um caruje, snaga klade valja...
(um caruje dok sex nije na vidiku) :mrgreen:
Printable View
um caruje, snaga klade valja...
(um caruje dok sex nije na vidiku) :mrgreen:
Vas smeta samo ono o daru? Paz vako:
1. Ali, ako se ovom energijom igraš izvan bračnih veza uništavaš sebe i sve one koji su ti bliski.
:roll: - ja sam ustvari unistena, i moji bliznji, samo toga nismo svjesni
2. Istraživanja su pokazala da upražnjavaje izvanbračnih spolnih odnosa kod mladih ljudi dovodi do opadanja njihove sposobnosti učenja , a povezanost s obitelji i prijateljima slabi.
:roll: - kako li zavrsih faks... najsmusenija sam bila zaljubljena kad od seksa nije bilo ni s...
3. Većina ljudi ne može istinski uživati u spolnim odnosima izvan braka. Za razvitak zadovoljavajućeg spolnog života potrebni su mir i sigurnost bračne veze.
:roll: - i za neka svoja 'predbracna' sjecanja :oops: :mrgreen:
4. Djevičanstvo je dar koji treba dati najvažnijoj osobi u životu, osobi s kojom ostaješ zauvijek u braku. Seksualna neukaljanost je najvrednije što možeš dati svom supružniku.
:roll:
5. Oni koji upražnjavaju predbračne spolne odnose izlažu se riziku oboljevanja od spolnih bolesti kao i opasnosti gubitka plodnosti.
:roll: - nije stvar u braku, vec u zastiti
6. Predbračni spolni odnosi krše Božje upute. One su dane čovjeku da bi ga učinile sretnim. Niti su zastarjele niti su prestroge. Ako živimo po tim uputama možemo stvoriti sretan i napredan život.
:roll: - bas je to garancija srece
7. Predbračni spolni odnosi često dovode do začeća vanbračne djece. Brojna znanstvena istraživanja pokazala su da djeca bez očeva/ majki pate psihički i društveno, a akademski su manje uspješna od djece cjelovitih obitelji.
:roll: - uz neslaganja uopce, tko kaze da dijete zaceto vanbracno nema roditelje?
8. Ako Ti i Tvoj mladić/djevojka niste imali predbračne spolne odnose možete lako preboljeti svoju vezu u slučaju raskida.
:roll: - znaci slomljeno srce je zbog seksa, a ne zbog osjecaja?
Željeti će iskusiti ljubav s Tobom samo na najboljem mjestu: u ljubavnom gnijezdu braka.
:roll: - bojim se da se moj i njegov popis najboljih mjesta poprilicno razlikuju :mrgreen:
Ja postujem (iako ne razumijem) neciju zelju za 'cistocom' prije braka, ali ova objasnjenja su stvarno....
Mislim da je onim sto je Seni napisala sve receno. :)
Da, globalno o vjeri, sa seni se 100% slazem.
[i]Većina ljudi ne može istinski uživati u spolnim odnosima izvan braka.[/i]
A kako li su ovo izbrojali. :? :lol: :lol: :lol:
Možeš ovo objasniti? Ja ne kužim :oops:Citiraj:
LeaB prvotno napisa
Mogu samo dobrano zakolutat očima i zaključit da kad god pomislim da sam sve gluposti već čula, Crkva uvijek izmisli nešto novo. :roll:
Summer :lol: da ti pomognem razumjeti 8)
1. Ali, ako se ovom energijom igraš izvan bračnih veza uništavaš sebe i sve one koji su ti bliski.
:roll: - ja sam ustvari unistena, i moji bliznji, samo toga nismo svjesni
Možda misli na bračnu prijevaru, od kud znaš da ne? 8)
2. Istraživanja su pokazala da upražnjavaje izvanbračnih spolnih odnosa kod mladih ljudi dovodi do opadanja njihove sposobnosti učenja , a povezanost s obitelji i prijateljima slabi.
:roll: - kako li zavrsih faks... najsmusenija sam bila zaljubljena kad od seksa nije bilo ni s...
Mogla si se baviti nekin sportom, pa bi vidjela da je ta smušenost zbog zaljubjenosti, a ne zbog nedostatka seksa. :mrgreen:
3. Većina ljudi ne može istinski uživati u spolnim odnosima izvan braka. Za razvitak zadovoljavajućeg spolnog života potrebni su mir i sigurnost bračne veze.
:roll: - i za neka svoja 'predbracna' sjecanja :oops: :mrgreen:
Kaže većina ljudi, tko je meni kriv što je većina manjine baš ovdje na forumu? :mrgreen:
4. Djevičanstvo je dar koji treba dati najvažnijoj osobi u životu, osobi s kojom ostaješ zauvijek u braku. Seksualna neukaljanost je najvrednije što možeš dati svom supružniku.
:roll:
:roll: obojan u plavo.
5. Oni koji upražnjavaju predbračne spolne odnose izlažu se riziku oboljevanja od spolnih bolesti kao i opasnosti gubitka plodnosti.
:roll: - nije stvar u braku, vec u zastiti
Za koju smo se osvjedočili da mnogi ne znaju čemu ona služi. :mrgreen:
6. Predbračni spolni odnosi krše Božje upute. One su dane čovjeku da bi ga učinile sretnim. Niti su zastarjele niti su prestroge. Ako živimo po tim uputama možemo stvoriti sretan i napredan život.
:roll: - bas je to garancija srece
A nisi ni probala... :mrgreen:
7. Predbračni spolni odnosi često dovode do začeća vanbračne djece. Brojna znanstvena istraživanja pokazala su da djeca bez očeva/ majki pate psihički i društveno, a akademski su manje uspješna od djece cjelovitih obitelji.
:roll: - uz neslaganja uopce, tko kaze da dijete zaceto vanbracno nema roditelje?
Je, ovo je stvarno :roll:
8. Ako Ti i Tvoj mladić/djevojka niste imali predbračne spolne odnose možete lako preboljeti svoju vezu u slučaju raskida.
:roll: - znaci slomljeno srce je zbog seksa, a ne zbog osjecaja?
Ajd priznaj da u stvari ne misliš tako, pa da imam jednu repliku manje. :mrgreen: Sad bez šale, ja u ovo vjerujem, posebno kada je koktel osjećaja i seksa u pitanju.
Željeti će iskusiti ljubav s Tobom samo na najboljem mjestu: u ljubavnom gnijezdu braka.
:roll: - bojim se da se moj i njegov popis najboljih mjesta poprilicno razlikuju :mrgreen:
Gnijezdo je valjda, tamo gdje su ptice. :mrgreen:
Tema je seks prije braka, a ne šaranje za vrijeme braka... :mrgreen:Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
Ma je, ali znaš ono, stare (loše :mrgreen: ) navike se znaju zadržati :lol:Citiraj:
Moover prvotno napisa
mislim da je vrijeme da crkva radikalno promijeni svoj pristup ovoj tematici - jer ovakav, kakav je, očito ne djeluje. u rh je koliko ono posto katolika? a dok oni pričaju o predbračnom seksu, u istoj toj rh se do svoje 21. godine nije seksalo samo 6% populacije. i svećenici, bez problema, svakodnevno sklapaju crkvene brakove s trudnim nevjestama.
nekako mi se ne sviđa kad pročitam da se sve više pomiče na dolje dobna granica ulaska u seksualne odnose. i, iako nikako ne smatram da je seks glavna pokretačka snaga čovjeka, ipak ga ne bagateliziram. osobno, nemam nikakvih trauma od predbračnog seksa (pače, samo lijepa sjećanja :mrgreen: ), ali ipak je to velika razlika i promjena u životu - ljubiti se ispred škole i upustiti se u seks. treba za to pameti, odgovornosti i samosvjesti. da izađeš nepovrijeđen. i zdravih stavova za budućnost.
i zato, čitajući ovaj članak, najveća jeza me je uhvatila kad pomislim da je postojala (ili još postoji :? ) mogućnost da moja djeca o seksualnosti uče kroz program grozd, teenstar ili nešto sl.
