Citiraj:
zisu prvotno napisa
Citiraj:
mamma san prvotno napisa
Citiraj:
trunčicabalunčica prvotno napisa
Danas mi je kolegica nosila papire za povrat poreza u poreznu upravu. I kažu oni njoj da ne mogu primiti račun od preko 3000kn koliko sam platila ampule Menopura za stimulaciju. Jer je to kao u slobodnoj prodaji. :?
Kakvoj slobodnoj prodaji? Pa nisam ja to kupila vitamine ili pastile u apoteci... :evil:
Ima li netko slično iskustvo? Šta da radim?
Radi se o tome da priznaju ljekove sa liste HZZO-a.
Menopur se nalazi na osnovnoj listi HZZO-a pod
Spolni hormoni i ostali lijekovi s djelovanjem na spolni sustav.
truncica
http://www.hzzo-net.hr/01_04.php otvori u wordu na 38 str. ti se nalazi menopur pa im isprintaj
Trunčicabalunčica,
Vezano za ljekove za stimulaciju menpour i gonal, oba se nalaze na listi lijekova i spadaju u lijekove koji se izdaju na recept samo ovi lijekovi ne idu na normalan recept (jer onda ih ne bi bilo potrebe niti kupovati) već na privatni recept onaj mali bijeli.
U zakonu stoji da se priznaju lijekovi koji idu na recept pa prema tome priložiš uz račun i privatni recept i moraju ti priznati jer krše zakon ako ne priznaju.
E sad ako nemaš privatni recept odeš do doktora koji ti je propisivao stimulaciju i zamoliš da ti izda privatni recept i objasniš mu da te zezaju na PU.
Za drugi puta ako ćeš ići u postupak odmah traži privat recept za sve što moraš kupiti i čuvaj skupa sa računima.
Meni su odbili priznati decapeptil i gonal i kad sam tražila objašnjenje rečeno mi je da nemam recept za te lijekove, ja sam recepte naknadno donjela i još su oni slali u središnji ured PU po mišljenje i uredno su mi na kraju priznali.
Ako su ti izdali rješenje onda se žali (košta 50 kn taksi) i traži obrazloženje zašto su ti odbili.