Adi, sama si ovdje napisala što ti može pomoći:Citiraj:
Adi prvotno napisa
;)Citiraj:
Adi prvotno napisa
Printable View
Adi, sama si ovdje napisala što ti može pomoći:Citiraj:
Adi prvotno napisa
;)Citiraj:
Adi prvotno napisa
Pa ako se glavica spustila, onda bebica ima malo više mjesta za guranje nožicama.Citiraj:
Nikina mama prvotno napisa
joj, ja sam ti stalno imala osjecaj da se mala okrenula popreko na kraju trudnoce :roll: naravno, nije, bila je okrenuta na glavu. ali skuzila sam kad se rodila, a i danas kuzim zasto sam imala takav osjecaj--to dijete je toliko zivahno i borbeno da je to nesto nevjerojatno :mrgreen: cak se i na porodu borila, izmedu trudova se boksala sama sa sobom valjda :lol:
Evo mene sa ctg-a, sve je mirno, trudova nema, otkucaji u redu. Pita me dr kad ću rodit kažem joj ja sljedeći tjedan. Kad me onako zbunjeno pogledala, rekoh ma da, u petak mi je termin, al neću ja još do sljedećeg tjedna. Budući da mi je ona bila i na prvom porodu, malo smo o tom razgovarale i tako. U srijedu idem opet ne pregled, tek onda će me pregledati vaginalno, al ne nadam se baš nekoj otvorenosti.
evo prezivjela i danasnji pregled u bolnici,nalaz onak dosta slican predhodnom 4 cm otvorena,glavica dolje,voda mlijecna.kaze doca da je to okej,jedino sam napomenula da zelim pricekati koliko mogu do spontanog poroda i slozla se.
tomita jesi i prvi porod rodila u terminu il prije?
ja sam bila uvjerena da cu prije a vidi me sad...
Rency, još si tu :mrgreen:
Tvoj nalaz obećava skori porod :yes:
Tomita, kod mene situacija slična kao kod tebe.
Na današnjem pregledu ctg ok, nije mi niko zrikao dole :mrgreen: što me je jako obradovalo.
Stomak i dalje visoko gore, pita dr jel osetim nešto, ono, da se beba spušta, da me nešto stišće, bolucka... Meni ništa od svega toga.
A sve to sam osećala pre 2 meseca :lol:
vanesax, Tomita, bebe visoko, baš ih briga, lijepo im kod mame... ;) :love:
cure jel vama trnu šake dok spavate? meni već dvije večeri.
Jedva čekam kontrolu prekosutra. Mada mislim da nisam niš otvorena. A aktivna sam cijeli dan.
U prvoj trudnoći sam imala grčeve u preponama, a u ovoj ništa. Jedino nekad osjetim kako me beba ritne pa me guza zaboli. Mislim da je to beba.
Jel vama bebači pred kraj češće štucaju? Moja mala dosta štuca.
Moj mali dosta stuca. Ne trne mi nista osim na sekundu koljeno, kada se naglo dignem ili kihnem. Danas imam pregled pa cemo vidjeti da li sam se otvorila jos sta od zadnjeg pregleda kada sam bila otvorena 2 prsta. Stalno hodam uz stepenice u nadi da ce se sve to sto prije i sto bolje "razraditi"...i da, i dalje umirem od straha, koliko god jedva cekam da to sve zavrsi toliko me i strah.
šta ja znam ne razmišljam o strahu. Mislim strah od čega? Mene je jedino strah nekih komplikacija, ali da mora bolit mora.
Baš sam gledala porod na internetu i žena je bila u ležečkom položaju. Baš se je vidjelo kako se muči. Al nije to ništa kad sam vidjela kako joj babica pri izlasku okreće bebu te ju zareže. :shock:
A od svega najgore tik pored bebe škare. Pa mislim znam da beba nije toliko pokretna i da ju babica pridržava, ali makni te škare od bebe.
Bolje bi mi bilo da to nisam gledala jer mislim da ću sad imati te slike na porodu.
E da pred kraj prvog poroda imala sam iscjedak iz rodnice, ne čep. A sad ništa znači da ja još neću.
Evo svima koje ćete ovih dana rodit želim da vam Bog podari milostiv i sretan porod! :love:
Ja sam u 36. tjednu, apsolutno nikakva naznaka otvaranja niti bilo čega tipa spuštanje i slično. Bojim se da ću ko moja sestra i šogorica radi velike bebe, potpunog izostanka trudova i otvaranja, morati na CR, ali to je ujedno i jedini strah koji imam...samo čekam da se moje dijete rodi i da ga uzmem u ruke.
I da...osjećam se bolje nego npr. prije 3 tjedna, pa mi se čini da bi mogla ovako guslat još neko vrijeme :))
Upravo sam dosla s pregleda, i dalje otvorena 2 prsta, ctg pokazuje blaaaaage trudice, nista efikasno, kontrola za dva dana.
super za nalaz,jel osjecas te trudove?
Bas ih i ne osjecam, na trenutke imam dolje pritisak kao da ce mi beba doslovno ispasti i to je to, a znamo da to nisu trudovi, pretpostavljam da se to spusta.
Kakvo je danas stanje?
Kod mene ništa, jučer sam bila na pregledu, još uvijek sam konzervirana.
Sutra idem na ctg i asc, a tek u ponedjeljak opet kod svoje dr. Ni njoj, ni meni se ne čini da će krenuti prije sljedećeg tjedna.
Danas ću popodne ako se nastavi ovo lijepo vrijeme sa sinom u park, pa ako ta avantura ne potakne akciju, ne znam šta će. :lol:
Al nekako sam cool skroz, uopće me ne hvata nervoza. Nekako ko da i nisam svjesna da sad koji dan trebam rodit. 8)
Ja se trenutno osjećam predobro. Spavam ko beba, ništa ne boli jučer sam trčala ( bježala sam od nevremena) sve u svemu osjećam se sve bolje i bolje i imam dojam da nikad neću roditi. U ponedjeljak idem na ASC pa ćemo vidjeti šta kaže plodna voda ima li nade za mene :P
Dundo, potpisujem, kao da sam prošla neku točku do koje sam mislila da ću poludit, a sad se sve bolje osjećam..(36. tjedan), niš me ne boli, mogu čučnuti, sve u svemu...mogla bi ovak još mjesecima :lol:
cure kako ste? jeste rodile?
evo meni dijagnosticiran manjak plodove vode pa ćemo vidjeti kako će ići porod.
Od jučer osjećam neke bolove u trtici i dole nisko kod mjehura i ne znam jesu li to bolovi širenja, spuštanja ili sam se prehladila.
Vi koje ste imale carski jel ste u drugoj trudnoći osjetile ožiljak?
Sve u svemu osjećam se ok osim tih bolova.
I ja isto! (danas punih 38 tjedana)Citiraj:
misliteljica prvotno napisa
Završila sam generalno spremanje stana, skuhala ručak, ispekla kolač i da me ne bole stopala od stajanja - mogla bih još! Baš imam energije!
Ja sam bila na zadnjem pregledu kod svoje gin, kaže da je sve ok, nisam se počela otvarati iako sam bila sigurna da jesam, a od ponedjeljka krećem na ctg.
Jedino me zna nekada zaboljeti kao da ću dobiti mengu, ne znam je li to normalno?
P.S. Kao što Adi napisa, je li koja rodila?
Rodila je Dundo (juče) i Tomita (danas). Meni je danas termin. Ali, kao što vidite, tu sam.
Lima, normalno ti je da osećaš kao da ćeš dobiti. To znači da ti se stvari pokreću.
Ja baš i ne osećam nešto. Samo ponekad, nešto sitno
:/
lima, mene tako bolilo kad je porod poceo. imas na mojoj prici. na kraju ispada da su ti "menstrualni" bolovi ustvari otvaranje. ja nekako mislim da je dobro da se otvaras tako pomalo nego kao ja sve odjednom :mrgreen:
ja isto imam te "menstrualne bolove"...iako sam u tek 29om tjednu. kažem "menstrualni" zato što su nekako fizički ograničenio na donji dio maternice kao (nekad davno :mrgreen: ) dok bih imala mengu. Za razliku od, rekla bih, "kontrakcija" ponekad čak i bolnih koje osjetim cijelom maternicom. No, sutra idem na pregled pa ćemo vidjeti je li počelo otvaranjeCitiraj:
mikka prvotno napisa
ovako imam lagane bolove ali u kralježnici i mislim da je to od težine.
A već par dana kakam mekano i po 3,4 puta dnevno. Jel to čišćenje?
vjerojatno, al može potrajat.
mi smo vam danas dosli iz bolnice,rodila sam na petak 13-ti,malog Vilima 4430,54,porod je bio brzi,cak su krenuli i moji trudovi.cicimo i super smo.tata nam je jedva stigao na porod koliko se sve brzinski desilo,taman na izgon i na rezanje pupcane.
upoznala sam Dundo lezale smo u istoj sobi i rodile na isti dan,curke su super i isto su danas izasle van
toliko sad od nas i sretno svima :*
Rency, čestitke :love: a isto tako i ostalim curama!!!
Bome je dečko fajn komad :) , je li ti bilo teško s obzirom na to da je beban velik? Meni dala doc uputnicu za uzv da idem na procjenu težine bebe jer mi je trbuh velik pa sumnja da bi beba mogla biti velika.
Citiraj:
Adi prvotno napisa
Ja već 10 dana tako, tako da stvarno kao što krumpiric reče, može potrajati.Citiraj:
krumpiric prvotno napisa
cestitke curama i uživajte
joj ja jedva čekam
ovako ušće otvoreno ostalo zatvoreno, glavica dosta nisko.
Dosta sam nečena ali ne zadržavam vodu. Meni će tek u petak mjeriti bebu. Baš me zanima kolika je.
Ja sam tek na 28 +5, ali me sve kosti bole dolje kao i pubična kost pa me to malo brine. Jesu to bolovi širenja zdjelice, otvaranje ili nešto treće?
Inače hodam ko pingvim njišući se amo tamo, imam grčeve u listovima po noći, dižem se min 1X na noć na pi-pi, a čokolada i nutela su mi neodoljive (a inače nisam baš neki ljubitelj). Užasno se brzo umorim i ne mogu prohodat puno jer me jako brzo počne još više boliti dolje....
Još 10-ak dana do termina poroda. Nemam nikakve posebne tegobe osim što me ponekad noću zna probuditi opaki grč u listovima. :x
jel geganje u kasnoj trudnoći neizbježno?
ja se nadam da se ja neću gegat....ne želim nikog uvrijediti, ali mislim da izgledu žene nekih dobrih 40% pridonosi njeno držanje...ja se odbijam gegati - iako kad bih išla linijom manjeg otpora vjerovatno bih se i ja gegala, ali ne želim to.
kod mene na poslu ima jedna žena koja odkad se vratila s porodiljnog više ne zna normalno hodat nego se samo gega. OK, kužim da se udebljala, ali meni npr. nikad nije mogo avion između nogu proć pa se opet nisam gegala, nego sam uvijek hodala kao sam maltene glumica na crvenom tepihu, tako i sad hodam, nabijem štikle i pičim.
Meni se čini da je kod nekih trudnica geganje neizbježno zbog bolova u zdjeličnoj kosti, no slažem se s tobom da je bolje, ako se može) izbjegne i da se ne ide linijom manjeg otpora.
Ponekad samu sebe uhvatim da hodam ko patkica lijevo desno bez razloga pa se ispravim i hodam normalno, no ponekad kad osjetim neke bolove, ne mogu drugačije. No i to gledam da svedem na minimum.
Evo i mene! Rodila 14.3. uz minimum intervencija. U rađaoni bila upola kraće nego prvi put, prošla bez dripa i epi, uglavnom odlično! Moja curka je bila 3520g i 50cm, mali paketić savršenstva. Odmah je sikila ko profesionalka i sad uživamo i mazimo se!
Svima želim što brži i lakši porod! :love:
hvala i čestitke, uživajte :heart:
potpis ko kuća!Citiraj:
goranka prvotno napisa
Velike čestitke tomiti!!!!!!!!!!!!
evo ja danas bila na uzvu, bebača procjenili na 3500g, ima manjka p vode ali zasad dovoljno. Za tjedan dana kontrola.
Tako me sad strah uhvatio da neću moć izgurat tako veliku bebu. A još uvijek sam zatvorena. Nemam nikakvih naznaka da ću uskoro rodit. Čak imam više energije
Tomita čestitam! Adi nemoj se brinuti,moći ćeš bez problema,bit će jača želja od bilo koje boli :) .Meni su moju žabu procjenili 3 sata pred porod 3800g a rodila sam curu od 4630g.to ti nikad nije 100% točno.
evo pridružujem se društvu..... počinje za dva dana 35 tjedan..... prsti na rukama su mi neprepoznatljivi, čevapi su nedostojan opis...... gležnjevi čudno izgledaju ali bar ne bole ko zglobovi prstiju...... mene pubična kost boli da više i ne pamtim od kad, valjda od 1. mj tak da sam se vec naviknula..... u ponedjeljak sam kod gin. pa ću vidjet kaj dalje jel se trebam javit u bolnicu il kaj..... sve u svemu i meni je jasno sada zašto se želimo poroditi...majka priroda se za to pobrinula.....
od jutros curka sluzavi čep, imam lagane bolove u kralježnici ništa strašno.
Odmah sam išla prati kosu samo da nedođem u rodilište s neopranom kosom.
Kad taj čep navještava porod?