AM :lol:Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
Ovdje gore se nismo skuzile, pa i htjela sam reci da je smusenost bila od zaljubljenosti same. Dakle nije nuzno da se seksas necisto da bi od ljubavi bio smusen i bez volje za ucenjem.
Sto je to nedostatak seksa, inace? Je l' se to jede? :mrgreen:
Na ovo ti STVARNO ne bih znala odgovoriti :lol:Citiraj:
summer prvotno napisa
Citiraj:
kloklo prvotno napisa
potpis
Mislim da je pisac mislio na energiju. Nema tu romantike. Um je energija. Energija je stvaralačka ili kreativna, ili seksualna. To su sinonimi.Citiraj:
leonisa prvotno napisa
[quote=Sirius Black]Kreativna ili seksualna energija nas pokreće. Kola cijelim tijelom kroz i kroz određene centre ili čakre. Ima ih 7 osnovnih. Druga čakra smještena je u zdjelici i zadužena je za protok energije u tom dijelu tijela. Odnosi se na pitanja sexa, novca, ljutnje...Citiraj:
" LeaB prvotno napisa
Ja cu samo reci da sam procitala naslov i dosla vidjet koji su to razlozi za cistocu u kontekstu domacinstva pa da se dobro nasmijem, kad ono... :lol:
a šta ako pisac je u debeloj NEISPRAVNOSTI ?
ili ta opcija ne postoji
ovakvi stavovi koje "znanstveno" dokazuju ljudi pod celibatom (valjda ga nisu prekrišili ... valjda) ..... ravni su žutoj štampi
da li apstinencija prije braka omogućava bolje upoznavanje budućeg partnera ili ne ... valjda ovisi o osobi
uletim bezveze... :oops:
e kako mni ovo diže tlakCitiraj:
a šta sam ja ? komad mesa? neotpakiran više vrijedim!
bome, JA vrijedim više od jednog himena
da se razumim
možda je u taj popis trebalo još dodati: - u brak trebaš uči sa što više orginalnih djelova: što manje plombi, nema silikona, nema ekstenzija u kosi, nema farbanje kose, svi bubrezi na broju, ....
možda na s je Bog napravio na svoju sliku i priliku, .. ali da je bar izostavio taj jedan mali komadić kože: himen, ne bi došlo do toliko nebuloznih "tradicija" širom ove divne Zemlje
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:Citiraj:
yaya prvotno napisa
e svaka ti čast na ovome
i za kraj
X
8 razloga za PBS:
1. ako partneri nisu 'kompatibilni', odmah se mogu tražiti drugi
:lol:
2. kako ćeš znati jel jedno bolje od frugoga ako nisi probao ovo 'drugo' :lol:
3. stekneš iskustvo jim ipak uspiješ odvojiti SM-a od maminih skuta usprkos uvrijeenom mišljenju da ti to neće poći za rukom ako nisi 'bezgrešna čistunka' :mrgreen:
4. ponekada zbog karijere, planova ovih ili onih, odgađaš brak, samim time i trudnoću, pa se desi da kad poželiš to dvoje bude prekasno ili za jedno ili za drugo - 'neplansko' dijete ti možda ipak prije otvori vrata neopisive sreće majčinstva/očinstva kojeg bi bila/bio lišen možda da si još malo čekao :)
5. ako prije braka nisi vidio 'ljepote života', a u braku spoznaš potencijal istih... poželjeti ćeš ih tražiti van bračne zajednice pa možda i unesrećiti partnera, djecu, druge obitelji....
ajde fale još 3 pa da bude 8....
nadovežite :mrgreen:
6. ne moraš se ženiti da bi se dočepa sexa - razlozi za brak postaju ozbiljniji
razlog za apstinenciju:
zašto bi kupio kravu kad ima mljeko besplatno :lol: :lol: :lol:
:lol:Citiraj:
Muževi žele često darivanje, a žene žele više djece. Vidite kako je Bog to savršeno uredio. To se savršeno nadopunjuje.
mora de ja zabušava kada je stvara mene , jerbo sam obrnuta (više sexa i što manje djece)
imam 1 dijete i teško nalazimo vrijeme za sex, sa dvoje će biti još teže
da ih imam 7-ero, molila bih ga da hebe neku drugu :lol:
Vjerujem da je seksualna energija nešto vrlo, vrlo moćno. Ovakve naputke držim pokušajem da se ta energija obuzda i kontrolira koliko god je to moguće. Osobno, drzim ih zaglupljujućima, ali dopuštam mogućnost da nekome budu smisleni, potrebni i korisni. Meni nisu. Ja ih smatram licemjernima. Kao i masu stvari koje sveta crkva katolička propovijeda, kao i način na koji propovijeda i sama sebi skače u usta.
sukus tvog posta: seksala si se prije braka :nope: :nope: drugo, otkud ti ovo: vjernik i grijesnik, nego ateist i grijesnik ? zar ne bi trebalo biti ateist i negrijesnik ? :PCitiraj:
AdioMare prvotno napisa
pustimo sad price o meni o o tebi kao covjeku... sto zelis reci da netko tko nije vjernik nije covjek ?! il cemu to spominjanje covjeka? jel ja trebam reci JA kao majmun odabirem radije biti ateistkinja i negresnica ?! :roll:
ne vjerujem u medjugorje :aparatic:
i meni. jer ga je barem tad bilo :lol: :lol:Citiraj:
btw, meni je sex (s MM) bio bolji dok još nismo bili u braku
obozavam ovo selektivno vjerovanje. ovako bih i ja mogla biti vjernica. :mrgreen:Citiraj:
Ja sam vjernik. Al u tog Boga koji je pisao pravila dok je stvarao svijet, ne vjerujem.
vjernik - Međugorje?
zar papa nije nazvao Međugorje djelom sotone?
gledala sam dokumentarac o Lutheru i protestantizmu .. više mi leži taj "smjer" .. ili "hereza" po ovom papi
bludnost nije jedini grijeh moguć počiniti prije braka
ims ih još 6
ali se ne spominju .... zar su manje bitni?
A bludnost im je valjda jedini grijeh sluzbeno zabranjen. Umjerenoscu, poniznoscu i ostalim sumnjam da se mnogi od njih mogu pohvalit. A gdje je tek nestalo ono Isusovo neupiranje prstom i neosudjivanje ostalih, to se najvise pitam. Zar i samo postavljanje pravila nije kontradiktorno s onim: tko je bez grijeha, nek prvi baci kamen?Ah, daaaaa, to su samo smjernice za zivot. :mrgreen:
hmmm...ne.Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
ali ga nije ni priznao kao službeno mjesto na kojem se ukazala BDM.
velika razlika.
na vjernicima je da odluče hoće li se tamo ići moliti ili ne.
ovo me podsjeca na "life of brian" :mrgreen:Citiraj:
Zorana prvotno napisa
http://www.nacional.hr/articles/view/48438/
http://www.net.hr/vijesti/page/2006/04/18/0050006.htmlCitiraj:
'Ne postoji ni jedan dokaz da se radi o nadnaravnim ukazanjima. Stoga nisu dopuštena nikakva hodočašća. To mi je potvrdio i Papa', kaže biskup Perić.
a papa Ivan II se molio u Međugorju....
ne, to su dvije različite stvari.Citiraj:
Zorana prvotno napisa
"Pravila" ili zapovijedi su srž etike naroda od prije više tisuća godina prije Krista. U različitim oblicima kod različitih naroda, ali bit je ista. Bila su nužna jer nije bilo zakona na snazi, a i razlikovale su izabrani narod od svih susjednih.
Kad je Isus rekao "Tko je bez grijeha, neka prvi baci kamen", on nije mislio da zapovijedi ili zakoni ne vrijede, nego da nitko ne treba iskazivati toliku oholost, misliti da je bolji od drugih i druge osuđivati na smrt, kad to nije njegov "posao" - to je u Božjoj domeni. Jer, naime, Bog je dao te zapovijedi.
Kao što država formulira zakone, pa država i osuđuje.
ovo je jedna sapunica koja traje od 80-tih. preduboko je to za jednostavna objašnjenja.Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
da se ponovimCitiraj:
bludnost nije jedini grijeh moguć počiniti prije braka
ims ih još 6
ali se ne spominju .... zar su manje bitni?
možda misliš na 7 smrtnih grijeha?Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
oni su smrtni uvijek, kao što se niti bludnost ne odnosi samo na predbračni seks.
:lol:Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
Opet sam se iznova šokirala ovim glupim i zatupljujućim stavovima Crkve o seksualnosti.. Nevjerovatno, pa 21. st. je :?
mislim da im je krajnje vrijeme da malo promjene neke stavri u tom djelu morala..
( kad bi ovih 8. točaka shvaćala doslovno dobila bi odgovor zašto već dvije godine ne mogu ostat trudna)
bolje da se suzdržim od daljnjih komentara- jer bi mogla svašta napisati!!!!!! :evil:
Majmunica ili ne, mogu ti samo reći da me od tebe iznenađuje ovo plitko trandžiranje. :?Citiraj:
mama courage prvotno napisa
Ili bi me trebalo prestati? :)
Citiraj:
mama courage prvotno napisa
biti vjernik- vjerovati u Boga i biti vjernik - pripadnik neke crkve (bilo koje) su dva različita pojma... i mogu ali ne moraju imati veze jedan s drugim...
Pa kako onda nazvati selektivne vjernike clanove raznih vjerskih zajednica? Prikrivenim revolucionarima? :mrgreen: Svako malo se susretnem s nadobudnim vjernicima koji vjeruju u jedno, u drugo ne itd.
Sladjanaf, ma kako ti bas znas na sta je Isus mislio?
:mrgreen: Meni se bas cini da je ta izjava malo dublja od ovog sto ti kazes. Osim toga, ako je na Bogu da sudi, cemu onda provodjenje zakona, tj. kazni od strane covjeka? Nije valjda da je Isus bio toliko kratkovidan pa da je tom svojom cuvenom recenicom mislio samo na provodjenje smrtne kazne? On, koji je svoje ruke rasirio svakome, ne postavljajuci pitanja i ne prosudjujuci ni u kom smislu?
Bog je dao zapovijed je izjava vjernika, ne mora nuzno biti i cinjenicno stanje.
Ako su pravila postojala kod razlicitih naroda, a bit je bila ista, po kojoj su onda logici bas ta THE PRAVILA razlikovala jedan "izabrani" narod od drugih?? Zato sto tako negdje pise?
Zar nisu stvari kao milosrdje, ljubav prema bliznjemu itd. stvari koje su svojstvene svakom covjeku? Nemoj sad da ispadne da ih je religija izmislila??
Bog je stvorio svijet. Al Bibliju pisao nije. Napisao ju je, zapravo objedino Konstantin, car koji je bio bezbožnik do svoje smrti, na kojoj je obredno na samrti primljen u katoličku crkvu.Citiraj:
štrigica prvotno napisa
Druga stvar, biblija, ona po kojoj nas naučavaju svečenici, nije ništa nego knjiga koju su sastavili i prilagodili onome što im se tada sviđalo. Primjerice masu je dokaza o tome kako postoje brojna evanđelja koja u nju nisu ulkjučena. Zato što se ne smatraju "vjerodostojnima"
Treće, vjerujem da nas sve prožima energija puna ljubavi i razumojevanja, koja je Bog ili Ljubav, a ljubav neme pravila. Bezuvjetna je, ne ograničava, ne osuđuje. Ako voli voli. Kako god okreneš.
Tako da sam sve samo ne selektivna. Dapače prihvaćam i one koji zaluaju, koji osuđuju, koji vole i ne vole. Ali ne volim da nam se nameću smiješna pravila samo da se s nama manipulira.
Amen. :)