ja od cijele teme zelim zapamtiti ova zadnja dva posta :mrgreen:
Printable View
ja od cijele teme zelim zapamtiti ova zadnja dva posta :mrgreen:
evo i mene frisko s drugog poroda....ovaj put poriv za tiskanjem sam dobila busenjem vodenjaka. babica mi sugerira da prva dva "propustim" jer ima jos mrvicu "lufta"....poslusala sam je. treci trud sam morala tiskati, to sam joj i rekla i tiskala. do izgona je bio jos mozda jedan ili dva truda...a onda finale...nevjerojatno je kako dodje snaga, adrenalin, koncentracija. znam da moram dati sve od sebe. napola sam se pridigla, rukama uhvatila za krevet i puna pluca zraka...... svjesna svega ne vristim nego slusam doktoricu sto mi govori....bebo 4250g a ja bez rezanja i pucanja. rijeci doktorice -imali ste porod za pozeliti, rodili u 1ipo trud. na stol sam dosla skroz otvorena sa svojim trudovima i pristala na busenje vodenjaka jer sam bila preumorna, trudovi koji su trajali cijelu noc su me kompletno iscrpili. i da, izbjegla sam i klistir. radjala na ledjima.
Ovakva iskustva mi pune srce i daju nadu da može biti drugačije i bolje...jer tako malo treba.Citiraj:
kikki prvotno napisa
Kikki, veliki bravo za tebe i osoblje. :D
(Sad samo zamisli blaženstva da još nisi morala ležati... )
izgon u 2 truda, glava pa cijelo tijelo odjednom. Meni je to bilo super brzo. Očekivala sam da će duže trajati. Nisam ni skužila da sam rodila dok nije počeo plakati :)
U dva truda, drip i epi, ne nalijeganje itd.
Sad kad razmišljam i gledam na u tube filmove o prirodnom porodu čini mi se da bit trebalo trajati duže, jedno 10-15 min.
Prvi porod: trudovi poceli u 1 u noci, u bolnicu dosla u 8:30, rodila u 10:30 bez epiduralne, dripa, nalijeganja, recnuli me jesu (sin bio glavat:)
Drugi porod: trudovi poceli oko ponoci, rodila u 2:15, opet bez icega, ali dr me sivao nekako predugo za moj pojam pa ja pitam sto se dogadja, a on kaze, ja sam jako pedantan pa malo popravljam situaciju od prosli put...
Sve u svemu, lijepa sjecenja na moje porode na Sv. Duhu
I mene to zbunjuje. Čak i plaši.Citiraj:
Poslid prvotno napisa
Na tečaju kada smo učili disanje i relaksaciju na porodu, ima jedna tehnika disanja, koja kao pomaže kada ne smijete tiskat a imate podražaj.
Mene je to šokiralo, nije mi jasno kako se to uopće može kontrolirati.
To je valjda u situacijama kada niste otvoreni a dobijete podražaj tiskanja ...
Mene zanima, da li je itko od vas to uspio iskontrolirati ?
Možda je malo offtopic, ali dajte recite kako znate kad je počeo izgon? :/
Ja sad drugi put trebam roditi, ali nemam pojma kad mi je na prvom porodu krenuo izgon. Kreće li izgon kad se osjeti pritisak na debelo crijevo ili je tad već pred kraj? (ja taj pritisak nisam osjetila) Ili izgon kreće kad ti dopuste tiskati? Malo me je zbunilo kad čujem da je nekima izgon trajao po 2 sata jer 2 sata tiskati?! :shock: Ma ja sam ustvari sva zbunjena još od prvog poroda...valjda će me drugi porod razriješiti nekih dilema :mrgreen: Sve u svemu kod mene ne vrijedi ona da "drugi put već sve znaš" :mrgreen:
Meni je od prvog truda do kraja poroda bilo nekih 4,5 sata. Dakle nisam imala trudove po 15 ili 20 sati kao dosta drugih žena, prirodni trudovi su mi krenuli par sati nakon spontanog pucanja vodenjaka.
Rodila sam na stolčiću na kojem nema nalijeganja na trbuh niti epi, tako da mi je izgon bio nekih 15-ak minuta, u nekoliko tiskanja kad mi je babica rekla da tiskam.
Meni je barem vremenski tako izgledalo, taj period mi je inače kao u nekom "izmijenjenom stanju svijesti". Muž potvrđuje da je bilo dosta kratko - nekih 10-15 minuta :D Valjda je tako zbog gravitacije jer beba ima "slobodan pad" u položaju na stolčiću, pa nije niti potrebno ne znam kako jako tiskanje.
poceli trudovi u 13h, slabo otvaranje i nikakve promene do 7 h ujutru i dalje kao i na pocetku 3 cm , posle 15 sati kontrakcija na 2-3 minuta, prebolnih
u 8h bila sam otvorena 6cm i sve lepo krenulo
do 11h uz drip 10 cm
naponi i spustanje bebe do 14 h kada se rodio
nalupali su me dripom, ja sam bila preumorna, prezedna i pregladna da bi naponi bili pravilni i lepo iskorisceni.
on se nije spustao, pupcanik bio obmotan jednom oko vrata pa mu i to nije dalo.
polozaj mi nisu dali da promenim, gurali su mi noge tj. kolena na stomak sto je bilo nenormalno i prebolno svaki put.
njih tri su brljali po meni svaki sekund kao po torbi da kad krene napon oni ruke u mene i sve ode u tri lepe.
na kraju su me dohvatile njih 4
gurale noge, prebolno i ruke u mene
jedna je legla na stomak a ja sam napinjala i napinjala
isekli me da sam cula to odvratno a bogami i osetila i eto ga.
sve u svemu da se nisu uplitali sve bi bilo bolje
da su me pustili da uradim bar nesto kako sam osecala, bilo bi bolje
u kadu me nisu pustili iz cistog hira
i opet, cudno, ali ne pamtim po losem jer sam ja vec mislila da se on nece ni roditi bez carskog posle svih muka.. pa mi je sam njegov izlazak na prirodan nacin-konacno, bilo veliko olaksanje.
inace, terminska beba, zdrava trudnoca bez ijednog leka, idealna rotacija, sem eto tog pupcanika oko vrata.. nije bilo razloga za toliko intervencija..
i da, i kateter su mi stavili jer nisam mogla da piskim jer nisam imala ni sta da ispiskim, ali avaj morala je da stavi kateter da bi se uverila :x
meni su trudovi poceli u 21.30, a rodila u 00.50, sluzni cep otisao oko ponoci, a vodenjak puknuo oko 00.30, izgon mi je bio u dva truda
frost :love:
drugi put ces biti pametnija ;)
ja sam na prvom porodu 6 sati lezala na lijevom boku s dripom i rekla si drugi put nema sanse, i sad sam sve odradila kod kuce i u bolnicu dosla samo na izgon, zato sto znam da bi se oni sigurno upleli iako sve moze ici i lijepo prirodno
ali ja vise nisam mogla da cekam.. nije mi bilo normalno..
u 13h prvi pregled, 2 cm otvorena
u 18 h isla opet, 3 cm otvorena..
u 00h isla opet, i posle toliko vremena 3 cm otvorena i dalje.. potpisala da idem kuci, svadjala se i pustili me
u 7h ujutru otvorena opet 3 cm.. ali pristala na prijem i za koliko sam se popela na prvi sprat liftom otvorila se do 5-6 cm
i onda su me pravo na klistir pa u salu i probusili vodenjak i ostalo tece prica
dugo mi je grlic bio rigidan.. :cry:
Kod mene izgon u 2 truda s time da sam u svakom uspjela 4 puta tiskati.
Kakav je to stolčić, i kako doći do njega? :)Citiraj:
Nia_Zg prvotno napisa
Jel to dobiju samo žene koje imaju pratnju na porodu, ili?
Prva tri truda s porivom za tiskanje sam "preskočila" disanjem. Nisam tiskala dok nisam došla u boks. Od dolaska u boks do dolaska miškice je trajalo cca 25-30 minuta. bila sam strašno iscrpljena jer su trudovi trajali cijelu noć i bili su u razmaku od 3-5 minuta od cca 2 u noći do kraja. Jedan šav i kad se osvrnem jako sam zadovoljna svojim (njenim :mrgreen: ) porodom.