Ova mješavina je okej ali neka ulja su malo agresivnija i mogla bi smetati maloj djeci (metvica, klinčićevac...).Citiraj:
nela prvotno napisa
Printable View
Ova mješavina je okej ali neka ulja su malo agresivnija i mogla bi smetati maloj djeci (metvica, klinčićevac...).Citiraj:
nela prvotno napisa
Mislila sam na ovo:
http://www.farmex.hr/proizvodi/linij...L_ASSAINISSANT
Citiraj:
kobila_suzy prvotno napisa
kobila_suzy moze samo koliko kapljica na 100ml, gore navedene mjesavine ili one dobitne ravensara, čajevac,eukaliptus radiata i/ili kajeput.
Spremam se napraviti mjesavinu za vrtic. Znaci slobodno se doda alkohol, i nece umanjiti vrijednosti ulja?
Necu se zahvaljivati ali ova tema me je odusevila :*
Da. Zato sam na pisala da ne vidim čemu natrpati toliko ulja (potencijalno opasnih) ako se sve može riješti sa dva-tri.Citiraj:
Adrijana prvotno napisa
25-50 kapi na 50 ml vode.Citiraj:
Tatjanae prvotno napisa
evo info za SPLIĆANKE!!!
- ako vam je panika i ne možete čekati da vam stignu ulja naručena putem neta, PRANAROM eu drži Bio hrana Mirta u Slavićevoj ulici.
Cijene jesu paprenije, npr čajevac 53,00 kn u at je 41,00 al eto bar ih ima i u St.
ovo mi super zvuči,
ali da li mi može netko onako, kao za idiota, opisati kak napraviti sve to.
ne znam baš puno o aromaterapiji, pa mi treba sve nacrtati :oops:
znači, toliko i toliko kapi toga staviš u to....
i da li mogu otopinu raspršivati sa onim pumpicama lotiona od dr. Hauschka, je li to isto djeluje ko i ovi koji se posebno kupuju.
I meni treba crtati :)
Najradije bi da mi netko pomiješa, napravi, ja plaćam :) .
još bolja ideja :mrgreen:Citiraj:
Adrijana prvotno napisa
cure, ja mislim da vam to kobila suzy sigurno radi!
Mandravasarotra (saro) ujedinjuje i antibakterijsko i antivirusno djelovanje, ali meni osobno za viroze nema do ravensare.
Draga, ako bih uzimala oralno ovo ulje koju bi mi dozu preporučila? Smije i maleni? Thx!
Koliko da stavim ravensare u 20 ml baznog ulja da je pogodno za masazu malog djeteta?
Koliko malog (senilna baba)?Citiraj:
BusyBee prvotno napisa
Ravensaru ili saro? Koliko je maleni malen?Citiraj:
sanja77 prvotno napisa
ja isprobala ravensaru na sebi, čak i ono utrljavanje u stopala.
saro mi stoji ka' tuki, ne znam kako bi s tim uljem ... help!
Saro bih uzimala. Bebonja je 15 mjeseci.
Ništa oralno za tako male bebe, pogotovo bez stvarne indikacije. Za odrasle ne više od 6 kapi dnevno, i to ne bilo kako nego na malo šećera ili spravljeno u melatu, i to kroz kraće vrijeme (akutna faza). Ipak, upozoravam da se eterična ulja ne uzimaju oralno zato što ste to negdje pročitali - ako nema stvarne indikacije i potrebe, držite se dermalne primjene i difuzera :). Uostalom, za probleme gornjih dišnih puteva korisnije je ulja inhalirati nego piti.Citiraj:
sanja77 prvotno napisa
O saru više ovdje. Dakle, može se koristiti dermalno, u difuzerima, za masaže...
Postoji li neki način da ja, koja nemam pojma o eteričnim uljima niti vremena ih sada studirati, dođem brzo i jednostavno do nekakvog spreja koji bi mi služio za dezinfekciju zraka (radi gripe pitam)?
Imam i ovlaživač u koji ide ulje, koristili smo kajeput, ali sprej bi mi bio draži.
hvala, pročitala za saro.
ravensaru smo probali i u melatu, skupa s uljem limuna.
mljac
kobila suzy imam 2 pitanja pa te molim da mi odgovoriš:
1. jučer sam napravila mješavinu za dezinfekciju zraka:
- 15 kapi eu eukalkiptus radiata
-15 kapi kajeput
-15 kapi niaouli
- 20 kapi čajevac
- 10 ml alkohola
-dopunila tamnu staklenu bočicu od 100ml vodom
htjela sam i ravensaru ali je nije bilo za kupiti pa sam je naručila putem aromaterre.
e sad, prskala sam po stanu i sobama, posebno di Kaja spava (kašlje i slini) i sve je bilo ok...do jutros.
jutros kad se probudila, oklolo okica joj se koža crvenila a prijepodne joj je desno oko počelo suziti i iz njega izlaze zeleni sluzavi "krmelji"
ovo joj se do sada nikada nije dogodilo :(
je li moguće da ju je neki od sastojaka iziritirao :/ :?
2. kako je dosta kašljala namazala sam joj prsa mješavinom bademovog ulja i kajeputa i to tako da sam u dlan ulula malo bademovog i kapnula kap-dvije kajeputa.
Kakav je uopće omjer baznog ulja i kajeputa za napraviti mješavinu kojom ću mazati prsa i leđa dok kašlje.
p.s. čini mi se da joj je pomoglo (za kašalj, al su joj okice reagirale :( )
hvala ti
:love:
Ne, nije moguće da joj se to desilo zbog prskanja eteričnih ulja po zraku. Da si ju mazala oko oka, moglo bi ju iziritirati, ali ne tako da ide krmeljavo i zeleno. To je nekakva upala oka koja nema veze s ovim.
Dok kašlje može 5-20% eteričnih ulja, ovisi o dobi.
super, ks, hvala ti.
dob je 9 mjeseci pa pretpostavljam da se radi o 5%
hvala još jednom
Mislim da je dovoljan ovlaživač + ravensara od ulja.Citiraj:
Mima prvotno napisa
Za sprej ponavljam:
25-50 kapi izabranog/izabranih eteričnih ulja
5 ml alkohola (može i bez njega)
do 50 ml vode
sve dobro protresti prije sprejanja
Jao da ali ovlaživač ne mogu uzeti na posao + kako ću ga nositi od sobe do sobe doma. Dakle, sprej je rješenje. Jasno mi je sve to u teoriji (čitala sam topic) ali ne znam kako brzo nabaviti potrebne sastojke, kad tu koliko vidim linkate na web shop, pretpostavljam da mi stvari iz njega neće doći sutra :mrgreen:
Koje onda ulje za dezinfekciju? Ravensara?
Ukupno? Ili svakog? :mrgreen:Citiraj:
25-50 kapi izabranog/izabranih eteričnih ulja
K.S. , vrijedi li šta ovaj difuzer Coolair ili je bolja verzija raspršivanje iz bočice pošto su ovi kvalitetniji difuzeri znatno skuplji?
Dućan ti je u Ilici11 u haustoru,pa možeš svratit nakon posla.Ili Keming u Buerovoj http://www.kemig.hr/maloprodaja.html .Citiraj:
Mima prvotno napisa
Hvala sirius :love:
koje je radno vrijeme?Citiraj:
sirius prvotno napisa
Radno vrijeme Kemiga i sve ostale informacije: www.kemig.hr
Narucila ulja i bocicu s rasprsivacem iz AromaTerrina web shoppa, platila, cekam da stigne.
Samo jos jednom molim k_s za sugestiju - narucila sam cajevac, ravensaru i kajeput.
Koja je razlika u mijesanju ulja s vodom ili s alkoholom?
U kojim kolicinama da izmijesam ova ulja (npr. po 20 kapi svakog na 60 ml vode/alkohola - ili?)?
Hvala!
zanima me za Ilicu 11 haustor radno vrijeme?Citiraj:
jelena.O prvotno napisa
Sori, kasno sam skuzila - kazu na stranici da stranke primaju iskljucivo uz najavu i dogovor telefonom ili mailom, vjerojatno mozes kupiti nesto u sklopu konzultacija sa strucnjakom (imaju 30' i 60' savjetovanja), a ostali oblici kupnje vjerojatno se vrse putem njihovog web shopa, barem sam tako shvatila.
Ako je netko voljan napraviti sprej i prodati jednu-dvije bočice nek mi se javi :)
Ovo sto sam navela odnosi se na Centar Cedrus u Ilici 11 (to je valjda taj na koji mislimo, osim ako tamo ne postoji i nesto drugo sto bi obuhvacalo klasicnu maloprodaju).
Pogledaj AromaTerrin web shop - mislim da za Novi Zagreb imaju besplatnu dostavu (pretpostavljam da osobno dostavljaju jer su locirani u NZg-u), a ako se placa virmanski unaprijed, dostava je 14 kn (za neke prosjecne narudzbe) - prema cjeniku Poste (ono, klasika, platis unaprijed, a postar ti dofura doma).
I meni, MOLIM :)Citiraj:
Adrijana prvotno napisa
ja sinoć platila staklenu bočicu, raspršivač i ravensaru i jutros me već obavijestili da je otpremljeno! :DCitiraj:
Mima prvotno napisa
okej, ajde dobro, probat ću onda i ja preko weba.
Ja sam više puta naručivala iz Aromaterre, stigne mi u PU za najviše 3 dana, tako da nećete dugo čekati.
Što se spreja tiče - stvarno nije problem smućkati, nama jedna bočica et. ulja za sprej traje par mjeseci.
Isto tako radim kremu za bebe prema njihovom receptu i nema bolje.
Ne znam jeste li primijetili, ali na nihovim stranicama postoji forum na kojem možete dobiti odgovore na sve vaše nedoumice. :)
Molim točno linkove kaj moram naručiti :oops:Citiraj:
bucka prvotno napisa
Joj ja bih svejedno da mi se javi netko ako radi sprejeve.
Naime, gledala sam, Ravensara ima samo od 30 ml i prilično košta (172 kune)