Mislila sam da prvo rijesimo tu problematiku pa se onda bacimo na uspavljivanje.
Printable View
Mislila sam da prvo rijesimo tu problematiku pa se onda bacimo na uspavljivanje.
Legal, nemam iskustva sa blizićima ali imam dosta friško iskustvo sa odvikavanjem od cjelonoćnog nacicavanja.
Moj ovisnik o uspavljivanju i douspavljivanju cicom je sam sa cca 9 mjeseci počeo tražiti malo nošenja nakon cice. Nikakav problem!
Ali je onda počeo tražiti nošenje i za xy buđenja tijekom noći. Big problem, bilo je samo pitanje vremena kada ćemo se strovaliti sa kreveta naglavce!
Onda sam zaključila da ako može zaspati noseći se, može i ležeći uz mene.
Dva dana se verao po meni i derao (nije plakao) protestirajući po 10-15 minuta. Treći je zaspao za par minuta nakon veranja bez dernjave.
Dojila sam ga na prematalici nakon večernje higijene, masaže i pjesme.
Počeo se puuuno rjeđe buditi i većinom bi bilo dovoljno da mu pružim ruku da me osjeti da ponovno zaspi.
Nakon nekog vremena sam mu noću kad bi tražio cicu počela govoriti da cika spava, noć je, i mama spava, tata spava...
Brzo je prihvatio igru i cicao samo navečer prije spavanja i u 5-6 ujutro.
Sada smo sa cika spava sa 14 mjeseci u dva dana prestali skroz sa dojenjem, potpuno bezbolno unatoč mojim očekivanjima.
Prema mom iskustvu bitno je da su spremni na taj korak i nama se pokazalo istinito da kako navečer zaspi to isto traži i za noćna buđenja.
Kad je jednom savladao i utvrdio uspavljivanje bez cice ni povratak na uspavljivanje cicom (bilo mi je brže dok sam bila bolesna, a kasnije samo lijena) ga nije vratio na cjelonoćno nacicavanje, ruka i cika spava bili su dovoljni.
Mi smo prosli razne faze uspavljiuanja, od one da zaspu na boci do igranja u krevetu do nervoze, sad trazim trenutak kad su pospane pa ih poljujamo, ne uspije uvijek, al ide
znaci dobra vijest je ako rijesis uspavljivanje, nocno nacicavanje ce beba sama odbaciti. to bas zvuci logicno.
mi lagano krecemo. veceras cemo leci s njima u krevet. pa cemo vidjet koliko ce trajati i hocu li na kraju kao i sinoc popustiti i odraditi po starom.
Samo polako i po osjecaju.
Nadam se da su djevojcice spremne i da ce vam promjena doci relativno bezbolno kao kod nas :-*
Probaj. Treba im naci dobru metodu...
Kako bilo?
Ma nis. O je jucer bila malo grintavija. Ne znam jeli to ima veze sto su bile bolesne par dana. Stalno hoce kod mene, na mene, oko mene...pa mi je bilo zao gnjaviti je.
Jucer nam je zaspala u predvecernjoj setnji jer nije spavala popodne. Pa kad smo dosli doma G je zaspala na siki u roku od 5 min a O je skakala po nama i smijala se do 10. Kad je vec bila toliko umorna da je pocela padati jer vise nije imala snage za penjati se po nama onda smo se mi malo spojile i ona je otisla u carstvo snova za 2 min.
Medjdutim od 10 do ponoc se probudila 3-4 puta i G mozda dva puta. A onda do jutra....nebrojeno puta. Ja spavam u donjoj majici za dojenje ali mi je onaj prekop stalno spusten. Jutros sam smozdena. MM isto.
Danas je novi dan. Novi pokusaj.
Kod nas ide polako.....ponekd bolje, ponekad lošije.... ali ide
noćna buđenja 3-7 puta svaka, kako koja noć....
cicanja bezbroj kroz dan i noć.... više ne brojim...
kad citam sve vas, ja se vise necu zaliti. Moji se bude max 2 puta po noci (sad im je 6 i pol mjeseci) - ona najcesce jednom, on cesce dva puta (njeno jednom se obicno odradi u isto vrijeme kad i njegovo). Legnu oko 21, a bude se oko pola 7-7. Problem mi postaju njena dnevna uspavljivanja, mucimo se i ona i ja.
mi smo danas napunili 3mj. i bude se jednom po noći. zapravo cura nebi ni taj jedan put nego je on probudi pa im dam bočicu ali što se tiče večernjeg uspavljivanja ona strašno teško zaspe. jednostavno vrišti i to traje nekakvih 40 min. ali kad zaspe ne budi se ujutro do 9. da napomenem da su navečer u 20 sati već u krevetu.
ni sinocnje uspavljivanje nije proslo bolje. skakale su po nama dok se nisu toliko izmorile da su pocele padati jedna po drugoj. ako bi jedna i legla i malo se primirila druga bi se pocela smijuljit ili nesto vikati pa bi se onda i prva pridruzila. i tako skoro dva sata. na kraju sam ih brzinski podojila jednu pa drugu pa su zaspale za 2 min. jednostavno nisu jos spremne.
ili ih moramo odvojiti pa ja s jednom a mm s drugom curom. jedino sto imamo jednu sobu. dobro, mozemo i dnevni iskoristiti.
a kad se sjetim da su s tri mjeseca spavale s jednim budjenjem....aaaa sta je to bilo lipo. tjesim se da u najgorem slucaju svi prospavaju do neke trece-cetvrte godine. :uteg:
migulice, ti svaki put uletiš ko hladan tuš ....:lol:
pa daj nas pusti da se bar nadamo da će prije proći.... :predaja:
sori, sori, sori :lol:
ali nisam odoljela....
mislim, bolje je (u odnosu na 10 noćnih buđenja kad su bili fakat maleni:kbell:), ali kad ja imam akumuliranog NE-spavanja tako da i sada čim šušnu se budim....
Oni su u svojim krevetićima, ali u našoj sobi. ovaj vikend ćemo ih napokon deložirati u njihovu (nadam se).
pa ću onda valjda popustiti u buđenju na svaki šum.
Bolje je, to svakako....
finger, ne treću. .... vidiš da migulica kaže četvrtu!!!! ;-)
:) onda imamo jos samo tri dotad! Pa kaj je to, nista ;) neki dan mi veli frendica doktorica da djeca koja ne spavaju su nadprosjecno inteligentna djeca... Super, ja odgajam onda dva Einsteina :) :)
Finger koje smo mi sretnice. Einstenčićí. O:-)
A ja jednog