Ja moju osjetim super, ali samo nisko dolje. Nigdje drugdje. Valjda je to normalno :)
Printable View
Ja moju osjetim super, ali samo nisko dolje. Nigdje drugdje. Valjda je to normalno :)
Mene momcic lupa malo iznad pupka i sa strane. Mislila sam da je maternica (23tt) tek dosegla pupak, ali cini se da se on jos vise protegnuo. :-)
Sanja, jedno vrijeme sam i ja osjecala male udarce skroz nisko na pelvisu. Sve je to normalno. ;-)
Ja sam sad usla u 21.tjedan, tako da sam dva iza tebe.. Bit ce da je to to :)
Bas smo si jutros popricale ova moja i ja u krevetu. Ja bih pipkala po trbuhu, a ona se javljala. Ja glupaca se rasplakala :D
Evo tuluma poslije sladoleda... ribica moja :inlove:
Ne spominji mi sladoled. Ovaj tren sam ga ostavila u sudoperu. Kupili smo medu u plavoj kutiji, cokolada i banana, i tek kad smo ga probali skuzili da je rok isteko prije 1,5 mjesec. Glupi Konzum.
Aaaaaaaa sta?????? Kutiju u ruke, kod njih i zalit se!! Uzas :-(
Moj vam je deckic pravi mali divljak sto se tice lupkanja, ima ga posvuda, stalno, i to stomak skace samo tako. A sladoled, za njim zudim vec mjesecima a ne usudim se da se ne razbolim, svi mi vicu da ne jedem. A meni se jedino on jede. Sad smo vec na polovici 30 tj.
Od sladoleda se neces razboliti (osim ako je neki sumnjiv, pa dobijes salmonelu). Nedaj se babljim pricama i uzivaj u slatkacu. :-*
Sladoled ne smijes iz slasticarne. Njima zna pobjec salmonela, al onaj iz ducana smijes bez beda. Ja ljeti i kad nisam trudna jedem samo tvornicki jer imaju kontrole i stertilne uvjete.
A te bapskih price sve vise slusam u zadnje vrijeme, dode mi da se izoliram od nekih ljudi. Ne ide mi u glavu sto neki ljudi vjeruju.
Da ne bude da offtopicarim, moja mala sada osjeti kad njezno dragam trbuh. Jedva cekam iduci uzv da vidim kolicna je. Ispucala sam 3 uzv-a kod ginice, pa mislim da je sljedeci tek pred kraj trudnoce, za nekih mjesec dana.
Moja smizla svako jutro ima svoj ritual.. ako je vjerovat onome sto pricaju bit ce totalno jutarnji tip :mrgreen:
Ja svoju pokusavam pratiti, ali nisam joj za sad uhvatila ritam. Javi se kad sam opustena, mirna i uglavnom kad lezim, a dio dana si jos nije izabrala.
Bile smo na metal koncertu u subotu i dva, tri puta me samo udarila, tako da ce ocito biti skulirana na mamu :D
Moja mala se probudi oko 8,a tulum je navečer. Onda je življa, lupka, meškolji se, trbuh mi poskakuje i vidi se gdje se miče. I baš kužim kak je dugačka.
I moj momcic je najaktivniji navecer kad ja legnem. A od svega ga najvise razbudi hladna casa vode + mentol bombon poslije. Party!!!
Najvise lupka kod pupka, a tamo se i najvise vidi. Jel bi to bile nozice?
Tesko je reci. Stopao, koljeno.
Mislim da je kod moje male guza, jer su nogice skroz sa strane, al moja mala je sad preko 40cm. Najrade bih stalno gledala na uzv di joj je kaj.
Momcic jos ima puno mjesta, za razliku od tvoje velike cure. :)
Da, veiika je. Jedva cekam neki uzv da vidim kolicna je.
moja bebuška je još glavom gore, a nogicama se igra s mojim mjehurom
dosta je nisko pa znaa bit malo 'nezgodno' kad izudara dolje nisko
rjeđe udara samo rukicama gore...noge su uvijek u pogonu
M mi je u ovo doma 25+ tt već bio okrenut koliko se sjećam
alkemicar, moj momcic je na zadnjem pregledu (24tt) bio na zadak, ali dr. je rekao da se u ovoj fazi jos okrecu i vrte kao ludi. Ni ja se ne sjecam kad je Pikulica zavrsila na glavi, ali mislim da je bilo oko 28tt.
a kaže ginekolog da im obično daju šansu do 35tt da se okrenu
ne brinem se sad pretjerano oko toga
nekako se nadam da će se okrenuti
samo, da je ugodno kad doli nisko udara, baš i nije uvijek
a da ne pričam koliko puta više idem sad na wc nego u prvoj trudnoći
Kuzim te. Ja drzim fige da na sljedecem pregledu cujem da dubi na glavi. :lol:
Sto se wc-a tice, meni je na mjehuru takav pritisak, da sam ziher da tako jako moze stiskati samo glava.
cure, sta mi je sa stomakom??? sad sam guglala polozaj bebe u 20tt i vidim da bi cak tu negdje mogla bit glava, jer dolje osjetim ritkanje pa kontam da su dolje noge.... ali jel moguce da toliko iskoci i da se to vec sad tak vidi??? ako nije, sta mi je onda to? :?:
http://imageshack.com/a/img538/7435/dzjSVD.jpg
Meni je tako jedino iskakala njegova guza :) i taman negdje na istom mjestu
ivana_sky, da nisu bh kontrakcije? Meni se zna u kontrakciji stisnuti jedan dio trbuha i vise se izbociti
misla sam da se to dogodi tamo puno kasnije, nekak mi je rano jos da se vidi to bas na stomaku? :neznam:
pa taj dio je tvrdji i onak da se uhvatit ko strudlica neka... ali nisam osjetila nikakvo stezanje ili nesto
nemam pojma, mal sam se isfrasirala, ne znam kak cu sad zaspat uopce
I meni se po polozaju cini ful previsoko za tvoj tjedan trudnoce, ali stvarno ne znam. To ce ti dr. bolje reci. Zar maternica ne doseze tek pupak negdje iza 30tt? U svakom slucaju, nemoj brinuti. Bila guza, glavica ili kontrakcije, sve ide u radni staz trudnoce. Svakako pitaj svog gina, cisto da budes mirna. ;-)
Tek sad vidim glupavi tipfeler gore! Ne 30tt, nego 20! U 30tt je sugurno vec puuuno vise!
E bas sam gledala jednu svoju sliku. Imala sam kvrgu tako malo lijevo od pupka negdje oko 25 tt. Doduse bila je manja,al u toj visini. Al ja sam nosila dosta siroko i imam dosta sala na trbuhu.
To sam bila slikala kako se malac izboci :mrgreen:
Ivana.sky bez brige.imam identicnu sliku.u tim tjednima.
pa te smizle su divne :-) jedva cekam da osjetim i ruke i noge na van kak udaraju.. nikako je ne mogu uhvatit u ritanju pa da probam
Moj je od negdje 20.tt bio glavom dolje, ja sam osjecala samo guzu i par puta kad je protegnuo noge i nabio me pod rebra u struku :D
Al je stucao ko lud,pogotovo pred kraj
Ja sam inace jedna dosta mirna i skulirana osoba. Moja sestra kaze "Prije bih nazivcirala mrtvog konja nego tebe". I svi komentiraju ako mala bude kao ja da ce biti super. Komentiram to jer je ova moja mrvica bas mirna. Danas smo 22+6 i osjetim ja nju kad se javi dva do tri puta dnevno, ali sve onako nesto lagano kao da me mazi iznutra. Valjda je to ok za ovaj period. Vidim da neke pisu da vec osjete prave udarce, a i gdje citam o tome isto tako pise, pa se malo zabrinem.
Sanjo, i moja je curica bila dosta mirnija nego braća, kako sam pisala trudnički dnevnik baš sam neki dan čitala kako sam u 23 tt umirala od straha jer je ona bila full mirna. Takva je bila kroz cijelu trudnoću, nije bilo udaraca već više samo okretanje. I kad se rodila bila je jako dobra i mirna beba (negdje do 3 godine, onda je podivljala :) )
Normalno je da ne osjecamo svi bebu jednako. Ja sam svoju jedva osjetila, a jedna zenska je u istoj fazi vidjela na trbuhu udarce.
Jutros mi se bebač javio po prvi put (17+5). Iako sam i zadnjih par dana osluškivala dok ležim na leđima i kao nešto osjetila, al nisam bila sigurna, al jutros jesam. A lipote!
Super, uzivaj. Sad ce ti dani biti zanimljiviji. Jos kad budes osjetila pod rukom, i tm isto.
Nikako da ju uhvatimo pod rukom! Al sad vec osjetim i vise od "leptirica" pravo malo lupkanje, pogotovo kad hrana dodje na stol! Ko da zna... bit ce pravo na mamu :mrgreen:
Haha. Bebe reagiraju na hranu, narocito na slatko. Ameri broje lupkanja, pa preporucaju zeni da legne i pojede nesto da se beba pokrene.
A to pod rukom bude doslo malo kasnije. Ne kuzim kak, al mm je znao osjetiti malu pod rukom, a ja ne osjetim da se mice. Vjerojatno postoji nejo logicno objasnjenje.
Tak meni bude trbuh, ali kad napnem mišiće. Npr. kad sam na leđima, a hoću se ustati. Prvo sam se uplašila, a onda skužila što je. Trbuh mi po cijeloj dužini špicasto ispupčen, ko vrtna gredica.
To je dijastaza trbusnih misica. Guglajte malo... nazalost, i ostane poslije trudnoce. :-(