nisam trebala gledati filmic
nisam
nisam
Printable View
nisam trebala gledati filmic
nisam
nisam
potpisujem cvijetu.
nisu mi jasne tvoje gradacije. po čemu konačni dokaz nije usvojiti tuđe djete, pa se o njemu brinuti cijeli život, nego podojiti (ili čak dojiti) tuđe dijete što je donekle ipak ograničeno vremenom ?!Citiraj:
zašto nije napravila i taj konačni dokaz svog majčinstva i dojila tuđu djecu?
xCitiraj:
svako , ama baš svako, nebitno koliko malo ili veliko dobro nesebično djelo vrijedi
i nema nikakvog smisla bodovati stupanj dobrote
jednostavno ne mogu prhvatiti da se vodi ovakva rasprava.....
XCitiraj:
leonisa prvotno napisa
salma je dojila ali nije usvojila, angie je usvojila ali nije dojila usvojene... i sad to kao baca neku sjenu na njihov humanitarni rad :/
bzvz
Ja u cijeloj ovoj priči ne mogu misliti na ništa drugo nego na gladno djetešce kojeg je danas možda nahranila Salma, ali tko će ga nahraniti sutra i prekosutra :cry: I koliko još takve djece ima koje nitko neće nahraniti :cry: I nevjerojatno mi je da netko u tako prirodnoj i spontanoj ljudskoj gesti kao što je bila Salmina i u jednoj tragičnoj ljudskoj priči kakva je priča tog djetešca nalazi priliku za tračanje, prosipanje žuči po nekome i svađu :(
joooj nisam htjela potaknuti raspravu, možda sam "naglas" napisala stvari koje mi se ponekad motaju po glavi (što ne znači da imaju smisla ;) ). Nije mi bila namjera diskreditirati bilo čije majčinstvo ili bilo koga uvrijediti svojim nespretnim komentarima...
Evo posula se pepelom :)
Da li da napomenem da su mi obje zbog svojih djela divljenja vrijedne?
i ne bih baš rekla da sam žuč prosipala. možda nisam upotrebila dovoljno sladunjavih smajlića.
evo onda sad
:heart: :heart: :heart: :heart:
:)
'bemti, šta je dojenje tuđe djece dokaz vlastitog Majčinstva?Citiraj:
betty blue prvotno napisa
ja sam nemajka na kub.
ne valja posvojiti, ne valja ne posvojiti, ne valja ne dojiti, ne valja dojiti tuđe... ništa više ne valja :/
to valjda od viška vremena :mrgreen:
ne radi se o uvredi, nego o tome da me baš zanimala tvoja logika, kad si je već napisala :mrgreen: a možda si u međuvremenu /potaknuta i našim protupitanjima :mrgreen: / i skužila da to nema puno veze s vezom. :)
to su bila samo pop-up pitanja, nisam pokušavala ništa dokazati niti iznositi tvrdnje... da je ovo je ovo kojim slučajem live razgovor izgledao bi otprilike ovako:
betty blue (dok suče tijesto za sirnicu): bla bla bla bla (glupa pitanja koja joj se ponekad nameću)
tri-četiri prije (koje kod nje piju kavu): bla bla bla bla !!!!!!!!(razumna protupitanja, kurlanje očima, zgražanje, kako koja)
betty blue (klima glavom i sliježe ramenima): je je vidiš, imaš pravo, X. A ti, Y, se brate mili nisi morala odmah za glavu hvatat.
:mrgreen:
:mrgreen:
sučeš tijesto? svaka čast!
Ne osporavam ja tebi pravo da nešto kažep. Ili misliš. Osim kad se to odnosi i na druge, kad generaliziraš.Citiraj:
corny prvotno napisa
Jer, ti si napisala:
Ne, ne čekamo svi. Neki nešto i poduzimaju. To sam htjela reći.Citiraj:
corny prvotno napisa
betty, :love:
baš si me nasmijala s tijestom i bla, bla
nedostatak svih pisanih razgovora je to što ne vidiš lice, grimase, geste...
ma znam da nisi niš loše mislila :*
Za krapat :lol:Citiraj:
betty blue prvotno napisa
Moram priznat da bi ja u ovom slučaju bila ona Y :mrgreen:
Evo da ovako sve citiram i svima odgovorim:Citiraj:
ana.m prvotno napisa
Komentirala sam, a da nisam pogledala filmić :oops: (mali mi spava kad god sam na Forumu tak da ne mogu slušati)
pa hvala ana.m kaj si mi razriješila to pitanje.
to mi je dio geografsko-kulturnog naslijeđa :mrgreen: kao Selmi dojenje gladne djece :mrgreen:Citiraj:
sladjanaf prvotno napisa
ahhh, moj prvi forumaški sraz i uspješno sam se izmigoljila još uspjela i simpatije pobrat unatoč izvaljenim glupostima, tako mi je toplo oko srca :love:
:mrgreen: čestitam na preživljenom prvom srazu
i ja isto :mrgreen:Citiraj:
pomikaki prvotno napisa
Salma je predivna - svaka čast na vraćanju pravog smisla ženskim grudima.
Nego...naglasak ove priče ipak nije na dojenju nego prijeko potrebnoj imunizaciji...
...samo da ne ostane izgubljeno u prijevodu.
Neka ga je podojila!
Najbolja poruka rasizmu, elitizmu i antidojenju!
Jer, uvjerena sam da bi 90 posto tih zvijezda radije dali novac, nego učinili takav čin, ipak , krajnje intiman. Nije ga spasila, sigurno, ali nije baš ni da ga je ona osobno usosila.... :/
Anđa me živcira, uvik mi je bila glupasta i djetinjasta i ne shvaćam ju ozbiljno....(skužajte obožavateljice, sasvim subjektivno :lol: ).
