mašnica prvotno napisa
Tema je slična....
Moji dečki su krenuli prije 2 tj u vrtić. u miješanoj grupi od njih cca 30 (za sada) jedno dijete od 14mj grize SVE oko sebe kad god mu doče, štipa i vuče curice za kosu. Moj mlađi je neki dan došao doma sa ogromnim ugrizom nasred čela koji je zadobio dok je spavao, a drugi ugriz u toku dana u predjelu uha. Strašno za vidjeti crvene tragove od zubiju.
Kako je radno vrijeme već bilo gotovo zvala sam vrtić ujutro i teta je rekla citiram: mali je sad u toj fazi, on grize i čupa sve oko sebe, grize i štipa i mamu i tete...mi tu ne možemo puno, ne možemo ga držati na rukama ili ga vditi za ruku i da je uz nas cijelo vrijeme... cijelo vrijeme dok je to pričala smijala se u stilu: hendlamo mi već nekako s njim ali ne možemo puno promijeniti još je on mali, ne razumije i tako....
Sve je to meni jasno ali zar onda cijela grupa mora trpiti i ništa se ne bude napravilo? Moramo čekati "da ga prođe"... Nije meni samo radi mog djeteta, jednu malenu curicu je iz sve snage pvukao za kosu prestrašno je bilo za vidjeti kako je ona urlala. Poslije sam čula od jedne mame kako njeno dijete se po noći budi i vrišti ime tog malenog koji grize.
Popodne kad sam došla po njih druga teta mi je rekla da će u ponedj. doći psiholog i da će cijeli tjedan provesti s njima i promatrati grupu. Mamu tog djeteta poznam i svi su upoznati sa "situacijom", vjerujem da je njoj jako teško ali ne mogu ostati mirna jer se ništa ne poduzima. Vidjela je ugriz i svi sve kao znaju ali kako zaštititi djecu, nemam pojma što ja kao roditelj mogu napraviti uopće?