mame 10 m dalje za razliku od većine ljudi na terasi gdje sjede ne kuže ništa.... radi čega? Kave?Citiraj:
polovica od njih uopće ne znaju gdje im je dijete otišlo
I ja nisam za odlaske u zadimljene zatvorene prostorije, no sjesti ljeti na terasu i pojesti sladoled, popiti sok i popričati sa frendicom mi je super.
Ak mi je bebač nervozan prije, onda ne idemo uopće na kavicu, no ak postane nervozan u toku onda ga pokušam primiriti i uzmem ga na ruke, ak ni to ne pali onda idemo odmah ća :*
Mi smo išli na kave (ofkors na terase) u kafić,i sada pokušavamo popiti kavu u kafiću,al veli MM da ga svaki put bole ruke od pijenja kave :lol:
Ptičice su naime u fazi da će biti u kolicima,ali samo ako ih vozimo,ako stojimo onda je dosadno...tak da smo prorijedili kave :mrgreen:
ja i moja laura smo sa 10 dana vec po kaficima rodena u 6 mj pa na tersi bi pile kavu tako da se od malena naucila "ponasanju"na javnim mjestima sada kad je velika 5 god isto moze bez problema sjediti u kaficu uru vremena jer imamo 2 kafica u kvartu koji ljeti imaju ogradenu terasu na koju dolaze i druga djeca koja se lijepo mirno poigraju bez vristanja,bacanja igracaka......a zimi ima dio koji nije zadimljen i isto se tako poigraju mada zimi idemo manje po kaficima ipak hvatamo i friskog zraka da ne mislite da smo stalno u kaficu...... :D a tako je i sa mladom malom 1.5 g isto je naucila se poigrat u kolicima i zabaviti malo sama malo ju ja zabavim ovisi kakav joj je dan........nama dan pocne kada obavimo kavicu i novine onda moze krenuti planovi za rucak,ducani......ima onih mama koje nam zavide a ima i onih koje se zgrazaju....pa nisu kafici zabranjeni za djecu....ima ih raznih....zadimljenih i nezadimljenih....kod nas u nasem kvartu ima barem 20 kafica na 1km pa mozes birati koliko hoces.......
Cvijeta73 kad ćemo na kafenisanje? :mrgreen:Citiraj:
cvijeta73 prvotno napisa
kad je t. bio mali, pijenje kave nije dolazilo u obzir. taj nije bio sekunde na miru. pa i ja odustala od kafenisanja.
Kad se rodio j. bila sam cijelu godinu na porodiljnom ( s t. sam bila 3 mjeseca) i tempirala sam šetnje za vrijeme kad bebač spava, pa ja imam vremena popit kavu na terasi kvartovskog birca, popričat s drugim mamama i pročitat novine. ako se probudi, dala bi mu jest i lagano doma. sad su narasli i kad idem s t. mogu popit i 5 kava jer je on s društvom i samo ga pratim pogledom. kad je J . s nama, nema šanse ni da sjednem, kamoli popijem kavu ili kažem koju smislenu rečenicu.
Sad čekam.
Da naraste ili da odem na porodiljni.
Pa šta dođe prije.
Mi smo prošli par faza vezane uz ispijanje kave. Trenutno, pijemo kavicu s prijateljima koji imaju klince isto godište(svaki vikend). Klinci se kraj nas igraju i piju svoje sokiće. Koji puta se svađaju... da al to su kave s klincima. Nikad ne znaš. Al draže mi je ispijati kavu s mojom D. uz mene nego da ju ostavljam doma.
Gospođica je danas (1 godina) odšetala do stričeka za susjednim stolom u kafiću, nevino mu se i milo smješkala, a kad joj se on zaneseno divio, prolila mu je njegovu kavu po hlačama...
:lol:Citiraj:
Becky prvotno napisa
od mojih prijateljica samo dvije imaju djecu, a jedna je trenutno trudna.
jedna ima kćer iste dobi ko i T, pa s njo pijem kavu u bircu u parku dok se klinci igraju.
Druga ima bebu od godine dana, pa kava s njom i nije kava nego trčimo za djecom i pokušavamo izgovoriti par smislenih rečenica.
S trudnicom kavu pijem doma kod nje, dok se mm bavi klincima. a sa svima drugima bez djece dogovorim s jednom mjesečno navečer i onda djece nema s nama i nisu tema razgovora.
Ali dok sam bila na porodiljnom, svi su se prilagođavali mom ritmu ( i na tome im hvala), pa smo pili kavu u društvu klinaca koji za susjednim stolom piju sok i glume da su veliki...