Peterlin prvotno napisa
Nemam vlastitog iskustva, ali vjerujem da bih pokušala ostati u takvoj vezi. Teško je tu reći crno-bijelo... Istina je da čovjek nikad zapravo ne zna što će ga snaći dok mu se to ne dogodi.
Odavno već nisam mlada (bliža sam pedesetoj nego četrdesetoj) i mogu reći samo ovo - s godinama se odnos s partnerom mijenja, to je istina. STRAST (a to nije isto što i ljubav) je sada puno rjeđa, ali izgradile su se neke druge niti koje nas povezuju. Ljubav je konstanta, ali ne dominira. Ali da se ta konstanta izgubi, vjerojatno bi se cijela konstrukcija urušila...
Ne bih voljela da moram otkrivati kako to izgleda u stvarnom svijetu. Dobro nam je ovako - izgradili smo poštovanje, potporu, zajedništvo i mnoge druge stvari koje čine brak, ali nisam osjetila nestajanje ljubavi. Da jesam.... mhm, ne znam. Nastojala bih ostati, ali ako ne bi išlo, najprije bih bacila karte na stol,a onda.... kaj bog da!
Sigurna sam samo u ovo - ne bih tražila ljubav na drugoj strani. Ne prije nego bih otvoreno rekla kako se osjećam. Isto tako - da me suprug zatekne sa sličnom izjavom (nije vjerojatno nakon n+k godina, ali dozvoljavam da je moguće), bilo bi mi teško, ali bih preživjela.