mi papali pečene sa cca godinu ipoCitiraj:
Mimah prvotno napisa
nemam pojma od kad smiju po tablici
Printable View
mi papali pečene sa cca godinu ipoCitiraj:
Mimah prvotno napisa
nemam pojma od kad smiju po tablici
Je li svejedno koju bundevu joj dajem? Nigdje ne mogu pronaći hokkaido koja je dosta hvaljena a nemam iskustva s njima pa ne znam ni kakav im je okus ni postoje li razlike među njima što se tiče uvođenja u dohrani?
kuhate li voce i povrce ili im dajete sirovo npr: jabuka, kruska, mrkvica..? mi smo do sada sve kuhali.
Ovisi što. Voće je dobivala sirovo a povrće kuhano. Zapravo ne znam što joj od povrća i možeš dati sirovo pošto je sve tvrdo. Eventualno naribano nekako?Citiraj:
*meri* prvotno napisa
mislila sam recimo naribati mrkvicu, mozda korabicu. a voce ribano ili narezano na sitno?
Kazu da se mrkva i koraba ne mogu probaviti ako nisu kuhane pa ja kuham. Sto se voca tice, dajem kako koje, ne miksam nista, mekse gnjecim vilicom ili dam maloj da gricka (iz mojih ruku, ja kontroliram koliko stavlja u usta, da mi ne odgrize previše), a tvrdje voce ribam na keramicki ribez pa dodje kako da je smiksano...Citiraj:
*meri* prvotno napisa
nisam ni ja nikad nista miksala, sve sam kuhala pa zgnjecila vilicom. mi ne mozemo jos grickati jer nemamo zube (sad je poceo izbijati prvi). a sta radite sa mesom? kako ga usitnite? ja bi mu pocela davati meso, sad ce imati 8 mj.
Mexo sam kuhala narezano na komadiće i onda bih ga samo dodatno s nožem usitnila
mislim da hokkaido moze od pocetka. jaaako je fina, slatkasta, slicna kestenju. moja mrvica ju jako voli (a i mama), ali cini mi se da blago zatvara. :/Citiraj:
Mrvna prvotno napisa
mozda jos neka mama ima iskustva s tim ili je primijetila isto?
Ovako i ja.Citiraj:
Mrvna prvotno napisa
Ali je jako bitno koje se meso kuva i kako se kuva. Da se ne presuši. Onda ostanu samo suvoparna vlakna koja ni mi odrasli ne bismo jeli, a ne bebice.
Recimo, ja sam danas kuvala ćureće belo meso koje je bilo isečeno na šnicle, pa sam ja još isekla komade veličine cca 5x5 cm. I kuvala sam to sa povrćem oko 15 min. Da sam kuvala duže, presušilo bi se.
I onda kad seckam, iseckam u suprotnom smeru od "rasta":lol: vlakana
I još nešto. Recimo, pileće meso sa leđa je mekše nego meso sa batka. Zašto? Zato jer pilići te mišiće mnogo manje upotrebljavaju i zato jer je mišićna masa daleko manja. I naravno, kraća su ta vlakna.
Ali to vredi kod pilića iz poznatog izvora. Kod utovljenih, taj deo zna da bude mastan, pa onda moraš prebirati i čistiti te masne naslagice :bljuc:
I kod ostalih životinja koje bebe jedu, uvek je bolji tj. mekši deo uz leđa, nego but. A po kategorizaciji, but je prvoklasno meso, a leđa su druga ili čak i treća klasa.
Ja i za nas uglavnom kupujem plećku, a ne but
i mene ovo zanima. probali smo bundevu i nakon toga imali problema s probavom. bas obrnuto od ovog sto ti spominjesCitiraj:
Ivana B-G prvotno napisa
Moj mališa je jeo hokkaido i njega je poprilično otvorila. I inače dosta kaka, ali ovo... Prolazi me oduševljenje njegovom redovitom stolicom pa mu je ne dajem često. 8)
ovaj put sam hokkaido kombinirala s kuskus-om i gle cuda kakaaaaa.....puuunooo. hmmmm. ali prije toga sam kombinirala s palentom - ona u biti isto otvara. :?
nisam pametna. mozda je nesto drugo bilo razlog.
Cure što mislite o kašicama koje se prave s vodom a sadrže prijelazno mlijeko? Za mene se može reći da sam pomalo militantna dojilja..kod nas je cicka prva i zadnja na meniju a sve ostalo je samo za degustaciju. Moji duplići će ubrzo 10mj i upoznali su 20ak namirnica. Probali su ad onda kad su mene uvjeravali da je nemoguće isključivo dojiti bliziće. Ovo je rezultiralo povraćanjem, tvrdom kakicom, grčevima i gomilom plakanja. Poslije smo imali epizodu sukrvice u stolici kad sam se ja natočila mlijekom i naklopala jaja. Ponovilo se opet kad sam popila cca 1/2 l mlijeka. Zbog toga strahujem od bjelančevima kravljeg porijekla a dobili smo prije spomenute kašice kojima će iscuriti rok trajanja jer ja podozrijevam od njih i mlijeka u njima. Nemam ih kome proslijediti a šteta ih je i baciti. Katkada bi mi zapravo dobro i došle da ih brzinski pripremim kad smo na knap s vremenom....
mummy, ako imaš volje i malo vremena da sama napraviš kašice, neka ti ne bude žao baciti staklenke.
bolje ih ubaciti u kantu nego u dijete ako će ti to potaknuti pa makar i minutu razmišljanja jesi li dobro učinila.
nitko od nas ti ne može reći bi li imali reakciju, ali zašto isprobavati, s ozirom na prošle situacije.
a tebi... :naklon: za isključivo dojenje blizanaca :love:
Moja cura ima 26 meseci,vec velika znaci:)
Probala je Indijski orah i opasno joj se svidja!
Medjutim,ne zadovoljva se s par komada,vec trazi i trazi i traaaaziiiii:(
Pitam se,koliko toga tako malo dete sme pojesti?
Nije imala nikakvu reakciju,i kupimo one neslane,ali.....
Lesnike,bademe i obicne orahe ne voli.
KayiR niko ne odgovara...
A ovo sam se i ja pitala, ali mi smo mnogo manji, tj. V.V. ima 17 punih meseci...
Kad god vidi da sam nešto stavila u usta, hoće i on, pa se trudim da pred njim ne jedem neke stvarčice još uvek. Ali, desi se da se zaboravim... pa je bilo crći-pući... I, morala sam da mu dam badem i lešnik.
Izbile su mu petice, pa je uspeo da sažvaće, ali me malo plašilo da se ne udavi (umeo je da se davi i bananom :roll:), pa sam sve vreme nadzirala.
Dakle, koliko bi smeli da pojedu, šta mislite?