xCitiraj:
icyoh prvotno napisa
licemjerje i bacanje prašine u oči
doktori i ministarstvo ratuju oko participacija, jel mene samo to brine?
Printable View
xCitiraj:
icyoh prvotno napisa
licemjerje i bacanje prašine u oči
doktori i ministarstvo ratuju oko participacija, jel mene samo to brine?
Blizu mene je jedan veliki i poznati zg restoran, i nikada ne radi nedjeljom. :? Možda je to od restorana do restorana, odnosno nije regulirano?
nije zabranjeno
ako hoćeš raditi, ko ti brani?
ovdje svi restorani, kafići, pizzerije koje rade van sezone, rade i nedjelju
slažem se i podržavam zakonCitiraj:
Dijana prvotno napisa
Ma problem je samo u tome sto se (barem do sada) nije javio/la niti jedan/na ugostitelj/ica. Na forumu ima trgovaca, kao sto ima i profesorica koje se redovno javljaju kad je hot topic skolstvo.Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
Nitko ne porice da mu je jasno zasto nekom nedjelja puno znaci. Samo ponavljamo da nam nije jasno zasto ne postoji taj izbor. Odnosno, i to nam je jasno. Drzava je u banani, a vode je.... oni sto banane jedu.
Hipotetska situacija, odnosno pitanje onima koji podrzavaju zakon jer ce ti ljudi (trgovci) konacno provoditi jedan dan u tjednu zajedno:
MM ugostitelj, ja medicinska sestra. Koji dan u tjednu provodimo zajedno? Sto cemo zabraniti da mojoj obitelji bude bolje?
XCitiraj:
icyoh prvotno napisa
Pretpostavljam da ce Zakon pasti na Ustavnom sudu.
JA SAM RADILA U KONZUMU I UVJEK SE SJETE doci kupiti salatu i pitaju jeli svjeza u nedjelju 5 do 13 sati. ili po prasak za pecivo jer joj se upravo sad kad se digla jede kolac, usput placa u konzumu je od 2500-3300 zavisi gdje radis. moj muz je danas na poslu dobio mlijeko,brasno,secer,ribu i ulje tak da svi trk bezinnska ak nemozete bez kupovine :evil:
Meni zatvoreni dućani nedjeljom ne znače ništa. Nisam toliko komotna i preživit ću ako nemam nešto u kući u nedjelju, za sve postoji nekakva zamjena. Ali s druge strane, znam da bi većina ljudi ipak radila nedjeljom a da im se za to i plati pa ne vidim svrhu svega ovoga.
Ovak, u Getrou bi se otkazi dijelili bez obzira na radne/neradne nedelje.
Krenuli su s njima još početkom prosinca, znači dok su još bile radne nedelje.I nisu još gotovi sa svima.
Zanimljivo mi je, kak se administracija ne smanjuje.
Ja sam za neradnu nedelju, čisto zato što nam je inspekcija u banani.
Niti su ti ljudi adekvatno plaćeni, niti im se osigurava slobodan dan u tjednu.
Sjećam se kada se trgovina zatvarala subotom u 12 i do ponedeljka 7 nije bilo ničega.I ništa nam nije falilo.Kupio se kruh, mlijeko i ostalo prije i sve 5. Više smo se družili. Nije bilo toliko stresa.
U većini tc ljudi ima taman ili čak premalo, nikakav višak.
Netko je tu usporedio rad u tvornici.
Radila sam u tvornici, radila sam i u trgovini.Trgovina mi je teža.
Manje sam bila plaćena, psihički puno više opterećena, slobodna svaku drugu nedelju, prekovremeni ne postoje.
U tvornici imaš svoju satnicu, sve preko ide ili u dodatne kune ili u slobodne dane. Nemaš manjka, znači ne skidaju ti s plaće(što se po zakonu ne bi smjelo, ali eto...radi se)
U godišnji ti se ne računaju subote.
Itd.itd. da ne nabrajam.
Nekada su najugledniji ljudi bili trgovac, učitelj i svečenik.
Trenutno trgovci imaju najlošiji status.
Ljudi su bahati.Umjesto da se pokuša rješiti jedan po jedan problem,
bilo kakav pomak se automatski pokušava stopirati uz izgovor zašto bi tebi bilo bolje kad nije meni.
Ne možemo tako razmišljati.
Ako već spominjemo čistu matematiku, i trgovci vele da su nedjeljom imali najbolji promet, kako im nije palo na pamet, da će se promet koji su imali nedjeljom prerasporediti na ostale dane u tjednu, jer neće ljudi prestat kupovat špeceraj i ostalo, jedino to neće više činiti nedjeljom. Ako je netko htio kupiti salatu u nedjelju, pa, kupit će je u subotu. Vjerojatno će gubitka ipak biti, ali mislim da ga prenapuhuju.
Ma većini ljudi ne fali šoping , fali im mjesto za izlazak.
Malo tko još vodi djecu šetati uz more , npr. nego svi idu u Mercator u igraonicu ili u City galeriju.
Meni sad svi frendovi kukaju da ne mogu u miru popit kavu , a taj mir se
zvao Mercator jer ima igraonicu kraj kafića.
ne razumijem ljude koji si nemogu kupit sve što im treba dan prije.očito je da se bune oni koji su nedjeljom bili doma sa svojima i kojima su nedjelje neradne.
ma poludim kad vidim u novinama da jedna žena u nedjelju ide na benzinsku kupiti šečer,ulje,sol itd, (i to po jako velikoj cjeni) ma ženo Božja gdje si bila dan prije!"!!!!!!!!ljudi rade od muhe slona sad pa ak im je baš do šetnje nek šeču po sviježem zraku !!!
Vidiš, ti poludiš od te slike, a ja bih danas dala više novaca samo da izbjegnem ČUDO u Konzumu.Citiraj:
npregiba prvotno napisa
Uglavnom, parkirnih mjesta nema, kolica i košarica nema. Ni kraj blagajne. Sve su zauzete. Na blagajnama nepregledni red, na mesnici bar 35 ljudi, do ničega se ne može doći, ljudi se sudaraju, guraju, atmosfera je užasna...E, da je i sutra otvoren toga ne bi bilo.
Da ne duljim-Konzum je danas ostao bez mojih 660 kuna. Ne dam, ne želim kupovati u takvoj atmosferi. Ušla sam, pogledala to, izašla, otišla do Mecatora 500 m dalje i kupovala u miru uz glazbu, na blagajnama ljubazne prodavačice, mesar mi odrezao najtanje juneće šnicle koje sam vidjela, na policama sve uredno, ne guraš se ni sa kim.... Previše sebe volim da bih si dozvolila da me netko za moje novce tak maltretira. Radje ću ih ostavljati Slovencima.
Btw, da ne ispadne da sam razmažena: i jučer sam poslijepodne nakon posla pokušavala obaviti kupovinu. Ista slika. E, sorry, bez mene.
Pa ja sam u stanju kupiti kruh i mlijeko na benzinskoj po duplo većoj cijeni u nedelju. Probaj imati 60satno radno vrijeme tjedno i onda još imati vremena i živaca subotom stajati u redu jer je nedjelja neradna.
Probala danas kupiti ono sto preko tjedna ne stignem. Situacija je bila slicna kao i u miminom slucaju. U lokalnom Konzumu su me pregazili, a roba na policama dobro da nije bila i pojedena. Moram priznati, gadi mi se uzeti s police. Bas tako lijepo su stvari izgledale. Setala sam i do preko nekoliko ducana.
Nakon svih izgubljenih zivaca, ne znam imam li sve sto mi treba - sutra, a i vecinu sljedeceg tjedna.
ista stvar...Citiraj:
Kaae prvotno napisa
da ne kažem kako su debelo iskoristili gužvu, i sve nafutrali naskupljim kruhom, a ono što je manje skupo - prodavali su samo ogromne kruhove (malih ni za lijek :x )...
da li netko zna - radi li neka prehrambena trgovina u sloveniji, blizu male granice (ono prema grdancima)??? brže ću stići do tamo, nego ući u city centar :evil: :evil:
Kaj? Idemo na izlet :mrgreen: ??Citiraj:
sorciere prvotno napisa
Ustvari, mogli bi napuniti aute i krenuti izvan Zg u kupovinu. Podijelimo gorivo, popijemo kavu i obavimo shoping u (relativnom) miru.
Sorcie, :taps: za CC1. Mogu misliti kak je tek tamo bilo.
e, pa trebate se snaći i lijepo naručiti iz konzuma preko interneta :mrgreen:
i onda me nazove tip i veli - oprostite fali nam 15 artikala sa vašeg popisa.... :x
između ostalog uopće nemaju troslojnog wc papira niti brašna...
al to ima svoju bolje stranu, fino mi zbog toga ne naplate prijevoz bez obzira kaj je ceh 300 kuna :mrgreen:
lopovi... kod njih kupujem kad moram...Citiraj:
ivy prvotno napisa
i razmišljala sam da bi mi možda diša mogao odobriti poneku radnu nedjelju, u zamjenu za "običan" dan... bez nadoplate :mrgreen: ... pa da bude jedna mjesečno - bilo bi mi super...
Ništa se neće promjeniti, ovo je samo još jedna u nizu caka kojom se zamagljuju veći problemi u državi.Citiraj:
Kaae prvotno napisa
A kaj se tiće ovog boldanog, ista stvar, ko je svih ovih godina provjeravao poslodavce na koji naćin plaćaju radnicima, nitko. Tako i kad se ponovno izglasa rad Nedjeljom (a hoće uskoro), opet ćemo ostati kratkih rukava.
Ono kaj je sigurno, da radnici nemaju ama baš nikakvu zaštitu, nikog kome se mogu obratiti za pomoć. U državi vlada pravilo da radiš dokle možeš, a kad više nemožeš, dođe drugi na tvoje mjesto i tako ukrug i do besvjesti.
Za sve to smo si sami krivi, jer nismo jedan drugome potpora.
a u p.m. :shock: još se ljudi trebaju opravdavati kad idu kupovati prašak za pecivo! i usude se PRODAVAČICU u dućanu pitati jel salata koja se prodaje u tom istom dućanu, svježa! koja drskost! i bezosjećajnost! :roll: i još su bezobraznici spavali do 1 poslijepodne! fuj, fuj ...Citiraj:
malo janje prvotno napisa
Naravno!
Prasak za pecivo se kupuje... utorkom u 17:04. Salata, svjeza, srijedom u 8:43, a manje svjeza moze i petkom u 19:18.
:shock:
Ali ja fakat, ali fakat ne kužim kak nemrete bez dućana nedjeljom????
a kaj bi radi takvih trebali imati svjezu salatu u nedjelju, pa nek se baba ode prosetati do placa. a da plac radi samo do 1 a ona siroce cijelu noc orala njivu pa spava do 1 :evil:
Kako ne mogu bez dućana nedjeljom??? jel to provokacija? :P
prek tjedna radim do 7 (ako nisam na putu ili imam večeru). subotom sam ili u uredu ili na laptopu. Ostaje mi samo nedjelja
Iskreno, cesto ne mogu niti bez banke subotom iza 12 ili preko tjedna iza 19. A oni koji mi j** m*** cijeli tjedan, cini se, isto ne mogu.Citiraj:
ana.m prvotno napisa
Ponavljam - meni nedjelja nije nikakav sveti, niti obiteljski dan. Radila bih nedjeljom, uz adekvatnu naknadu. Jos jednom - da, smatram da bi svi koji rade nedjeljom trebali dobiti takvu placu. Netko u ovoj banani bi trebao voditi racuna o tome, a ne o danu u koji kupujem(o), druzimo se ili sto vec.
Isto tako, ponekad spavam do 13 sati, ponekad (dobro, rijetko) i kasnije. Priznajem. I nije me sram. Imam sasvim opravdane razloge za to. Vjerujem da nas ima jos.
zar je sramota spavati do 1? gdje piše??
Ne nije provokacija....
Subotom centri isto rade do 9. Kak ne stignete od jutra do navečer u shoping?
Fakat ne kužim?
O da i obožavam ove kaj u 5 do 12 ođu zapuhani dići 500 kn s računa a imaju uredno važeću karticu...
Kaj će ti banka subotom iza 12?
Par redova iznad.Citiraj:
icyoh prvotno napisa
ok spavaj do kad hoces al nemoj dolaziti u ducan... xxx
pa traziti u 1 da ti dam svjezu salatu ili se cuditi sto nema kruha. a radi takvih ja ni bna wc nisam isla od 7 do 2 a da ne spominjem jelo
xxx - Storma editirala vrlo uvredljiv dio
joj daj...10h u uredu i onda da trčim u konzum??? I čekam na blagajni dva sata? I prebirem po policama koje je opustošila horda ljudi? najbolje mi je kad se tako netko nađe isčuđavati tuđim navikama.
Za svoj novac, uvijek cu traziti svjezu salatu, ili je necu kupiti. Imam na to apsolutno svako pravo i uopce mi je blesavo to nekome objasnjavati. Moj seksualni zivot, takodjer, nije povezan sa salatom. A jos manje moje ophodjenje s drugim ljudima zbog istog.Citiraj:
Zbog problema s WC-om ili gablecom mi je zao, ali nisam ti ga ja stvorila, niti bilo koji drugi kupac u redu. Problem je u poslodavcu i to je posve drugi par rukavica.
Ana, radim u istoj banci kao i ti, a osim puno drugih stvari, komuniciram s ljudima koji ne stignu u poslovnicu u radno vrijeme. Nikad nisam usla u banku podici novac. Ali puno puta sam trebala uci u istu kad nije radila, jer u radno vrijeme ne stignem, a niti jedna druga usluga/sprava/mogucnost nisu mi bile dostupne. Najcesce greskom te iste banke.
Mislim, ne znam vise sto bih rekla. Mozda previse trazim. Potpunu uslugu, za svoj vlastiti novac, dostupnu kad bi meni odgovaralo. Ne samo od banke, ili ducana, vec opcenito.
Storma editirala uvredljiv dio
baš... zgražam se takvima...Citiraj:
ana.m prvotno napisa
možda su kao ja - bili opljačkani na cesti pa se ne usude dizat na bankomatu??
ili možda rade od jutra do navečer kao i banka? ah, pardon - banka radi jedan dan ujutro, drugi popodne... subotom i nedjeljom ne radi... :roll:
onda si odi u veliki soping i nedjeljom odi sAMO po kruh i mlijeko na benzinsku- u konzumu se radi i nocna SMJENA DO 1¸-2 PA odi ujutro na POSAO I CIJELI DAN FUNKCIONIRAj. GLE MOJE DIJETE ne vidi mamu koja radi nedjelju i tatu koji radi na benzinskoj upravo radi takvih. AJMO SE MJENJAT a da i mi radimo od 5.30-15 pa na ISTO dodjemo stim da nekad nema gaBLECA a wc sanjaj NEMOJ PITI i nemam problema
Ni ja to ne kužim, iako radim preko tjedna, stignem sve nabaviti. MEni za tjednu nabavku treba sat vremena, najviše dva, a ne cijela nedjelja. Ne kužim kak ne stignete preko tjedna. Nikad nisam išla nedjeljom u dućan.Citiraj:
ana.m prvotno napisa
Samo ponekad radim od otprilike 5:30 do 15. Jel ti sad lakse?Citiraj:
Ima li razloga tvojem bezobrazluku, ili si samo lose volje? Procitaj cijeli topic pa ce ti mozda biti jasnije o cemu ljudi ovdje razgovaraju. Prilicno civilizirano, da napomenem.
10 h u uredu preko tjedna. Svaka čast.Citiraj:
icyoh prvotno napisa
Nije li onda ljepše provesti slobodan dan s obitelji na nekom ugodnijem ili ljepšem mjestu od dućana?
A sumnjam da nedjeljom nisu bile opustošene police i da su dućani dobivali robu prije ponedjeljka.
a kakvo je tvoje radno vrijeme?Citiraj:
filipova mama prvotno napisa
:nope: malo janje, nema potreba za ovakvim razgovorom.