plaćat češ, šifra N97 više nije oslobođena plaćanja participacijeCitiraj:
Citiraj:
regina78 prvotno napisa
Printable View
plaćat češ, šifra N97 više nije oslobođena plaćanja participacijeCitiraj:
Citiraj:
regina78 prvotno napisa
Ako sutra ujutro, dakle 28.2, pošaljem preporučeno poštom ponudu za dopunsko zdr.osiguranje da li će mi to uvažiti i aktivirati mi policu za 15 dana.
Naime rok je 28.02. za aktivaciju police u roku od 15 dana, a od 1.3. aktivira se za mjesec.
Znam da čekam zadnji čas ali nadala sam se da će premijer i vlada možda povući ovu odluku o haraču. 8)
Berlin, neće.
Ne gleda se datum slanja ponude, nego datum kad je sklapljen ugovor odnosno napravljena uplata (a ona ne ide više prije ugovora, kao što se moglo u siječnju). A tada smo već debelo u ožujku.
Znači: slanje ili predaja ponude, čekanje da poštom stigne ugovor i uplatnica, pa čekanje mjesec dana na aktivaciju osiguranja.
Tako je meni jučer rečeno na telefonu HZZO-a za dopunsko osiguranje.
Hvala ti.Citiraj:
Berlin prvotno napisa
Moram samo reći da me cijela ova situacija oko zdravsvenog ljuti.
Krivi citat.
Hvala Dalm@.
zato su jučer i bile nesnosne gužve na HZZO-u, odnosno na dopunskom. jer svi oni koji su došli osobno predati dobili su odmah policu koja im počinje vrijediti 15.3. ostali koji su slali poštom morat će čekat dok im dopunsko ne stigne na kućnu adresu, ali tada neće morati čekat 30 dana već onoliko koliko im je preostalo od dana skalpanja ugovora (datum na polici) do isteka 30 dana od toga datuma.Citiraj:
Dalm@ prvotno napisa
kad stigne kući polica ne znači da ćete odmah dobiti i uplatnice i iskaznicu. možete dobit iskaznicu i bez da dobijete papirnatu potvrdu koja zamjenjuje iskaznicu. a uplatnice možete dobit i naknadno. meni npr. uplatnice nisu stigle ni nakon mjesec i 1o dana pa sam osobno otišla tražiti nove. i dobila ih odmah na HZZO-u, svih 12.
Ja nisam dobila uplatnice, ali ionako sam mislila placati internet bankarstvom. Prvu sam platila tako, popunila sam onako kako je bilo pokazano na primjeru na web stranici HZZO-a.Citiraj:
Loryblue prvotno napisa
U cemu se razlikuju uplatnice za preostale mjesece?
ajme, koji je to bezobrazluk kad se pogleda....ne znam ja kako će to dugo trajati, prvo je bio rok - odmah, onda 2 tjedna, a sad 3 mjeseca, zbilja s našim narodom rade kako god hoće i tu nitko ne može ništa.
Ja za sada neću uplaćivati, a vidjet ću kasnije. MM je uplatio u 1.mjesecu.....to znači da će većina čekati do zadnjeg i trpiti zbog takve prakse.
čemu se onda plaća zdravstveno iz plaće? a netko ide dr. ono 1 ili 2 put godišnje?
Meni je to strašno.
U prihode ulaze i porodiljne naknade i dječji doplatak, dakle sve.Citiraj:
kinka prvotno napisa
ja sam danas bila u hzmou jer sam mislila da imam pravo na besplatno dopunsko, ali sam nakon informacije da u primanja ulaze i pn i dd, shvatila da ipak nemam.
onaj cenzus je po članu 1516,38 (nisam baš sigurna za lipe).