Mojca, zakaj ne pogledaš na Njuškalu? Ima i novih i korištenih.
Printable View
Mojca, zakaj ne pogledaš na Njuškalu? Ima i novih i korištenih.
Gledala sam.
Radije bi platila na rate. :)
mojca, dechatlon ima odličnu ponudu šatora. vrlo povoljno, a kvalitetni su! veliki obiteljski šator je cca 700kn! a imaš i manje iglu.treba ti još: kišobran, produžni, suđe osnovno - čaša, tanjur, nešto protiv komaraca, stolice obavezno jer ćeš htjeti negdje sjesti! isto imaš u dechatlonu po 70-ak kuna
jastuk?
Ok, pogledati ću Dechatlon...
Pa mogu sjesti na pod, u hammock?
Jastuk? Može, a ne mora... ni doma nije nužan.
Ne bi htjela ne znam koliko stvari nositi za par dana... posebno što sve treba donijeti na rukama do parcele.
Sad si nešto razmišljam, ima li gdje za iznajmiti šator na par dana? Za probu...
Mi kad smo kampirali nosili smo i cekic za zabiti klinove od satora.
Takodjer smo imali lokote na satoru. Spojili bi smo cifove i medjusobno ih zalokotirali. Mislim, tko hoce, moze provaliti, ali ce ih lokot barem usporiti. Takodjer dok smo spavali, zalokotirali bi smo se.
Mi smo spavali na lufticima, u vrecama. Neusporedivo je udobnije.
Ima sada u dm-u jastučić za napuhavanje, u zamjenu za 10 bodova.
Dodala bih i prijenosno malo plinsko kuhalo za spravljanje čaja ili kave.
Lijepo se zabavite u svakom slučaju. Vjerujem da je to djeci poseban doživljaj. :)
ili kuhalo na struju:)
Ne pijem kavu. :)
Bez čaja ćemo preživjeti.
Lokot? Ok... to mi zbilja ne bi palo na pamet.
A sve mi se čini da taj kamp nema ni struju.
Gotovo sam sigurna.
Stavi na forumsku burzu oglas dati treba šator na par dana, za posuditi. Ja ti imam pol manji, za 2 osobe, stoji mi negdje na gruntu. Ako te zanima, viči. Taj nije nikad vidio more, moja djeca ga koriste za igranje samo u Prigorju i mislim da je mali. Igloo tip, jednostavan. Možda je premalen za ozbiljnije kampiranje.
Prespavala sam i zaključila da je nabolje da Smjehuljica i ja probamo provesti koji dan same u šatoru.
A ako nama krene da kupimo veći... pa će nam trajati... sve nekako sumnjam da će se situacija u zemlji popraviti i da će MD moći imati godišnji dulji od vikenda, a ja sam tip od poludivljine... tako da mi se čini da je šator rješenje. A on ako se pridruži, pridruži... ako ne... što mogu...
U to ime, ako ti se da posuditi šator, rado ćemo ga povesti na more. :)
Mojca, ako možeš i imaš ponesi i vikend stolce na sklapanje. Nama je brzo dosadila piknik deka. OK je jedan dan, a onda si misliš... Mi smo otišli u dućan i kupili stolce u kampu. Sad nosimo i ligeštule, al to ide s godinama, svake godine nešto novo. Mi nemamo popis, nego ormar za kamperske stvari pa MM prebaci u auto, dok ja pakiram "kuhinju". I svake godine nešto zaboravimo :) Npr. kuhaču ili otvarač za vino ili...
Mi isto idemo bez struje.
Lavor mi je isto jako bitan, što za suđe - prvo tu stavljamo kad se zmaže i onda 3 put dnevno odemo poslije obroka oprati. Ponesem i nekoliko plastičnih tanjura i čaša, nek se nađe, al zapravo koristim kao glavno suđe od krute plastike, ovo mi je dopunsko, za paradajz i sl.
Bez čekića smo išli godinama. Uzmeš kamen i zakucaš klinove. Svjetlo nemamo. Kad padne mrak idemo u šetnju pa na spavanje.
Gadgeti za kamp - solarni punjač za bateriju s USB priključcima, bazično za smartphone.
Hvala Jelena, taj punjač imam negdje, samo ga moram naći, ali mi je sve bliža ideja da i mob ostavim u civilizaciji.
Mojca
cijelo djetinjstvo sam ljetovala sa starcima to je prekrasno iskustvo.dijete ce ti pamtit za cijeli zivot.
ja bih obavezno nosila lavor neko malo kuhalo bar za juhu skuhat i neke stolicice bar tronozac.
uzivajte!!!
Cvjeta, pa valjda će se naći netko s mobitelom, pa nećemo biti same u tom kampu. Nažalost.
Mobitel nosi,
A sator vidim u kakvom je stanju posudim. Kad bi isla?
Ne znam još, krajem srpnja.
Jos sam se sjetila: strikza ves i kvacice za strik. Poanta strika je nama bila da si ogradimo ispred satora par kvadrata, da nam ne bi netko digao svoj sator pola metra od naseg. Par rucnika na strik. Kvacice - da ne lovis ves po kampu.
Da, to sam zapisala, to je i planinarske opreme.
Hvala <3. Isprobati ćemo ga prvo na dvorištu. :-)
mi i kvačice imamo u ruksaku za plažu obavezno,
Mojca kaj bute jele?
Manje bitno pitanje. Totalno nevažno...
Preživjeti ćemo tri dana na paradajzu, staklenkama slanutka, sardinama, pomfriju... S ima i smokava za ubrati.
Ja ne bi racunala na smokve krajem sedmog, kod mene obicno jos nisu zrele.
Uzmi i neki putni frizidercic (ne mora biti plasticni nego kao torba) da ti je voda i sok makar malo hladnija, i hrana isto, pogotovo voce, da i ga mravi ne napadnu. Ionako u necem moras nositi hranu tako da to nije ekstra teret a sigurno dobro dodje.
Za hamock pazi da imas dovoljno dugo uze za vezati ga i zgodno je ako smjehuljica popodne spava u njemu iznad isto provuci uze i preko njega objestit npr pareo ili nesto prozracno da jos malo zamraci i osigura hlad (mojoj je uvijek nekako sunce sjalo u lice bas taj sat kad je spavala)
I svakako prouci postavljanje satora, sve je super dok je lijepo vrijeme (pod uvjetom da nadjes mjesto u dobrom hladju) no zapuse jaka bura, ili jugo, ili krene pljustati kisa pol dana i onda sator mora biti postavljen jako dobro i na dobrom mjestu (da nije rupa gdje se skuplja voda ili vododerina po kojoj tece voda u more)
Pa birati ću tri sunčana dana...
Osim toga, nije me jednom kiša oprala u prirodi... Mora i moje dijete to jednom iskusiti.
Kiša obično padne po noći kad se spusti temperatura pa nije baš neki gušt izvlačiti stvari. Nas svake godine opere (imamo kanaliće i dobro se uklinimo pa nema nekih posljedica). I svake godine zaključimo da nam sad stvarno treba novi šator :)
Frižider/kutiju što spominje sillyme držim važnim, jer su zbilja ti mravi dosadni. Progrizu i pakovanja, a Gran Cereale su im omiljeni keksi, definitivno :njam:
Mojca, ja se slazem sa curama oko kise, nije to bas neki gust. Pogotovo kad si s klincima, pa budu mokri, pa nikako osusiti stvari ako je vlaga u zraku. Mrzim to kad udjes u sator i sve bude onako vlazno, fuj... Bude to i od kondenza kod kosijih satora - moras imati otvorena vrata cijelu noc da se zraci. Na satoru provjeri dami ima mrezice na vratima i prozorima zbog mrava,komaraca, gustera i sl. stvarcica...
A hranu i posudje mozes drzati u nekoj kutiji i u autu ako idete sa autom.
Za tri dsna ja ne bi bas nosila nesto puno hrane i opreme pogotovo ako imas u tom kampu neki kafic, ducan, restorancic... Ja bi uzela sator, podloge ( karimat), spalke, maleni plinski za kuhanje, 2 tanjura i bestek, tavu ( mozes ispeci jaje ili neki odrezak na brzinu) , jednu padelu i noz. Kupaci, rucnike, nesto odjece i to je to.
Od četvrtka ti bude u kauflandu viseća mreža za 40 kuna i stolica za 50 kuna.
Hvala, hammocke imam, više njih... a po stolce bi mogla.
Što se tiče kiše, nadam se da je ne bude... ciljamo tri sunčana dana. :mrgreen:
iskusne kamperice i kamperi, sto mislite o ovom satoru http://www.campingworld.co.uk/en/Out...6/m-16731.aspx
jeste li ikad narucivale s ove stranice?
Ove godine nakon 13 godina idemo u kamp ali u mobilne kućice i s obzirom da godinama ljetujemo kod MM-ovih ja sad pojima nemam što ja trebam uzeti. Zna li netko što ima u tim mobilnim kućicama. Koliko sam shvatila suđa bi trebalo biti.
Trebaš vidjeti kaj piše da imaju, i jel daju i posteljinu
Te mobilne kućice su uglavnom skroz opremljene,u to racunam posteljinu i zamenu peškira na tri dana.Verovatno zavisi u koji kamp idete,ali trebalo bi da piše na sajtu.
Ove godine konačno idemo na kampiranje.
Razmišljamo prvo o probnom kampiranju negdje u Sloveniji... ali me strah hladnih noći.
Što napraviti da se ne smrznemo :zimogrozna:
Ponesi toplu odjecu za obuci, puno carapa , deke/vrece za spavanje.
Ili odi u toplije krajeve.
:)
Pa kažem da je probno. Zapravo će biti na moru.
Samo mi se ne da za vikend gužvati do mora, pa bi do Alpi, da ne propadne vikend.