U potpunosti se slažem Deana!!
Printable View
U potpunosti se slažem Deana!!
Deana, od riječi do riječi točno!
Sanja, kardiološko društvo preporuča 6 jaja tjedno?!?!?
Dijeta je poseban plan ishrane u slucaju bolesti ili u cilju mrsavljenja, ali ne znaci neophodno da osoba koja je na dijeti gladuje ili preskace obroke. U medicini se jako cesto koriste razne vrste dijeta - da li to ti nazivas lijecnike glupacima i naivcinama?Citiraj:
deana prvotno napisa
Ali Masha mislim da Deana nije mislila na dijabetičare, na srčane bolesnike i ostale..,
Mislim da večina žena na ovom forumu ne traži savjete za zdravu prehranu nego kako što prije skinuti kila.
Kad bi ja sa svojim visokim kolesterolom jela 6 jaja tjedno odmah bi me mogli pokopati. :lol:
Ja cu potpisati Deanu. Treba paziti sta se jede i vjezbati. Ipak mislim da si svi mozemo priustiti pola sata dnevno neke vjezbe i treninga. Samo pola sata dnevno je dovoljno i pravilna ishrana. Da samo znate sta mi je svasta izgovorio moj doktor juce, a sto je najgore znam da je covjek 100% u pravu.
Ja sam se s obje trudnoce udebljala po 30 kg. Nisam osoba za dijete. Sad sam krenula u zensku teretanu i kazu min 3 puta tjedno po pola sata. I idem i osjecam se puno bolje. Ali me kile nisu toliko uplasile(80kg trenutno) koliko me je uplasio poviseni kolesterol da je moj doktor htjeo i ljekove da mi da. Dao mi je dva mjeseca da pazim sta jedem pa onda ponovna provjera. Gubitak 5 kila tih prvih je samo voda i nista drugo i ako se izgladnjujes nis od toga nema.
Trba sve jesti umjereno. Javicu kako to kod mene ide.
Trojica nutricionista su mi rekli da treba jesti točno toliko koliko ti je potrebno kako ne bi bio gladan i jesti uvijek u otprilike isto vrijeme.
Još su mi rekli da između obroka ne treba jesti ništa, pa ni voće. S desertom ne čekati nego odmah pojesti nakon jela.
Ja jedem doručak prije odlaska na posao, između 6.30 i 7.30.
Ručak na poslu između 12 i 13 sati, a večera je između 17 i 18.
Kile idu dole polako, otprilike 2-3 mješečno.
Ono najbitnije je da se vratila samo jedna za vrijeme godišnjeg, iako sam 5 tjedana jeo, stalno, hrane na kamione od voća i povrća do čokolada, čipsa.
Ja imam pitanje:
jeste li se udebljale nakon prestanka dojenja (moje dijete je dojilo 2 godine i prestalo je skroz negdje u svibnju/lipnju ove godine - od tada sam se udebljala 4 kg - kazaljka na vagi, kad ja stanem na nju, umjesto desno, ona lijevo grrrrr)?
Ja jesam, oba puta. I to već kad sam počela s dohranom - za svaki podoj manje, išla je kila više. Kad sam drugi put prestala dojiti, nakon 4 godine apstinencije vratila sam se cigareti jer kile nisu htjele stati. Sad ne znam što ću, stale su ali se nisu puno spustile, jedino kad sam uspjela prestati je u trudnoći a ne bi baš više...
Inače, imate (meni se čini zgodnu, kome dijete pašu) brzu dijetu na HT-ovom portalu (rubrika Lifestyle). Pisala nutricionistica. Inače potpisujem ono o dijetama koje vode debljanju...
Pa napisala sam vam pod moje iskustvo da je to o d v r a t n a dijeta.
Samo sam je 1 u životu držala.
Btw. prije 5 godina sam išla na akupunkturu kod pravog liječnika dakle dijeta pod nadzorom. Željezo mi je bilo palo ispod 4. Tako da ni svi dr. nisu baš usmjereni na zdravlje nego na rezultate onog što obećaju. :evil:
plus je bilo skupo :evil: plus sam vratila sva kila dok sam se oporavljala od njegovog "tretmana".
Sve si rekla!
Evo i mene , ja sam dijetu prekinula 3.dan ali ne zbog slabine već zbog karaktera - volim papati.Napravila sam si drugu juhu ali umjesto juhe iz vrečice stavila sam ječam i leću no to me tako napuhavalo da sam odustala.Uglavnom sada sam na 66,7 kg i počela sam raditi pa ću jednostavno probati promjeniti prehranu - ujutro voće ili neki drugi ugljikohidrat, za ručak isto ugljikohidrate a za većeru koja mora biti do 1800 neko meso i salatu a možda se posreći i zatrudnim pa mi neće trebati nikakva dijeta.