Još nešto - tu treba razlikovati dvije stvari:
Jedno je koliko djeci dozvoljavamo da se zaprljaju PRI IGRANJU, a drugo je koliko smo osjetljivi na onu prljavštinu koja se taloži preko dana...
Dok su moji bili u vrtiću, ja sam nemilosrdno svaki dan bacala barem jednu garnituru odjeće (a kojiput i dvije-ako bi ih presvukla po dolasku doma, pa otišli van na igranje) i oblačila u čisto.
Svaku večer obavezno je kupanje. Dok su bili u vrtiću, kosu smo prali isto svaki dan. Sad (7 i 8 god) je pranje kose obavezno nakon treninga i vikendom tj. svaki drugi dan, po ljetu svaki dan.
Aliiii nisu svi roditelji takvi. Jednom je na vrtićkoj oglasnoj ploči osvanuo natpis gdje odgajateljice MOLE RODITELJE da djecu redovno presvlače i kupaju, pogotovo za vrijeme ljetnih mjeseci kad se ovi na dvorištu zapraše i oznoje, te da im peru kosu i podrezuju nokte!
Nisam mogla vjerovati, a onda sam pogledala bolje - imale su tete pravo! Svega ima... Prljavština koju moji klinci donesu iz pješčanika uklanja se odmah, ali ovo... Nije me poslije više čudilo da su se znale pojaviti uši i slično. Najskuplje tenisice - daaaaa, ali kupanje - tu i tamo! :shock: