imam pitanje u vezi kupaćih Imse Vimse.
danas mi se L. prije bazena popiškila i sve je promočilo i curilo ko kod običnih kupaćih gaća. Mislila sam da su to gaćice koje ne propuštaju mokraću. Ili? koji je onda smisao takvih gaćica?
Printable View
imam pitanje u vezi kupaćih Imse Vimse.
danas mi se L. prije bazena popiškila i sve je promočilo i curilo ko kod običnih kupaćih gaća. Mislila sam da su to gaćice koje ne propuštaju mokraću. Ili? koji je onda smisao takvih gaćica?
to sam i ja skužila :lol: Uz biti su to obične kupaće, a kad bolje promisliš, mora curiti jer nema što upiti mokraću. Ali o tom nisam razmišljala prije kupnjeCitiraj:
mamuška prvotno napisa
Te kupaće služe da zadrže eventualnu kakicu, da ne pliva po vodi.
da pitam i ovdje.
poštar mi je donio ceduljku o prispjeću pošiljke. zaokruženo je vrijednosno pismo i otkupnina.
iznos koji trebam pri preuzimanju je 397 kn.
budući sam već platila s(kršitelj koda)ing, carina nije jer nije s carinarnice u branimirovoj što bi ovo moglo biti????
paket moram preuzeti u pošti na kennedyjevom trgu.
netko??
možebiti carina - moj paket je stigao s trešnjevke :(
a ne mo'š je izbjeći uvijek :P
carina, kod nas se plaća uz paket, na pošti
cure, ima li tko rodine zaštitne? kakve su? ja sam kupila jedne polovne i pul je neki loš, ali možda su u međuvremenu poboljšane... ? mami me nježna pusa, pa bi uzela i zaštitne, ako valjaju...
mislim da je bilo nekih problema s tim pulom, ali mi se cini da su sad narucili novi materijalCitiraj:
manal prvotno napisa
ja si idem sutra po njeznu pusu :D
Nesto iz Jutarnjeg
http://jutarnji.hr/zanimljivosti/cla...,28,,138816.jl
mi smo jucher krenuli sa platnenima i za sada gita bash nije odushevljena kao ja. naime palche kada joj ih oblachim a primjetila sam i da je na par mjesta "nazhuljana" (crvene flekice) kada jer presvlachim. dalje, ukoliko spava budi se chim se popishki u platnenu shto je nezgodno jer izgleda da se popishki svaki put taman kako zaspe i opusti se - izgleda da ne upijaju kao jednokratne pa ju to smeta.
takodjer ju je zbunila velika guza pa tezhe plazi i okreche se. navecher i sada sam ju morala vratit u jednokratne da se naspava :/
meni je nezgodno to shto ne mogu zakopchat ni jedan bodi a ni u hlache mi bash ne stane...
ima neko slichna iskustva? hoche li se priviknuti? ima li kakav trik za pochetak?
MAMAvoliGITU crvenilo zavisi od pelena probaj malo opustiti ili osušiti u sušilici. Što se tiče velike guze djeca se na to naviknu, a odjeća mi je sve broj veća :mrgreen:
MAMAvoliGITU crvenilo zavisi od pelena probaj malo opustiti ili osušiti u sušilici. Što se tiče velike guze djeca se na to naviknu, a odjeća mi je sve broj veća :mrgreen:
sušilo za odjeću ili sušilica :/Citiraj:
tikica_69 prvotno napisa
članak je malo suh općenito
i ne govori o zdravstvenim aspektima nošenja jednih vs. drugih pelena
Ja sam čak i sklona povjerovati da korištenje platnenih pelena nije ništa "ekološkije" od pampersica i inih plastičnih. Jer koristim jaako puno vode za pranje zbog dodatnog ispiranja pelena. A koristim i sušilicu.Citiraj:
ovca_i_janjad prvotno napisa
Uz to ne koristim kupovne maramice za brisanje nego krpice. Njih namočim u toploj vodi prije nego idem brisati guzu. A kako imam plinski protočni bojler, treba sto godina da se voda zagrije (što znači da litre i litre iscure u kanalizaciju). Znam da je rješenje termosica s toplom vodom uz prematalicu, ali nikako da kupimo termosicu.
Uglavnom, ne mogu se pohvaliti da pridonosim očuvanju okoliša. :/
Ma tekst mi je živa nebuloza bez činjenica i argumenata.Citiraj:
tikica_69 prvotno napisa
Mislim :roll:
Da, možda za 2,5 godine, a što je s još onih 497,5 godina koliko treba jednokratnoj da se razgradi???Citiraj:
Izraženo u brojkama, izvještaj je utvrdio da jednokratne pelene korištene u dvije i pol godine u atmosferu ispuste 550 kg ugljičnog dioksida, a platnene pelene u istom razdoblju ispuste 20 kg više.
Ili to nije bitno jer nas nebu onda :roll:
Ma čiste gluposti, da se možda Pampers i ini ne reklamiraju tak.
Dali je to tko pomislio?
I ne koristim sušilicu (probala i odustala iz već znanih razloga) i ne perem ih iznad 60 °C.
tekst je niz tvrdnji bez argumenata, bitno da su napisali bombastični naslov :roll:
Ne mogu da odolim, jer sam jako ponosna na njih
Sit back, relax and enjoy the ride... :)
ne zaboravite na "next" ;)
:zaljubljen:Citiraj:
vještičica prvotno napisa
Predivne su, svaka čast!
vještičice - :zaljubljen: stvarno prekrasno. Baš ti zavidim kako si pedantna... Ja se tu opet hrvam s jednim soakerom pa nikako na zelenu granu :oops:
Maherica si. Divne su :zaljubljen:
Nemam riječi...zadivljena sam!
Hvala cure :*
Pelene su plod zajedničkih napora :)
Ja osmislila kroj i sašila (i poručila drikere ;))
MM napravio presu i postavio drikere
Pelene se suše, čekaju probu :D
Stigla ljepotica :D
Little Caboose
I baš mi je super.
A stigla je s ukrasnom trakicom, poklon naljepnicama i fino namirišana :zaljubljen:
Svaka pohvala.
vještičice, stvarno si rukata mama! :naklon:
TM-u isto pohvale!
coccinella, hvala za članak. I mislila sam si da bi moglo biti nešto takvo.
Mislim prati pelene na 90, koristiti izbjeljivače i mijenjati ih nakon 6 mjeseci pa tvrditi da su jednokratne bolje :x
Morat ćemo napisati neki Kod za zaštitu platnenih :lol:
A sada pogledajte ovo [url=http://www.flafi-platnene-pelene.com/webshop/product_info.php?products_id=137/url]flafi bambus i konoplja :mljac:
Još nisam naučila stavljati link :oops:
Eto, nisam mogla odoljeti :lol:
Flafi bambusiću moj s konopljom, kad ćeš mi doći? :D
A pala je i prugasta crvena!
Sta je minkee i koji mu je sastav? I kakav je to Zorb internal saoker? :? Internal soaker mi je jasno, ali zorb???
Zorb je neki totalno umjetni materijal koji navodno super upija. Nekakva novotarija. Minkee je isto umjetni materijal, jaaaaako mekan.
Hvala. :)
Našla sam nešto više podataka:
Zvuči mi pomalo bljak, moram priznati. :mrgreen:Citiraj:
DiaperMaker Zorb™ is a specialty textile designed to reduce cost and improve performance of reusable cloth diapers and accessory products. ZORB absorbs 10x its weight in less than half a second -- that's 20x faster than cotton, bamboo or hemp. Zorb has incredible holding power too, a single layer holds up to 3 times the moisture of the best absorbing knits so leaking and exterior wicking can be reduced or eliminated. ZORB can be washed using home or industrial equipment and additives. It absorbency is not effected by hard water or with natural detergent deposits diaper-stripping to regain absorbency is virtually eliminated. soft surface, soft flexible hand cuts easily with scissors, rotary cutters, cloth drills and dies cutters lays flay after cutting, no fray, and no curl sanitizes easily to help keep your products odor free dries extremely quickly, ideal for AIOs - no fussing with pockets! Zorb is sewn in as a middle layers in soakers, diapers and all types of absorbent pads. It is non-toxic and non-allergenic made from a proprietary blend of natural and man-made fibers. ZORB is identifiable by it's pleasant sky blue color. Like all Wazoodle's DiaperMaker fabrics, ZORB is NAFTA compliant. It's manufactured in USA and Canada in a clean, environmentally friendly facilities with fair labor and working conditions. The manufacturer does not recommend that ZORB be placed directly against the skin. Please cover with fabric or bio-liner.
Ma niti meni ne zvuči bolje.Citiraj:
TeddyBearz prvotno napisa
Neki SF za pelene :/
Ja imam nekoliko doublera od zorba i jako sam zadovoljna s njima. Koristim ih po noći u kombinaciji s goodmamom. Ulošci od zorba upijaju a nisu debeli.
Vještičice! vau, svaka ti čast i čestitke na zajedničkom radu, pelene su super, ona roza mi je mrak!
Nemam rječi koliko si vješta u izradi. Neka beba uživa! :heart:
ne znam postavljam li pitanje na pravom mjestu pa ak sam fulala, unaprijed se ispričavam. naime, u 7.mj sam trudnoće i planiram koristiti platnene pelene i krasne su mi, al mi nekako bzvz jer preko tih krasnih uzoraka na pelenama dođu zaštitne gaćice koje su mi uglavnom bezlične(usudim se reći ružne) pa me zanima jesu li možda nekako prozirne ili...žao mi sakrit lijepe pelenice :?
Nema prozirnog PUL-a, ali imaju AIO (all-in-one) pelene koje su spolja u šarenim bojama.
One su, doduše, skuplje, (generalno) manje upijaju nego fitted i sporije se suše. Ali je u njima guza šarena, i to svaki put drugačije.
BTW postoje i šarene zaštitne gaćice - bilo od PUL-a, bilo vunene ;)
crazy-daisy prvotno napisa
Tak da se pelena svejedno ne vidi.
Osim po ljeti kad je u majici i samo peleni pa možeš gledati i uživati u slikicama/uzorcima.
Ja recimo uživam poslikati malu guzu ili ga pustiti da mi puza samo u peleni po kući dok se nauživam pa ga dalje oblačim :mrgreen:
Onda, uživam dok ih prostirem na sušenje i obavezno ih okrenem da i susjedi mogu vidjeti te divne uzorke 8)
Uživam i birati koju čemo staviti na guzu.
:/
Najjednostavnije NAVUKLA sam se na platnene skroz na skroz i polaku ću na liječenje :lol:
Slažem se u svemu i radim u dlaku isto kao i ti :) . Ovisnost je to.Citiraj:
kahna prvotno napisa
potpis ko kuca :lol: :lol: :lol: sta ces, zene smo! ;) al i mm-a skoro jednako vesele, propagira ih u nasem drustvu vise nego ja! :mrgreen:Citiraj:
kahna prvotno napisa
Baš bi bilo dobro da se oblače preko odjeće, svi bi uživali u njima :zaljubljen: