Bravo, Lu! :klap:
...ah, da, sjećam se svoje korizme prošle godine - bez slatkiša...nemoguća misija za mene... uspjela sam možda tjedan dana...
zato sam se ove godine odrekla meni najdraže (ali samo) čokolade...
Printable View
Bravo, Lu! :klap:
...ah, da, sjećam se svoje korizme prošle godine - bez slatkiša...nemoguća misija za mene... uspjela sam možda tjedan dana...
zato sam se ove godine odrekla meni najdraže (ali samo) čokolade...
apri isprike, nekako sam zabrijala valjda da si ti, nemam pojma zašto, sorry, al bar više neću mislit na to :P
A koja je to dijeta od Cara?
Meni je cokolada, keksi, kolaci - ravno...
Ali sladoled... ja bi obiteljsko pakiranje sama za veceru mogla smlatiti - samo ne radim to jer me sram ispred MMa :mrgreen: Volim i bombone tipa Rondo i one s vocnim punjenjem :roll:
Obozavala sam i gumene bombone - i jos ih obozavam - al ih vec dugo izbjegavam jer znam da su smece.
Pridruzila bih i gazirana pica (light verzije ne podnosim) - to si pokatkad dozvolim. Ah...
Dosla sam tu s nadom da ću otkriti tajnu kako prestati sa slatkim, a jedino s čim odlazim je mikkin link na one fine slatkiše nad kojima ću sada sliniti (a vjerojatno ću ih i sanjati, što mi se uvijek događa kad si tijekom dana ne priuštim slatko). Ako to nije ovisnost ne znam što je.
Samo da dodam i da me zaintrigiralo što su to irokezice. Mikka?
lonni, sori :mrgreen:
irokezici su oni keksi od mavrovica, ima ih u dm-u. ima 3 vrste slatkih, ja derem samo ove sa bijelom cokoladom i ljesnjacima (postoje jos sa cokoladom, i s kruskom). nenormalno su mi fini, iako se drugima bas i ne svidaju--sto je "super", jer kad otvorim kutiju najcesce ju dokrajcim sama :mrgreen:
Aha dobro, ako je od Mavrovića, to se ne računa, to je zdravo :mrgreen:Citiraj:
mikka prvotno napisa
Trebalo bih samo odjednom prestati kupovati sve te slatkiše, a novce koji se tako uštede potrošiti na nešto što volite (npr. slatkiše ;) )
Citiraj:
lonni prvotno napisa
Eto ovako isto i kod mene, stalno zavirujem ovdje otkriti kako da suzbijem želju za slatkišima, kad ono samo povečavam popis slatkiša koje bih morala probati jer se ovaj topic svodi na fini je ovo, fino je ono,... :lol:
:lol:Citiraj:
litala prvotno napisa
OT - bila sam neki dan s frendicom na kavi i kupimo čokoladu. I krene ju ona secirati na kockice pa da se svaka ponudi. Zadnji put sam jela čokoladu po kockicama u osnovnoj školi, al ajde, ne komentiram. I krene ona cuclati jednu kockicu i cucla ju desetak minuta i kaže "uf al sam se prejela, ne smijem više". A ja :shock:
mikka, ti si zlo od žene :mrgreen: ...Citiraj:
mikka prvotno napisa
Za irokeziće sam prvi puta čula ovdje na forumu od tebe, prije toga sam tisuću puta prošla kraj njih u DM-u i nisam ih ni primjetila, a kad si ih ti tako nahvalila, rekoh, ajde da probam. Stvorila si ovisnika od mene.
A baklavice sam si već odlučila naručit za Uskrs, ako i prije ne padnem u napast.
Tako da te molim, nemoj mi više otkrivat nikakve nove slatkiše, nemoj stavljat nikakve linkove jer imaš opako dobar ukus :)
litala :naklon:Citiraj:
litala prvotno napisa
:lol: :lol:
čemu kondicionali?!Citiraj:
summer prvotno napisa
kakav sram?!
sigurno i on ima nešto za "utajiti" :saint:
A ja onda jedva čekam da takvo druženje završi pa da otrčim u najbliži dućan, kupim nešto od barem 300 g i grizem ko sendvič :DCitiraj:
icyoh prvotno napisa
ali, čini se da smo krenule u podršku u obžderavanju, a nikako da pronađemo način za borbu protiv ovoga.
tražimo lijek!
ja sam bila ovisnik o slatkome
našla sam svoj "lijek"
čitajući razne knjige (u potrazi za motivacijom , BMI = 31) došla sam do saznanja: prežderavanje šečerom dolazi zbog potrebe tijela
naime, tjelo kad mu fali nutrijenata (minerala i vitamina) šalje jasnu poruku: daj, jedi, trpaj!
kako smo ga navikli na junk (bijelo i šečer) ono će tražiti upravo to, osim što takav junk ne unosi dovoljno minerala i vitamina a neke i crpi iz tijela uletiš u magični krug
i nemožeš van
ideš na dijetu, odrekneš se slatkog i onda problem: umor , posljepodnevni umor ... a znaš da će te "dignuti" čoksa ili domaćice sa kavom itd... iako ćeš nakon sat vremena opet biti u 0 sa energijom (posljedica jedenja šečera) i opet u krug
o daj okreni taj ringišpil u mojoj glavi... :sing: :preskaceuze:
pa sam krenula u potragu za nutrijentima
i došla do zelenih kašastih sokova (znam da sam već dosadna sa tim kod kojih tijelo lako apsorbira sve potrebno (miksana kombinacija voća i zelenog lisnatog povrča) i nema pada energije (osječaj nevjerojatne lakoće, bolje od Libresa :mrgreen: ) nema umora, nema napadaj prežderavanja
tu i tamo napravim sokove iz sokovnika: ananas mi je favorit, ljeti uz kocke leda će biti savršen
kad imam mengu nastojim konumirati svježu ciklu - još se privikavam na tonu zemlje u njoj, valjda ću je prihvatiti
to je moj "lijek" za kronični umor i ovisnost o slatkome
McGrubi, daj upisi neke od tih svojih kombinacija koje koristis, eventualno za koje mislis da bi djeci bile ukusne.
Ustvari, ja kad citam Apricot vidim da mozda i nisam tako ovisna koliko sam mislila.
mojoj maloj se svidjela kminacija:Citiraj:
Zorana prvotno napisa
- šaka matilovca (ima blag okus)
-banana
-kiwi
-malo vode
miksma u blenderu, bude gusti sok
trenutno klijam pšenicu da dobijem maldu pšenicu, izgleda da je to jako jako zdravo :
http://www.liquidsun.com.hr/mladapsenica.htmlCitiraj:
DJELOTVORNOSTI MLADE ZELENE PŠENICE:
Zbog visokog udjela klorofila (70 posto) djeluje pročišćavajuće, detoksikacijski, hranjivo i protuupalno. Klorofil je krvotok biljke koji nastaje kemijskim procesom fotosinteze kojim biljka apsorbira sunčevu energiju, svjetlost u pigment biljke ili klorofil. Molekularno je vrlo sličan hemoglobinu od kojeg se razlikuje jedino po središnjem atomu: magnezij je središnji atom klorofila, a željezo hemoglobina.
Antibakterijska funkcija.
Zaustavlja rast i razvoj anaerobnih bakterija unutar organizma.
Raznosi kisik po tjelesnim stanicama.
Pomoć kod anemije.
Antioksidacijska zaštita (odstranjuje slobodne radikale).
Osnažuje imunuitet i održava ga u ravnoteži.
Sadrži nekoliko stotina enzima odgovornih za rad metabolizma i neophodne kemijske reakcije u stanicama.
Pomoć kod probavnih smetnji i regulacija rada probavnog sustava.
Pomoć kod neugodnih tjelesnih mirisa – deodorirajuće djelovanje.
Učinkovito pomaže kod kožnih problema te promjena kao što su urtikarija, akne i razni oblici dermatitisa.
Pomoć kod alergija.
Pomoć kod dijabetesa.
Pomoć kod povišenog kolesterola.
Pročišćava limfu i krvotok.
Pomoć pri uklanjanju toksina iz jetre, bubrega i gušterače te regeneraciji tih organa.
Održavanje funkcije i zdravlja krvožilnog sustava.
Biostimulans.
Održavanje i podizanje koncentracije.
Pomoć u pročišćavanju zaostataka lijekova iz organizma.
Cjelovit dodatak hrani neophodan kod jednolične i slabije prehran
a uzgojiti je lako - ko božićnu pšenicu osim što se stavlja na podlogu humusa (bio) a ne pamuka
sad čekam da naraste pa da probam kakvog je okusa
Probat cu.
Miksas li npr. sirovu brokulu?
aha, ok je,
nemoj zmiksati:
-2 naranče
2 banane
- brokulu
okus je nedefiniran, ali se smjesa nakon par minuta pretvori u želatinu
sa kiwijem je ispalo ok
ima lakog rješenja, dobiješ dijagnozu intolerancije glukoze u trudnoći, npr.Citiraj:
anchie76 prvotno napisa
Da vidiš kako se brzo skineš :(
Ali moram priznat da je SUPER filing, nakon početne krize.
Slobodaaaaaaa :D :D
A kelj, kupus? Moze takoder s bananom? Mojoj djeci je banana univerzalni vocni zasladjivac pa se nadam da ce i ove kombinacije htjeti probati
Ode sad probati izmiksati korabu s kivijem i bananom.
može sve, ali nisam probala, pa ne znam kakav je okus
nisam ja baš skroz sigurna u to:Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
da nema slatkiša, rekla bih kako se jako zdravo hranimo, namirnicama koje su (barem "službeno") obogaćene potrebnim mineralima i vitaminima.
kod nas u prehrani nema ni šećera, ni bijeloga brašna, ni masnoća.
ali, džaba... slatko je slatko...
ja to nekako povezujem s nespavanjem...
nespavanje = umor = faaaliii energije
obogaćene namirnice - meni je to, onak, ne za pravo, tijeo se bolje snalazi sa orginalnim oblicima
ja sad funkcioniram i na 7 sati spavanja uz 1-3 buđenja, a prijašni minimun je bio 8 sati sa max 1 buđenjem
osječam razliku
ekipa na sirovom ti ima ovu teoriju:
ne jedeš samo tvari , minerale, vitamine, jedeš i energiju - "životnost", svježe bilje ima tu energiju živu, kad ju skuhaš ona nestaje
sad, samo teorija ili ima i temelje ne znam
ali nakon večinski sirovog obroka i večinski kuhanog obroka primječujem razliku, nakon većinski kuhanog imam manje energije .. možda ima veze, ne znam ,još kopam
zanimljivo je kako mi se to spojilo sa problemom kod kompostiranja, naime kuhana hrana se ne smije bacati u kompost, ne smije se bacati niti glistama, ona ide u smeće
apri,
ovo su samo moja opažanja, lutam u potrazi za onim šta mi odgovara, što mi ima neke logike
ma probat ću i ovo tvoje, ništa ne mogu izgubiti
(osim što mrzim prati matovilac) :roll:
Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
:lol: :lol:
sori :*
al fakat - sedam sati spavanja i do tri budjenja...
apri, nije ni cudo da ne funkcioniramo bez "boosta" :mrgreen:
:lol:Citiraj:
apricot prvotno napisa
MM ga zove stolisnik: nikako ga nabosti na vilicu, živ se iznervira kad ga spremim na salatu
ni meni nije drag u pripremi, ali ga jako volim na salatu, pa se izmučim "za guzu" :mrgreen:
litalia
bilo mi je i gore, zato sam natukla 15 kg od poroda :/
ma sve znam, naj se ljutit :*
meni je fakat drago kad si netko nadje nacin da si pomogne :love: i jos kad je taj nacin zdrav - :D:D:D
a kako ja do tog nacina nikako doc - tjesim se da su dani moje kronicne i visegodisnje neispavanosti i iscrpljenosti valjda pri kraju, pa cu se - osim heklanju :lol: moci posvetiti i zdravim nacinima "boostanja" svog zdravlja i izdrzljivosti ;)
ne ljutim se ;)
al te dobro razumin kako je
ja sam bila spremna tek sad, kad sam lupila o dno - nism mogla naći jaknu, jer nema toliko velikog broja za ženske u Šibeniku
eeee, a da vidis kako je to kad nadjes, ne samo jaknu, nego kompletnu garderobu i to - modernu, lijepu - u ekstra velicinama :(:(:(
pa stanes i gledas - jal bi plakala od srece sto si nasla nesto "nebabsko", vec lijepo, moderno, sareno, udobno... il od dezgracije sto ti treba toliki broj :cry: :cry: :cry:
ja se slazem sa Mcgrubi u vezi ovoga. meni je homeopatica dala neku dijetu protiv tih oscilacija secera u krvi nesto kao onaj zivot u zoni. i kad se tako hranis fakat nemas potebu za slatkim ali ni one treskavic kad te uhvati glad.
a neki dan sam doruckovala casu zelene magme i nisam mogla vjerovat da do rucka uopce nisam osjetila potrebu za hranom.
iako najlakse je pebrodit fizicku krizu za slatkim, u tri dana te prodje. ali psihicka ovisnost je nesto puno teze.
zaboravih navesti: odkad sam počela preuzimati odgovornost za svoju prehranu i usmjeravati ju prema zdravlju (ali ukusnom) ja sam izgubila 5kg
bez gladovanja, no i šečem skoro svaki dan 40 min
Čekaj, čekaj, a emotivni dio? Ili seksualni? Tj. s jedne strane nešto ti fali, a s druge uzimaš (redovito i uzastopno )?
Razmislit ću o MGrubinoj metodi. Kad se to pije? Kad ti dođe želja za slatkim ili?
Nisam toliko studiozno pristupila temi, ali probala sam jednom metodom - koristila sam labello s mirisom čokolade misleći da će mi proći želja za čokoladom. Nije. Ali su mi usnice bile fine, mekane. ;)
Mislila sam da će ta metoda upaliti jer navodno ljudi zaposleni u Krašu od onog mirisa kakaa nemaju potrebu jesti čokoladu. Možda bih trebala probati s parfemom od čokolade.
Ma, šalim se. Ustvari vjerujem da se treba desiti "klik" kao i s pušenjem.
Samo da obavijestim Grubicu :mrgreen: , nisam miksala korabu nego kupus, cca cetvrtina glavice kupusa, jedna kruska i jedna banana plus voda. Cure i muz su sve popili, jedva sam uspjela malo ostaviti za sebe. :*
Sutra cemo probati brokulu i jabuke, ako ne bude ok onda cu opet dodati bananu.
Ja sam jedno vrijeme cijedila te sokove od voca i povrca.
Ubrzo me prosla volja jer to je znacilo: svakodnevno obilazenje trznice u potrazi za svjezim vocem i povrcem, pripremanje i ciscenje istog (nokti i ruke crveni od cikle), sokovnik (ubilo me pranje, a i sokovnik je slabo podnosio tvrdu ciklu (na rubovima mi se slomila plastika).
I tako..uglavnom, puno vremena i truda je potrebno za jednu casu svjezeg soka, ima li netko jednostavnije rjesenje?
Jel blender isto sto i multipraktik? Pere li se jednostavnije od sokovnika?
blender, mikser, ono u čemu su nam naše mame miksale kašice
sokovnik imam u sklopu multipraktika, jednostavna lako periva verzija
Cure, zabrijale ste, otvorite si novu temu za te zdrave sokiće (btw. i meni su odlični :mrgreen: ), ovdje su tema SLATKIŠI...
ako zdravi sokići suzbijaju želju za slatkim, neka ostanu