nek mi netko brzo javi. jel se radi o malim ili velikim zlicama... :? (ovo će bit provala godine, znam)
Printable View
nek mi netko brzo javi. jel se radi o malim ili velikim zlicama... :? (ovo će bit provala godine, znam)
ni mene ne zovu :cry:Citiraj:
ivarica prvotno napisa
velike žlice. imala sam i ja dilemu - velika žlica od svakodnevnog bešteka ili ona od "svečanog" :lol: :( (svakodnevne su malo manje)
Citiraj:
mama courage prvotno napisa
imaj milosti
ti radiš kolač? :shock:
a đe je ovaj tužni uletio...
točno. Vađenka i ja smo upravo umjesili prvi dio i peče se... tj. pliva. :mrgreen: u nadi da će od toga nešto biti. dum spiro, spero.Citiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
meni treba jedna tepsija za sutra, ima li neka koja voli mutit ali ne i jesti? :mrgreen:
da Vađenka :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:Citiraj:
maria71 prvotno napisa
a moj Vađenko, ljubi ga majka, voli se motat oko kuhinje i kolača
i mi ćemo sutra u kulinarski pothvat
e sad bi ti nešto rekla...Citiraj:
ivarica prvotno napisa
e pa popljuvala sam cijeli ekran :lol:Citiraj:
pratim komentare za kolač već neko vrijeme, mislim da je sazrilo vrijeme da ga napravim.
sviđa mi se ideja sa šlagom gore :mljac:
digo se... :mrgreen: kolač.... al izgleda kao prostranstva anda. sav brezuljkast. :?
jel to normalno ?!?!?! :/
pa je
ako nisi iz slavonije
Čini se da je najnormalnije. Vadi ga van čim se rubovi malo odvoje (između 24 i 30 min) i zalijevaj odmah jednim, potom odmah drugim preljevom.
Ne jedi vruće niti mlako.
Moguće je da ćeš se razočarati, ali zasigurno manje ako ga budeš jela hladnoga.
Do sutra u jutro mu Slavonija neće biti ravna! ;)
vadim gaaaaa :lol:
Gle Apri :lol:Citiraj:
apricot prvotno napisa
Kako s vađenjem imaš iskustva, preživjet ćeš :mrgreen:Citiraj:
:lol: jeldaCitiraj:
apricot prvotno napisa
Pa jesi ispekla bar nešto, ili ćete samo razgovarati o kolačima? :mrgreen:
EMSA, kaki je?
premokar. točno znam gdje sam se zeznula, al mi ne pada na pamet govoriti vam. večeras ponavljam pokus. repetitio est mater... zivili!Citiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
e jesi nekaCitiraj:
a kakav je okus?
probaj ti majin od maka večeras, kad si sve tako popalila za kolače
ako voliš mak taj će te oduševiti, a isto je lak za smućkati
heba te, dijete će misliti da su joj mamu oteli alieni i vratili nekog klona Ane Ugarković :mrgreen:
HITNO!!!!!
Neka se netko digne od subotnjeg ručka i napiše mi:
ako želim napraviti duplu dozu ovog crnjaka jel' samo pomiješam duplu količinu sastojaka, dakle i 2 PP i sve ostalo x2 , ili nečeg ipak ne treba biti baš duplo?
slobodno stavi sve duplo
ali ja u sve kolače stavim upola šećera, tako da bih ovdje ostala na jednoj dozi
i ne trebaju ti dva pp
ali, neće se ništa dogoditi ni ako staviš
ja bih stavila jedan pp i jedno jaje više
što se tiče brašna ja sam na čisto s tim ali imam problema s jajima:
Je li se žum. sam tuće sa šećerom ili cijelo jaje sa šećerom' :/
Ja ne bih oduzimala toliko šećera. Tko ga nije probao, bojim se da bi od njega ostao samo griz i tekućina od okusa, a tada se može dogoditi da ti se čini kako ližeš celofan od čokolade. Umanji šećer za po žlicu po jednoj smjesi, ne može manje.
Cijelo jaje.Citiraj:
Berlin prvotno napisa
hvala :heart:
Eto rješih problem i brašna i jaja i šećera.
Hvala
cure, dakle ja za ovaj kolač mogu samo reći ... :mljac:
prefin je! danas sam ga opet pravila, i poslijepodne odnijela mojima i sveki, svi oduševljeni!
ja sam danas u smjesu još naribala narančinu koru i dodala sok od pola naranče! bio mi je fenomenalan, osvježavajući!
:*
Odjavljujem se s ovog topica.
Meni se na crni (mokri) kolač lagano - bljucka. :mrgreen:
Molim brzo linkove na neke koji se umute i ispeku za nepuni sat. :)
AM,
pa imaš ovu moju tortu od sira (vidi: sv. gral ). istu kao što bi u slastičarnici "torte i to" platila 18 kn komad.
meni je tvoj kolač sinoć uspio (malo sam ga gricnula). i danas će se jesti. 8)
i još nešto... kolač je super i zbog toga jer vam djeca mogu pomagati u pravljenju (onog biskvita).
Ja ga napravila prije par sati, nije se baš skroz ohladilo, ali ja svejedno malo probala. Odliččččaaannn, sočan, ukusan, kremast, čokoladast. Baš po mom guštu. Čokoladu ne mogu smisliti, a za čokoladnim kolačima luda, zamislite. Malo mi je čokolade upilo, malo ostalo po vrhu, taman onako finu, ništa nisam šećer oduzimala, nije presladak.
Joj, Emsa, de mi ovdje prepričaj, ja niš ne kužim.Citiraj:
Šta se mljeveni keksi, šećer i putar izmiješaju i oblikuju za donju koru? Jese to peče?
:shock: :shock:Citiraj:
rebeca prvotno napisa
nisam EMSA, ali sam radila tu tortuCitiraj:
AdioMare prvotno napisa
znači samelješ kekse i pomiješaš sa šećerom i rastopljenim maslacem
dobiješ smjesu koju utisneš u kalup za tortu, znači od tog oblikuješ donju koru
ja nisam solo pekla već na to stavila sirnu smjesu i onda stavila peći
s tim da ja imam recept od filadelfija sira
meni je to prejak sir za to tako da bi ja stavila 1/2kg zagrebačkog i 1/2kg filadelfije
Ne mogu si te mljevene kekse i putar zamisliti kao kompaktnu smjesu za podlogu torte, jel se rasipa kad vadiš kriške?
Ne
mima ima pravo. ne rasipa se. i nemoj da te zbuni omjer putra. ne mora to biti zgusnuto, nek bude tako kako je napisano (u suprotnom će ti biti previše masno). znači toliko putra koliko je navedeno s toliko keksa, pomjesaš i zgnječiš u tu posudu. preliješ mjesavinom sira, zapečeš i zatim preljev.Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
velim ti - kao kod "torte i to" (sunce mu kalajsano! kud se ja nisam prije sjetila to prodava! :/ )
a ako budeš jako, jako dobra.... možda ti otkrijem recept za beze tortu a la emsa. mljac. /dziz, ovo je početak kraja :/ /
koliko se puta mora potpisati pod tvoje postove? :PCitiraj: