pored dvije lipe, meni smiješno kako je od 7-12....toliko, a od 13-18....toliko+100kn zar se dječja potraživanja u tih godinu dana baš tako drastično povećajuCitiraj:
mama courage prvotno napisa
:lol:
e i od 6-7 i od 12- 13 je valjda prazan hod
Printable View
pored dvije lipe, meni smiješno kako je od 7-12....toliko, a od 13-18....toliko+100kn zar se dječja potraživanja u tih godinu dana baš tako drastično povećajuCitiraj:
:lol:
e i od 6-7 i od 12- 13 je valjda prazan hod
Drage moje !
Evo javljam vam se nakon nekog vremena . Mene ulovila viroza , sve me živo boli , pijem lupocete na žalost nema šanse za odmor . MM je na moju žalost još sa mana i uopće se niti ne trudi maknuti . ja nemam snage se sa njim natezati ionako sma sva smoždena . Čekamo da na spozovu u centar za soc. skrb na posredovanje čisto me zanima što eć pametnjaković tamo izjaviti
Meni i dalje govori da ne želi viđati maloga niti sa njim komunicirati .
Više zaista nema snage za sve ovo zdravlje mi je totalno otišlo k vragu .
Ovih dana ionako moram u centar za soc. skrb pa ču vidjeti dali se što može ubrzati , jednostavno više nemam snage za natezanja.
Eto smo sam vam se htijela malo javiti .
Pozdrav :heart:
vlatka,
a kako on planira ne viđati maloga ako se ne žali iseliti iz stana u kojem vi živite?
nažalost ne možeš nikog prisiliti na kontakt s djetetom, ako to ta osoba ne želi.
dobro, misliš li ti njega napokon iseliti iz stana?
Da. :/Citiraj:
gitulja prvotno napisa
Ne znam kako to po zakonu ide, ima li pravne osnove da bi se vlatkinog M-a iselilo iz stana prije nego što završi brakorazvodni postupak?Citiraj:
gitulja prvotno napisa
draga vlatka, nakon takvih riječi on je već trebao biti pred vratima. daj ga konačno deložiraj, ako mu nije stalo ni do tebe ni do djeteta, a NIJE, on samo BESPLATNO stanuje i usput UNIŠTAVA tvoje zdravlje. stvari pred vrata i bok! granice si rastegla unedogled...
Na žalost, te neodgovorne očeve nitko ne može prisiliti da viđaju djecu ali ono što takvi očevi sigurno ne mogu-ne mogu se odreći djeteta.
Inače, da je situacija drukčija, bojim se da bi se svi oni neplatiše alimentacija išli riješiti "problema " tako da ga se odreknu, pa se zbog toga ne brini..
Što se tiče iseljenja, neznam, namami ga, nudi mu neplaćanje alimentacije npr.12mj.ako se odmah odseli ili nešto slično, ako ga izbaciš iz stana a unutra bude njegovih stvari, to bi bilo bespravno iseljenje, pa ako tako nešto planiraš, prvo njegove stvari preseli negdje..
Ponudi mu negdje plaćen smještaj prvo vrijeme, znam da nisi pri lovi, ali u to se isplati uložiti.. :)
Svakako bi bilo najbolje da vlatkin M ode dobrovoljno, tu se slažem.Citiraj:
petraa prvotno napisa
:shock: :nope: Ovo ni nije po zakonu.Citiraj:
petraa prvotno napisa
Ne bih ja, dosta ju je izrabljivao.Citiraj:
petraa prvotno napisa
Drage moje !
Evo javljam se nakon nekog vremena iako baš nism naj bolje ulovila me ova grozna gripa. Čudovište od MM-a je još uvijek tu ,nije se niti potrudio naći si stan , a da mu ja platim stan samo da se iseli ne dolaži u obzir , odakle , od moje invalidnine koja mi na žalost nije dovoljna niti za normalan život .
Više stvarno nemam snage natezati se njim . N ažalost istina je da sam "slaba" , ma saad ne samo da ima problema s anjim već i sa svojim starcima , koji bi naj radije da ja doćem živjeti sa njima pa da me mogu kao i prije psihićki zlostavlajti . Ja kao da ne zaslužujem sretan život . Više mi nije do nićega , na žalost danima već razmišljem o onom naj crnjem , na žalost što mi drugo preostaje .
draga moja Vlatka,
ovo je moje mišljenje. Sretan život se ne zaslužuje, svako si ga stvara sam.
Na najcrnije misli zaboravi, sad imaš dijete i misli na njega. Što bi bilo s njim da tebe nema? Sad si mama i na crnjake više nemaš pravo, kao ni ja.
Svom si mužu puno previše dopustila, i normalno da on sad rasteže granice dokle god ide.
Gledaj ako se stvarno misliš rastati, netko od vas mora otići. Pa ako on neće možda bi stvarno morala razmisliti da se ti preseliš nekud do okončanja parnice.
Tvoj odnos s roditeljima je tvoja stvar, ali po ovom što pišeš čini mi se da ti se ponovno događa i u braku. Stalno imaš osjećaj da netko gazi po tebi. Jesi li pomislila na to da ti to dopuštaš?
Sama sebi reci - dosta je. A onda reci i drugima.
Draga Gitulaj !
Ne kužim zašto bi ja sa dijetetom izašla van i iz svog stana . Da možda bi bilo bolje za maloga i mene ali kamo , da ja plaćam potstanarski stan od svoje mizermne invalidnine , kaako . Otići kod neke od mojih prijateljica mi nije ni na ktraj pameti , one sve imaju svoje obitelji i ne traba im još dva člana .
Malo čudno razmišljaš kada kažeš da se ne želim rastati da je tako nebi predala zahtjev za razvod zar ne a to što ne tjeram muža iz stana je samo odraz moje nesigurnosti i staha da mi se ne poćne osvećivati a znam da je u stanju to napraviti .
Jel ti imaš neku osobu koja bi mogla razgovarati s tvojim mužem? Neku neutralnu koja bi mogla imati utjecaja na njega? ja čitam sve ovo i ne mogu vjerovati. Ja bi mu već odavno, prvom prilikom kad izađe iz stana, spakirala stvari i zaključala vrata. I doviđenja. Jedino ako se ne radi o agresivcu kojeg te strah, onda možda i nije najsretnije riješenje takvo nešto.
Draga trina !
Evo upravo si pogodila , radi se o jednoj jako komfuznoj osobi koja je u stanju bijesa ućiniti svašta , razbijati sve do čega dođe a da ne kažem da mi je u stanju napraviti velika sra..... jer nemože podnijeti da je izgubio bitku , nekako slićan mom ocu .
Evo i jućer sam mu lijepo rekla da se izvoli odseliti no na žalost bacila sma rijeći u vjetar. Sa njim nitko ne želi razgovarati jer se nitko ne želi miješati da ne ispadne po...... ili da bude još gore . :x :x :x :x :x :x
Još ima zadnji atom tolerancije do mirenja a nakon toga ako ne izađe sam učinit ču to sama ali uz prisustvo policije tako da mi nemože nauditi .
Naravno malenog ču u tom slućaju dati susjedi da ga prićuva da mi maleni ne gleda sra........ .
draga vlatka,
rekla sam da ti izađeš zbog tvog mira, dijete treba smirenu mamu. po mom, puno previše snage trošiš na to što je tvoj muž rekao, što si ti njemu rekla. ako si odlučila da je kraj, onda netko mora otići. nema tu pobjednika i gubitnika između vas dvoje. možete izaći kao pobjednici tako da se raziđete mirno i priuštite djetetu da ima oba roditelja, u većini slučajeva to ne ide.
ja se neću javljati neko vrijeme jer me iskreno tvoja situacija počinje živcirati.
Draga vlatka, slažem se, samo bih ja pričekala rješenje o razvodu braka, tako da TM više nema pravo biti u stanu.Citiraj:
vlatkapeno prvotno napisa
Slažem se.Citiraj:
Samo pokušaj do tada ostati smirena zbog sebe i svog Jana-Renata.
:love:
Draga Vlatka! Pratim tvoje postove i evo prvi put da ti napišem par riječi...
slažem se s gituljom....od "ja rekla...on rekao" nema ništa...
ja sam imala drukčiju situaciju...živila sam s BM u njegovoj kući...srećom nismo imali djecu....ali...dokle god je bilo prepirki ništa pametno se nije dogodilo.....kad sam se JA sredila sama sa sobom nitko me više nije mogao izbaciti iz takta....dakle...suma sumarum živila sam s njim u istom stanu 8 mjeseci bez ijedne progovorene riječi i sve je bilo za 5....onda kad sam odlučila da sam spremna onda sam i otišla....dakle ne navrat nanos nego kad sam znala da imam gdje....predala papire za razvod i otišla....bez nervoze, sa smješkom na licu i totalno cool bez grižnje savjesti ili nešto slično...
dakle mislim da ti trebaš samo sama sa sobom raščistiti što želiš i sukladno tome odraditi ovo do kraja...od velike govorancije nema ništa...samo da ti kažem da je moj BM nakon tih 8 mjeseci došao kod mene kad sam se već odselila i pitao me da li bi išla kod bračnog savjetnika...mislim ono da pukneš...a zapravo je cijelo vrijeme valjda mislio da se ja šalim i da će me proći (kao on PMS...treba istrpiti pa će proći)....
dakle prepiranja se ne broje...samo odluke i do kraja...ja ne bi čekala nikakve razvode, papire niti nešto slično.... onda kad se nešto odluči treba odgurat do kraja s tim da odluka ne bude ishitrena nego dobro promišljena s dobrom potporom....pripremiti teren i sprovesti do kraja....
želim ti puno sreće, zdravlja i živaca da prođeš sve ovo....ali nakon provedbe ispravne odluke vidjet ćeš koliko je svijet zapravo ljepši....a koliko su problemi manji...nego iz kuta iz kojeg sad gledaš.... :D
nažalost, ona još uvijek nije u poziciji gledati iz drugog kuta. :/Citiraj:
deedeetee prvotno napisa
vlatka, razvodom nećeš riješiti i pitanje stanovanja odnosno podijeliti bračnu stečevinu. za to ćeš trebati pokrenuti novu parnicu ili se s mužem dogovoriti i sročiti ugovor ovjeren kod bilježnika.
bojim se da ga prije te podjele niti policija neće moći izbaciti iz stana.
ali... mi ti ovdje samo pokušavamo pomoći iz naše nestručne perspektive.
mislim da bi trebala potražiti pravnu pomoć zbog rješavanja problema oko podjele imovine jer samo tapkaš u mraku i pred sobom ne vidiš konkretno rješenje.
trenutno je situacija takva kakva je - živite u istom stanu jer trenutno nije moguće drugačije. s tim se pomiri i nastoj izbjegavati sukobe. djeluj u pravcu da tu situaciju čim prije raščistiš i imaš osnovu za njegovo deložiranje iz stana.
sve ostalo je gubitak živaca i vremena.
i ja se trenutno borim sa sličnom situacijom ali koračam malim koracima prema rješenju.
prvo razvod, pa podjela imovine, pa deložacija.
Fegusti, super post.
Jedino mislim da stan glasi na vlatkine roditelje, pa ona neće morati čekati podjelu bračne stečevine.
Hm, sad mi je palo na pamet, u tom slučaju se NJM-a može deložirati i prije, samo bi trebali doći njeni roditelji, kao vlasnici stana, i pozvati policiju? Onda vlatka i maleni u tom trenutku ne moraju biti tamo.
ja kao laik mislim da policija nema pravo nikoga deložirati bez nekakvog rješenja.
prvo treba u rukama imati neki dokument na osnovu kojeg je utemeljeno prisilno iseljenje.
ma neće tu biti sreće bez pravne pomoći.
vlatka, mislim da ti je prvi zadatak naći odvjetnika koji će te uputiti što da činiš kako bi konačno imala crno na bijelo što mu pripada pa se onda odlučila hoćeš li ga isplatiti, prodati stan ili što već.
do tada ne gubi živce i glavu, usmjeri se prema djetetu... budite što više van kuće, u šetnji, kod prijatelja...
:love:
već nekoliko dana mi tvoje riječi ne izlaze iz glave. ne znam jesu li napisane u afektu, kao floskula ili stvarno misliš najcrnje misli. da se ne bojim za tebe, rekla bih ti onako kako to ja znam (zdravoseljački): ništa ti drugo ne preostaje nego živjeti, jer imaš malog jan-renata o kojem se netko treba brinuti! jan-renato ima pravo živjeti i ima pravo na sretnu majku i sretno djetinjstvo!!!Citiraj:
no nisam sigurna da ćeš moj (dobronamjeran) savjet shvatiti na ispravan način (osjetljiva si, što nije ni čudo), pa te onda ovako molim, bez zezancije, da svoje misli podjeliš s nekim stručnim. nije ti lako, u užasnoj si životnoj situaciji, a ni zdravlje te najbolje ne služi - ranjiva si, dijete ti je malo. ljudski je da potoneš i da nemaš više snage. a kad tako duboko potoneš jako teško sama ponovo isplivaš (koliko god ti razum govori jedno, kamen na duši te pritišće). molim te da potražiš pomoć nekog tko ti je može dati. i da prihvatiš pomoć sviju koji su je spremni tebi pružiti (roditelji, rodbina i sl.) sve najbolje! :heart:
draga moja !
Na žalost došla sam u jednu fazu kada mi se sve srušilo i kada padam u ponor a nema nikog da mi pruži ruku i pomogne mi izvući se ili barem ne psti dublje nego jesam . Na žalost na svoje roditelje se ne mogu osloniti jer oni me još manje razumiju , jedna meni draga i bliska osoba koja me do sad uvijek znala dići kada mi je bilo teško je na žalost zahvaljujući zlim ljudima i jezicima jako daleko od mene iako fizićki ne tako daleko ali opet daleko. Uz tu ososbu sam pronašla snagu za sve što sam do sada prošla .
netko je bio tako bezobrazan ili možda i ljubomoran da je morao upropastit nešto naj ljepše što mi se dogodilo .Inaće sam jako osjećajna i emotivna osoba i staršno mi nedosatje lijepa i pozitivna rijeć , da ne kažem fizićki kontakt .
:cry: :cry: :cry:
Vlatka, moraš prestati tražiti oslonce u ljudima oko sebe, nemoj tražiti snagu u drugima, snagu i optimizam moraš pronaći u sebi i svome djetetu, ali obavezno potraži stručnu pomoć koja će ti pomoći da se osloniš na svoje noge.
Nema razloga da sada očajavaš, sada kada jedan loš period tvog života konačno završava, kroz koji mjesec biti ćeš slobodna, imaš dijete koje obožavaš, imaš svoj stan, naći ćeš si neki posao...hej, život je tek pred tobom!!!
Sretno! :love:
vlatka, pogledaj ovo
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...131&highlight=
puno je lakše kada brige i razmišljanja imaš s kime podijeliti ali u tvojoj situaciji je možda najpametnije porazgovarati sa stručnom osobom koja će ti pomoći da sagledaš probleme iz druge perspektive.
izlaz postoji, sigurna sam, ali ga je teško vidjeti od šume problema.
ne kloni duhom i glavu gore! :love:
vlatka, moj savjet ti je da se javis svom podrucnom centru za soc skrb sto prije, vec ovaj tjedan
kako ti je lokacija u profilu, pretpostavljam da zivis na crnomercu pa je tvoj podrucni ured u ilici 259
JAVI SE U TIM ZA BRAK I OBITELJ
i to obavezno prije nego dobijete pOziv i ti i tvoj uskoro bivsi muz jer cete tada trebati doci zajedno i mozes propustiti priliku saznati sve o svojim pravima i dobiti pomoc jer neces pred njim moci slobodno pricati
sad imas priliku poci sama i na miru i sa prijateljskim ljudima saznati sve o svojim pravima, od tog kako dobiti besplatnog odvjetnika da te zastupa do tog da ti mogu mozda ponuditi neki smjestaj, uputit te u tvoja prava, ponuditi ti mozda neku jednokratnu novcanu pomoc za tebe i dijete
njihov tim ima i psihologa pa ce netko strucan saslusati i pomoci ti usmjeriti osjecaje
ja sam ih nazvala za radno vrijeme, ne trebas se najaviti, samo dodji:
PONEDJELJKOM I CETVRTKOM OD 8 DO 14:30
SRIJEDOM OD 8 DO 11:30
ILICA 259
CZSS - TIM ZA BRAK I OBITELJ
podji molim te vec u srijedu, zbog sebe, zbog sina i svih nas koje ovdje mislimo o tebi a ne znamo kako ti pomoci
Vlatka, dale su ti cure par savjeta kako krenuti pravno dalje, a i malo psihofizički se dignuti.
Ja sam već jako dugo u nekoj depresiji i na "čekanju", djece nemam i sva sreća u ovakvoj financijskoj i psihičkoj situaciji, ili to samo mislim...
Ti imaš dijete, imaš i samu sebe - ovo ne smiješ zaboraviti, imaš sada jako težak period u životu, a da ne spominjem tvoje zdravstveno stanje koje se pogoršava radi ovakve situacije.
Trenutno ti je muž u stanu i ako ti ništa ne radi, tj. vjerujem da ti smeta njegova prisutnost, ali mislim da jako puno toga naš mozak sam radi. Nakupljamo bijes radi onoga "šta bi bilo kad bi bilo", a vidimo i osjećamo svoju situaciju koja nije ni približno onome što smo željeli sebi. Život je otišao u nekom nepredviđenom smijeru i što je najgore, sami smo se doveli u tu situaciju....
Na Oprah sam čula: "Oprost je prestanak nadanja da je prošlost mogla biti drugačija" (ili nešto tako...ali se bit može shvatiti)
Najgore je, a ovo i samoj sebi govorim, tapkati u mjestu nadajući se da će se nešto promijeniti samo, a još gore od toga je sam sebi puniti glavu raznoraznim scenarijima i mogućnostima i "zašto, pa kako, pa..." i tako u nedogled.
Pa ženo draga! Dijete ti se nije desilo...dijete ti je došlo nakon godina borbe i nešto si poduzela pod tim pitanjem, zar ne? Znači da imaš u sebi snagu, ali sada je samo malo opala, sakrila se...pronađi je!
Prvenstveno za samu sebe, pa onda za svog sina...
Nadam se da ćemo i ti i ja se pokrenuti i psihički samima sebi uljepšati život, a to možemo malo po malo...kada osjetiš da RADIŠ NEŠTO ZA SAMU SEBE preporodit ćeš se!
Da se ne vraćam nazad pročitaj još jednom post žene koja je 8 mjeseci živjela sa svojim mužem, ali u tih 8 mjeseci je odlučila i krenula dalje, a on je ostao na istom mjestu...tako ćeš i ti!
Javljaj nam se!
Poslušaj Ivaricu, kreni put czzs!
crne misli makni iz glave, imaš toliko željeno dijete i to je najveće bogatstvo ovog svijeta (sjeti se samo da nečija borba za toliko željenom dječicom još uvijek traje a da se konačni ishod ne zna). A ti si uspjela! To je veliki plus za tebe!!!
Samo on i ti ste sada bitni i to je tvoja zadaća!
Drage moje !
Evo pročitala sam pozorno sve što ste napisale i zaista vam velika hvala na svim vašim podeškama .daraga Ivarice i marći vama posebno velika hvala na svim savijetima . U ponedjeljak ću obavezno posjetiti svoj centar za soc skrb i porazgovarati sa nekime iz tima za brak i obitelj s obzirom da ima nekih pitanaj vezanih za novćenu naknadu za uzdržavanje , jer ne vjerujem svom uskoro bivšem mužu . Ovih dana sma predala zamolbu za posao i drugi tjedan bi mi trebali javiti kaga da dođem na razgovor . Susjeda mi je ponudila pomoć u čuvanju Jana-Renata dok ne dobijemo mjesto u vrtiću a možda mi dođe i mama .
Ovih dana sam malo bila tužna ali hvala bogu iam nekolicina ljudi koji mi dignu raspoloženje i vrate mi osmijeh na lice , naravno tu je i moje naj draže moj siko , maamina sreća naj veća .
Još jednom hvala na svim podrčkama .
:love: :love: :love:
vlatka, jesi bila jucer u centru? :)
Drage moje !
Samo da vam javim da je moj uskoro i službeno bivši muž dana 10.02 napustio moj stan odnosno stan mog oca , nakon jućerašnjeg kukavićkog pokušaja da se varti odnosno da me nagovori na mirenjer na što sma mu ja onako hladnokrvno i sa ponosom rekla , da nema nikakve žanse da je sve gotvo i da se zadnjim rokom 15.02 izvoli iseliti u protivnom će podijeti kaznenu prijavu za psihićko uznemravnje .
Bila je to zaista burna ali burna reakcija s moje starne dok je maoj sda već bivši gospodin mirno sjedio i slušao , pvremeno se uacujući sauznim rpejćia , navodeći me na to da mu oprosti , izikoama da mu "nedostaje Janov mijeh" i kako je sve prazno bez Jana i da ja kao nema poima kao to boli ana što sam ja hladno odgovorila : " a dali znaš i dali si sviejsan kojiko je meen bolilo kada si ti bio pi...... prema neni , kada si mi u naj težim trenutcima okrenu leđa ." Nisam željela trošiti svoje ionako napola uništene živce , no naše odnosno više moje izlaganje potrajalo je do sitnih sati kada sam bez ijedne rijeći otiša spavati .Na žalost nisam oka sklopila jer mi se cijelu noć vrtio film svega što se izdogađaliu o ovih 11 godina . Zapala sam oko 4.00 nakon jedne tablete persena i probudilo me moje naj draže moj sin jedinac , moja sreća naj veća . Tokom jutra nismo rijeći progovorili , prićuvao je maloga dok sam otišla do dućana . Oko 13.00 nazvao me da mi kaže da je ostavio kljućeve od stana u kasliću .
Nije pitao niti za maloga niti ga pozdravio ama baš ništa . Mislila sma da ću pasti u depru no osijećaj je sasvim suprotan što je iznenadilo moju prijateljicu . Ja sam bila sretna kao da mi je netko javio da sam dobila glavni zgoditak na lotu .
Za tri dana idemo na socijalni rad a ja ću sutr ujutro otići tamo razgovarati sa pravnicima u vezi alimentacije i svega što mi pripada .
Gospodin potražuje 14 000.00 kn koliko je uložio u stan ( u sanaciju instalacija i sanitarija ) a ostalo lkaže da neka mu se uzme u obzir kaod plaćanja alimentacije odnosno da mu se svota koja je uložena u namiješztaj i ostalo opremanje stana odbije od alimentacije .
E sada mi je to velika nepoznanica , sutra ću na centru pitati pravnicu kaako se to može riejšiti . Pretopstavljam da če se raditi procijena imovine a onda on neće morati plaćati alimentaciju za maloga sve dok mu taj iznos ne prastane vriejditi .
Nisam baš u to upućena .
:D :D :D :D :D :D
Drago mi je da je konačno izašao. nadam se da će se sve riješiti najbolje za sve vas, želim ti puno mira i radosti u životu.
nek se onda od toga što je uložio u stan oduzme i ono što je u njemu živio i koristio te iste instalacije, svih ovih koliko ono godina ?Citiraj:
Gospodin potražuje 14 000.00 kn koliko je uložio u stan ( u sanaciju instalacija i sanitarija ) a ostalo lkaže da neka mu se uzme u obzir kaod plaćanja alimentacije odnosno da mu se svota koja je uložena u namiješztaj i ostalo opremanje stana odbije od alimentacije .
E sada mi je to velika nepoznanica , sutra ću na centru pitati pravnicu kaako se to može riejšiti . Pretopstavljam da če se raditi procijena imovine a onda on neće morati plaćati alimentaciju za maloga sve dok mu taj iznos ne prastane vriejditi .
Nisam baš u to upućena .
da sam na tvom mjestu ne bih baš pristajala na to da on ne mora plaćati alimentaciju. jer alimentacija je djetetova. a ovo je podjela vaše imovine.
Točno tako kako MC kaže.
Alimentacija je djetetova i on ju je dužan plaćati.
Ne znam dal uopće postoji mogućnost ne plaćianja, tipa da ti ne tražiš - mislim da se to ne može jer to je djetetovo pravo i nitko mu ga ne može uskratiti (napomonjem i da je ovo moje mišljenje, ne znam kako je po zakonu).
Draga Vlatka!
Nisam se javljala na temu, ali pratim te stalno ovdje na forumu.
Neizmjerno mi je drago da ti je život na tom polju krenuo na bolje i želim ti svu sreću svijeta!
Ljubi malog bombončića i uživaj u lijepim stvarima, a loše barem na neko vrijeme ostavi iza sebe :love:
Drage moje !
Evo da vam se javim jer mi traba vaša podrška .Naime danas je prvi dan da smo Jan-Renato i ja sami . Jutro nam je prošlo recimo super bila sam vedra i vesela , nisam ni sma mogla vjerovati da sam tako sretna , plesala sam po stanu , zezala se sa Janom -Renatom . Došla mi je frendica sa svojim tromjesećnim sinekom na kavicu i lijepo smo se isklafrale o svemu u svaćemu . Poslije smo Jan-Renato i ja otišli u šetnju i kupovinu . Vratili se kući , stavila sam malenog na spavanje . spremala sma raćune koje moram platiti i vidjela da moj muž nije platio dva raćuna za 1i 2 mj . Nazvala sam ga da mi donese lovu za raćune , Došao je za nekih pola sata .Prvi puta da smo sjeli i normalno razgovarali , mali je spavao pa ga nije vidio . Dao mi je novac za ta dva raćuna , razgovarali smo a onda je zaplakao i izlio dušu , pokušali smo razgovarati ja sma mu rekla da može doći viđati maloga kada got poželi na što mi je odgovorio da je to prebolno za njega i da je bolje da ga ne viđa .
Na odlasku pitao me dali može uzeti jednu plastićnu žlićicu da ima sa čime jesti . Kada je otišao , napravila sma rućak za maloga i mene složila stol
a onda me šuknulo " bože moj tko zna u kakvoj rupi živi , ima li što za jesti , ulovila me grižnaj savijesti , ja tu ima sve što želim a tko zna kako je njemu , u tom razmišljanju nazvala sam ga i rekla mu " dođi doma , ja ovo ne mogu , amli i ja te trebamo ." znam da ćete se sad ćuditi ali kada sam ga vidjela kako uzima plastićnu žlićicu nije mi bilo svejedno . Došao je u dosta kratkom roku . Kada sam ga vidjela napravila sma ono što možda nisam niti mislila da mogunakon svega , zagrlila sam ga i zaplakala moleći ga da se vrati . Razgovarali smo i uvidio je da to baš i nije smao tako da smo oboje imali kriva razmišljanja o životu osnosno krivi pogled na brak . Zakljućili smo da smo oboje iz razorenih obitelji i da smo oboje osobe sa manjkom samopouzdanaj . Razgovor je završio na tome da čemo za sada biti svako na svojoj strani pa čemo vidjeti što će biti dalje . Rekao je da će još navratiti ovih dana kada bude mali spavao .
Ja ču sutra otići u centar za soc, skrb na razgovor sa nekime iz tima za brak da vidim što i kaako dalje jer fakat nisam više pametna . jan -renato je jako nemiran slabo jede i manifestira čudno ponašanje ( poćeo se izvijati u luk u sjedećem položaju , cendra i konstantno bi da ga nosim što prije nije radio . Malo me to moram vam priznati jako brine , čak sam razmišljala odvesti ga psihologu .
Umorna sam i užasno iscrpljena ,
:? :? :? :?
Ajme Vlatka. U pet minuta vi ste shvatili smisao života, uvidjeli da ste suđeni jedno drugom a sve ono od prije je nebitno? Ja, kao i mnogi ovdje, pratim tvoju priču od samog početka ali ovo što si napravila ti je najveći zajeb koji si mogla. Pa što si mislila, da će takva osoba nakon svega igrati pošteno i ljudski? Pa on zna gdje si slaba, igra na grižnju savjesti i te fore sa žlicom i sa boli u vezi malog ( a di je dosad bio, od silne ljubavi nije guzicu mrdnuo dok je dijete živilo kraj njega) su strašne. Moje mišljenje je da si pogriješila, trebala si početi živjeti ispočetka kad si ga napokon uspjela izbaciti iz stana
ne vidim razloga dijete voditi psihologu (premali je), odvedi ga prvo pedijatru, pa onda defektologu il kome već. a nije ni za zanemarit vašu trenutnu situaciju u kući.
i meni je malo ta priča s plastičnom žlicom sladunjava. gdje si bio i što si radio svih ovih godina kad si ne možeš ni običan beštek obezbijediti. :roll: no, kako god - to je tvoja odluka.
nakon ovog preobrata u tvojoj priči savjetovala bih ti samo jedno: nemoj da te ponesu osjećaji sreće, jer će ubrzo splasnuti, kad se svakodnevica vrati, vratit će se i njegovo dosadasnje ponasanje (mislim na tvoga muža) a pretpostavljam i neko tvoje, a onda postoji realna opasnost da završite tamo gdje ste bili nedavno - pred sudom. tako da ako oboje mislite ozbiljno i ako ste stvarno željni spasiti taj brak - onda svakako morate krenuti bračnom savjetniku (a pogledajte i radionice koje se nude na ovom forumu o roditeljstvu). jer vas su sad ponijele emocije - a problemi koji su vas udaljili ostali su potpuno neriješeni. i dok ne riješite te probleme nemojte ponovo živjeti skupa (nek dolazi viđati malog, nek ga šeta i sl.). on treba usporedo izgraditi (ponovo) odnos sa tobom, a i poseban odnos kao otac sa malim jan-renatom.
raspitaj se u centru. sretno!
Mogu samo potpisat Trinu i MC, mislim da je ovo najgore što si mogla napravit, u trenutku slabosti i usamljenosti zaboraviti sve ono loše od prije.
Ali kad si već krenula u tom smjeru, želim ti da ovo završi na najljepši mogući način za svo troje.
HAHAHAHAHAHAHA :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
prestrasno
zena nam svima ovdje kida zivce, mi ju svi ohrabrujemo i savjetujemo kako da muza izbaci iz stana ( JER TO ZELI ), a ona kada ga se napokon rijesila PLACE TOM ISTOM DA JOJ SE VRATI.
covjece, kakvo tracenje vremena.
Draga vLatka, tebi pomoci nema., sto se prije pomiris sa svojom katastrofalnom zivotnom sitacijom tim bolje. Apsolutno mi te nije zao, ni tebe, ni tvoje situacije nakon ovog događaja.
otkud vama pravo da bilo kod osudjujete za to sto nije cvrst i odlucan i u stanju preko noci realizirati sve sto mislite da je pametno
vlatka ( svako drugi) ima pravo biti i slab, i nemocan i vjerovatno upravo zbog toga trazi podrsku i pomoc sto je vec prvi veliki korak da se pomakne
ne znam ni nju, ni njenog muza ni cijeli slucaj osobno, samo ovo sto vlatka napise ali pokusavam vjerovati u ideju da su ljudi naneki nacin jos uvijek dobri i da je mozda vlatkinom muzu ovo bilo zvono za uzbunu i da ec se mozda trgnuti
meni njegovo ponasanje ukazuje na depresiju i sve te nejgove izjave i gluposti su samoobrana jar takve stvari lupeta kad je stjeran u kut i onda lupeta kojesta
jos prije je vlatka pisala o tome kak je bila kod frendice i da je otac djeteta najurednije malog i naghranio i bavio se sa njim, sto meni nekako daje nadu da taj tip nije zadnje smece i da ako mu sae da odgovarajuca podrska i poticaj jos uvijek moze biti ok tata bez obzira na to kako ce izgledati njihov odnos u buducnosti
@vlatka, odite kod nekog obiteljskog terapeuta da pokusate nauciti komunicirati jer ti imas probmela sa komunikacijom, ti tom svojem muzu dajes ultimatume, komandiras i ucjenjujes a tu nema prostora za zdravu komunikaciju
oboje stvarno trebate pomoc, sama velis da dolazis iz disfunkcionalne obitelji sto znaci da se ni ti nisi bas di imala nauciti kako izgleda zdrava veza
sretno
potpisujem stray-cat!
prvo što sam naučila savjetujući druge žene je da moram prihvatiti njihove odluke, koliko god meni osobno bile van pameti*. nije na meni da prosuđujem i da umjesto drugog izabirem njegov životni put. što god mislila o vlatki, njenom mužu i situaciji u kojoj se nalazi (uopće ne ulazeći u rasprave tko je koliko i kako kriv, jer samo djelić se može spoznati čitajući ove postove), njeno je da izabere put da bude sretna, al' i nesretna.
no, ne treba smetnuti s uma da bi stvarno bilo od prednosti da vlatka i njen muž krenu na bračno savjetovalište.
(disklejmer: *to se naravno ne odnosi na rodino-porođajne teme :mrgreen: )
Potpis.Citiraj:
Vlatka, drži se. :love:
Potpisujem i MC i stray cat. Svakako odite u bračno savjetovalište. Držim fige za najbolji mogući rasplet :love: