odlično ana..uhhh kad bih barem ja imala 4 js...
Printable View
odlično ana..uhhh kad bih barem ja imala 4 js...
Ponovo sam čitala napisane protokole na ovoj temi, pa mi je za oko zapeo detalj da je nekakav "standard" da se sa Cetrotide kreće na 6dc.
Meni je dr. stavio kratki protokol Klomići 3-7dc pa onda gonal+cetrotide na 8-9dc. Pa me zanima, zar neće to biti kasno?
Još jedno pitanje... Čačkam već varijantu da kad ovaj "ne uspije", da tražim novi kratki protokol Femara + Menopur. Pa me zanima da li onda uz njih isto ide nekakva supresija ili ne?
Ja sam bila na klomifenu + 10 menopura a to je slično i nisam dobivala nikakvu supresiju ali sve ovisi i gdje si u postupku ti si sad u Citu? Tamo čini mi se daju cetrotide u toj kombinaciji.
Ja sam u ovom postupku bila na klomifenu 3x1 4.-7. dc + 15 menopura i 6 cetrotida 8.-14.dc i dobila sam 9 jajnih stanica.
Što se Cetrotide može davati i u postupcima s Klomifenom? Nisam znala...koje su to klinike?
Evo da se i ja pridružim - 3 i 4dc 3x1 klomifen
5do14dc menopur, ukupno 27 kom
od 8 do 14cetrotide, ukupno 7kom
16dc, punkcija, dobiveno 6 stanica, 2 vratili, ostale nisu bile kvalitetne za zamrzavanje.
VV
da vjerojatno sve pomalo igra ulogu ali nisam primjetila da na KBC Ri daju supresiju u tim kombinacijama klomifen i 10-tak menopura ili gonala a baš sam bila s jednom curom koja ima PCOS, tj. oni uopće ni ne rade sa Cetrotidom a decapeptil i klomifene to nisam čula da itko daje.
Ja sam isto na VV.
Decapeptyl i klomifen ne ide.
Decapeptyl se daje na kraju prethodnog ciklusa znači u punoj stimulaciji, a puna stimulacija se ne radi sa klomifenom....
Malo je neko nešto pobrkao...
[QUOTE=[B]sweety[/B];2001354]Ponovo sam čitala napisane protokole na ovoj temi, pa mi je za oko zapeo detalj da je nekakav "standard" da se sa Cetrotide kreće na 6dc.
Meni je dr. stavio kratki protokol Klomići 3-7dc pa onda gonal+cetrotide na 8-9dc. Pa me zanima, zar neće to biti kasno?
Neće. Ja sam Cetrotide dobila tek 10. i 11. DC. 12. DC Ovitrelle, 14. DC punkcija. Sa kutijom Klomifena, 3 gonala i 2 Cetrotida sam dobila 4 JS...
Cure koji cetrotide ste trošile, mislim od koliko mg?
evo i ja se prijavljujem na klomifen + gonal protokol nakon dugog kod kojeg sam dobila sam 2js - gonal+puregon+cetrotide..
prijedlog je slijedeci 2dc - 6dc klomifen 100mg + 2 gonal, nakon toga samo 2-3 gonal + cetrotide - ovisno o velicini i broju folikula na uzv...
buduci sam low responder - AMH 3.8, molim vasa iskustva i pitanje - jeste isli sa kakvom supresijom od 1dc uz klomifen ili se ide bez icega do cetrotida? zato jer ne ide klomifen sam...
Uz klomifen ne ide u pravilu supresija; ako se dodaju gonadotropini moze kao supresija cetrotide ali nije uobicajeno neka druga (iako je nedavno bio jedan primjer na forumu mislim suprefacta uz klomifen i menopur).
Da budem preciznija ako ce u protokolu biti cetrotide nece bit druge supresije.
hvala charlie, mislim da bi mi to bilo ok, u dugom protokolu me decapeptyl dobro suspregnuo...
mislim da je netko imao supresiju jer je isao sa menopurom, a ne gonalom
Moje iskustvo s gonal-cetrotide protokolom - sve isto kao i inače, količinski (16 stanica), samo malo brža punkcija i osjećaj da sam pred punkciju kao da ću mengu dobit, to jest da je to kao za mene "prebrzo", prerano ovulacija došla itd. - ali na osjećaje se teško pouzdat u 39+ promjenjivom razdoblju. Što uštedjeh na gonalima, potroših na cetrotidima. Bottomline - sve kod mene slično, jedino kiks kod slabih protokola/prirodnjaka - tad negativne aspiracije. Kvazi high responder stanica upitne kvalitete, AMH još normalna plodnost.
Mislim da je ipak bitno krece li se sa cistim FSH ili kombinacijom FSH+LH, jer ako krecem sa FSH+LH trebat ce mi ranije cetrotide, sa gonalom dobijes malo na vremenu, a vrijeme pomogne malo na kvaliteti js...
Tako da bi ja ipak krenula sa cistim FSH, a onda menopur, pa na cetrotide na 14 mm folikuli..mislim za moj slijedeci put, naravno ako se dr.R slozi isla bi radije u standardni kratki protokol nego klomifen+gonal...
A dr.R je super, moze se s njim raspravit i cini mi se prilagoditi protokol..
ja sam prvo imala femoden+dec.+gonal+štoperica= 3 js - 2 bile, nakon toga beta(počela sa 7 danom ciklusa) 0, treća propala. Sad imam samo menopur, počinjem sa 2 danom. Prva 3 dana-5 komada a zatim5,6 ,7 dan po 3 ampule,da li je netko imao slična iskustva sa menopurom?
moj kratki protkol sa cetrotideom je bio 4 menopura 4 dana od 2. dana ciklusa, zatim 5 dana po 3 gonala, uvedena 4 cetrotidea, štoperica. imala 9 folikula, 4 jajne stanice, oplodili 3 i vratili 3. beta 5,4
Uskore kreće moj 3. IVF, ovaj puta kratki protokol. Prvi put je bio dugi protokol na VV, a drugi put u Mb.
Ja sam u kratkom protokolu - gonal F/ cetrotide. Jučer mi je bio peti gonal i prvi cetrotide i imam onaj ovulacijski iscjedak Jel to normalno? + luđački me rasturaju jajnici
meni taj antagonist uopce ne lezi. probala sam ga dva puta. prvi put sam imala na prvom UZ imala na lijevoj strani dva, na desoj sve u nesto u velicini antralaca. na kraju je lijevo poceo rasti jos jedan, a jedan sto se vidio na UZ par dana prije je ocito prsnuo. rezultat: tri folikla nejednake velicine i bilo je jasno da ce se samo jedna oploditi, takve su bile i E2 vrijednosti prije stoperice.
drugi put smo poceli s 150I pergoverisa i nakon 3 dana stimulacije sam imala dva folikla, ostalo je bilo u fazi antralaca. inzistirala sam na prekidu stimulacije jer bi dosli na isto kao i prvi put. steta zdravlja i lijekova. nastavili smo samo s 75IE gonala da hranimo ova dva folikla ali i 2x2mg estrofema koji sam uzimala i nakon transfera. punktirane su tri js, dvije iste velicine i jedna dosta manje. dvije se oplodile, vracene dvije blastice, jedna je bila super, druga s smedjim rubovima. beta je pozitivna.
meni cini mi se lezi vise kratki protokol - dakle supresija od 1dc do stoperice jer mi folikli rastu ravnomjernije ili pak blage stimulacije u okviru prirodnjaka. i prosli put kad se desila T i ovaj put smo poceli stimulaciju (zadnji put s klomifenima uz estrofem). mozda je kod mene estrofem kljuc jer kad pogledam prijasnje E2 vrijednosti na 7dpo, i nisu bas neke.