Predivna prica :love:
Ja sam imala slicno iskustvo prolaska bebe kroz kanal, nesto neverovatno :love:
Printable View
Predivna prica :love:
Ja sam imala slicno iskustvo prolaska bebe kroz kanal, nesto neverovatno :love:
hvala ti na prici, predivno napisano, kako je rekla Klo ko da sam tamo s vama...
predivno, citam i citam... :heart:
Nije imao izbora. :)Citiraj:
sundrops prvotno napisa
Naša iskustva dovela su nas do odluke o porodu kod kuće i on je znao koliko je to meni važno.
Dvaput je bio samnom u rodilištu i rekao je da je sve vidio, ovaj put može biti i u drugoj sobi.
Meni je bilo važno da je on blizu, da na neki način bude čuvar mog mira. (Zato smo poslali mog brata da dočeka primalju, a nije išao on.)
Opet, željela sam biti skroz mirna, ne misliti na ništa drugo osim na porod. (A tu je jako značajna bila Mimina nježna prisutnost.)
Stvarno sam mu zahvalna što me podržao u svemu ovome. Ono što mi je najljepše njegove su riječi da mu je tek sad sve sjelo na svoje mjesto. Koliko smo apsurdnih stvari vidjeli u rodilištu, a kako je priroda ipak to malo drugačije zamislila.
A moram hvaliti i svoju doulu. Super je prepoznala što mi treba u kojem trenutku. :heart:
Wow!Citiraj:
Fidji prvotno napisa
Kako savrsen porod, prekrasno :heart:
Tvoja vesmasina me tolko podsjecala na kredenc kojeg je netko bio spomenuo ovdje na forumu, ne mogu naci gdje. Mislim da je forumasica pitala baku ak ima koji savjet u vezi poroda, a ona joj je rekla nek se samo drzi kredenca (nesto u tom smislu) :)
I super ti je mama, dofurala kaj treba i otisla. Mnoge druge bi vjerojatno ostale i dizale paniku :)
Prekrasno! :heart:
A douli :naklon: .
Ajde, ajde.... :love:Citiraj:
bubimira prvotno napisa
I ti ćeš treće tako. :P
Kako predivno!
Place mi se od srece i ganuca... :love:
Baš to! :heart: :heart: :heart: :heart: :heart:Citiraj:
anek prvotno napisa
Ovo je ono zbog čega ću uvijek žaliti što nisam iskusila.
A priča je tako lijepo napisana da sam se čitajući je osjećala kao mali nevidljivi duh koji je bio sa vama i proživio te emocije koje su se tako intenzivno osjećale u zraku.
Ian je tako sretna beba :heart:
baš si Tiha Snaga :)
jao fidji :heart:
kako ovakve stvari ljudi oko nas mogu gledati sa čuđenjem, a tako je prirodno, logično, normalno.
Bravo za mamu, stav je stvarno za poželjeti, a i suprug ... ma svi ste to odradili savršeno.
Stvarno prekrasno iskustvo. Divim se tebi i svim ženama koje imaju hrabrosti i snage za ovako nešto. :heart:
Fidji predivna priča, pročitala sam je u jednom dahu širom otvorenih očiju i usta :mrgreen: i ja bi sada četvrto i porod kod kuće :love: to bi bi tako divno :zaljubljen:
XCitiraj:
kloklo prvotno napisa
predivna, predivna priča... :heart:
XCitiraj:
Mihovil prvotno napisa
:heart: :heart: :heart: :heart:
predivno nešto :heart:
pročitala sam u jednom dahu! zaista impresivno i motivirajuće
ako nije tajna ko je tvoja doula Mimi? :mrgreen: čisto da znam ako se i ja odlučim za ovakvu avanturu.. kada dođe vrijeme za to
Al´se isplakah. Ovo je bilo predivno procitati, hvala ti puno na ovoj prici jer mi je ostalo jos mjesec dana do poroda (drugog) i ovo mi vraca vjeru da ce i ovaj put biti sve ok. Toliko vijesti, tuznih i ruznih se covjek nacita na Internetu i nagleda na vijestima da je nekad tesko vjerovati u lijepe stvari kad su djeca u pitanju. Hvala ti za ovu pricu, perfektan porod koji se samo moze sa pozeljeti ;)
Nemam pojma zašto plačem... :) Ovo je tako prekrasno iskustvo, ganutljivo i moćno!
Čestitam svima skupa i hvala što si ga podijelila s nama! :heart:
:love:
to je trenutno sve što mogu reći
Pročitala sam je opet i opet i svaki put me ponovo oduševi koliko je sve bilo jednostavno, a, opet tako divno i snažno! Pa sam ti to morala doć napisat :mrgreen: :love: :heart:
predivno
:cry: :cry: :cry:
:love:
:heart:
(ja zamišljam sebe u svojoj kupaoni,da bar)
Mimi je članica Rode, jedna od voditeljica novih radionica za trudnice, na forumski nick joj je šmučka. :)Citiraj:
disciplina prvotno napisa
Fiji, može pitanje, neprovokativne prirode?
Meni je priča bila super i ako ikada opet budem rađala, željela bih da to bude kod kuće... ali moja romantičarska duša stalno razmišlja kako bi se dijete osjećalo da zna da je rođeno u wc-u? Misliš li da to ima veze? Je li najlakše za čistiti ili je bila stvar samo u veš mašini? Ili je to ona Odentova mala soba?
PS: Sorry ako sam netaktična.
primjecujem da zene koje radjaju doma najcesce zavrse bas u kupaoni ;)
u svojim mastanjima o savrsenom porodu, mjesto radnje mi je uvijek, ali uvijek kupaonica. ocito postoji neki smislen razlog, vjerojatno nesto vezano za odenta kao sto kazes :mrgreen:
mene to uopće ne čudi, jer svi sisavci se zavlače u nekakve male, skrivene jazbine kad rađaju, a kupaona je vjerojatno ipak najintimniji dio u stanu ili kući ;).
puno toga oko poroda je izromantizirano, pitanje je što od toga dolazi zaista iz nas, a što je proizvod- nazvat ću je -društveno skrojene romantike ;)
Iako, može se to dijelom reći i za Odentovski nauk - pitanje je što dolazi od nas a što smo ugradili u sebe spoznajom ;)Citiraj:
mamma Juanita prvotno napisa
Ne propitkujem Fidjin porod, samo filozofiram :mrgreen:
...pa i Isus se rodio u štalici...šta fali kupaoni?!...možda Fidji ima novu,lijepu s jacuzziem,svijećama i sl...ja ne,al mi ipak djeluje najtopliji sobičak u stanu,pa ako sam nekad mogla višesatno uživat u kadi i sl aktivnostima njege u kupaoni...uspomene mi ne bi kvario ni porod,a valjda ni dijetetu... 8)
jednostavno prekrasno :heart:
ja bih rado rodila u svojoj premalenoj zelenoj kupaoni
jedino što sam sigurna da bi mi smetalo su svjetla
svaka cast vama koje bi htjele roditi doma...ja za to nebi imala snage jer bi me neki strah cijelo vrijeme pratio...bojala bi se nedaj Boze nekakvih komplikacijama u bolnici bi se osjecala punooo sigurnije....
divim vam se.... ;)
ne osvrćem se ja na"Odentov nauk" koji je star svega par dekada, jer sisavci (pa i ljudi) su tako rađali oduvijek.Citiraj:
Maja prvotno napisa
da, ali i kolostrum se uskraćivao gotovo oduvijek, dakle propitivanje još uvijek stoji.Citiraj:
mamma Juanita prvotno napisa
Ono što želim reći jest da teško možemo znati što je zaista iskonsko a što ugrađeno - bilo društveno skrojenom romantikom, bilo teorijama kao što je odentova.
da, neke stvari jednostavno možemo ili osjetiti ili ne ;)
Da, ali naš osjet nije nužno isti kao osjet žene odmah do nas. Ovakvi osjeti i osobne istine mogu biti(i jesu) bitno različiti i zato treba biti oprezan pri definiranju što je zapravo romantično skrojeno a što univerzalno istinito. Ovog drugog gotovo da i nema.
vjerujem da je fiziologija uvijek ista, bez obzira na osobna uvjerenja.
a sad moram ić :bye:
vjerujem je ključna riječ :)
Ovo sam i ja primijetila kod svojih zamišljanja, a i u par priča o porodima kod kuće. Zato i pitam :mrgreen:Citiraj:
Felix prvotno napisa
Ja sam mislila kako ću roditi u spavaćoj sobi, postavila sam svijeće, kupila novu posteljinu (kad se skine najlon, da uživam), tamo imam i prigušeno svjetlo, nisam razmišljala o kupaoni.Citiraj:
argenta prvotno napisa
No...nikako se nisam mogla namjestiti na krevetu, (nisam mogla ni klečati, ni legnuti), niti oko kreveta, niti bilo gdje drugdje. Komoda mi je bila previsoka za nasloniti se.
Kupaona je jedina imala nešto što mi je po visini bilo fantastično - veš mašina. I kad smo se tamo preselile jednostavno mi je pasalo, a nisam se ni mogla nigdje više preseliti. Dnevni boravak niti kuhinja me nisu privlačili. Mislim da ima nešto i u veličini prostorije, kupaona je dosta mala. Svjetla nismo palile jer su bila prejaka.
A kupaona mi je u naletu nestinga bila oribana od plafona do poda, pa sam imala osjećaj čistoće, nije mi bio bed što je tamo i wc školjka.
I da, kupona mi je lijepa, nova, ali nema jacuzzi.
apsolutno :).Citiraj:
Maja prvotno napisa
zato sam i rekla da nešto ili osjetiš ili ne, drugim riječima-vjeruješ u neka objašnjenja, argumente ili ne vjeruješ.