500 gr jagoda zmiksam,stavim 200 gr šećera i malo limunovog soka,na program za pekmez
i ja sam tako radila ,ali mi je ispalo prerijetko... :( po receptu ide još i pektin ,ali iskreno neznam gdje to kupiti , ja sam stavila malo jabuke,ali nije to to
Printable View
500 gr jagoda zmiksam,stavim 200 gr šećera i malo limunovog soka,na program za pekmez
i ja sam tako radila ,ali mi je ispalo prerijetko... :( po receptu ide još i pektin ,ali iskreno neznam gdje to kupiti , ja sam stavila malo jabuke,ali nije to to
Vi'š-vi'š vjerojatno bi se isto tako dalo napraviti čatni :!:
Danas sam u pekaču na programu "backen" koji traje sat vremena uspjela ispeći prvi kolač tipa kuglof - samo je lijepo iskliznuo van - i ispekao se fino! Pa tko ima Bomanna (ili Vivaxa), a voli takve kolače nek' se okuša :)
Varijacije poput mramornog kolača, kolača s višnjama, kakao kuglofa tek slijede!
Smjesu si izmiksala posebno, pa ulila u pekač ispeći ili si i miješala u pekaču? Plz, daj detaljnije postupak! Thnx!Citiraj:
cvijetak prvotno napisa
Izmiksala sam kao da ide u pećnicu i onda ulila u pekač na taj program!
Cvijetak, ulila si smjesu u hladan pekač ili si ga prethodno najprije zagrijala?
Ulila u hladan pekač i pokrenula taj "backen" program!
Hvala :* ! Probam prvom prilikom.Citiraj:
cvijetak prvotno napisa
Imaš neki specijalni recept za kuglof?
Nemam. Za probu sam napravila biskvit od kojeg se rade čupavci:
pola pp
1 šalica ulja
1 i 1/2 šalice šećera
2 jaja
2 i 1/2 šalice brašna
3 žlice mlijeka
1 šalica= cca 120 ml
Ja sam danas pravila marmeladu od trešanja, ribizla i višanja, okus je odličan, nisam stavljala niti limun niti pektin (tako radim i kad ljeti kuham ogromne količine pekmeza), ali mi je ispao rijedak skroz...taman za preljev na kolač ili sladoled.
Imam i Moulinexovoj knjižici recept za kolač od limuna. Puno brašna i šećera i samo jedan limun.
Radila sam prvi put s dva limuna jer sam imala domaći, ali nije se niti osjetio. Ali, ispao je dobro i bio je fin.
Drugi put sam radila s tri limuna, bio je fin ali je manje lijepo izgledao nego prvi put.
Treći put sam radila i stavila 5 (!) limuna, i konačno se limun osjetio. Ali je kolač bio vizualna katastrofa. Uspio je i zagoriti po stjenkama :/ . Pet komada mu je očito previše, ali da li je previše da ja od kolača koji se zove kolač s limunom - tražim da ima okus po limunu :?
probaj ga još jednom uključiti. Meni je od vrtnih jagoda bio dosta rijedak,a od šumskih pregusCitiraj:
Natalija prvotno napisa
To sam i napravila....ma nema veze bit će dobro kao preljev na sladoled ili kolače :-D
:lol:Citiraj:
anchi pp prvotno napisa
Meni se svaki put, kad radim slatki kruh, prepeču se stjenke :/
ljudi, ima li kakav trik kojim mogu zavarati svoj pekač koji nema program za marmeladu (panasonic) i u njemu napraviti marmeladu? :bye:
Joj, mislim da ne možeš. Ni moj nema program za marmeladu pa bi me jako razveselilo ako netko konstatira da se ipak može.
Ako se ziher ne može, krećem na staromodni način kuhanja pekmeza, ionako mi ne trebaju velike količine.
U onoj kuharici od Dr. Oetkera "Tajna je u imenu2" ima zaista genijalnih recepata, doduše nisam ih još sve probala, ali svi zvuče prefino: džem s kupinama i crvenim vinom, džem od trešanja i banana, voćni namaz od smokava i prošeka...
Mmmmmm, najfinija kombinacija, toliko posebna.Citiraj:
lucij@ prvotno napisa
Evo Veki, iskopala sam recept.
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=77910
i mene zanima,i ja imam panasonicCitiraj:
habibi prvotno napisa
ali mislim da ništa od marmelade
Danas sam probala ispeći prvi brownie kolač u pekaču - rezultat je bila čokoladno ljepljiva crna kocka :) Ide savršeno sa šlagom! Posla - ukupno maximalno deset minuta.
Pa ja sam jednostavno oduševljena,čitam šta sve radite u pekaču(ja sam ga tek kupila),ali vidim da ću puno toga naučit od vas. :naklon:
Može recept? :mrgreen:Citiraj:
cvijetak prvotno napisa
Bojim se da ništa od marmelade u pekaču koji nema taj program jer za marmeladu pekač mora istovremeno i miješati i imati uključen grijač. Ako su programi isključivo za kruh, onda nema miješanja dok radi grijač (da, niti grijanja dok radi mješalica)...Citiraj:
princess puffy prvotno napisa
Malo me sram - ali što je tu je :) Kupila sam Dolcelinu gotovu smjesu za brownie (Metro cca 11kn) i dodala još nasjeckane čokolade za kuhanje.
Aaaaa, ovo je najexpresniji kolač za koji sam čula i s najmanje posla :lol: . Savršeno za zaposlene mame ;) !
Na koji program si stavila?
Program se kod mene (Bomann) zove "backen", broj 12. I da, treba 5-7 minuta da ga strpaš na pečenje, a nema ni vremena zagrijavanja stroja :)
meni se čini da moj program za marmeladu miješa samo na početku, poslije ne- a to je i mene začudilo. baš ću provjeritiCitiraj:
Dream prvotno napisa
prijavljujem da sam probala u svojoj alaski pekmez 8)
strpala sam ledo miješano šumsko + višnje (cca 430 gr)
fruktoze 150 gr
žlica limunovog soka (gotovanski sam kupila bočicu :mrgreen: )
mljaciiiiii (može i manje slatko)
nastavljam dalje (probati ću i drugo voće; ovo šumsko malo zapinje za zube "smajlisecereče")
Buby, ako voliš probaj šljive - samo malo izmiksaš štapnim mikserom i dodaš cimeta - može i bez šećera, ali onda treba odmah u upotrebu :)
Može se izmiksati u blenderu umjesto štapnim mikserom? Ili će biti presitno?Citiraj:
cvijetak prvotno napisa
jedino ne shvaćam zašto stavljaš smrznuto voće dok je njegova sezona.Citiraj:
buby prvotno napisa
Jučer sam napravila miješani od marelica i šumskih malina, malo limunovog i narančinog soka- prefino
Mama sanja, moze kako god ti odgovara. Mi volimo komade voća u pekmezu/džemu pa ja onda samo malo prođem štapnim kroz voće da ga usitnim, a ne pretvorim u kašicu.
NanoiBeba, daj neke mjere za taj mijesani, bar otprilike, zvuci bas dobro... :)
a ,evo i da podijelim sa vama ovaj super recept za brze kiflice:
1 jaje,150 gr mladog sira, 4 kasike ulja, 4 kasike mlijeka, 250-300 gr brasna,1 pzp,so. ( mogu se upotrijebiti mrvice sira ,neki ostaci itd)
Sve strpati u pekac na mijesenje, ne treba nista da nadolazi, oblikovati i puniti po zelji, i peci 18-20 min na 200.
ja sam ih juce oblikovala kao male kruscice, i nisam ih filovala, a moze se filovati sirom, prsutom, premazati kecapom,filovati kao picu itd...a tijesto je super!
a72, što bi bio mladi sir :mrgreen: ?
hvala cvijetak, probati ću i sa svježim voćem kada se dočepam placa :mrgreen: (obično imam samo jabuke doma)
jel` probao netko i jabuke?
šljive volim jesti, ali pekmez... - imam traume iz djetinjstva (stara je radila neke zapečene...) - zapravo bih baš mogla probati, kad si bolje razmislim (i dati staroj da proba :mrgreen: )
Evo, dok se A72 ne javi (možda i s drukčijim odgovorom), ja ću reći da se u mom kraju mladim sirom zove svježi sir. Onaj s kojim radiš pite, savijače, štrukle, kojeg jedeš s vrhnjem...Citiraj:
cvijetak prvotno napisa
Dream, hvala na razjašnjenju.
Buby, jabuke su super, ali uvijek ostanu nekako žive pa aklo ti to ne smeta - kreni :)
stavila sam oko 1 kg marelica, jednu mjericu malina ( s placa, ali šumske maline - koštala ja 15 kn), sok jedne naranče i pola limuna i šećera 1/2 kile ili manje. Moj program za marmeladu traje 1 sat i uključila sam ga tri puta.Citiraj:
a72 prvotno napisa
:yes: bas tako...Citiraj:
Dream prvotno napisa
NanoiBeba, hvala ti, probacu, a zasto 3 x? Neki poseban razlo, bude gusci ili...?