Da, sad 4 godine izgleda smijesno. Kako je sve relativno.
Printable View
Da, sad 4 godine izgleda smijesno. Kako je sve relativno.
Mi smo prošli vikend imali goste (turiste) iz Austrije - lik je imao 52 godine, a cura 16 :? :shock: !!!
Citirat ću MM-a : 'Da mi je netko prije par godina rekao da ću se zaljubitCitiraj:
AdioMare prvotno napisa
u ženu koja ima godina ko moja starija kčer upuco bi se čovječe... :shock: .....pa to je prestrašno ovak kad gledaš izvana....kao roditelj....
Sad si ja zamislim da mi je moja L. došla sa 24 godine i dofurala doma starog konja mojih godina i rekla taaaa daaaa :mrgreen: - Ovo je moj dragi :shock: ' Ali ljubav se desi, ne gleda godine....nego kakva je tko osoba, po emocionalnoj i racionalnoj zrelosti, hrabrosti i toleranciji...i milijun drugih stvari u glavi i srcu...
Pa kad si netko paše - paše si i gotovo ! :heart:
MM voli reći 'SAMO DOPUSTI....pusti ljude da žive...svatko sebi svoju sreću stvara...i živi za sebe, svatko ima pravo na izbor da živi kako želi i najbolje zna ...'
Doživljava me kao ženu ravnopravnu sebi u svemu,...ponekad kad sam ja u nekoj fazi i durim se zna reći......'joooooj derište moje još jedno...' :mrgreen: i kužim nekad po njemu da mi se zna obratit 'očinskim' tonom....ali znam da je to jer mi želi najbolje....
Nije posesivan i ne ograničava me nikad u ničemu, zato ga obožavam... :heart: Imamo jako sličan um i zato se uvijek kužimo
bez obzira na iskustvo i godine..... :D
to mi je zakon.... I presretna sam što ga imam i što naša bebuška ima takvog tatu i takvu munjenu ali skladnu obitelj :heart:
Savitri, vaša sreća ruši sve predrasude! :heart:
:love: :heart:
vjeruj mi, ne želiš saznati :nope:Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
Savitri, svaka čast što si si dala truda pojasniti i približiti ljudima vašu (našu :mrgreen:) situaciju :*
Meni ne pada na pamet nekome se opravdavati za svoj životni izbor a mislim da i sam broj godina koliko smo skupa u zajednici u kojoj nas do prije 7 mjeseci nije vezalo ništa doli naše uzajamne ljubavi govori nešto o vrsti naše veze
I nemam potrebu javno raščlanjivat nečiju tuđu vezu samo zato što je različita od moje :roll:
između mene i mm-a je razlika 11 god, ja san ostala trudna sa 18,5 i došli smo doma mojima reć i to je bio takav šok...a znam da je al eto...iskreno karlo se nije slučajno dogodio, on je planirano dijete :love:
Moj ćaća je tada popi... svašta nam je reka al eto, ja oprostila al ne i zaboravila jer on i majka su imali sličnu situaciju prije 20-ak godina.
Majka je imala 20god a ćaća bio rastavljen i imao dijete iz prvog braka i on je sam doša reć mojoj babi (koja je predobra žena) da joj je kćer trudna i to ovako "drage, ćer ti je trudna mi se ženimo"
baba: "ajde ne zajeb..."
m.ćaća: "eto vidit ćeš za 9 miseci"
i naravno da je njemu to tada bilo najnormalnije e al da je njemu mm tako reka mislim da bi bilo svega.
Malo ja otišla s teme :oops: al morala sam vam to ispričat kako nekad zaboravimo neke stvari...
mislim da jedino ovakve priče i javna rasprava (hm, javna - ali, još uvijek anonimna) pomažu kod rušenja predrasuda. ne radi se nikako o opravdavanju, šta se bilo tko ima nama opravdavati, ali da svi mi imamo nekakvu idealnu sliku veze - pa, vjerojatno, imamo.Citiraj:
Majuška prvotno napisa
i zato, kad netko - kao savitri, mali karlo i ostale, napišu da i šokantan početak može značiti prekrasan razvoj događaja, ja im samo mogu reći - hvala što dijelite s nama svoje životne situacije.
meni je to i najveća vrijednost ovog foruma - približavanje različitosti. :love:
I ja razumijem reakciju svojih roditelja, mene je mama rodila sa 18g, a tata je 6g stariji. Bila je mama u 4r., dok su neke druge cure jos bile djeca. Naravno da nisu zeljeli da se i meni isto dogodi.
Ono sto mislim da je dosta vazno, ja da u mladim godinama je razlika 4-7g ogromna, ali kad udjes u neke godine, onda zvuci uopce smijesno da se o tome raspravlja.
Kaj nije kod nas to cak i kazneno djelo, mislim "seks s maloljetnikom"?Citiraj:
Mi smo prošli vikend imali goste (turiste) iz Austrije - lik je imao 52 godine, a cura 16 !!!
Ma mislili su moj tata i brat prijaviti, ali strani su državljani i nekako su prešli granicu pa nije bilo smisla.Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
čini mi se da ako ima punih 16 onda se takav sex kod nas NE tretira kao silovanje i smatra se da je takav seks (ukoliko se ne radi o silovanju naravno) zakonit ako djevojčica (znači iznad 16 god. starosti) potvrdi suglasnost... za mlađe djevojčice (i dječake) da...Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
isuse kak je to odvratno, tip 52, a dijete 16..mogao bi joj biti deda
čista patologija
a bogati šta san ovo samlila...
ni ja ne razumin..
pojašnjenje:
cura od punih 16 god. spava sa starijim tipom (imao on 18 ili 48 ista stvar) i kaže da je dobrovoljan seks - nema krivičnog gonjenja...
cura od 15 god. kaže da je dobrovoljan sex - ima krivičnog gonjenja...
Citiraj:
štrigica prvotno napisa
Radi se o 14 godina...
Znači ako je dijete napunilo 14 godina ima pravo odlučivati o spolnim odnosima.
maslačkica nisam sigurna za ovo jer tipu (20-ak god) upravo u Splitu sude za silovanje 14 god. djevojčice usprkos izjavi djevojčice da je seks bio dobrovoljan :? idem izguglat...
ne mogu nać, ali ako si u pravu onda ova curica vjerovatno nije napunila 14 god. u doba kad se slučaj odvijao...
Ne mogu ni ja sada naći, a gledala sam i zakon, ali čini mi se da je spuštena granica na 14, prije je bila 16.
Ako je taj kazneno gonjen onda u doba kada su stupili u seksualne odnose ona možda nije napunila 14.
Zaboravih reći da je dobna granica u BiH 14, a oni su se ugledali na Hrvatsku kada je izglasan zakon...tako da sam poprilično sigurna...
Mislim da je za cure granica 16 god, a dečke 14 god.
Nije li ovo diskriminacija?Citiraj:
Ora prvotno napisa
...ne osporavam, ali mi je nelogično...
nema veze da li se radi o djevojčicama ili dječacima..naravno da bi to bila diskriminacija
do 14 godina su po zakonu djeca..to znači da nisu ni kazneno odgovorni (za njih odgovaraju njihovi skrbnici) itd..itd..
valjda..
malo mi je mutan OZ
Ovo sam pročitala u Kaznenom zakonu, tj. da su djeca do 14, prije su bila do 16???Citiraj:
sofke prvotno napisa
samo bih se osvrnula na ovu razliku 52 - 16.
meni je to odvratno. on joj može bit deda. i mislim da u toj priči ljubavi nema ni za lijek.
ja poštujem svačiji izbor i stvarno mislim da ljubav ne pita za godine, ali šta je pretjerano, pretjerano je.
meni je to pedofilija.
pardon, ne može njoj bit deda, ali je u dobi za unuke, a ona nije još iz puberteta izašla.
Meni isto.Citiraj:
babyboys prvotno napisa
sorci, pere me znatiželja. :mrgreen:Citiraj:
sorciere prvotno napisa
Za početak bi ga, vjerujem, najprije metlom pomela, a poslije ... brrrrrrr.
ja i MM misec i 17 dana(JA starija :P )
i evo vec 14 god i jos sve ko prvog dana :mrgreen: :mrgreen:
I ja...koje iskorištavanje, ogavno :evil:Citiraj:
babyboys prvotno napisa
Slažem se...Citiraj:
Trina prvotno napisa
Mislim da je tu u pitanju neka psihološka nestabilnost... hmm...
:roll:
Maslačkica je...diskriminacija je... ali opet... kao cura može zatrudnit, a muško ne... ma kaj ja znam...
Kako god da okrenemo... to je poprilično rano.