mojim svekijima triba cili jedan dan da naberu tonu mandarina, a ti bi to odma pojela :lol:Citiraj:
Anna8 prvotno napisa
evo, inspirirala si me da na poslu i ja smazem jednu mandarinicu
Printable View
mojim svekijima triba cili jedan dan da naberu tonu mandarina, a ti bi to odma pojela :lol:Citiraj:
Anna8 prvotno napisa
evo, inspirirala si me da na poslu i ja smazem jednu mandarinicu
mene je zadnja 3 tjedna držala "glad"
svako malo bi osjetila potrebu za hranom, voćem i slatkišima pogotovo
to je rezultiralo sa +2,5 kg u tri tjedna
malo me to šokiralo pa sam počela malo paziti
Linda ne javljaš se danas, nije valjda da ništa nisi jela :P
Mo'š si mislit kak nisam ništa jela :lol: ALI još sam uvijek u zdravoj mliječno- mandarina fazi, tako da sam za "glavni gablec" potamanila sir i vrhnje s malo kukuruznog kruha, a za međugablece jedno pet mandarina.
Kako ti?
Evo, kad već pitate (doduše ne mene lično :oops: ali sam se osetila prozvanom i potpuno kompetentnom :mrgreen: ) ja sam se sad nabokala pohovanih šnicli od karea, pire krompira, bećarca i zelene salate sa limunom :P Sve to sad zaslađujem Linoladom i na sledećem pregledu očekujem dvocifreni prirast težine :roll:
Za doručak 2 fete tosta sa ABC sirom, čaša mljeka, za marendu mandarini (pola kila barem), za drugu marendu komad pice od jučer...i sad se sprema objed zelje pod ulje, salata i polpete od soje...a sigurno če past i večera kakav musli ili nešto...u svakom slučaju, katastrofa od gladi koju nikako ne mogu suzdržat...nikad nisam bila ovoliko gladna u životu!
Nama je več obiteljska košarica ko da nas je četvero :lol: a mm pokušava prestat pušit, on je još gori, do 11 je pojeo 2 doručka i 1 ručak!!!
A Vanesax sad kad spominješ pohane šnicele, ajme...ja sam vegetarijanka več 15 godina, al ljudi moji što meni zamiriše meso od kad sam trudna...užas živi...mm trusi pancetu, a ja suzdržavam sline...ne želim jest meso i znam da neću ni sad ni ikad, al stvarno nekad patim kad je neko fino meso pokraj mene :(
Što ti malo jedeš !!! :shock:Citiraj:
RozaGroza prvotno napisa
Ma ja i nisam neki mesaroš. Nekad su znali proći dani i dani da bih se setila pojesti nešto mesno. Imala sam i dugotrajnu vege fazu, čak i makrobiotičku, al me brzo i prošla... Ali sad u trudnoći :shock: (za razliku od trudnoće sa K, gde skoro uopšte nisam jela meso) skoro svaki dan ga jedem u nekom obliku. Nekad i po dva puta dnevno (npr. viršle za doručak, pa onda nešto mesno za ručak)Citiraj:
RozaGroza prvotno napisa
:roll:
moram priznat da je mene ta faza tamanjenja izgleda prošla, doduše na poslu još uvijek stalno jedem, ali popodne slabo. navečer se prisilim nešto uzeti zbog kiseline inače bi mogla i bez večere. i izgleda da je taj recept jako uspješan, gladna nisam, jedem sve i stanem za vikend na vagu... ni dkg više od zadnjeg vaganja pred 3 tj. možda je to samo jedna od faza, zima dolazi, tko zna što me još čeka!
sad si me podsjetila na seriju "Prijatelji" kad je Phoebe bila trudna. Inace vegeterijanka, a isto tako se jedva suzdrzavala od mesa.Citiraj:
RozaGroza prvotno napisa
I onda na kraju se dogovorila s Joey-em da ce do kraja njene trudnoce on prestati jesti meso tako da ona moze, a da ostane u prirodi ravnoteza po pitanju mesojeda :mrgreen:
:lol:Citiraj:
trinity prvotno napisa
Vidiš... baš dobro da si me podsetila
Trebalo je i ovo biti u prethodnom postu:
Dakle, Roza, samo navali na mesinu, a Ante neka se malo pritrpi. To je još samo par meseci :mrgreen:
Ha ha ha Trinity pucam od smijeha...ma ne mogu ja podnjet da pojedem meso ali da miriše, ajme majko stvarno miriše :lol: A Ante da se odrekne??!!! Nema šanse nikakve...on je kronični mesožder...kako taj uživa u mesu to je nevjerovatno...
Vanesax, ovo da ja malo jedem to je bila šala da?!! Meni se ćini da je to toliko puno...s obzirom da se ne krečem nego mirujem...ali meni je stvarno nemoguće jesti manje, pa kad sam gladna padne mi energija na 0 i baš sam iscrpljena cijela...a hebiga, mislit ču na to kad rodim zdrave bucmaste bebulince :mrgreen:
Ja skoro u 34. tjednu još uvijek nemam neki apetit i mučim se da pojedem dovoljno. Sva sreća da volim zdravo jer da još i to moram siliti na silu poludila bi.
Ni ja nemam baš neki apetiti. Trudim se jesti u dovoljnim količninama sve što je zdravo, a mome nepcu ukusno. :)
Pepita, može jedno pitanje OT? Kako se računaju tjedni? Ako je netko 32+5, je li to trudnoća u 33. tjednu?
Ispričavam se za pitanje OT! :oops:
mene zadnjih tjedan dana drži, ako se probudim u noći moram nešto prigristi i popiti malo mlijeka.
Da.Citiraj:
laura29 prvotno napisa
linda, hvala na odgovoru.
To je: "Prekosutra sam u 34." :mrgreen:Citiraj:
Linda prvotno napisa
Evo i mene da vas utješim, u prvoj trudnoći sam dobila 30kg i sve izgubila za 7.mj. te ćak bila i mršavija nego prije trudnoće. Možda je glavni razlog što sam morala ležati 7.mj. i piti hormone cijelo vrijeme...
Sada pokušavam izgurati (treća sreća) do tog magičnog 12.tj. a sada sam punih 7, opet sam na raznim hormonima i opet moram ležati, te sam već skupila 2kg viška.
Užasno sam gladna, glad me probudi u 05h ujutro i peče me želudac od gladi, i tako već 2.tj. pa nekak izguram do 07.30 kada mora pojesti prvo bananu, pa toast, užina oko podne, pa ručak, pa užina pa večera, inače padam u nesvjest, obljeva me znoj, tresem se, moram leći, eto ova trudnoća (znaći četrta, sa jednim sretnim završetkom) nikad se nisam osječala gore....
Ma sve ću ja to izdržati samo da sve bude ok. Držite mi fige za malu fleku. :heart:
Romi izdržat ćeš ti to. Ma izdržavamo mi svakakva čudesa zbog naših mrvica :*
evo i ja se prijavljujem u klub stalnih gladusica. a tek sam na pocetku, 8 tjedan i stalno sam gladna, stalno. pozitivno je sto sam u nacelu makrobioticarka, pa sve sto strpam u sebe je najcesce zdravo (nekad ne mogu odoljeti i nezdravim stvarima, tipa svinjetina neprovjerenog porijekla)- to zdravo je po mojim kriterijima, naravno.
ne jedem kruh, slatko, mlijeko, a meso koje prije nisam jela (mozda jednom godisnje), sada trazim i nakon obilnog dorucka u 7 h, za dva sata odem u lov, uputim se kupiti si 20 dag prsutica i onda to smazem ... strasno. :shock: :shock:
kako se bas ne gibam jer cuvam trudnocu, bit ce tu kila... otisla nam je baterija na vagi, pa se na taj nacin ne suocavam s istinom... :mrgreen:
dal se nekom u trudnoći jaaaako pila coca cola, a inače ju ne voli i ne pije i kojeg je spola bila beba?
znam da je nezdrava al joj ne mogu odoljeti, inače sam veliki protivnik gaziranog i obojenog, al ovo malo to očito voli!
ne mogu odoljeti :lol: :lol:Citiraj:
božana prvotno napisa
Ni ja! :lol:Citiraj:
Linda prvotno napisa
Ma gdje si našla poveznicu?
hvatam se za slamku :lol:
haha ja inače ne volim uopće gazirano a prva tri mjeseca trudnoće sam se ubijala u koli i kokti :mrgreen: i sada si priuštim pokoji put uz ručak ali sada više nije nemoguće odoljeti
Uf ja sam vegetarijanka več 15 godina a u ovoj trudnoći samo na meso mislim. Znam da nema šanse da pojedem meso jer sam preveliki karakter i mrzila bi se do kraja života, i to cijelu stvar ćini još gorom. A što je najbolje, ne mislim ja o piletini ili puretini, nego baš ono janjetina ispod peke, pršut i panceta, kuhane svinjske koljenice, goveđa juha...najgore od najgoreg!!! :shock: Da bar izume neki sejtan koji ima okus kao gavrilovič salama, ili soja kobasice koje imaju okus čevapa...uh!
Dali neka od vas ima sličnu žudnju i kako je ubiti??? :mrgreen:
u drugoj trudnoci sam za razliku od prve pila non stop colu. uzivala saam i u mirisu i u okusu :roll: . i onda nam je stigla balerina. a u u prvoj trudnoci moj mali hahar. dakle ako je to oznaka spola coca colu obozavaju cure :mrgreen:Citiraj:
božana prvotno napisa
:D :D :DCitiraj:
spajalica prvotno napisa
Linda si vidla?
Mada sam u ponedjeljak dobila takva dva udarca navečer da sam jauknula i ne mogu vjerovati da bi to jedna fina pristojna curica napravila :lol:
Ma, curka je, nema zabune... samo ti uživaj u coli :lol:Citiraj:
božana prvotno napisa
A što se tiče udaranja, sinoć mi Megi sjedi u krilu, mazimo se i pitam je "ko je mamina ljubav?" i taj čas bebolinko udari k'o nikad do sad... nas dvije smo se odvalile smijat, jer je baš ispalo kao da je u tom trenu odgovorio "Ja, ja!"
imala ju je moja frendica vegetarijanka-objedala se ribom da nadoknadi gubitak :mrgreen:Citiraj:
RozaGroza prvotno napisa
ja ovaj put-za razliku od prošlog kad sam KRVNIČKI ŽDERALA, imam opsesiju zdravom hranom-to mi se nikad nije dogodilo!Ne svidja mi se junk, slatko mi škodi...al blitva, integralno, svježi sirevi, voće...ma mljac!
Evo jos jedne gladne.
Cim su mi u 13 tjednu prestale mucnine odjednom se stvorilo 20kg viska. Sad sam 27+5 i zadnjih nekoliko pregleda mi doktor drzi prodike o mojoj kilazi. Dao mi je i dijetu od koje se malo usporio rast kila.
Obozavam nutellu i kolu. Stalno bi to jela.
Od kad sam na dijeti imam uzasan osjecaj praznine nakon svakog obroka, nikako se ne mogu najest. Ne znam sta da radim. Prekinem dijetu i najedem se kako spada ili da trpim i dalje...
Hej, Roza, kako mi je sada lakše! I ja sam kao i ti veggie, 14 godina.Citiraj:
RozaGroza prvotno napisa
Inače ne volim niti jaja, a sada bih samo jela jaja na salatu, čevape, krvavice :? koje sam mrzila i kao dijete, paštete koje nikada nisam jela...
Prođe me želja s vremena na vrijeme :mrgreen:
No ono što mi pomaže, je da još uvijek!!!!!!! (18 tjedan!!!!!!!!hello!!!!!) povraćam i kada vas čitam da jedete toliko vam zavidim.
Ja bih se tako rado fino najela i prejela ako treba...buuuuuuuuuuuuuuuuua
A da pokušaš neku zdravu varijantu, pa se natorbaj do grla... recimo, prehrana po Montignacu ti je jako zdrava, a količinski nemaš nekih granica. Kombinacije su uglavnom povrće i meso, tj. integralna riža/ tijesto s povrćem... za doručak integralni kruh s dijetnim pekmezom ili proteinska varijanta, jaja, šunka, kobasice, povrće, ali bez kruha.. prouči ako te zanima.Citiraj:
iv6300 prvotno napisa
Sve u svemu, možeš smazat tanjur juhe, pola pileta s brdom povrća (ne krumpira!), salatu i sita si do grla, a i dalje je "dijetno". Ja sam se tako svojevremeno lijepo stesala, a onda sam opet počela tamanit po slatkom i kruhu...
Meni sad najviše ide u prilog što ne večeram, tj. poslije posla ručam dosta kasno, oko pet sati i stvarno se do sita najedem, a onda tijekom večeri mažem po voću.
Dovoljno je da dodam da svako jutro (sa pauzom od 2 dana u tjednu) jedem jaja za doručak. I mm se navukao i sad sa MrBreakfast.com nalasimo svakakve jajne recepte :mrgreen: Vjerujem da mi 2 bebice traže extra protein pa kad več ne mogu meso bar po jajima derem.Citiraj:
the enchantress prvotno napisa
Btw. Moja želja nikako da se smanji, a pokušala sam s ribom ali mi se gaaaaaaaaaaaaadi...nikako ne ide niz grlo...ali nekakav gulaš sa njokama, ili batak od kokoši...mmm sjeo bi ko naručen.
Ma katastrofa...jedva čekam da se mali karnivori rode...vjerovatno im ide na živce ovo čim ih hranim, samo povrče, integralna hrana, voće, soja, sejtan...a oni žele meso :lol: al neka, od ove hrane evo da kucnem u drvo, tlak savršen, srce super radi, nemam mučnine ni žgaravicu...jedino me zeza stolica :roll:
[quote="RozaGroza"][...jedino me zeza stolica :roll:[/quote
za ovaj problem preporucam piti Aloe Veru, svako jutro malo tog gela popisit s vodom i nema uopce problema ... 8) 8)
Hm budem provala, uzimala sam taj gel (onaj u zelenoj plastičnoj boci od 200 KN) godinama, baš mi je uvijek pasao. Thanks :* držte fige :mrgreen: