15 mjeseci- papučice 23, patikice i čizmice 24.
Printable View
15 mjeseci- papučice 23, patikice i čizmice 24.
14 i pol mjeseci - još uvijek na br. 19 8)
netko je izbrisao post s brojem 28? ili sam ja šenula 8)
"Ninochka ti je htjela reći da djetetovo stopalo u cipelici gurneš skroz naprijed i umetneš tvoj prst između djetetove pete i stražnjeg dijela cipelice (to je i moja metoda)."
Ovo definitivno nebi preporučila...
To sam i ja radila ALI u tim slučajevima djeca skupljaju prstiće i da sam ja htjela gurnuti i tri prsta uspjela bi a cipele bi bile male...
Tek kada sam djetetu "kada spava" nacrtala nogu na tvrđi karton (ali tako da ga prislonite prema podu da se raširi stopalo, a ne u zraku) i obrezala taj karton te ga umtnula u cipele i gurnula skroz naprijed bila sam uvjerena u pravi broj.
Sa guranjem stopala prema naprijed sam mislila da su mu cipelice još velike "ali ok može proć", a sa ovakvim mjerenjem putem kartona sam se uvjerila da su mu JAKO JAKO male.
Eto još jedan savijet više pa tko voli nek izvoli...
Ah, što se ljudi svačemu čude :roll:Citiraj:
maslina prvotno napisa
Moj dečko je imao nogicu 19 s godinu dana i sad cura nosi isto taj broj.
21 jos malo pa 22...
mrva s 13 mjeseci ima br 20 i meni su se čudili neki dan da je velika noga :? a visoka je oko 78.
ljudi s estvarno moraju nečem iščuđavat
15 mj.
do prije neki dan nosila je 18
sada ima 19, na komotno
Valeria sa 18 mjeseci nosi broj 22.
23.09.2007.Valeria :heart:
12 mjeseci - broj 20
M. ima 16 mj i trenutno smo na 22-23.
Nika ima 12mj i nosi broj 19
11.5 mj - 21
citajuci postove vidjela sam da neka djeca imaju razlicite brojeve papucica i cipela :? o cemu se tu radi? kaj nije da su brojevi isti bez obzira na obucu? mislim, ak sve kupujem u npr. bambiju, valjda su im isti kalupi za sve :?
btw. moj mali ima 15mj i broj 21...
Ovisi o proizvođaču. Froddo šlapice su cca 1 broj veće od Cicibana.Citiraj:
L&L0809 prvotno napisa
Ali i kod svakog proizvođača ovisi o modelu cipelice.
moj malac ej uvijek nosio bambi šlapice broj manje nego sve ostale tene/cipele. čak i bambijeve
svasta cu ja na ovom forumu nauciti :D jedino sto mi preostaje je na karton nacrtati nozicu pa umetnuti...mozda se i mi vratimo na papucice br20 :? i sad kad sam i to naucila, skuzila sam da si lovro skida papucice, al sam ja to povezala sa toplijim vremenom (pa kao mozda mu je vruce). a mozda su mu papuce prevelike...Citiraj:
ninochka prvotno napisa
15 mj, 24.
Eto i nas ovdje :D
Iskusne mame dajte savjet.
Lara ima 12 mjeseci i 5 dana, puže, hoda uz namještaj, po vani za rukicu ( ona nas drži), trenutno nosi cipelice broj 21, a vi meni recite da li joj kupiti već sada neke sandalice za ove vrućine da nosi na čarapicu ili da još čekamo veće vrućine ? I da li na prstima otvorene sandalice ili one sa otvorima al da je na prstima zatvorena isto tako pitam vas i za petu otvorena ili zatvorena.
:love:
Moja Lucija ima 19 mj i nosi broj 19:)
Kad je prohodala (s godinu dana) imala je broj nogice 16(prvi broj na mjeraču je 18 pa smo odredili da ima broj 16 od oka) pa smo kupili cipelice broj 17. Napravili smo i kartonski uložak da budemo sigurni.
Olakotna okolnost je da je ona nedonošće rođeno dva mj.ranije s 1300 g pa je i nogica bila sićušna .
A da tek vidite naše prve tenisice koje nisu za hodanje!! Preslatko!! :saint:
Petra 12 mjeseci-cipelica 21
evo i nas na 21...14,5 mjeseci
Još mi nitko nije odgovorio da li otvorene ili zatvorene cipelice / sandalice :( drage iskusne mame dajte mi savjet :)
Lasada, ja sam mama sa ne tako puno iskustva (kao ti nekako), ali bih rekla, nesto ovako je najbolje:
http://www.ivancica.hr/hr/kolekcije_froddo_plj2009.asp
Nozice im ipak disu, sandalice su otvorene,a prstici su ipak zasticeni kod njihovih malih nespretnosti...
ja sam mozda krivo napravila i kupila svom malcu otvorene cipelice. nogica mu se jako znoji i ne bi mu nista obuvala bez carapica (koje isto sluze kao neka zastita), pa sam zakljucila da bi mu zbilja bilo prevruce da jos ima i zatvorene cipele. ne znam, vec 2 dana ima te sandalice i sve je ok, ponekad padne, al na stopalima se nis ne vidi i on se ne place, pa ga valjda ne boli.
L&L, to ti je ok :)
bolje da mu se nogice ne znoje.
pa dosli smo u subotu na rodj. u njima i sve sam cekala da nekaj komentiras :oops:
pa nisam niš komentirala jer mi je to normalno... :)
Uskoro nam je 1g. i 9mj., kupujemo br. 22.
Danas smo kupili preslatke Bambi sandalice ali sa zatvorenim prstićima.
Nekako mislim da su joj te još uvijek bolje zato da joj nogica ne klizi prema van i da si palčeke ne podera ako se popikne. :)
Zato sam vas iskusne mame i to pitala otvoren / zatvorene.
Hvala vam curke :*
14 mjeseci, broj 21.
Uh, mi smo 12 mj i br 21 nam je na izdisaju :)
19mj- 23
ovisi kakav je model,15 mj - 20-21
12 mj, broj 18
Gabica s 12 mjeseci nosi broj 19-20
16mj. br 23!
Ajoj!
Mi smo "najgori" izgleda!
Filip ima 18 meseci i nosi broj 26! ok, visok je dosta i krupan, ja nosim 41 a mm 45-6, tako da...
Septembra smo kupili patikice 24, i prerastao ih je uzasno brzo!
Mi smo u 2 mjeseca sa broja 19 došli na 22 :-o
13 mjeseci i broj 20, dvoje starijih je u toj dobi nosilo 18.