pretpostavljam da je to nekaj kaj se stavlja na kvake ?!?!? :?Citiraj:
mim prvotno napisa
al' fakat velika mi je enigma čemu bi to moglo služiti (ako sam u pravu da je to to)..
Printable View
pretpostavljam da je to nekaj kaj se stavlja na kvake ?!?!? :?Citiraj:
mim prvotno napisa
al' fakat velika mi je enigma čemu bi to moglo služiti (ako sam u pravu da je to to)..
Citiraj:
vjestica prvotno napisa
potpisujemCitiraj:
MM i ja počistimo stan u subotu, a u utorak već izgleda ko da tri tjedna nismo čistili. Svakih par mjeseci imam veliko čišćenje, ali brzo se sve vrati u "normalu"
i ja sam pedantna u duši ali mi je čišćenje zadnje na popisu prioriteta, a oni idu nekako ovako: obitelj, prijatelji, hobi...
Mm nije jasno zašto mi nered ne smeta recimo 10 dana a onda poludim i počnem čistit i govorim mu da je neuredna svinja i da tako više ne ide :P
tzo se nahekla sa cofom pa se stavi na ulaštenu kavaku ( mesinganu ) da se ne prlja....Citiraj:
štrigica prvotno napisa
sick enough ?
as ti ga miša kaj sve nebum čula :shock: :shock: :shock:Citiraj:
maria71 prvotno napisa
I posle se usudi da se smatraš domaćicom :lol:
jel možeš to negdje slikati da vidimo kako to izgleda? :lol:Citiraj:
maria71 prvotno napisa
pokušavam si zamisliti, ali mi teže ide.
svinjice moje drage :* , što mislite, je li ovo razlog našeg svinjeraja?Citiraj:
štrigica prvotno napisa
Nakvaknjak! Ja ću riknut i na ime i na svrhu tog čuda :lol:
da nije ovo, bilo bi nešto drugoCitiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
šta da kažem, nepopravljiva sam :rok,rok:
obozavam da mi je uredno, a mrzim glupe kucanske poslove. kad ih radim, uvijek imam osjecaj da gubim vrijeme.
heda dirigentica? mislim da ju znam, pjevala sam nekad davno u jednom zboru kojim je dirigirala; osim toga je i clanica MENSE, je l' da?
Uopće nisam pedantna, kod mene vlada kreativni nered, moja draga I dođe, sve pospremi, a nas tri praščića za čas vratimo stan u prvobitno razbacano stanje. Sreća da četvrti praščić još uvijek ne svinji okolo :mrgreen:...
Ne zamaram se tim paučićima :mrgreen: eno na prozoru mi je jedan (ili više njih) tako dobro opleo ljubićice da su zaštičene od pada. :mrgreen:Citiraj:
clumsy mom prvotno napisa
Nekako sam mišljenja kao i maria71 - živim s njima u simbiozi.
A ima toga još u rangu tih čoškova i skrivenih mjesta kaj valjda počistim isto kao i prozore - 2 puta godišnje.
Izgleda sam i ja u "duši pedantna".
eh, sad kad ste se raspricale onda se i meni cini da se samo tjesim, po nekim stvarima sam i ja samo u dusi pedantna. :P
nakvaknjak? :shock:
oduvik san tila znat plest, vest i ostale rucne radove, plest jos nesto i znam, a ovo drugo me nisu tili naucit :(
najprije me skartavala moja kuma, pa onda i sveki, pitam ju jednom da me nauci a ona: "jesi luda, aj lipo uzmi biciklu i podji na kavu sa prijateljicama, to ti je samo dangubljenje, nista od toga, sve sta u kuci radis nikakve koristi, triba nparavti ono osnovno, a svo drugo vrime potrosit na pametnije stvari." (u koje spada setnja sa muzem i dicom, kava sa prijateljicama, citanje knjiga, uglavnom sve ono u cemu gustas, op.a.)
mudra je to zena. :heart:
izgleda da nas ipak ima više ovakvih, prolazim jučer kraj jednog ormara i ponukana ovom temom, pogledam između ormara i zida...a ono paučine... :roll:Citiraj:
kahna prvotno napisa
nakvaknjak je kul izum za superdomaćice, ali ja sam ipak više otkinula na dnevnu i noćnu posteljinu.
E, ovo mi je promaknulo. Ni ne čudim se ako je istina.Citiraj:
puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
Eeee, al' ja guštam u ručevnim radovima ;)
I tu se negdje moja pedanterija u/po kući i završava :lol:
Istrošim ono što je ostalo od poslovne upotrebe (na poslu sam po defaultu bolesno pedantna :roll: ) na brojanje petlji i ravan porub :mrgreen:
zato sam ja tako odusevljena tvojim rukotvorinama :zaljubljen:Citiraj:
vještičica prvotno napisa
dodjem ja kod tebe da me naucis? :trep:
Narafski draga :love:Citiraj:
zhabica prvotno napisa
:D :klap: :* :love: :dancingfever:Citiraj:
I onda u "školici" imamo npr. "lekcija 286: nakvaknjak, izrada, upotreba i održavanje" :lol:
Samo moram mariju uhvatiti da nam da mustru :/ :lol:
:lol:
:aparatic:
E ovo mogu potpisati.Citiraj:
pa ide isto kao i nakurnjak ali je malo manji, poluvisoki štapići.... koliko se ja sjećamCitiraj:
i to za ljeto končani, a za zimu vuneni.....
A nakurnjak obavezno od angore, osim kad zelis muza kaznit. Onda od domace vune.
ako voli SM onda može vuna i od ovce pramenkeCitiraj:
marta prvotno napisa
upravo krenuh komentirati ,
bolje pravit nakurnjak , nego nakvaknjak
:saint:
(ali vidim da ste već krenule u tom smjeru 8) )
I onda neka svaka od nas pofotka nakurnjak za sm koji je naheklalal u dugoj zimskoj noći uz npr kranjsku kobasicu, pa da vidimo raskoš :mrgreen:
:lol:Citiraj:
maria71 prvotno napisa
ja vec pomislila da mislis na modelu da slikamo :lol: :lol: :lol:
ipak sam ja jedna jako fina ženskica ;) ;) :mrgreen:
Ako se ne vratite na temu (koliko ste zaista pedantne) ključam! ;)
Nakvaknjake, nakurnjake i ostale njake čuvajte za neki drugi topic.
i ja :oops:Citiraj:
maria71 prvotno napisa
ispricavam se na OT.
iden bit pedantna ;)
Ako te podmitimo jednim nasisnjakom s rupama za dojenje u boji po vlastitom izboru, jel bi nam onda progledala kroz prste? :mrgreen:
Za sve je kriva vjesticica koja je uvela u igru rucni rad. Ja u svemu mogu fusati, ali kadd nesto izradjujem, volim pedanteriju. Glancanje stednjaka mi nikad nije bilo poticajno.
Ja sam jako pedantna, mrzim prašinu, neispeglani veš, prljavštinu. To mi oduzima energiju. Ja kad vidim prašinu na televizoru, odmah mi padne energija, lupi me depra, pa nisam u stanju pomaknuti se i obrisati je. :lol:
Stan je bio čist (visoki sjaj) dok nisu došla djeca. Onda više nisam imala vremena. Ljepše mi je ići u šetnju s djecom nego usisavati. Pa radim na malo. Svaki dan nešto (ko flylady) i vrtim se u krug. Pa kuća nikad nije čista onak cakum pakum. Održavam prividni red i čistoću. :mrgreen:
Imala sam tetu čistilicu, sada više nemam.
Prozore perem po godišnjim dobima i sretna sam ako drugi dan ne padne kiša (a uvijek padne).
Mrzim svoj usisivač na vodu jer je težak i nespretan i nije uopće za brzinsko čišćenje pa me nervira dok ga izvadim, napunim, očistim. Pa usisavam kad stvarno već bude kritično.
Taj je bio bijesan jer su mu prijatelji dobili izgon ili nastradali u čišćenju.Citiraj:
maria71 prvotno napisa
Mrzim kad vidim hlače i košulju MM prebačenu preko stolca u dnevnoj ili čak preko Matildinog kreveta (baš tamo gdje je jastuk), odmah slijedi rafalna paljba :xCitiraj:
kahna prvotno napisa
Da je u spavaćoj sobi ne bih riječ rekla. :mrgreen:
Nasisnjak ne ali za jedne vunene zaštitne... tu bi već bilo prostora za njake :mrgreen:Citiraj:
marta prvotno napisa
da, da, redovno sam kriva bar za nešto :mrgreen:Citiraj:
marta prvotno napisa
Ja sam riba, a ribe su pedantne samo kad moraju ili kad im je jako, jako stalo do nečega. Do prašine, prljavih prozora, musavih pločice i sličnih trica mi nije ni najmanje stalo. A i ne moram ih ja uvijek prati, zato služi i mili muž, da pripomogne :yes:
Tako da nered po kući nestaje periodično, u naletima, a stvara se temeljno i svakodnevno. Volim to nazivati kreativnim neredom. Tad mi manje smeta sklanjanje/vraćanje gomile neopeglanog veša (koja nezaustavljivo raste) sa/na ugaonu :mrgreen:
Citiraj:
Frida prvotno napisa
ja nisam svinja, nijedna zivotinja ne moze biti bas tako nemarna ko ja (andrea, sestro)
ali bar se ne trebam se bojati da ce mojim poslodavcima to donijeti npr. nepotpisivanje medjunarodnih ugovora i slicno :mrgreen:
'Špijao’ menadžeraCitiraj:
'Špijao’ menadžera i zbog – prašine u dnevnom boravku!
– Nikada neću zaboraviti kad su stranci od mene tražili, u sklopu provjere jedne tvrtke koje su posao htjeli preuzeti, da uđem u dnevni boravak njezina vlasnika, inače našeg uspješnog i poznatog poslovnog čovjeka, i provjerim ima li prašine na ormarima.
O svašta :shock:Citiraj:
ivarica prvotno napisa