:P
ma ja i dalje ne vidim taj čin kao intiman, mislim u neku ruku da, ali ne toliko da bih u nuždi razmišljala o tome, ni toliko da bih očekivala da bi itko o tome u nuždi razmišljao... znam da vas ima puno koje mislite drugačije (još s one teme o dojenju tuđeg djeteta), ali mislim da bi to ipak trebalo gledati s neke druge strane.
Lijepa mi je ta vijest o Salminom dojenju, ne u smislu da joj se mislim klanjati, prije joj zavidim što je u mogućnosti učiniti nešto tako dobro, bio to humanitarni rad ili dojenje tog jednog djeteta.
Za ljude koji hodaju okruženi tjelohraniteljima i traže da se dućan odjeće isprazni kad oni krenu u kupnju i rukovanje s čovjekom je intiman čin, a kamoli dojenje :mrgreen:Citiraj:
pomikaki prvotno napisa
a niš, onda najbolje da ja odem u Afriku i podojim gladno dijete... ček, ček, jel to nekog zanima? hoće li netko to snimiti i prikazati na TV? I don't think so...
Joe, ako se proslaviš (moš i brzopotezno, danas svašta ima na tV-u), onda hoće.
Inače, javne osobe imaju veliki utjecaj i veću moć, sviđalo se nama to ili ne, bili njihova publika ili ne, mislim da zbog toga imaju i neku odgovornost (zato je nedavno neki sportaš bio kažnjen radi dva dima, a ako ja pušim travu-to baš neće izać u novine niti ću dobot otkaz...vidite, nije tako loše biti anonimac :mrgreen: ).
Te se javne osobe mogu iskoristiti u dobro, ne uvijek u loše, ja osobno nikad nisam vidjela neku koku-zvijezdu da doji svoje, a kamoli tuđe dijete....a za bit mama se ne polaže test poznavanja problematike, tako da bi se začudili koliko mama se svjesno, nesvjesno povodi za tim porukama....nije topla voda, znanstveno potvrđeno više puta u novijoj povijesti (filmski junaci i smanjenje broja pušača u Americi itd).
pa ko ti je krvi kad nisi celebrity :PCitiraj:
Joe prvotno napisa
eto, da ja saznam da si ti učinila neko dobro djelo (bilokakvo) meni bi bilo draga sama spoznaja da si to učinila :)
dokle god postoje dobri ljudi, dotle ima nade
Ne moraš zbog toga ići u Afriku, možeš to i tu doma, ja sam sigurna da gladnih beba ima i kod nas.Citiraj:
Joe prvotno napisa
E kako je lako nama suditi o drugima iz naslonjača.
:P niste skužile ironiju
super je da to rade celebrityji, jer onda problem dođe na tv, i ima više nade da će netko pomoći
ironijaCitiraj:
Joe prvotno napisa
hm... fali mi prikladni smajli, da ju skužim :oops:
Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
Aha onda dobro, da je bio koji smajli i ja bih vjerovatno skopčala.
obavezno ga prepričaj i na onom topicu :mrgreen:Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
tebi je zapravo krivo što nema više celebritija koji se zalažu za ovakve stvari? (nije ti krivo što je ovaj jedan celebriti zbog toga došao na tv?)Citiraj:
Joe prvotno napisa
: pokušava skužiti ironiju: :mrgreen:
kaj me cimaš, pokušavam raditi :P
hoću reći, kad se neki forumaši (fakat se ne sjećam nickova) žale da glumice koriste gladne i siromašne u svrhu vlastite promocije, ne vide da je smisao u tome što slavni putuju po Africi upravo u snimanju TV kamera i širenju svijesti o problemu. a ako salmi ili angie poraste popularnost zbog toga, zar to obezvređuje čitavu akciju?
osim toga, njeno dojenje će joj 100% sniziti rejting kao seks simbola.
:jeljošpotrebnoobjašnjavatiilijesadsvejasno?:
i jedino što mi je krivo je to što postoje gladna djeca.
:svemijejasnofala:Citiraj:
Joe prvotno napisa
:*
misliš zbilja?Citiraj:
Joe prvotno napisa
Dobro tu govorimo valjda o muškim umovima pa sam na nepoznatom terenu, ali ako žena dobro izgleda mislim da neće ljudima kad je vide na filmu biti na pameti njezino dojenje...
Možda si i u pravu, pitam jer me već neko vrijeme kopka taj čudnovat odnos ljudi prema cicama i dojenju, recimo ona tema podojiti tuđe dijete ili ne :?
Izgleda da sam malo drugačije postavljena od ostatka svijeta, rekla bih...
mislim da tu snimku neće vidjeti baš toliko ljudi da joj se taj rejting snizi ili ta titula oduzme.
a za mišljenje onih koji će tako i misliti je ne bi trebalo biti baš previše briga.
to svakako.Citiraj:
melange prvotno napisa
ja ne vjerujem. moj brat se pali na nju pa po njemu gledam. Muški (njeno ciljno tržište) ne kuže da žena doji, oni samo vide velike sise :)Citiraj:
Joe prvotno napisa
Pa kad se ona pojavi na ekranu on samo jaukne "A majketi....." :mrgreen:
Ja bi sve Romkinje koje doje na cesti, uz cestu, ovdje i ondje snimila i stavila taj clip za promidžbu dojenja! Najbolja mi je bila jedna koja je hodajući po Trgu dojila (hodajući...to nisam nikad probala, pa mi se čini fantastično kak je to uspjela! btw-noseći bebu na rukama.) A i u toj skupini je ona poznata Anđa, kojoj je Seve kuma-trebala-biti... :mrgreen: